עבור לתוכן

רשת ביתית מבוססת HPNA - עזרת המומחים?

Featured Replies

פורסם

אני זקוק לעזרתכם, לאחרונה הקמתי רשת ביתית מבוססת 2 התקני HPNA של 2WIRE (נרכש בארה"ב ב 17$ כולל משלוח) בעזרתו האדיבה של אחי העסוק .....רצ"ב קישור להתקן - http://www.2wire.com/index.php?p=127

הרשת בנויה כך שבממ"ד מחובר מחשב נייח למודם וממנו יוצא התקן HPNA בחיבור USB אל נקודת טלפון (2 הנוריות על ההתקן דולקות - POWER+NETWORK)

בסלון מחובר התקן ה HPNA השני לנק' הטלפון ובצד השני למחשב נייד שמחובר ל LCD

הרשת עובדת - הצלחתי לראות סרט באורך מלא + גלישה בסלון (חלום חיי..) אבל ביומיים האחרונים הרשת מתנתקת וההודעה

שמתקבלת " status:limited or no connectivity"

ביצעתי REPAIR - ללא הצלחה

ניתוק חיבור ה USB משני המחשבים - ללא הצלחה

RESTART למחשב ללא הצלחה

תופעה מוזרה נוספת שמתרחשת בשני המחשבים - הרשת נעלמת מרשימת הרשתות הקיימות - כאילו שהכבל USB לא מחובר.....

אני קצת אובד עצות - מה לעשות?

האם החוסר יציבות מאפיינת רשתות מבוססות HPNA?

האם ניתן להוסיף משהו להגברת היציבות?

שינו הגדרות במחשבים?

אשמח לעצות בשפה מובנת לאחד שלא ממש מבין...

תודה מראש,

שי

פורסם

מדובר על התקן HPNA ישן שכבר לא בשימוש היום ובכלל התקן עצמו תלוי מאוד בתשתית הטלפנוייה של הדירה עצמה.

מה שקנית זה רק מתאמי HPNA או ציוד נוסף כמו פילטרים?

פורסם
  • מחבר

רכשתי רק את ההתקן - וזה עובד

למה תורמים הפילטרים?

מה בתשתית של הדירה יכול להשפיע על העניין?

בקיצור מה אני צריך לעשות כדי לייצב את הרשת

שי

פורסם

המצב הפיסי של תשתית הטלפונייה משחק פה תפקיד מאוד חשוב. בשביל לעבוד עם HPNA יש צורך בתנאי יחס רעש לאות וניחות מאוד קפדניים.

אם היה לך ציוד כמו PAR-70G למשל היית יכול לבצע בדיקה של נתוני קו עד לנקודות הקצה.

הציוד של 2Wire ממש לא רע אבל מאוד ישן בסטנדרטים של היום (אני מניח שגם עלה לך ממש בזול) כך שאי אפשר להתחייב פה על כלום.

פורסם

ההודעה limited or no connectivity מתקבלת בדר"כ כשהתקן הקצה (המחשב במקרה שלך) לא מקבל כתובת משרת ה-DHCP שבראוטר/במודם-ראוטר.

יש מצב שבו הבעיה.

פורסם
  • מחבר

שלום ל shuy - האם תוכל לייעץ לי איך אני דואג לכך שהמחשב יקבל כתובת DHCP?

שלום ל multicore - איך אני יכול לשפר את המצב הקיים?

האם יש לך המלצות לכיצד בונים רשת ביתית - לא אלחוטית ובבקשה בשפה פשוטה....

פורסם

תראה, HPNA ובמיוחד HPNA שלפני גרסא 3 הם לא ממש פרוטוקולים נוחים לתקשורת רק בגלל התנאים שהם דורשים.

בלי ציוד מתאים אי אפשר לדעת מה מצב אותו זוג חוטי נחושת שזור שעובר לך בבית. אם למשל היה לך את המודם-נתב HPNA3 שבזק משווקת כמה שנים עם מתאמים תואמים אז אפשר היה לפחות לבדוק קישוריות מקצה לקצה, אך מכיוון שמדובר על ציוד ישן שבכלל מבוסס על דרייבר שמדמה ממשק Ethernet קשה מאוד להגיע פה לתוצאות.

אותו הסיפור עם HotPlug שגפ פה מבלי להכיר את מצב תשתית החשמל אצלך בבית אתה לא יכול לדעת למה לצפות.

הבעיה של חוסר קבלת כתובת IP יכולה להיות או תשתית או בציוד קשצה עצמו, אבל שוב בגלל הסיבות שציינתי לפמעלה קשה להגיד את זה על סמך ניחוש.

אגב המודמים-נתבים של 2Wire שבזק שיווקה לפני הרבה שנים גם לא מסוגלים לעשות את הבדיקות האלו למרות שמדובר בציוד מאוד איכותי.

מה שאני מציע לך לעשות זה לקחת פרוייקט של כבילה עם כבל CAT5e בבית שלך בצורה מסודרת וככה גם תהיה לך שליטה וגם איכות ומהירות בתקשורת.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים