עבור לתוכן

מסך מיקוד חדש ל-DSLR

Featured Replies

פורסם

אני עובד הרבה עם עדשות MF ולאור יכולות פוקוס עלובות במיוחד בצמצמים פתוחים (מסך המיקוד המקורי של ה-K20 מאוד בהיר וכמובן אינו כולל עזרים למיקוד ידני), החלטתי להזמין מ-EBAY מסך מיקוד חדש (סיפור של 20-30 דולר). ההתלבטות היא לגבי סוג מסך המיקוד והייתי שמח לקבל עצות בענין זה.

הבנתי באופן עקרוני למסכים עם חלוקה של 45 מעלות יש יתרון על פני חלוקה אופקית (בשל היכולת להתמקד גם על קווים אופקיים) אם כי החשש שלי שהדבר יוביל לאחיזה יותר עקמומית של המצלמה, בנוסף יש מסכים עם חלוקה יחידה וכאלו עם חלוקה כפולה (dual diagonal), הייתי רוצה לשמוע אם למישהו יש ידע או ניסיון בעניין זה ויוכל לתת לי כיוון.

פורסם
  • מחבר

אחרי שקראתי ביקורות ורשמים בפורומים בינ"ל שונים, הזמנתי מסך מיקוד מ-ebay עם חלוקה כפולה בזווית 45 מעלות. אם זה מעניין מישהו, אני אפרסם רשמים כאן ובשפת הקודש ברגע שהוא יגיע.

פורסם

מאד מעניין ומחכה לעידכון.

פורסם

מה זה מסך מיקוד?

פורסם
  • מחבר

מה זה מסך מיקוד?

התמונה שרואים דרך העינית במצלמת SLR (או TLR או view-camera) היא למעשה תמונה המוקרנת על גבי מסך שבעבר היה עשוי מזכוכית מחוספסת (ground glass). באופן כזה הצלם רואה למעשה את מה שהפילם (או החיישן) "רואה". החספוס של הזכוכית (או מבנה הפלסטיק) וכן עזרים אחרים על פניה, כגון מיקרופריזמות, מסייעים למקד את העדשה על האוביקט.

במצלמת SLR מסך המיקוד עשוי פלסטיק ונמצא במאוזן בין בית המראה ולפריזמה. במצלמות רבות ניתן להחליף את המסך הזה.

במקרה שלי, המסך המקורי ב-K20 בנוי על מנת לתת תמונה בהירה וזאת על חשבון הדיוק שלו במיקוד ידני, גם אין על פניו כל עזרי מיקוד. המסך שהזמנתי מחוספס יותר וכולל במרכזו עזרי מיקוד שונים (טבעת של מיקרופריזמות שמתכהה כאשר מרכז התמונה לא בפוקוס וכן חלוקה לאלכסונים שמראים תמונה "שבורה" כאשר אין פוקוס). מסכי מיקוד גם עשויים לכלול על פניהם עזרים אחרים כגון קווים המחלקים את הפריים לשלישים או שנתות מדויקות המיועדות לצילום טכני והעתקות.

פורסם

נשמע מעניין מאוד, גם אני קצת מסתבך עם הפיקוס הידני, ואני עוד בK200 שהעינית קטנה יותר.

אשמח לתמונות להמחשה (אני מניח שאתה לא תוכל לצלם אז אולי מהרשת)

צריך מסובך כמו שזה נשמע "להדביק" את המסך או שזה פשוט?

בנוסף, עכשיו שהעינית יותר כהה, זה לא מפריע?

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

המסך הגיע מסין, במהירות מדהימה, יש ספקים בארץ שזמן האספקה שלהם ארוך יותר!

המסך עצמו עשוי היטב, אם כי יש עליו מריחה קטנה בצד שמפריע לעין (אבל לא מפריעה לעבודה).

בעזרת שתי הפינצטות המצורפות החלפתי את המסך ב-K20D בפחות מ-5 דקות עבודה (יש לי קצת ניסיון בעבודה עם פינצטות ומכשירים עדינים, אבל אני מאמין שכל אדם עם קוארדינציה עדינה סבירה וסבלנות ישלים את המלאכה במס' דקות).

המבט דרך העינית עם המסך החדש מזכיר את זה של SLR ישנה - בעוד שהמסך המקורי של ה-K20 בהיר מאוד וחד, המסך הזה מאוד מט וכהה יותר, במרכזו יש את טבעת המיקורפריזמות ואת החלוקה האלכסונית "ששוברת" את התמונה אם היא לא בפוקוס.

דוגמאות מצ"ב

http://www.flickr.com/photos/39557720@N07/4295290054/

http://www.flickr.com/photos/39557720@N07/4294546141/in/photostream/

הספקתי לצלם רק מספר קליקים עם המסך החדש - ההרגשה בהחלט שונה ויש פידבק טוב יותר לגבי הפוקוס, אם כי הוא לא עושה ניסים והשגת פוקוס בצמצם 1.4-2.0 עדיין לא פשוטה. אני אפרסם רשמים מבוססים יותר לאחר שאצבור עוד כמה מאות קליקים עם המסך החדש בעוד שבועיים-שלושה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים