עבור לתוכן

המלצה על GPS. הדגם: MIO MOOV 500

Featured Replies

פורסם

היום קניתי GPS.

בחרתי ב-MIO MOOV 500 כי הוא לא יקר, יש לו עדכוני Firmware ומפות והכל בתוכנה שמורידים מאתר הבית של רונלייט ללא צורך ללכת לאנשהו בשביל כל פיפס. יש לי גם MIO C320 עם IGO 8 3D להשוואה.

הדגמים הנפוצים בשוק, כולל שלי: http://www.ronlight.co.il/category.asp?cid=128&tid=2

ביקורת:

ה-MIO MAP 3D ממש שונה מ-IGO. למרות שה-MIO MAP לא משלימה אותיות, היא מחפשת רחובות דומים למה שרשמת (עיר ורחוב) ואז מראה תוצאות דומות ובכל מה שניסיתי היום גם עם שגיאות כתיב, הכל נמצא נכון ואז לוחצים על העיר והכתובת מהרשימה ו "סמן כיעד" וזהו.

הקול מספיק גבוה, והטון הגברי ברור יותר מב-IGO.

המפה עצמה מאוד דינמית ויש בצד ימים הגדלה של הצומת הבאה או הכיוון הבא בו צריך לפנות מעבר למפה הדינמית הרגילה והקול אומר לא רק לפנות בעוד 200 מטר, בעוד 100 מטר אלה גם בדיוק לפני הפנייה עצמה שאין את זה ב-IGO.

התלת מימד על הפנים, לדעתי יש רק את עזריאלי בתלת מימד, לא שזה משנה לי כי עדיין יש 3D ונקודת מבט יפה על הנסיעה בכביש.

מה שעוד יפה, הוא מראה אוטומטית על המפה בבלונים קטנים תחנות דלק וחניות וכל מיני אטרקציות חשובות שגם את זה אין לי ב-IGO.

התפריטים הרבה יותר פשוטים מב-IGO, יש כפתורים גדולים והמהירות סבבה (מעבד 400MHZ). לא צריך אפילו משחקים עם כרטיס SD כי ברגע שקונים, המפה בפנים.

יש גם מצב של "מרכז עיר" אז אם רוצים להגיע לאיזה יישוב ולא יודעים רחוב, לוחצים על כפתור "מרכז עיר" וזהו, ישר מתחילים לנסוע.

עוד יש אפשרות יפה שברגע שחיפשת כתובת ולחצת OK, אז רגע לפני שלוחצים על "קבע כיעד" ולהתחיל לנסוע, לוחצים על החץ למטה, ויש כפתור "קבע כבית" ואז הכתובת הזאת לא רק נוספת ל "בית" אלא נוסף כפתור "בית" לתפריט הראשי ואז כל פעם שצריכים לחזור מאיפשהו, מפעילים ולוחצים על כפתור אחד ומתחילים לנסוע.

האפשרויות הנ"ל מצויינות והיום בחנתי את כולן בכמה נסיעות די מסובכות.

מה עוד ?... מממ... אני מאוד מרוצה מהמכשיר. התושבת שלו גם טובה והמכשיר יושב היטב. בכלל, לדעתי כל חויית השימוש הרבה יותר טובה מב-IGO.

מה שכן, היום נסעתי מראש העין לתל אביב ונתקלתי בכביש שהוביל ישר ולמעשה זו הייתה צומת T, אז כנראה שצריך לעדכן מפה דרך התוכנה של רונלייט (לדעתי עדכון ראשון חינם) ויש לי מפה ישנה שבאה עם המכשיר.

לסיכום, ה MIO MOOV ומפות ה MIO MAP ממש השתפרו פלאים ואני מאוד מרוצה. התלת מימד לא משהו, יותר נכון הוא לא קיים. 3D של המון בניינים קיים רק ב-IGO ולא תורם בשיט מהניסיון שלי.

פורסם

לשים לב אם קונים בחול. מזמן לא בדקתי, אבל

מיו בחול עברו ל NAVMAN שלא כמו מיו בארץ שנשאר עם IGO.

לא בדקתי בזמן אחרון אבל לא היה אפשר לקנות מפה של ישראל למיו הזה

לא בארץ ולא בחול.

פשוט לא קיים.

מצד שני לא יודע איך למיו של ארץ תקבל מפות מעודכנות של חול כשהם ב NAVMAN

צריך היה לפרוץ את המיו ולתקין גם IGO עם ה NAVMAN בשביל מפה (ישנה ולא מתעדכנת) בשביל ישראל.

תמיכה של רונלייט או מיו בנושא - אפס.

פורסם

מה שכן, היום נסעתי מראש העין לתל אביב ונתקלתי בכביש שהוביל ישר ולמעשה זו הייתה צומת T, אז כנראה שצריך לעדכן מפה דרך התוכנה של רונלייט (לדעתי עדכון ראשון חינם) ויש לי מפה ישנה שבאה עם המכשיר.

מה קודם היה שם כביש ישר ואח"כ הפכו אותו לצומת T ?

לא נראה לי הגיוני שזה קשור בעדכון מפה.

בנוסף, אם תסתכל בביקורות ב ZAP תיווכח שמספר הגולשים שקטלו את המכשיר הזה ממש חריגה - 7 מתוך 11 חוו"ד הן לא טובות,

ובמיוחד בשימוש בחו"ל, אבל לא רק.

אני יודע שב HWZONE נהוג ללעוג לביקורות גולשים ב zap אבל נראה לי שפה מספר הפסילות בכל זאת ראוי להתחשבות.

פורסם

כל האפשרויות שציינת קיימות גם ב-iGo. אבל iGO תוכנה הרבה יותר איכותית עם יותר אפשרויות. בנוגע לעדכונים רק הראשון חינם. אחר כך תצטרך לשלם בסביבות ה-200 שקלים לעדכון. קיים עדכון תלת מימד משודרג אבל כמה לא מפתיע גם הוא בתשלום. סך הכל MioMap תוכנה לא רעה בכלל הרבה יותר נורמלית מהזוועה החדשה בשם Mio Spirit.

פורסם

מכשיר מאוד אינטואיטיבי ואין צורך לפחד מהתוכנה המובנית. גם בחו"ל, מנסיוני.

אחרי שאבא שלי רכש, ציפיתי לטלפון ממנו, עם השאלות הרגילות של מה לעשות ואיך.

השיחה לא הגיעה :).

פשוט ונוח לתפעול, והתוכנה בסדר גמור.

פורסם
  • מחבר

אני רק רוצה לעדכן שהחזרתי את המכשיר וקיבלתי החזר כספי.

החלטתי שזו שטות להחזיק ברכב החדש:

- GPS נפרד

- דיבורית BT

- רדיו דיסק

- DVD

קניתי מכשיר אחד משולב ועכשיו יש לי את הכל ביחד ועובד בצורה מדהימה שטרם ראיתי כמוה. אגב במכשיר מגיע IGO 8 והגרסה החדשה שלה באמת נחמדה עם המצלמות מהירות ותחנות דלק וכדומה.

עדיין, MIO MOOV חמודה, מלבד זה שגם אחרי עדכון ה-3D לא היה הרבה 3D על המפה והיא נשארה די ריקה. סה"כ התוכנה טובה ופשוטה כאמור אבל מכשיר משולב מובנה ברכב הרבה יותר מועיל, נוח (מסך 7 אינץ') אבל כמובן על מכשיר משולב משלמים יותר.

פורסם

איזה רכב?

פורסם

איזה משולב?

(ומזל טוב לכבוד הרכב החדש)

פורסם
  • מחבר

Alpine iva-W502R

http://www.alpine-europe.com/fileadmin/PDF/Summer_2009/Summer09_LR_AOEU_EN.pdf

מי שרוצה לקנות, בדקו שהמחיר שמציגים לכם כולל יחידת GPS (האנטנה והיחידה עם ) ועבודה (כ350 ש"ח התקנה).

אם אתם צריכים מתקין במרכז, אני מכיר פריק שהרכיב לי.

פורסם

מרשים ביותר.

מתאים לפריקים או לבעלי כיס כבד.

ונראה לי שעכשיו אתה צריך לגור באוטו.

פורסם
  • מחבר

הוספתי לו את כל מה שאפשר

- בלו טות

- GPS IGO8

- מצלמה אחורית מעל המספר

נשאר רק להוסיף רכיב טלוויזיה ואז יש לי 4 ערוצים ברכב. זה אשכרה בית ;D

נ.ב - אני הכי לא טחון בכסף, פשוט אני חסכן וכל מה שיש לי חוסך ובמקום לבזבז על שתייה,סיגריות,יציאות אני קונה את ה"big Guns" ואחרי זה את השטויות.

זה הכל עניין של גישה. או שאתה מחליט לחיות בתעדוף נכון ולהיות בעל "קניות כבדות איכותיות (רכב,דירה)" או שאתה חי טוב יומיומית אבל ברמה נמוכה.

פורסם

גישה יפה, מסכים איתה ברובה פרט ליציאות. אבל זה דיון שיותר מתפתח סביב דיון התחבורה הציבורית בכללי\אקטואליה

פורסם
  • מחבר

לא התכוונתי לא לצאת בכלל, פשוט לא לצאת כל שבוע או לחילופין לצאת אבל ככה בקטנה לא לזרוק 300 שקל כל סופ"ש.

בסופו של דבר חסכתי אלפי שקלים כל חודש ואחרי שנה כבר קניתי רכב שניתן לומר עליו "מכבד את בעליו" במקום קופסת פח ב10 אלף.

אני אסכם את זה ככה:

החיים שלי בנויים סביב המילה "להשקיע" ולא סביב המילה "לבזבז".

• 1 שנה מאוחר יותר...
פורסם

אני רק רוצה לעדכן שהחזרתי את המכשיר וקיבלתי החזר כספי.

אני מתנצל על שאני מעורר נושא ישן, אבל הגעתי אליו במסגרת חיפושי אחר ישועה בנושא ה-Moov 500.

איך הצלחת לקבל את כספך בחזרה???! מרגע שקניתי אותו (בדיוטי פרי, בדרך לאירופה) והתחלתי לבלות בשיחות מחו"ל לתמיכה של היבואן ולשרות הלקוחות של הרשת ממנה קניתי (ללא הועיל, כמובן) אני מת להחזיר את הדבר הזה ולקבל עליו החזר כספי. מישהו הזכיר כאן את הביקורות הגרועות בזאפ - כבעלים מתוסכל של המכשיר הזה אני מכיר מקרוב את כל הבעיות שהוזכרו שם, וגם אחרות שלא - בעיקר שירות לקוחות שערורייתי של רונלייט. במקום לעזור ולפתור בעיות הנציגה שלהם צעקה עלי והעירה ש"אף אחד לא הכריח אותך לקנות את המכשיר".

פורסם

מתי כבר תפנימו שאסור לרכוש GPS בארץ.

דופקים אתכם במחיר על מכשיר סיני שהדביקו לו מותג,

בעוד שאפשר לרכוש ברשת מכשיר סיני זהה (בלי המדבקה) בחצי מחיר או אף פחות + הכל כלול במחיר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים