עבור לתוכן

התייעצות סופית לפני רכישה (מחשב המיועד למשחקים ובעיקר עריכת וידאו)

Featured Replies

פורסם

הרכבתי לעצמי מחשב. המיועד למשחקים ובעיקר עריכת וידאו..לגבי הדברים החשובים באמת התייעצתי כאן באתר הזה בפורומים של הגרפיקה ולוחות האם והזיכרון, אך ישנם עוד דברים כמו מארז ספק כוח וכו' שברצוני להתייעץ עליהם איתכם, וכמובן אני רוצה לקבל חוות דעת על המחשב...

CPU : Intel Pentium IV 2.8C GHz HT 512K 800MHz Socket 478 CPU BOX [ ¤ 1688.85 ] 1

Motherboards for Intel : ABIT IC7 Intel 875P Motherboard (HT, Dual SATA RAID, Dual DDR400, 5.1 Sound, AGP8X, 1394, USB 2.0) [ ¤ 810.99 ] 1

Memory : GeIL DDR-RAM 512MB 3200 Value Memory [ ¤ 547.96 ] 2

CPU Cooling : CoolerMaster XI4-7H52A CPU Cooler for PIV [ ¤ 98.91 ] 1

Hard Discs : Western Digital 120GB 7200 rpm 8MB Buffer Serial ATA HDD [ ¤ 754.92 ] 1

Cooling / Modding : Spire HD05040B/S FlowCooler [ ¤ 79.96 ] 1

Video Cards : Gigacube Radeon 9800 C3 128MB DDR Retail Video Card [ ¤ 1619.9 ] 1

Floppy : Teac / Alps / Mitsumi 1.44MB 3,5" Floppy Drive [ ¤ 51.4 ] 1

CD-ROM / DVD-ROM : CD-ROM Asus x 52 [ ¤ 130.84 ] 1

CD-RW / DVD-RW : Lite-On 52/32/52 Retail CD-RW [ ¤ 259.6 ] 1

Keyboards : Microsoft Multimedia Keyboard [ ¤ 101.24 ] 1

Mouse : Microsoft Wireless Intellimouse Explorer Mouse [ ¤ 263.23 ] 1

Cases : Super ALUMINIUM A01 Midi Tower Case Front USB/Firewire/Audio 400 Watt [ ¤ 461.1 ] 1

קודם כל, האם המארז כולל ספק?? אין פירוט באתר כך שאני לא בטוח...

שנית כל..בחרתי מאוור או מה שזה לא יהיה בלי שום ידע..רק בחרתי את ההכי זול שהיה..אם אתם יכול לייעץ לי על משהו יותר טוב..אודה לכם

כמו כן גם המאוור להארד דיסק...

וכמובן אם יש לכם תגובות או הצעות לשיפור במסגר התקציב ואפילו יותר..

תודה מראש...!

פורסם

You should take the 2.4C instead of the 2.8C, better value.

Also you don't need a HDD cooler or a CPU cooler, the cooler that comes with the P4 is good enough and the HDD just doesn't need one.

With the money you save this way take a nice Supertalent Aluminum case and a Thermaltake 350W Power Supply, that will be much better than generic crap.

פורסם

סה"כ נראה מצוין, רק אני לא מבין בדיוק למה אתה קונה HSF (צלעות קירור ומאוורר) ???

הקירור המקורי שמגיע עם מעבדי INTEL הוא מצוין. הרבה אנשים הצליחו לעשות איתו OC מרשים, אז למחשב שהוא לא למטרות OC - זה יספיק ללא ספק.

וכן, המארז מגיע עם ספק 400W (למרות שלפי דעתי תוכל להסתפק במארז המצוין הנ"ל).

פורסם
  • מחבר

הבנתי שלעריכת וידאו אחד הרכיבים הכי חשובים הוא הספק, ובגלל זה בחרתי את ה2800, הייתי לוקח אפילו משהו יותר חזק אבל מעל ה2800 זה נהיה יקר בצורה לא מוצדקת אז נשארתי עם ה2800..למרות שיש בזה משהו אני אחשוב על זה..

ומה כל כך מיוחד במארז הזה של Supertalent שהוא עולה 530 שקל בלי ספק כוח?

פורסם

CPU : Intel Pentium IV 2.6C GHz HT 512K 800MHz Socket 478 CPU BOX [ ¤ 1327.91 ] 1

Motherboards for Intel : ABIT IC7 Intel 875P Motherboard (HT, Dual SATA RAID, Dual DDR400, 5.1 Sound, AGP8X, 1394, USB 2.0) [ ¤ 810.99 ] 1

Memory : Twinmos DDR-RAM 512MB 3200 (TMD -50B) Memory [ ¤ 554.61 ] 2

Hard Discs : Western Digital 120GB 7200 rpm 8MB Buffer ATA100 HDD [ ¤ 669.87 ] 1

Video Cards : Gigacube Radeon 9800 C3 128MB DDR Retail Video Card [ ¤ 1619.9 ] 1

Floppy : Citizen Black 1.44MB 3,5" Floppy Drive [ ¤ 79.9 ] 1

CD-ROM / DVD-ROM : DVD-ROM Toshiba 16/48 Bulk - Black ! [ ¤ 250.77 ] 1

CD-RW / DVD-RW : Lite-On 52/32/52 Black Retail CD-RW [ ¤ 306.33 ] 1

Keyboards : Genius KB-21e Multimedia NEW Eng/Heb PS2 Silver-Black Keyboard [ ¤ 77.62 ] 1

Mouse : Logitech MX500 High Performance PS2 | USB Optical Mouse [ ¤ 306.43 ] 1

Cases : Chieftec Aluminium AH-01SL Tower (P/S not included) [ ¤ 407.05 ] 1

Power Supplies : Thermaltake TT360AD 2-fan Power Supply [ ¤ 259.86 ] 1

Total : ¤ 7225.84

אם אתה באמת רוצה משחקים הייתי מתרחק מעכבר אלחוטי, במיוחד של מיקרוסופט.

הלוח אם ללא כרטיס רשת אם יש לך צורך באחד..

כונן דיוידי כבר עדיף על כונן פשוט..

מארז אלומיניום הוא ממש לא הכרח, אבל עדיף שיהיה בעל ספק כח טוב, לא כמו במארז הג'נרי שבחרת.

יש מארז צ'יפטק לא מאלומיניום עם Firewire מקדימה ב-451 ש"ח אם אתה מעוניין להוסיף.

אין צורך בכל הפתרונות קירור הנוספים שהוספת.

פורסם
  • מחבר

קודם כל לגבי העכבר...הדגם שאני רוצה הוא Microsoft IntelliMouse Explorer , ובחרתי את האלחוטי בטעות כי חשבתי שזה הדגם הזה..תודה שתיקנת אותי

לגבי הכרטיס רשת...בהתחלה בחרתי בAbit IC7 MAX3 ואז אמרו לי שלא כדאי ללכת על כרטיס כ"כ יקר ושעדיף לקחת את ה-IC7 ולקנות כרטיס רשת בנפרד..חוצמזה שיש לי כרטיס רשת מיותר..הוא פשוט והוא עלה 70 שקל אבל זה מספיק לי..

למה שינית את הכרטיסי זיכרון? משהו לא טוב ב GEIL?

ולגבי ההארד דיסק, בכוונה בחרתי אחד עם Serial ATA, הבנתי שהוא יותר מהיר...ואם הלוח כבר תומך בזה אז למה לא?! זה תוספת של כמה שקלים..

ולגבי המעבד...באמת כדאי לחסוך את ה350 שקל האלה?! הרי לטווח הרחוק..זה עדיף..עוד שנתיים נגיד..אני לא אוכל לשדרג רק את המעבד..כך שככל שהוא יהיה חזק כך הוא יחזיק לי יותר זמן, לא?

ועוד שאלה..אני מתכוון להשתמש בפייר וייר והמהירות מאוד חשובה לי...האם החיבור החיצוני שבמארז מספיק טוב או שכדאי לרכוש כרטיס פייר וייר בנפרד?

פורסם

יש לי Microsoft Wireless Intellimouse Explorer Mouse

ככלל עכברים אלחוטיים הם הדבר המומלץ ובמיוחד אם השולחן שלך עמוס עם ציוד.

אני כל כך מרוצה מהעכבר הזה ובהתחשב בעובדה שאני שחקן לא קטן ובמיוחד של משחקי פעולה.

למודל הזה יש בעיה של זלילת בטריות לכן אני ממליץ לכל מי שמעוניין לקנות לקחת יחד איתו מטען של GP עם 4 בטריות של 1600 שזה מה שהוא אוהב.

הקומבינה של עכבר +בטריות ומטען עולה בסביבות 320 שקל

הסיבה שממש קשה לי להמליץ לך על העכבר הזה היא שבימים אלה עומד לצאת מודל חדש ומשופר.

פורסם

למודל הזה יש בעיה של זלילת בטריות לכן אני ממליץ לכל מי שמעוניין לקנות לקחת יחד איתו מטען של GP עם 4 בטריות של 1600 שזה מה שהוא אוהב.

יש לי את אותו העכבר, זה בדיוק מה שאני עשיתי בקשר לבטריות :)

פורסם

למה שינית את הכרטיסי זיכרון? משהו לא טוב ב GEIL?

ולגבי ההארד דיסק, בכוונה בחרתי אחד עם Serial ATA, הבנתי שהוא יותר מהיר...ואם הלוח כבר תומך בזה אז למה לא?! זה תוספת של כמה שקלים..

ולגבי המעבד...באמת כדאי לחסוך את ה350 שקל האלה?! הרי לטווח הרחוק..זה עדיף..עוד שנתיים נגיד..אני לא אוכל לשדרג רק את המעבד..כך שככל שהוא יהיה חזק כך הוא יחזיק לי יותר זמן, לא?

ועוד שאלה..אני מתכוון להשתמש בפייר וייר והמהירות מאוד חשובה לי...האם החיבור החיצוני שבמארז מספיק טוב או שכדאי לרכוש כרטיס פייר וייר בנפרד?

אני לא הכי מתלהב מ-Geil, הדגמים הפשוטים שלהם עושים קצת בעיות עם חלק מהלוחות.

כונן קשיח - כי אין הבדל בביצועים וה-SATA עדיין בחיתוליו.. לא תמיד כדאי לקפוץ עם הראש למים עם טכנולגיה חדשה, במיוחד ברכיבים כה רגישים.

באשר למעבד - אינטל עובדים על כח בורטלי, שאתה ממש לא זקוק לו בשביל כל יישומי המחשב של ימינו.. הכל נעשה בשביל להוציא תוצאות טובות בתוכנות באנצ'מארקינג וזהו.. אני לא מאמין שיש סיבה לקחת מעבד מעבר ל-2.4C למעשה.. יש לו יכולות אוברקלוק מעולות ואם בעתיד יהיה לך חלש תוכל לעבור איתו את ה-3Ghz דיי בקלות באמצעות אוברקלוק.

ה-Firewire בקידמת המארז אינו עומד בפני עצמו, הוא צריך להתחבר לאיפשהו.. ללוח אם שלך או לכרטיס אם יש לך. והוא תלוי במהירות שלהם. בכל מקרה זה תקן אחד, אין סיבה ממשית למהירויות שונות אלא אם כן הצ'יפ השולט על זה בלוח אם הוא לא טוב.

ובאשר ללוח אתה מתכוון ל-IC7-G לא IC7-MAX3 כי אין אותו עדיין.

אכן מספיק לקחת כרטיס רשת נפרד עם IC7 רגיל..

פורסם

אתה לא צריך SATA בכלל

וזה לא הפרש של כמה שקלים זה כמה מאות שקלים

וגם אם תיקח ת RAPTOR לא תרגיש הבדל

ההארד דיסקים שהם באמת על 10K (ראפטור בלבד כרגע) מורגש אך ורק אם אתה שרת WEB או משהו בסגנון

יש לי אחד בבית ואני ממש לא מרגיש כלום

גם שאני מעביר מלא דברים ממקומות והכל

אולי משהו קטן, אבל לא שווה 900 שקל ל37 גיגה

פורסם

ההפרש בגירסת ה-120 ג"ב של 7200 הוא 85 ש"ח בין ATA ל-SATA.

אולי הביצועים אכן זהים.. הוא פשוט חשב ששווה להשקיע את זה בשביל הטכנולגיה החדשה יותר.

פורסם

אז היא חדשה יותר שעושה גם יותר בעיות (לינוקס לדוגמא)

ויש לה כבל מגניב, אבל היא לא משפרת ביצועיים

פורסם

נו זה בדיוק מה שאמרתי.. ::)

כונן קשיח - כי אין הבדל בביצועים וה-SATA עדיין בחיתוליו.. לא תמיד כדאי לקפוץ עם הראש למים עם טכנולגיה חדשה, במיוחד ברכיבים כה רגישים.

פשוט הדגמתי שההפרש אינו מאות שקלים..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים