עבור לתוכן

המבקר: לשקול מחדש את העלאת תעריפי המים

Featured Replies

פורסם

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3827221,00.html

איזו זכות יש למדינה להטיל מס על מים מהאזרח הקטן, כל זמן שמבזבזים מים בכמויות עצומות בחסות המדינה - צה"ל.

מי שלא יודע על מה אני מדבר, כנראה שאף פעם לא היה באיזו סדנת חימוש, או באחד מחילות השדה (תותחנים/שריון)

אין למדינה שום זכות, להגביל את האזרח ולהתקלח רק ל-5 דקות בזמן ששוטפים טנק/תומ"ת אם איזה גרניק, ומבזבזים עליו מאות אם לא אלפי ליטרים של מים.

נאה דורש, נאה מקיים...

פורסם

אני חושב גם שהפלסטינים מקבלים מים מהמדינה..

ואם זה ככה מה זה משנה כמה תוכניות יבנו בשביל חיסכון כשבצד השני הבני דודים יבזבזו בכוונה או בלי חשבון פשוט.

פורסם

החלטה מטומטמת ביותר.

זה פוגע בשכבות החלשות בעיקר, אם אתה "סוגר" להם את הברז אתה בעצם חונק אותם במו ידיך.

במקום לתקן את זה שטייניץ מודיע על הורדת המע"מ ב-0.0000000005% :s07:

פורסם

אתמול ראיתי כתבה בערוץ 10 שמדינת ישראל רוצה למשוך תיירי גולף ע"י הקמה של כמה מגרשי גולף ברחבי בארץ. למי שלא יודע, מגרש גולף משתרע על שטח ענק וצורך כמות מים עצומה, ככל הנראה מישהו צריך לממן את זה ומכיוון שהאזרחים הפשוטים הם קורבנות נוחים, הם נבחרו כמטרה.

למי שמתעניין, עובדי מקורות לא ייפגעו איכשהו מההחלטה להעלות את מחיר המים ובעצם חלק מההחלטה היא בגלל הצורך לממן את חריגות השכר שלהם והגרעון הגדול שבו חברת מקורות נמצאת.

פורסם

עם הם רוצים לחסוך במים הם צריכים להשקיעה תקציב ביעול צריכת המים של התעשייה ,שהיא זו שצורכת את מרבית המים ,עם התעשייה תוריד 10 אחוז מהצריכה שלה זה כמו שהמגזר הציבורי יוריד 30 (אני יודע שאני זורק מספרים אבל אני חושב שזה לא רחוק מהמציאות ).

פורסם

עדיף להעלות את מחיר המים כדי להוריד את הביקושים מאשר להטיל מס פרוגרסיבי על מים (מס בצורת)

פורסם

הכל תלוי במספרים.

אתה שם לב שרוצים להעלות את מחיר המים ב 25% בבת אחת, ועד ל 42% בהעלאה השניה, כן?

ברוב המקרים החריגות+מס הבצורת לא מגיעות לניפוח של 42% בחשבון המים....

פורסם

אתם מבינים שכך או כך ,העלה כזו במחיר המיים תיגרום לאוכלוסיה החלשה להרבה בעייות ,תשמע האנשים האלו אפילו לא יכולו לשמור על היגיינה בסיסית ככה ,וזה יצור הרבה יותר בעייות בעוד מערכות של המדינה .

פורסם

there is a method to the madness...

כל צעד או גזירה כלכלית כזו פוגעת בחלשים יותר ויותר והופכת אותם ליותר חלשים, זה גם מופיע בכל ענף כמעט (אם זה אוכל או מחסה או בריאות וכו'),

תוסיפו לזה עוד מס על פחמן וסגרנו חבילה יפה...

מתי די?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים