עבור לתוכן

איפה העוקץ? איך המפרט בפרסום כל כך זול?

Featured Replies

פורסם

המפרט הבא מוצע ב-2,615 ש"ח. האם באמת שווה?

ניסיתי להרכיב בעצמי ויצא לי הרבה יותר יקר.

מה פספסתי? איפה העוקץ פה? :s05:

מחשב שולחני הכולל מעבד אינטל Core™ i5

Intel® Core™ i5 750

לוח Intel דגם P55WBו צ'יפסט P55 כ.קול 5.1 כ.רשת 10/100/1000

Kingston/Ceon 2048MB DDR III 1333MHz

כ.מסך Gainward NVIDIA GeForce 210 512MB כולל יציאת HDMI

Western Digital 500GB SATA II 7200RPM 16MB Buffer

צורב LG SATA DVD מהירות צריבה מקסימלית X22

הנה המפרט המלא:

http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=4150&CatCode=

פורסם

רק 2GB זיכרון כרטיס מסך מעפן לוח אם הכי בסיסי שיש והחנות היא איבורי שהאי לא מומלצת וגם המארז ג'נרי

פורסם

אין פה כל כך עוקץ. זה המחיר למחשב i5 היום עם לוח אם הכי פשוט. ועוד שבועיים שלושה שהאפקט של ה i5 החדשים יהיה בשוק, המחיר הזה יהיה נמוך עוד יותר.

פורסם

מחשב בסיסי ביותר. מעבד מבוזבז, שכן בשביל לעשות איתו משהו משמעותי (קידוד,הזרמת וידאו,סוליטר) צריך לפחות עוד 2 ג'יגה זיכרון. משחקים? אולי שולה המוקשים 3D.

אבל אייבורי, לפחות סניף חיפה היא חנות אמינה דווקא. קניתי שם מחשב ושני לפטופים, טיפלו בכל תקלה בלי לעשות בעיות, כולל לוח אם שהתקלקל במסגרת האחריות והוחלף צ'יק צ'אק.

כמו בכל דבר בחיים, עדיף לבוא לחנות כשאתה עושה שיעורי בית. אף מוכר לא יתחיל להרכיב מפרטים בשביל להתאים ב100 אחוז לצרכי הלקוח. כולם ינסו לדחוף דברים שרוצים לחסל מהמלאי כדי לרענן ושאר ירקות שקשורים לרכש וניהול מלאי.

בקיצור, כשזה נוגע לכסף, אני לא סומך אפילו על הצל שלי.

פורסם

כרטיס מסך די מעאפן... :silly:

פורסם

והחנות היא איבורי שהאי לא מומלצת

היה לי לפטופ שרכשתי דרכם והם היו בסדר. כשנשפך קפה על המקלדת הם תיקנו ב100 שקל!

פורסם

מחיר הגיוני לגמרי למה שמקבלים במפרט. זה מה שנקרא מפרט לא מאוזן. וזה די נכון לגבי רוב המפרטים המוכנים של אייבורי למעט הממש ממש זולים, בהם המעבד הוא בערך ברמה של שאר המפרט.

מבחינת להגיע לחנות מוכנים זה נכון לגבי כל חנות וגם אם הייתי מגיע לזיגזג בלי לדעת מה אני רוצה הייתי יוצא משם עם דברים שאני כנראה לא צריך.

בשביל זה יש את הפורום.

פורסם

זה לא מפרט בסיסי - זה מפרט גרוע

ההבדל בין מפרט טוב בסיסי או לא בסיסי לבין מפרט גרוע הוא שבמפרט טוב אין צוואר בקבוק

ולשים I5 עם 2GB זיכרון זה בדר''כ צוואר בקבוק שלא לדבר על הספק הג'נרי וכרטיס המסך העלוב.

פורסם

2 שיטות מכירה אפלות או " אם משהו נראה זול מדי, כנראה שיש בזה משהו מסריח":

1. שיטת ה"כל מה שלא מקבל התייחסות במודעה" כלומר, כל מקום שבו נותנים לך משהו שהוא טוב, זה מופיע בגדול ולא פעם במילים לא ענייניות, מאחורי הקלעים, אתה מקבל את הקונפיגורציה הזולה ביותר שהחברה יכולה להרכיב ולמכור, מה שיוצר מערכת לא אמינה ולא איכותית.

2. שיטת ה"אחד בפרסומת ואחד במציאות" כלומר, בפרסום יש מחשב. ואם תתקשר בטלפון ותגיד שאתה רוצה להגיע לעשות הזמנה, יגידו "מאה אחוז" אבל! אם תתקשר ותבקש לבצע הזמנה טלפונים, או כאשר תגיע לסניף לבצע הזמנה, תתקל במשימה לא קלה. מנכ"לי חברות אומרים לאנשי המכירות שלהם, לא למכור את המערכת מהפרסום, אלא אם הם הופכים את העסקה לרווחית, מה שאומר שאיש המכירות צריך להתחיל בשדרגת, משפטים כמו "אני לא נותן לך לקחת את המערכת הזו עם הספק הזה" או כל מני טענות על אי כדאיות העסקה עבור הלקוח.

אני מריח לכל היותר שילוב של שתי השיטות, ככה שבמקרה הטוב, מדובר בשיטה 2 טהורה, ואז במקרה הכי טוב (עבור הלקוח עצמו) הלקוח מתייאש ולא קונה, במקרה הרע, הוא משדרג עד שזה מספיק טוב עבור איש המכירות, אבל עדיין לא מספיק כדי ליצור מערכת איכותית ומאוזנת ויוצא במקום עם מערכת מחשב, עם תקלה שמחכה להתרחש.

פורסם

בוא נסכם את העניין לגבי אייבורי:

1. תגיע לחנות עם מפרט מוכן, וכדאי לבדוק מראש שהרכיבים במפרט קיימים בהיצע של אייבורי.

2. אל תסכים לשינויים שהמוכר מציע מטעמי "בדיוק אין לנו במלאי - זה בדיוק אותו דבר / יותר טוב" אלא אם כן אתה מכיר את התחליף והוא באותו מחיר פחות או יותר.

מעבר לבעייתיות הזו מניסיוני הם חנות בסדר גמור מבחינת אמינות / שירות / אחריות

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים