פורסם 2003 בספטמבר 2822 שנים אני מנסה להתקין במחשב HDD חדש 80GB של חברת ExcelStore. על הפריימרי יש לי HDD+CD. את החדש אני מתקין על סקנדרי מאסטר ומג'מפר בהתאם.הבעיה: באיתחול, הBIOS אינו מזהה את הכונן החדש והמחשב נתקע ואינו מעלה את מערכת ההפעלה.קונפיגורציה:Mother Board - LX-6AP2(EX) <- הסוגריים צריכים להיות על EXBIOS Type - Award Modular BIOS v4.51PGBIOS ID - 08/11/1998-i440EX-W977TF-2A69JF9EC-00Chipset - Intel 440EX/LX rev 3Operating System - Win98מידע נוסף:- הכונן, כבל IDE, והג'ימפור תקינים (בדקתי על מחשב אחר).- אולי הBIOS אינו תומך בHDD החדש ונדרש שדרוג. איך ניתן לדעת זאת? והיכן להשיג את 2 הקבצים הדרושים לצורך שדרוג הBIOS ? (נראה לי שלחברה של לוח האם, LX-6AP2(EX), אין אתר ברשת)-האם ATA/UDMA של הכונן החדש אינו נתמך ע"י הלוח אם. איך אוכל לדעת זאת? ומה הפיתרון?נודע לי שיש אפשרות לפתור זאת ע"י מתאם רק שאין לי פרטים על כך.
פורסם 2003 בספטמבר 2822 שנים תכוון בביוס את ההתקן המקביל לכונן החדש ( secondary master ) ל noneוינדוס יזהה אותו בלי קשר.
פורסם 2003 בספטמבר 2822 שנים על הכבל הראשי תחבר את שני הארד-דיסקיםועל הכבל המשני תחבר את הCD סידור הרבה יותר טוב...ואז תבדוק לפי הביוס והג'אמפרים אם זה עובד
פורסם 2003 בספטמבר 2922 שנים מחבר תכוון בביוס את ההתקן המקביל לכונן החדש ( secondary master ) ל noneוינדוס יזהה אותו בלי קשר.עשיתי כדברך אך Win98 אינו מזהה את הכונן החדש. כלומר שהכונן החדש אינו מופיע, הן באקספלורר והן במחשב שלי.אך לפחות אני מצליח להעלות את מערכת ההפעלה, שזו כבר התקדמות.
פורסם 2003 בספטמבר 3022 שנים תנסה להשים את הכונן על CS כאשר אתה מנסה אותו לבד על הצמה ותראה אם הביוס מזהה אותו.
פורסם 2003 בספטמבר 3022 שנים עזוב כרגע את הוינדוסהביוס מזהה את ההרדיסק עכשיו?בשביל שהוינדוס יזהה אותו אתה צריך להגדיר מחיצות ולפרמט אותו
פורסם 2003 בספטמבר 3022 שנים מחבר תנסה להשים את הכונן על CS כאשר אתה מנסה אותו לבד על הצמה ותראה אם הביוס מזהה אותו.מה זה CS ?ניסיתי לשים את הכונן לבד על ה PrimaryMaster ועדיין ה BIOS לא זיהה אותו.
פורסם 2003 בספטמבר 3022 שנים תעשה בידיוק מה ש HOLY אמר , תכנס לדוס תעשה FDISK וא תעשה FORMAT ( לכונן החדש ) וזהו הכל אמרו לעבוד והמחשב אמור לזהות אותו בלי בעייה
פורסם 2003 בספטמבר 3022 שנים אם זה הרד-דיסק של WD כל עוד אתה מחבר אותו על כבל נפרד (לבד כמובן) תוציא לו את הג'מפר , 100% יזוהה ע"י הביוס.
פורסם 2003 באוקטובר 122 שנים עשיתי כדברך אך Win98 אינו מזהה את הכונן החדש. כלומר שהכונן החדש אינו מופיע, הן באקספלורר והן במחשב שלי.אך לפחות אני מצליח להעלות את מערכת ההפעלה, שזו כבר התקדמות.תשתמש ב FDISK או partition magic מתוך וינדוס כדי ליצור מחיצה על הכונן (תדאג שזה הכונן הנכון ושאתה לא מוחק את הקיים).אחרי זה תפרמט את המחיצה החדשה וזהו.
פורסם 2003 באוקטובר 122 שנים מחבר תודה אנשים !אני מתכוון לעשות כדבריכם FDISK ו FORMATאדווח בהמשך על כל התפתחות
פורסם 2003 באוקטובר 522 שנים מחבר תודה רבה !הבעיה נפתרה בעזרתכם !עשיתי FDISK ואחר כך FORMAT (על מחשב אחר כיוון שעל המחשב הישן לא היה ניתן.)וכעת קיבלתי 80 GB שביוס אינו מזהה אמנם אך WIN98 מזהה ומאפשר לי להשתמש בהם.חג שמח !!!
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.