עבור לתוכן

החברה "הטובים" ( השחורים ) קובעים - הפלות מעכבות את הגאולה.

Featured Replies

פורסם

אז זהו, שלא אצל החרדים.

לי יש את הדעה שלי, אבל אני לא הולך לכפות אותה על האחר. אם אישה בוחרת ללדת את אותו ילד מפגר - זו החלטה שלה. יש לי בעיה עם כל מי שלא מוכן שאנשים יחליטו בשביל עצמם, זה הכל.

• תגובות 82
  • צפיות 5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

כל הדיון פה על זה שהרבנים שלחו מכתב לרבנים אחרים שאומר להם דברו יותר על עניין ההפלות ודברו נגד זה.

איך בדיוק אתה רואה פה כפייה? אבל אני אישית רואה כפיה חילונית גדולה מאוד בצורת הדיבור של חלקכם לדבריו של רוני.

אתם קוראים לא בור,טיפש,לא נאור ועוד... אתה לא חושב שזאת כפייה? במקום לעודד דיון תרבותי, מעניין פורה שבו כל אחד יוכל להחכים יש פה בפורום אנשים שברגע שיש ב ynet כתבה שנוגעת לדת יוצאים מגדרם כדי לכפות את דעותיהם החשוכות על אנשים אחרים. והדעות שלהם חשוכות לא בגלל חילוני/דתי אלה בגלל הכפייה וההשמצה שנובעים מהם.

פורסם

צריך כבר להפנים איני פונה אליהם -לכן מבקש אל תפנו אלי -אין יותר יחס ממני נקודה.

לא איכפת לי איך האדם מתנהל בחייו כן מאמין או לא.

מצידי כאן להתדיין עם מאמינים [ אמון ] - שהם גם פה יותר מתורבתים [כמובן שגם לצד השני יש- אך תמיד יש את אותם חברה בדיונים והם לא מתורבתים ]

פורסם

shino,מסכים.לעולם הדתות יש אולי זכות ראשונים על החושך והקנאות,אבל לא מונופול.אז זהירות לא להפוך למה שאתה שונא וכל אמירות האקס מן/באטמן למינם.. ;D בכל מקרה נראה שהדיון התפתח מאז למשהו קצת יותר אכיל אז נחזור לעניין.

עמדתי הדלה בסוגיית התורה והמדע:

התורה די נותנת זכות קדימה למדע,לפחות מבחינה פרקטית.לא המשכנו להשתמש היום בתרופות שמובאות בגמרא או ברמבם כי אנחנו יודעים שהם מבוססים על המדע של זמנם,עם זאת,אני לא חושב שהמדע מתיימר להיות אמת מוחלטת,או להבין את סוד ההויה,המדע כוחו להתבונן במציאות ולהסיק מסקנות וככה לבנות את תפיסת העולם שלו מלמטה למעלה,וברור שבדרך יש טעויות כפי שכבר הביא SHINO.אמנם נחמד לדעת שמה שכתוב במדע נצפה כבר קודם לכן על ידי התורה או חכמיה,אבל זה לא אומר שהאמונה תלויה בו,כי הוא כאמור מצהיר במפורש על ארעיותו-כמחפש האמת ולא כפטרון עליה.(VIC07)

אמנם פה מדובר על יצירת חיים,שזה מושג קצת ערטילאי מבחינת המדע שאי אפשר למדוד בסרגל אך כאמור בכל מקרה מדובר על הפסקת ההתפתחות של החיים,שזו סוגיא מוסרית.אך אילו היה מדובר בסוגיא מדעית,זכות הקדימה היתה למדע.המדע מסתמך על צבירת הנסיון של כל חכמי המדע מכל הדורות,והתורה לא באה לבטל את זה.השאלות שshino מציג הם שאלות בראש ובראשונה מוסריות,ולדיון בהם אין כל קשר למדע.המדע ייתן את הדיאגנוזה על האצבע השישית,ועל האדם תוטל החובה להחליט מה צודק לעשות,ואם הוא בחר כיהדות כדרך החיים הצודקת מבחינתו תהיינה לכך השלכות גם פה.אבל אלה השלכות של הבחירה החופשית שלו בדרך החיים הנכונה לדעתו.

פורסם

מה, אני טוחן בעבודה וכולכם בחופש שאתם מדיינים פה? לכו לעבוד! >_<

Nocwis יפה אמרת.שאלה טובה.אני נוטה להסתכל על זה כעל שלבים בהתפתחות נפשית של העם שלנו,(והאנושת בכלל)כשבתור ילד קטן שהיה צריך חינוך ואהבה,וכן,גם קצת כפיה,כדי שיתפתח בצורה בריאה,אמנם הנוכחות האלוקית יכולה להיות קובלת משהו לכן כשהוא מתחיל להתבגר הוא עושה שטויות ומחקה את הפושטקים מסביב ואז נשלח לגולה להתמודדות קשה ובה הוא נאבק לבדו לשמור על הזהות והערכים שלו, ומצליח.אבל בסופו של דבר השאיפה היא לחזור למצב הזה של התגלות אלוקית,רק מתוך עמדה בשלה יותר.לכן הוא חוזר לארץ שהובטחה לו למטרה זו,בונה מדינה,וגם אם כרגע היא רק גוש תאים לא מפותח במקרה הגרוע חלילה,עדיין מהרגע הזה נראה שהדברים באמת ילכו וישתפרו ונראה שנזכה כאן לגילויי אלוקים לא קטנים(מלחמות ישראל בנתיים,בתור התחלה).בנתיים,ההשרדות הפלאית של עם ישראל בגולה כנגד כל הסיכויים וחזרתו לארץ אחרי 2000 שנה של זה הם כשלעצמם סוג של התגלות אלוקית.

אם זה מה שעוזר לך לישון בלילה, וflowets your boat, בכיף שיהיה לך, רק תן לחיות בשקט.

נקודות למחשבה

אמרתה מקודם שאלוהים לא כופה את עצמו\דתו על אחרים.

אז למה המאמינים שלו עושים את זה?!

למה אין רכבות בשבת? למה חתונה חייבת להיות דרך הרבנות? למה הם מפגינים נגד מפעלים שפועלים בשבת ולא מתחת לבית שלהם? או חניונים?

למה הם מנסים להמיר אנשים ברחובות? ועוד ועוד שאלות.

עוד משהו

אתה יוצא מנקודת הנחה שאלוהים שלך נכון וצודק.

אתה (היהודי) חושב שאסור לאכול בשר חזיר

המוסלמי מסכים איתך שאסור לאכול חזיר

הנוצרי לעומת זאת חושב שזה סבבה, במיוחד שזה מטוגן

ההודי (המאמין) חושב שזה אסור בכלל, שלא לדבר על פרות

מי צודק?

אגב, הבחור עם המרכבת אש לא הגיע, יש מצב הוא מתכונן לחגיגות הסילבסטר?

פורסם

אמת.יש מהאמינים שעסוקים בכפיה דתית,אך אין להכליל.בסופו של ענין רבנים גדולים מאוד, התנגדו אליה.

עם זאת ב"להמיר אנשים ברחובות" אני לא רואה כל פסול.הדתי יאמר את מה שיש לו,והנחת ייסוד שלי שהאדם העומד מולו אינו מטומטם.בדיוק כמו שאתה שולל את הדברים שלי א"א לא מכריח אנשים לקבל את הטענות שלו.

לגבי הדברים האחרים,מדינת ישראל היא מדינת העם היהודי,ויש לה או לאנשיה אינטרס לוודא שזה יתבטא במשהו.הרי גם קריאת פרק תנך בכנסת יכולה להחשב לענין הזה ככפיה דתית,אז זהו,שעושים את זה בארה"ב ובמדינות נאורות אחרות.זה שאנחנו בפחד הקמאי שלנו מהדת,מנסים להתנער מהמסורת והתרבות שלנו כמה שיותר זאת בעיה,ולא כולם חיבים ליישר עם זה קו.הדתיים ילחמו על צביון המדינה,המדינה כמדינה לא תפעיל רכבות,אבל מי שרוצה יכול לסוע באוטו.זה אמנם פחות נוח קצת אבל לנתק את מדינת העם היהודי לחלוטין מהמורשת שלו זאת גם בעיה לא קטנה מבחינתנו.על צביון המדינה אכן יש מחלוקת,אין מה לעשות,וכל אחד ימשוך לכיוון שלו.אבל אני לא חושב שמדובר בכפיה דתית במובן הקלאסי,ואני רוצה להאמין שאזרחים רבים במדינה לא ממהרים כ"כ להפוך לעם ככל העמים.מנסיון העבר,זה בד"כ לא עובד.

לגבי כל הפולמוס הדתי..היהדות לא באה לכפות את עצמה על חיי האומות(בניגוד לג'יהאדים ולcrusadeim למינהם) ולא הורגים אצלנו מוסלמים או נוצרים בגלל אמונתם.ככה שמבחינתי כל אחד מהם יאכל מה שנראה לו.לצערי(לשמחתכם? ;D :sleep:) אני צריך לחזור ללימודים עכשיו אז נחזור לחפור ביום אחר,עד אז,רק טוב לכולנו!

פורסם

אתה קצת סותר את עצמך.

מצד אחד

אמת.יש מהאמינים שעסוקים בכפיה דתית,אך אין להכליל.בסופו של ענין רבנים גדולים מאוד, התנגדו אליה.

ומצד שני

מדינת ישראל היא מדינת העם היהודי,ויש לה או לאנשיה אינטרס לוודא שזה יתבטא במשהו

אם אכן הם היו נגד כפייה דתית, המאמינים עצמם לא היו משתמשים ברכבת\אוטובוס\whatever והיו נותנים לשאר להנות.

אם אתה מנסה לוודא שזה יתבטא במשהו, אתה כופה את הדת היהודית.

בקשר לפרקי תנ"ך בחו"ל, זה לא מפתיע, אף אחד לא מנסה להפוך את (הכנס מדינה) למדינת הלכה לדת (הכנס דת פה)

בישראל, לעומת זאת יש עם זה בעיה, כי יש כאלה שרוצים להפוך אותה למדינת הלכה.

פורסם

מצטער אני לומד משפטים פשוט והדו פרצופיות משתלטת עליי. ;Dאני מחלק בין המדינה כמדינה בפרהסיא לבין החיים הפרטיים של כל אחד.על צביון המדינה יש לגיטמציה שכל אחד ינסה להכניס את מה שהוא רואה כחשוב.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים