עבור לתוכן

מה הדרך הטובה ביותר לאכסון ושמירה על תמונות בטיול ?

Featured Replies

פורסם

אהלן, עוד שבוע וחצי אני טס לדרום אמריקה ל6 חודשים ואולי גם יותר

יש ברשותי 3 כרטיסי זכרון של 4 GB ו 1 של 1GB

עכשיו השאלה שלי כאשר ננגמר לי הזכרון בכרטיסי זכרון איפה יהיה הכי מומלץ ובטוח (כשאני אומר בטוח אני מתכוון הן מבחינת נזק פיזי והן מבחינת גנבה) לשמור את התמונות מבין האופציות הבאות:

1. צריבה לדיסקים ( סיכון שיהרסו)

2. DOK 16GB ומעלה.. ( למרות שזה הפתרון האחרון שהייתי רוצה להשתמש בו כי גם הוא יעלה כסף וגם סביר להניח שבסופו של דבר גם ה16GB יגמר)

3. להעלות לאתר אינטרנט

עכשיו יש לי כמה שאלות

1. חשבתי על האופציה של דיסקים, השאלה היא איך אני שומר על הדיסקים בצורה הטובה ביותר תוך כדי שמירה על משקל קטן וחסכון במקום ?

2. איזה DOK מומלץ ? חשבתי על 16 GB

3. לאיזה אתרי אינטרנט אני יכול להעלות תמונות בגדלים מקוריים ובלי הגבלה של מקום ? קיימים אתרים חינמיים כאלה?

4. אם עולה בדעתכם דרך טובה אחרת מנסיון אישי או בכלל אשמח לשמוע..

תודה בן.

פורסם

להעלות לאתר אחסון תמונות עם חשבון (PHOTOBUCKET) או ישירות לFACEBOOK (ששם כלום לא נעלם,לעולם) או לכל רשת חברתית אחרת

פורסם
  • מחבר
3. לאיזה אתרי אינטרנט אני יכול להעלות תמונות בגדלים מקוריים ובלי הגבלה של מקום ? קיימים אתרים חינמיים כאלה?

הבעיה עם כל האתרים של הרשתות החברתיות שכאשר אתה מעלה תמונות זה משנה את הגודל, האיכות והורס את התמונה לכן זה ממש לא אופציה לשמירת התמונות

לגבי הPHOTO BUCKET אפשר לקבל דוגמה לאתרים כאלה ? העדפה לאתרים חינמיים

פורסם

שמעלים תמונה לFACEBOOK כל הזכויות שמורות לפייסבוק ולא לך.

לידיעתך.

פורסם

דברים טובים עולים כסף, בנוסף - לפעמים חינם עולה מאוד ביוקר. לכל אתר חינמי יש catch, בין אם הגבלת רוחב הפס, מקום האחסון, גודל התמונות ואיכותן או פגיעה בזכויות היוצרים (שזה הכי גרוע, משום שאתה למעשה מאבד את התמונות שלך).

לי יש חשבון בתשלום בפליקר (100 ש"ח לשנה בערך), בלי הגבלת מקום והתמונות לא עוברות שינוי (נשמרות בגודל ובאיכות המקוריים שלהם), יש מנגנון מסודר של קביעת זכויות היוצרים. 100 ש"ח זה לא מעט, אבל שווה את השקט הנפשי ואת הידיעה שהתמונות נשמרות הן באיכות המקורית שלהן והן עם הבעלות המלאה שלך.

פורסם

הפתרון הוא ארנק דיגיטלי, אך זהו לא פתרון זול.

אחריו זה USB Flash drive (בשפת העם DOK), לפחות של 32GB (או 2+ של 16GB).

ובסוף אתה יכול לצרוב על מדיות DVD (בגודל 4.7GB או 8.5GB) ולאחסן אותן בנרתיק לדיסקים קשיח עם הגנה מבפנים (ספוג וכו').

לעלות לאתר אינטרנט יכול להיות פתרון טוב רק כאשר השירות הוא ייעודי (בתשלום), ויש לך זמן להתעכב על העלאת התמונות.

פורסם

אתה מחפש אתר שבו תוכל לצפות בתמונות כשהן באינטרנט או סתם לאחסון?

כי אם אתה סתם רוצה לאחסן את התמונות, גם ג'ימייל זאת אופציה לא רעה,

תמיד אפשר להעלות לשם קבצים (אם הקבצים גדולים מדי אפשר להשתמש בתוכנות

שמפצלות את הקבצים לחלקים קטנים יותר)

ותמיד אפשר לפתוח חשבונות נוספים אם נגמר לך המקום

פורסם

הבעיה עם כל האתרים של הרשתות החברתיות שכאשר אתה מעלה תמונות זה משנה את הגודל, האיכות והורס את התמונה לכן זה ממש לא אופציה לשמירת התמונות

לגבי הPHOTO BUCKET אפשר לקבל דוגמה לאתרים כאלה ? העדפה לאתרים חינמיים

דוגמא לPHOTOBUCKET?

www.photobucket.com

פורסם
  • מחבר

תודה חברה

נראה לי שני פשוט ילך על הרעיון של הדיסקים רק עכשיו אני צריך למצוא דרך לחזק את האריזת דיסקים שלי כדי לשמור עליהם כמו שצריך

פורסם

בתור אחד שחזר לא מזמן מטיול כזה בדרום אמריקה והתלבט באותה שאלה בדיוק, אז המלצתי היא - שילוב של שלושה:

1. כרטיסי זיכרון (לי היו 2 של 4GB)

2. DOK גדול (אני הסתובבתי עם 16GB)

3. צריבה

בתור התחלה תשכח מגיבוי לאתר אינטרנטי, גוזל ה-מ-ו-ן זמן וכסף (לאינטרנט) ולא תמיד מצליח ולא תמיד האינטרנט זז או זמין בכלל וכל ההסברים שנתנו לך פה לגבי גודל ואיכות התמונה... קיצר, לא פרקטי.

בגלל שהייתי קצת משוגע על הגיבוי (ממש לא רציתי שמשהו יקרה לתמונות) אז שמרתי כל הזמן על שני עותקים של התמונות בצורה הבאה:

כשנגמר מקום על כרטיס זיכרון הייתי מעביר אותו לDOK ומחליף לכרטיס הזיכרון השני מבלי למחוק אותו.

כשנגמר כרטיס הזיכרון השני הייתי צורב את הראשון על DVD ומתחיל להשתמש שוב בכרטיס הזיכרון הראשון.

כשנגמר המקום על הDOK, צרבתי עותק נוסף של התמונות הראשונות שהיו על הDOK ומוחק ממנו את התמונות שלהן היה לי עותק על שני דיסקים.

וחוזר חלילה... (ככה היה לי כל הזמן שני עותקים של התמונות, אם על כרטיסי זיכרון, DOK או בדיסקים...)

(אז אתה שואל למה טרחתי להשתמש בDOK אם גם ככה צרבתי? מצוין! תקרא את הטיפים בסוף ההודעה...)

את הדיסקים שמרתי בקופסא קשיחה!!! שתוכל לספוג את הנסיעות והטילטולים והפרדתי כמובן לשני מקומות כל עותק של תמונות...

קצת משוגע, אני יודע, אבל לא רציתי להיות מאלה שאומרים אחרי חצי שנה טיול ש"הלכו לי כל התמונות כי..."

ובכל מקרה, כמה טיפים שחשוב שתזכור:

1. לא בכל מקום יש צורב, לא בכל מקום יתנו לך שימוש חופשי במחשבים, לכן DOK הוא הצורה המהירה ביותר לגבות את התמונות עד שמגיעים למקום עם אינטרנט נורמלי שמאפשר צריבה (במחיר שפוי אם לא בחינם!).

2. תשתדל לא לחבר את המצלמה/DOK למחשבים מפוקפקים. וירוסים נפוצים מ-א-ו-ד באינטרנטים שתיהיה בהם. חבר רק למחשב עם אנטיוירוס (נוד 32 משום מה נפוץ מאוד, סמכתי רק עליו).

* אם אתה חושב שכך תמנע מוירוסים אז אתה טועה, עם כל הדאגה שלי הצלחתי להידבק 3 פעמים בוירוס מכוער שלא עושה שום דבר חוץ מ"להעלים" את התוכן של הDOK/כרטיס זכרון. (לא להיבהל, המידע שם, רק צריך לגשת אליו ישירות (דרך שורת הכתובת) ולהעתיק מחדש אחרי פירמוט הכרטיס במחשב עם אנטיוירוס נורמלי)

3. בהתחלה גם חשבתי על לחסוך במקום ומשקל של הדיסקים, אבל הגעתי למסקנה שאין מנוס, אם אני רוצה גיבוי אני סומך רק על עצמי ומסתובב עם קופסאת דיסקים... וזה לא כזה נורא!

4. תביא איתך דיסקים ריקים של DVD, הרבה יותר פשוט ויותר זול מאשר להתחיל לחפש מאיפה לקנות או לקנות במחיר מופקע באינטרנטים שתיהיה...

מקווה שעזרתי, אתה מוזמן לשאול עוד (אם אני לא עונה פה אז בפרטי, אני לומד כל היום)!

תבלה.

פורסם

אם אתה פוחד להידבק בוירוסים,

תמיד אפשר להביא איזה דיסק/DOK עם BartPE (או משהו דומה) בשביל לעשות ממנו Boot

וככה להעביר תמונות וכד' בלי סכנה של הידבקות

פורסם
  • מחבר

2. תשתדל לא לחבר את המצלמה/DOK למחשבים מפוקפקים. וירוסים נפוצים מ-א-ו-ד באינטרנטים שתיהיה בהם. חבר רק למחשב עם אנטיוירוס (נוד 32 משום מה נפוץ מאוד, סמכתי רק עליו).

* אם אתה חושב שכך תמנע מוירוסים אז אתה טועה, עם כל הדאגה שלי הצלחתי להידבק 3 פעמים בוירוס מכוער שלא עושה שום דבר חוץ מ"להעלים" את התוכן של הDOK/כרטיס זכרון. (לא להיבהל, המידע שם, רק צריך לגשת אליו ישירות (דרך שורת הכתובת) ולהעתיק מחדש אחרי פירמוט הכרטיס במחשב עם אנטיוירוס נורמלי)

לא הבנתי מה הכוונה שלך כאשר וירוס "מוחק" לי את הכרטיס זכרון מה זאת אומרת להעתיק מחדש לאחר פרמוט אם תפרמט לא יהיה מה להעתיק

אם אתה פוחד להידבק בוירוסים,

תמיד אפשר להביא איזה דיסק/DOK עם BartPE (או משהו דומה) בשביל לעשות ממנו Boot

וככה להעביר תמונות וכד' בלי סכנה של הידבקות

מה זה BartBe ומה בדיוק זה עושה?

פורסם

מקסימום עותקים במקומות שונים = מקסימום אמינות

2 - 3 DOKים ו כרטיסי SD ומתאם (ומתאם רזרבי כי מתאמים נדפקים) יהיו אחלה ויישארו איתך אחריי הטיול

הדיסק של ה BART PE הוא פתרון מאוד פרקטי כי הוא נותן בדיוק את מה שרצית - סביבת עבודה נקייה שאתה יכול לסמוך אליה (אני הייתי מעדיף לינוקס). אתה יכול לשמור עותק של מערכת ההפעלה בכל אחד מה DOKים ולשמור את התמונות שצילמת ביחד אם מערכת ההפעלה באותו כונן

דיסק יכול להישרט והוא הרבה פחות קומפקטי מ USB

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים