עבור לתוכן

מחפש נייד 13-14 אינץ' תקציב 6-7K

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם

אני סטודנט לתואר שני ואני מחפש מחשב לצורך לימודים ואולי עבודה עתידית

אני רוצה לקנות בארץ, בלי כל הבלגן של קנייה בחו"ל, אחריות וכו'

גודל המסך נובע מהנסיעות הרבות בתחבורה ציבורית, אני מחפש גודל שיאפשר לשבת איתו בנוחות באוטובוס בלי להפריע לנוסע לידי (15 זה גדול מדי) ולקרוא טקסטים בנוחות (בעיקר מאמרים באנגלית). אני חושב ש 12 אינץ' יהיה קטן מדי, אבל אשמח לשמוע את דעתכם.

*השימושים העיקריים: office (כמובן), אינטרנט, עיבוד תמונה (לא פוטושופ, אבל משהו יותר מתקדם מ paintbrush), תמיכה מסויימת בתלת מימד (הצגת מודלים של מולקולות). משחקים - לא יותר מסוליטייר, אולי worms.

*גודל המסך - כמו שציינתי, 13-14, 12 יישקל במקרים חריגים.

* משקל רצוי - עדיפות לסביבות 2 ק"ג. אני סוחב אותו פעמיים ביום 20 דקות כל פעם (בדרך לאוטובוס)

* האם נדרש זמן סוללה ארוך - 4 שעות נשמע לי סביר, הוא יהיה מחובר לחשמל במשרד. כל המרבה הרי זה משובח

* האם יש צורך ביציאות מיוחדות - VGA חובה לצורך חיבור למקרן (למרות שהוא די סטנדרטי). HDMI או Display port בנוסף יהיה נחמד

USB - לפחות 2 יציאות, עדיפות לשלוש או ארבע

* בלוטות - יכול להיות שימושי, לא הכרחי

* גודל מינימלי של כונן קשיח - 250GB 7200rpm על זה אני לא מתפשר, עדיף 320

* צורב DVD - כן, אבל יכול להיות חיצוני

* האם נדרשת אחריות בינלאומית - לא הכרחי. אני לא מתכנן לגור בחו"ל בשנים הקרובות (אלא אם כן זה אומר שאם יש תקלה בטיול בחו"ל לא יתקנו אותו כשאחזור לארץ)

*אחריות בארץ - 3 שנים. ראיתי שניתן לקנות הרחבת אחריות לניידים עם אחריות קצרה יותר, אבל עדיף שהאחריות תהיה במקור.

* האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי - כל החברות טובות בעיני (חוץ מאפל) כל עוד המחשב בנוי טוב ונוח לעבודה מבחינה ארגונומית.

גורמים נוספים - אני מעוניין במערכת הפעלה WIN 7 Professional 64bit ולכן הזיכרון הנדרש הוא 4GB, רצוי מאוד DDR3

מעבד - אני לא יודע איך המעבדים החסכוניים מסדרת SU9xxx יריצו את המחשב ולכן אשמח לשמוע את דעתכם בנושא. באופן אישי אני מעדיף מעבד מהסדרות P9xxx\P8xxx\ SP9xxx על פני Txxxx שצורכים יותר חשמל (לפי ת'רד המעבדים)

כמה דגמים שבדקתי:

HP Pavilion dm3 - נראה חביב, אבל יש לו רק תצורה אחת שלא ניתנת לשינוי אצל המוכר(הרחבת זיכרון בעיקר). בדקתי אותו באופיס דיפו, והא די מתחמם מלמטה, וזויות הצפיה של המסך לא להיט.

Dell Studio XPS 13 - קצת יקר (עם מעבד P8700) וקצת כבד(2.2 ק"ג) עבור מחשב של 13", אבל נראה מרשים מאוד. יש לכם נתונים על זמן סוללה (6 או 9 תאים)?

Dell Latitude E6400 - מרשים מאוד מכל התכונות, חיסרון מבחינתי הוא שהזיכרון הוא DDR2

היתרון של Dell הוא שאני יכול לקבוע את המפרט המדוייק (ב notebookclub). אשמח לראות עוד אתרים (בארץ) שמאפשרים גמישות כזאת בבחירת המחשב.

אודה לכם אם תוכלו להציע לי הצעות נוספות בסגנון המחשבים האלה (נראה לי שנושא מערכת ההפעלה יהיה בעייתי, רוב הניידים מגיעים עם home premium, והעסקיים עדיין עם ויסטה)

ערב טוב, ומצטער אם זה יצא ארוך

פורסם

לגבי ה-XPS 13 : סוללת 6 תאים מספיקה ל-3 שעות בדר"כ. המסך מבריק - אם אתה נוסע באוטובוס באור יום זה עלול להפריע.

לגבי ה E6400 - לא יודע למה מפריע לך DDR2 , אבל אם אתה מתעקש על DDR3 אז ה E4300 דומה מאוד, רק 13" - קטן וקל יותר, ואני ממליץ עליו מאוד מנסיון אישי.

פורסם

* מעבדי SU די חלשים, הנמוכרים ביניהם קרובים למהירות של פנטיום 4 2.2 גיגההרץ, והמהירים ביניהם שקולים לקור2 דאו האיטיים שיש. סה"כ מספיק לצפיה בסרטים, אך האם אתה באמת רוצה לחיות עם מעבד איטי (ואתה עוד תחיה איתו עוד 3 שנים עם המחשב הזה).

(במאמר מוסגר, אוסיף שמי שמחפש נטבוק עם מעבד אטום, זה למעשה המעבד שהוא רוצה, ולא מעבד אטום עלוב - לפחות אפשר לעבוד איתו בצורה סבירה)

* ה STUDIO 13 ידוע כמתחמם מאוד, אתה משלם פרמיה על עיצוב וכרטיס מסך דואלי, אם אין לך צורך בהם וותר עליו. סה"כ זה כן מחשב לא רע בכלל, במקרה שלך הייתי מוותר עליו.

* ה dm3 מצא חן בעיני באופן אישי. לא יצא לי לעבוד איתו ולכן אין לי מדד לגבי איכות (שזה מדד מאוד חשוב) אבל על נייר לדעתי הוא בחירה מעולה.

* ה E6400 הינו דגם עסקי שאוכל להעיד על איכותו הגבוהה. הוא גם 14" (לעומת שאר המחשבים) וחזק כמו טנק. אין לך מה לחשוש מהעבודה שהוא עם DDR2, היתרון היחיד הוא שתוכל להרחיב זכרון בעלות זולה - לגבי המהירות, אם בכלל שקלת ללכת על מעבדי SU, אז בטח שזה לא מה שיפריע לך.

פורסם
  • מחבר

תודה על התשובות המהירות

שאלתי על מעבדי SU בגלל שראיתי כאן הרבה המלצות על ASUS UL30 שמשתמש במעבד כזה.

אני בהחלט מעדיף מעבד יותר חזק.

לגבי E6400, האם כדאי לקחת אותו עם הכרטיס מסך הבסיסי של אינטל 4500 או עם Nvidia Quadro NVS,

ואיפה זה בא לידי ביטוי (האם לדרישות שפירטתי יספיק הבסיסי?)

איך צריכת החשמל שלו והאם כדאי לשדרג סוללה לתשעה תאים? (גם מבחינת המשקל)

אשמח לשמוע עוד פרטים גם על E4300 (למרות שכרגע אני נוטה לכיוון E6400)

תוכלו להוסיף מנסיון אישי (איש איש ומחשבו) על נוחות העבודה עם המחשב ואיך הוא "מרגיש" על הגב?

אם אתם מכירים חנות/ ספק שמשווק את dm3 עם 4GB והחלפת WIN ל Pro, (וכמובן הארכת אחריות) אני בהחלט אשקול אותו שוב

אני כנראה אלך לראות מחשבים של Dell השבוע בשביל לגבש דעה סופית (זה יכול לשנות דעה מקצה לקצה).

ושוב פעם תודה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים