עבור לתוכן

שאלה לגבי טמפ' ומתחים.

Featured Replies

פורסם

שמתי לב לכמה דברים מוזרים בזמן האחרון, הטמפ' של אחת הליבות היא 42 במנוחה והשנייה היא 32 במנוחה. במאמץ שתיהן אינן עוברות את ה 44 ונשארות באזור ה 42 רוב הזמן. כמו כן, בSpeedFan כתוב: Vcore1 : 1.23v,Vcore2 : 2.06v(מתחים במנוחה ומאמץ שווים).

המעבד הוא E8400 בOC ל 3600(לוח אם עלוב).

מה שכאן נראה לי מוזר:

א. טמפ' של ליבה אחת כמעט ולא משתנה בין מנוחה למאמץ

ב. הבדל גדול בין טמפ' מנוחה של הליבות.

ג. הבדל לא הגיוני בעליל בין המתחים של הליבות(לא ידעתי בכלל שיש מתח שונה לכל ליבה, ויכול להיות שVcore2 זה משהו לא קשור בכלל).

אשמח אם תוכלו ליצור לי סדר בראש.

עריכה: הרצתי עוד בדיקה ב OCCT, ליבה אחת התחילה ב 42 ונשארה ככה לאורך כמה עשרות דקות, ליבה 2,התחילה ב 32 וריצדה בין 39 ל- 42

פורסם

1. בדוק טמפ' עם REAL TEMP בלבד..

2. כנ"ל..תעדכן אותנו..

3. מתחים לא מודדים על תוכנה..אם אתה רוצה לקבל אינדיקציה כללית..בדוק עם CPU-Z..זה הכי קרוב/מדויק שתגיע..

פורסם
  • מחבר

לפני זה בדקתי עם OCCT ו CoreTemp, לבקשתך ניסיתי גם עם Real Temp, אותן התוצאות כמו לפני.

יכול להיות שנדפק החיישן? ניסיתי שם את האופציה של ה Sensor Test וה Sensor movement של ליבה 0 היה על 0 כל הזמן אם זה אומר לך משהו...

ולגבי ה Vcore2, יש כזה דבר בכלל מתח לחוד לכל ליבה? :nixweiss:

פורסם

הTJAMX שלך מכוון על 100 מעלות ?

והמתח נמדד ביחד..ולא בכל ליבה בנפרד..

פורסם
  • מחבר

אכן,TJmax על 100.

נ.ב עד כמה שזכור לי, כשרק עשיתי את הOC ובדקתי את המערכת, הליבה היתה בסדר גמור.

פורסם

אז נסה לבטל את הכל..ותראה אם משהו השתנה..למרות שלא צריך להשפיע.. :-\

פורסם
  • מחבר

לבטל את מה? את הOC?

המחשב ככה כבר חצי שנה בערך,לפני כמה חודשים הכל היה בסדר.

פורסם

אין קשר בין הדברים..אולי עכשיו החיישן התחרפן..תבטל את הOC..ותבודד את הבעיה..אם הבעיה ממשיכה גם בלי הOC..אז כנראה חיישן "התייאש".. ;D

פורסם
  • מחבר

ואם כן, זה משפיע על משהו? ז"א שהוא בדרך לקבר?

יש טעם לממש אחריות(אם בכלל אפשר).

פורסם

משפיע על העובדה שלא תוכל לקרוא טמפ'..אחריות ? בספק אם החנות תממש אותה על זה..אתה מוזמן לבדוק לפני...

פורסם
  • מחבר

אז אם רק קריאת הטמפ' מושפעת,לא כזה משנה,תודה :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים