עבור לתוכן

לרכוש כ.מ חדש? לעשות OC לקיים? צריך עצות...

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם :)

לאחרונה התחדשתי במסך 24" (ברזולוצית 1920 על 1200).

יש ברשותי כרטיס מסך XFX 8800GTS 512MB

השאלה אם כרגע הוא יוכל "לסחוב" משחקים חדשים שיוצאים באיכות טובה.

האם שווה להשקיע עליו OC? או שכבר עדיף להיפטר ממנו ולהביא כרטיס חדש?

אני מאמין שאני אוכל להמשיך איתו עוד כמה חודשים עם OC אבל השאלה אם הOC ייתן שיפור מורגש בביצועים או סתם יחמם לי את הכרטיס..

ואם אתם ממליצים על כרטיס חדש איזה כרטיס הכי מומלץ?

קראתי הרבה על HD5850 (שמעתי גם שמעולה לOC) אבל השאלה אם שווה להשקיע עכשיו 1500 שקל או שעדיף לחכות לירידת מחירים?

בקיצור, אני צריך עצות ועדיף מאנשים שמבינים ויש להם ניסיון עם כרטיס כמו שלי / דומה.

תודה מראש! :)

פורסם

הכרטיס האגדי שלך לצערך תם זמנו - ברז' FHD כמו של המסך שלך הוא כבר לא יככב במשחקים של היום. 5850 אכן כרטיס משתלם ביותר ואוברקלוקר מעולה, תמיד אפשר לקוות לחסכון מסויים (לא משהו רציני יחסית כשמדובר במחירים כמו של ה-5850) אם תחכה, אבל עם הקצב בו מתקדמים העניינים כרגע תוכל לחכות עד מחר - מורווח לא תצא, אמנם מופסד בזמן כן.

פורסם
  • מחבר

חבל :(

עלה לי 1000 ש"ח בזמנו בייבוא אישי מארה"ב כשעוד לא ידעו בכלל מה זה סדרה 8 בארץ חח

אבל אפילו OC לא יעיר אותו?

לא נשמע לי הגיוני

חוץ מזה אני לא ממש חובב משחקים כבד, COD, TF2 וכאלה

אבל כשאני משחק אני רוצה להנות מהמשחק.

אז אם אני אוריד קצת הגדרות ואעשה OC אתה לא חושב שזה יעזור לו לסחוב קצת?

פורסם

אם תוריד הגדרות זה כמובן יעזור, אם מדובר בTF2 וCOD בלבד תוכל להסתדר גם עם הכרטיס שלך, אמנם אל תצפה לAA וULTRA בכל ההגדרות.

אינני יודע כמה OC ישפיע, אולי תחוש בהבדל של 3-5FPS במקרה הטוב אם בכלל, אבל מה יש להפסיד... במקרה הגרוע תוריד את הקלוקים חזרה. :smile1:

פורסם
  • מחבר

בשביל 5FPS לא שווה להתחיל להתעסק עם OC...

אבל נחכה לעוד תגובות של אנשים, אולי מישהו ייחדש כמה דברים :)

פורסם

לפני הכל, נכון לעכשיו, אתה לא מרוצה מהביצועים של הכרטיס?

אתה טוען שאינך "חובב משחקים כבד" כך שבכל מקרה אין מקום להשקעה של 1500 ש"ח בכרטיס מסך.

אם אתה מכין את עצמך לבעיות עתידיות - חבל. ברגע שיעלה הצורך, תבדוק אופציות לשדרוג.

פורסם
  • מחבר

אני מרגיש ירידות FPS במשחקים שבדקתי.

מן תמונה לא חלקה כזו.

אולי אני פשוט לא רגיל לרזולוציה הזו (עברתי מ1280 על 1024)...

למשל בPES 10 אין שום בעייה והמשחק רץ על ההגדרות הגבוהות ביותר בצורה חלקה.

אבל ניסיתי לשחק בThe Saboteur ויש ירידות FPS ותחושה של משחק לא חלק.

השאלה אם אני אוריד אפקטים וכו' זה ממש ישפיע על המראה של המשחק והביצועים של הכרטיס?

אני לא מחפש איזה משהו מפוצץ, אבל אם אני משקיע 1500 שקל אני מצפה לכרטיס שיחזיק 3-4 שנים.

אגב, יש סיכוי שתיהיה חנות שמוכנה לעשות טריידאין על הכרטיס הנוכחי שלי?

או שעדיף לחבר אותו למחשב הישן (במידה ואני מחליף)

פורסם

1. חנויות בדרך כלל לא עושות TRADE IN, כדי שאפילו בטעות לא יגידו שהן מוכרות משהו משומש.

2. 3-4 שנים זה זמן אסטרונומי במונחים של התחשדות חומרה, וגם 5850 לא יחזיק משחקים בהגדרות מקסימליות או גבוהות מאד למשך כל כך הרבה זמן.

3. אני חושב שכל עוד כרטיס המסך הנוכחי שלך כן מספק את הסחורה הדרושה, חבל לך להחליף אותו. כאשר יגיעו משחקים שהוא לא מסוגל להתמודד איתם באופן שיספק אותך, אז תחליף.

4. כאשר סוף סוף יצאו כרטיסי הFERMI של NVIDIA, לכרטיסים של ATI סוף סוף יהיו מתחרים, אז אולי, ניתן יהיה לצפות למחירים סבירים יותר.

5. בשביל משחק אחד, לא הייתי משקיע 1500 ש"ח, הייתי יורד בהגדרות, יחד עם זה שנכון, רזולוציות FHD הן לא הטריטוריה הבייתית של 8800GTS.

פורסם

ה 8800GTS 512M ממש לא כרטיס חלש... אתה עם דרייברים מעודכנים ?

פורסם
  • מחבר

ה 8800GTS 512M ממש לא כרטיס חלש... אתה עם דרייברים מעודכנים ?

גרסה 195.62 נראה לי שהם החדשים ביותר לא?

ואגב, אני לא מדבר על משחק אחד, חוץ מזה שבקרוב יוצאים עוד משחקים חדשים שאני מתכנן להוריד ולא רוצה להתבאס עם כרטיס שמקרטע..

אבל אני אוריד הגדרות, נקווה שזה לא יפגע באיכות המשחק בצורה משמעותית.

אגב, יש המלצות מסויימות לOC? עד איזה תדר אפשר להעלות בלי לחשוש? כמה כדאי? ומה הטמפ' המקסימלית שאמורה להיות לכרטיס במאמץ? (כרגע הוא סביב 55)

עריכה:

אני יכול להביא HD5770 1GB 128-bit GDDR5 ב600 שקל בערך, האם יהיה שיפור משמעותי לעומת 8800GTS והאם שווה להשקיע עכשיו או לחכות קצת?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים