עבור לתוכן

מספר שאלות בנושא Networking

Featured Replies

פורסם

1. כיצד טבלאת ניתוב (RIP למינהן) עובדת בנתב? האם היא אוספת ושומרות את כל דרכי הניתוב לגבי כל הרשתות ברשת האינטרנט העולמית (WAN)? (זה נראה לי קצת יותר מידי)

2. ARP משמש רק ל-LAN מקומי? כיצד הוא בונה את הטבלה? ברגע שהוא מתחבר לרשת המקומית הוא שולח Broadcast ובונה טבלה או שזה לפי בקשה ברגע שהוא יוצר קשר עם אותו מחשב ואז מוסיף לטבלה הקיימת?

3. אם יש לי IP בשביל מה אני צריך את ה-MAC? זה ניתוב שכבה 2 המתבצע רק ב-LAN מקומי או בכלל? אם חבילה נשלחת מעבר ל-LAN המקומי ל-WAN, האם יש צורך ל-Host בבקשה לכתובת ה-MAC? איך זה נעשה?

קראתי כמובן את הנושאים הנ"ל ב-Wiki ובספר שיש לי, אך עדיין נותרו לי הפערים.

תודה ושבת שלום ;)

פורסם

הייתי מציע לך ללמוד את הנושאים בצורה מסודרת אחרת יווצר לך יותר בלאגן בראש ממה שיש עכשיו. :)

1.טבלאות ניתוב תלויות מאוד בפרוטוקול הניתוב שאתה משתמש בו. בקישור בWN של האינטרנט (שהוא עצמו אוסף של רשתות WAN) איו שימוש בRIP שהזכרת כי הפרוטוקול פשוט לא מתאים לתנאים האלו (ואם תקרא קצת על ההיסטוריה שלו תבין שהוא בכלל נבנה לתנאים מאוד ספיציפיים של טופולוגיית רשת). באינטרנט נוהגים להשתמש בBGP כדי לקשר בין ASים, כאשר כל ISP או חברת peering בעלת ASN משלה (מה שלא מונע לקנות ASN גם לחברות וארגונים לפי הצורך).

בסופו של דבר פרוטוקול ניתוב קיים כדי לשפר את התעבורה בקישור בין נקודות בעיקר כאשר מדובר על יותר מדרך אחת להגיע מנקודה A לנקודה B. כל פרוטוקול משתמש באלגוריטם אחר לחישוב הזה ובונה את ה metric של הניתוב בהתאם לזה. מעבר לזה ניתן להגדיר ניתובים סטאטיים מבלי לקחת בחשבון את כל החישובים (ולחסוך במשאבי העיבוד של הנתב).

2. ARP חייב להיות לא רק בLAN אלא בכל נתב בדרך או סוויטצ' שכבה 3. התפקיד שלו זה לדאוג לLLC או גישור בין שכבה 2 ל3 ברשת Ethernet (ורק ברשת מהסוג הזה).

3. כתובת MAC חייבת להיות בכל מצב כי אחרת לפי ה Ethernet frame הציוד לא ידע לאן להעביר את הפאקט ומאיפה הוא הגיע. כתובות שכבה 2 לא רק שימושיות בLAN אלא בכל רשת ובמיוחד בWAN כאשר יש קישור בין שתי נקודות של סגמנטים שונים.

בATM או frame relay או token ring למשל זה הדבר בכי בסיסי לתקשורת של נקודה לנקודה או נקודה להרבה נקודות (multicast).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים