עבור לתוכן

שאלה לגבי NVIDIA GeForce GTS 240

Featured Replies

פורסם

שלום רב,

אני שוקל לרכוש מחשב נייח של DELL דגם Studio XPS 8000, המגיע עם כרטיס מסך 1GB NVIDIA GeForce GTS 240

קראתי כאן בפורום תגובות די "צוננות" על הכרטיס החדש הזה של NVIDIA .האמת זה נראה קצת מוזר בעיניי, שיבחרו בכרטיס כל כך בינוני למחשב, שאמור לספק ביצועים גבוהים במיוחד (outstanding performance) עם רכיבי חומרה חזקים כמו מעבד i7 860 ו- 8GB זכרון .

אני לא גיימר, אבל ברצוני שהמחשב יוכל לסחוב סרטי HD כבדים בקלי קלות , מבלי לקרטע.

השאלה האם ה-240 יוכל לעמוד במשימה בכבוד, או שאולי כדאי להכניס במקומו כרטיס חזק יותר?

(מתוך הנחה שגם במחשבי מותג הנרכשים קומפלט, ניתן לבצע שינויים בחומרה)

תודה רבה

פורסם
אני לא גיימר, אבל ברצוני שהמחשב יוכל לסחוב סרטי HD כבדים בקלי קלות , מבלי לקרטע.

עם מעבד כזה אתה לא צריך שום דבר כדי לנגן סרטי HD

גם כרטיס מובנה (לוחות P55 לא כוללים אז במקרה שלך כרטיס פשוט כמו HD4350/gt210) על הלוח אם אם יציאת hdmi/DVI (כדי שתוכל לחבר לטלויזיה, או למסך LCD) יעשה את העבודה

גם בעריכה לא תהיה בעיה (טוב , תלוי איזה עריכה ומה מערך אמצעי האיחסון).

פורסם

^ אכן.

עם מעבד חזק כל כרטיס יעשה את העבודה, וגם עם מעבד בינוני ה240GTS אמור להספיק מעל ומעבר.

יחד עם זאת - אפשר לשאול למה אתה נעול על "מחשב מותג"? זה בערך כמו לזרוק חצי מהכסף שאתה משלם לפח.

פורסם
  • מחבר

תודה לכם.

מעניין. חשבתי שדווקא לכרטיס המסך יש משקל רב יותר מאשר למעבד בכל הקטע הזה של ניגון סרטים.

באשר לסוגיה מדוע אני נעול על מחשב מותג, כבר שאלו אותי זאת בעבר והתשובה היא כזו-

אין ספק שבמידה ואבקש להרכיב מחשב רגיל מאותם רכיבים בדיוק, העלות תהיה הרבה יותר נמוכה.

אבל אין לי זמן, סבלנות ועצבים להסתבך עם פרמוטים והתקנות חוזרות של מערכת ההפעלה והדרייברים.

חוץ מזה חברת DELL נותנת 3 שנים אחריות באתר הלקוח (שום חנות מחשבים לא תציע דבר כזה למחשב שאינו מותג) וזה שווה לי הרבה יותר מכסף...

פורסם

אתה צודק בהחלטה שלך עם מותג. רק שים לב שהמחשבים של דל כוללים הרבה פעמים תוספות "חינמיות" בתוך המחשב כמו תוכנות מעיקות, גרסאות אופיס ל60 יום, סרגלים שונים ומשונים והרבה Crapware. אם אתה שואל אותי מחשב מותג חייבים לפרמט כשהוא מגיע מהמפעל, ולהתקין רק את הדרייברים.

פורסם
  • מחבר

תודה על העצה MOMI

כמובן שתוכנות שאינני זקוק להם , אוכל להסיר. לדוגמא, יש לי רישיון חוקי לאופיס 2007, אז בוודאי שאין לי צורך בגרסאות ניסוי לתקופות זמן קצרה.

על פי הניסיון שלי עם המחשב הנוכחי שהוא גם כן מחשב מותג (HP), אין צורך בכלל להתקין דרייברים. בכל פעם כאשר קיימת בעיה רצינית המחייבת פרמוט, יש לי את האופציה של RESTORE שתוך כרבע שעה מחזירה לי את המחשב למצב נקי, כמו שיצא מהמפעל.

אגב, שאלה שבכל זאת מסקרנת אותי- כיצד ניתן לדעת מה שווי המחשב "נטו", אם הייתי רוכש לפי רכיבים, ולא כמחשב מותג?

אם אשאל את השאלה הזו בפורום מפרטים, סביר להניח שלא תהיה בכלל תגובה, כי הם לא מתייחסים למחשבי מותג.

פורסם

פשוט תכנס לכל אתר של חנות מחשבים ותחפש את הרכיבים פחות או יותר. מארז של מחשב מותג שווה 200 ש"ח בלחץ היסטרי, ולוח האם 400 בהגזמה פראית.

פורסם
  • מחבר

האמת חשבתי על כך בעצמי, רק שיש יותר מדי אופציות, ולכן התייאשתי.

באמת נראה לך שהם משתמשים בלוח אם מסוג כך כך פשוט???

אם עושים שימוש ברכיבים הזולים ביותר, אפשר להגיע לסכום כולל של 4000-4500 שקל בחישוב גס.

לתמחר מוצר כזה בסכום של 6600 שקל נשמע לי הזוי ביותר.

בכל זאת חברות מותג כגון DELL ו-HP חייבות לשמור על שמן הטוב, ואם הם ימכרו ללקוחות שלהם מחשב גרוטאה, הם עלולים ליפול חזק מאוד.

סכום של 500 עד 1000 שקל שמשלמים על השם ועל האחריות באתר הלקוח, נראה בעיניי הרבה יותר סביר.

אבל כמובן יתכן שאני נאיבי מדי...

פורסם

אם עושים שימוש ברכיבים הזולים ביותר, אפשר להגיע לסכום כולל של 4000-4500 שקל בחישוב גס.

לתמחר מוצר כזה בסכום של 6600 שקל נשמע לי הזוי ביותר.

אפשר לשאול למה אתה נעול על "מחשב מותג"? זה בערך כמו לזרוק חצי מהכסף שאתה משלם לפח.

::)

וביתר פירוט - הרכיבים שתקבל אולי לא יהיו מאיכות ירודה, אבל הם כן יהיו בסיסיים. לוח אם עם צ'יפסט G41 עולה פחות מחצי מלוח הP55 הזול ביותר, אפילו אם הם מאותו היצרן ותוחלת החיים שלהם עד לתקלה הראשונה (ובכלל) היא זהה. למה ההבדל במחיר? כי הלוחות תומכים במעבדים שונים ובעלי פיצ'רים שונים וחיבורים שונים. גם לוחות מאותה הסדרה (הכוונה לאותו צ'יפסט) ומאותו היצרן יכולים לעלות אחד כפול מהשני מהסיבות האלה. אין לזה בהכרח קשר לאיכות.

בכל זאת חברות מותג כגון DELL ו-HP חייבות לשמור על שמן הטוב, ואם הם ימכרו ללקוחות שלהם מחשב גרוטאה, הם עלולים ליפול חזק מאוד.

אולי לא מוכר לך הסיפור על סדרה שלמה של ניידים של DELL שהגיעו עם כרטיס מסך לא מקורר כראוי והיו מתפגרים אחד אחרי השני עקב התחממות יתר. לחברות שהזכרת חשוב לשמור על מוניטין לא פחות ולא יותר מלשאר יצרני החומרה, שאולי לא מוכרים "מחשבי מותג" אבל גם לוח אם הרי לא יקנו מחבריה שמוצריה נדפקים מהר, נכון? אז נכון, באמת יש כמה חברות בשוק שאיכות חלק ממוצריהן מוטלת בספק, אבל אם נצמדים ליצרנים הגדולים ולמה שתראה כאן במפרטים המומלצים תאמין לי שתקבל מחשב לא פחות איכותי מזה שהתכוונת להזמין. אה, ויש גם חנויות שמספקות (בתשלום) אחריות מורחבת עם שרות עד הבית - ועדיין זה יהיה יותר זול.

ולגבי אמינות האחריות של DELL ספציפית? תריץ חיפוש קטן כאן בפורום, אולי תגלה דברים מעניינים.

פורסם

^

:goodposting:

לעיתים נדירות ראיתי מחשבי מותג שמשתלמים למישהו - מפרטים בסיסיים, לא מאוזנים בגרוש ויקרים ללא כל פרופורציה.

ה-GT240 הוא דוגמה מצויינת לכך.

זה כדאי או למערכות סופר-יקרות עם מפרטים לא סטנדרטיים או לחברה שקונה עשרות מחשבים בסיסיים וזקוקה באמת לשירות הרציף והתמיכה (שברובה, לפחות בארץ, מחפירה עד סבירה במקרה הטוב).

מחשב CUSTOM איכותי מחנות טובה יתן לך ביצועים עדיפים בהרבה עם רכיבים איכותיים יותר ובמחיר נמוך משמעותית לרוב (ולרוב גם שירות עדיף ואישי).

את כל נושא השחזור של מערכת ההפעלה אפשר לעשות לבד או עם חבר/ה שמבינים בזה פעם אחת לאחר הקניה וזהו.

דרייברים זה כבר ממש בעיה כמעט לא קיימת היום - ודאי לא עם חומרה סטנדרטית ועדכנית.

אם אשאל את השאלה הזו בפורום מפרטים, סביר להניח שלא תהיה בכלל תגובה, כי הם לא מתייחסים למחשבי מותג.

למה אתה משמיץ? ;) הגעתי עד פה כדי לענות לך, לא?

תרשום את כל הדרישות, תקציב ואת המפרט המלא של המחשב הנ"ל שאפשרות - ואז נראה.

פורסם

אני חושב שמחשב מותגי משתלם כן . אבל ממש לא בארץ .

ראיתי בארה"ב אחלה מחשבים במחירי *נות .

בארץ זה לא ככה , הכל יקר בהרבה ומה שתקבל בדרכ זה משהו בסיסי מאוד , במחיר גבוהה יותר .

הכי טוב תן פה לאנשים בפורום לעשות את העבודה שלהם , תן תקציב וככה יסגרו לך הרבה פינות ( עם או בלי מע' הפעלה ) או כל דבר אחר שתרצה .

לגבי אחריות אין מה לחשוש יש מספיק חנויות טובות .

פורסם
  • מחבר

ראשית, אני מרגיש צורך להתנצל בפני המנהלים שהאשכול סטה באופן קיצוני מהנושא.

כעת כבר הסוגיה של כרטיס המסך, היא פחות רלוונטית. ובכל זאת נראה לי שמדובר בדיון חשוב ואם אתם רואים צורך להעביר אותו לפורום אחר אז בבקשה, למרות שאני לא מבחין בפורום אחר שמתאם יותר לנושא כזה :nixweiss:

הדברים שאני קורא כאן, בהחלט מתחילים לעורר אצלי את הספק לגבי מחשבי מותג בכלל, והמחשבים של DELL בפרט.

ובכל זאת, מאחר והעניין של אחריות מורחבת ושירות בבית הלקוח זה דבר מאוד קריטי עבורי, אשמח אם תוכלו לציין שמות ספציפיים של חנויות באזור חיפה שמציעים זאת.

(אם פרסום כזה נוגד את כללי הפורום, אז אפשר כמובן להעביר אליי את הנתונים במסר פרטי)

לצערי, אני אישית לא מכיר חנויות כאלה, ועד כמה שזכור לי, גם פה בפורום נאמר לי כמה פעמים שאין דבר כזה.

Tmpusr

סליחה אם נפגעת :o

אני חייב הרבה תודה לפורום מפרטי מחשב, שבעזרתו בחרתי את מחשב המדיה סנטר שלי (לפני כשנתיים). גם אתה עצמך נתת שם הצעה מעולה שבהחלט עזרה בשיקול הסופי שעשיתי.

פשוט לפי ניסיון, אני יודע שאתם לא אוהבים לדבר שם על מחשבי מותג.

אבל יודע מה? מאחר והרמת לי להנחתה, אני בהחלט מקבל את הצעתך לפתוח אשכול בפורום שאותו אתה מנהל.

רק לא הבנתי דבר אחד-

האם אתה מבקש שארשום את המפרט של מחשב ה-DELL שכל כך קורץ לי, בכדי שאתם תוכלו להמליץ על רכיבים איכותיים יותר?

אם אכן זו הכוונה, אז זו קצת בעיה, כי שוב, אני לא יכול לדעת באיזה לוח -אם הם משתמשים, איזה סוג דיסק קשיח, זיכרונות, וכך הלאה.

וכמובן שהכי חשוב לי לדעת- האם יש חנויות שיוכלו לי להציע לי אחריות מורחבת על כל המחשב ושירות תיקונים אצלי בבית...

תודה

פורסם

אין דבר כזה "לא יכול לדעת" - תברר! בכל מקרה אל תקנה חתול בשק וגם אם תקנה בסוף מחשב מותג דאג לקבל מהם (במייל/פקס אם צריך) מפרט מלא של המחשב עליו אתה משלם. זה חלק בלתי נפרד מהעיסקה וחוק בסיסי בצרכנות מושכלת.

יש חנויות שמבטיחות "שירות מלא בבית הלקוח" אבל אני לא יודע לומר לך עד כמה הן באמת עומדות מאחורי זה ומה זה באמת כולל בפועל (ד"א - לא שונה בהרבה ממה שחברות המותגים מצהירות מבחינת המהימנות הצפויה). מצד שני יש חנויות ספציפיות בהן אתה יודע שהשירות ללקוח בראש מעייניהם גם אם לא חותמים על זה חוזה עם 17 סעיפים, מגבלות והסרת אחריות במקרה שבר. אני אישית מכיר שתיים כאלה לפחות מניסיון אישי/חברים קרובים - עשה חיפוש בפורום לגבי ניסיונם של אנשים עם חנויות שונות.

אם בכל זאת אתה לא מקבל תשובות אצלי בפורום תוך פרק זמן סביר - שלח לי PM עם לינק (רק אל תספר לאף אחד שאמרתי את זה, טוב? ;)).

פורסם
  • מחבר

כמובן שרציתי לברר פרטים יותר מדויקים

האמת היא שהאתר של "DELL ישראל" הוא די מעצבן. ניסיתי לחפש את ה- "צור קשר" האלמנטארי שמכיל בד"כ מספרי טלפון לשירות לקוחות, מייל ופקס, אבל שום דבר.

לפחות בקטע הזה, הם יכולים ללמוד הרבה מ-HP

בכל אופן, השגתי לבסוף את מספר הטלפון של התמיכה, אבל התקשרתי כאשר הם כבר היו סגורים.

האם אתה מציע שאפתח כבר עכשיו את האשכול בפורום שלך, בהתבסס על הנתונים החלקיים כפי שהם מופיעים בקטלוג של "באג", או שלחכות עד אשר אצליח לדלות מחברת דל ( ;D ) נתונים מדוייקים יותר?

ושוב אשמח אם אקבל במסר פרטי, שמות של חנויות מאזור חיפה, המציעות תמיכה ושירות בבית הלקוח!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים