עבור לתוכן

החברה "הטובים" ( השחורים ) קובעים - הפלות מעכבות את הגאולה.

Featured Replies

פורסם

כי אם הוא יגלה לך את התשובה אז איפה הכיף? :xyxthumbs:

• תגובות 82
  • צפיות 5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אם כול בוקר, בזמן שאני בדרך לעבודה (עבודת השם כמובן) היה איזה מרכבה מאש עם סוסים מאש ופרש מאש שזורק לי בדיוק מדהים את העידכון היומי מאלוהים, או אם היתי *נולד* עם pip boy קדוש שמחובר ישירות לRSS של אלוהים, היתי אומר שיש בזה משהו.

פורסם

NocWis נצא מנקודת ההנחה שאין אלוהים

האם יש מחשפות בעולם האמיתי? לא

האם יש הוביטים והורקים? לא

האם יש להם ^^ מגבולת? כן

כל היופי (ואני מתכוון לזה) באלוהים שהוא כל יכול והוא "דואג" לך ותמיד רוצה בטובתך (כמו אימא ואבא)

בנוסף לזה אלוהים הוא אמצעי שליטה תחשוב על זה:

הוא יודע מה אתה חושב ומה אתה עושה אפילו שאתה לבדך בחדר!, הישג מדהים בפני עצמו, מכוון שהרבה משטרים טוטליטרים והרבה דיקטטורים, למרות כל המעצרי שווא שהם ביצעו רצח אונס והפחדה תמיד הוחלפו מכוון שהם לא לא יכלו לדעת מה האנשים חושבים, ועל מה הם מדברים בחדרי חדרים

אתה צריך גם לראות את העולם ממט של בן אדם דתי מכוון שזה עולם טוב:

אתה לא צריך לחשוב - מישהו כבר חשב בשבילך

אתה לא צריך להחליט - מישהו כבר החליט בשבילך את ההחלטה הכי טובה עבורך

אתה אף פעם לא לבד

יש לך מטרה בעולם

לכל דבר שקורה יש סיבה והסבר

הכל הולך לפי הגורל - אין לך ממש מה לעשות, לא צריך "להלחם"

וכ....

הרצאה מאוד מענינת (וארוכה) בנושא:

פורסם
  • מחבר

NocWis

שמע, אתה מצפה להתנהגות מסויימת מישות שאנחנו אפילו לא מסוגלים לדמיין ... :nixweiss::smile1:

לך תדע,

אולי כל בוקר שאתה פוקח עיניים אלוהים שולח לך מסר של קדושה להיות כופר גדול ?

נסתרות דרכי האלוהים ודיינו, לא ?

עזוב את אלוהים ונשמת היקום, יש לנו מספיק דברים על הראש גם בלעדיהם.

רוני וחבורתו ודומיהם והנזק שהם מפיצים בעולם. אלוהים צופה ממעל ובוכה על העיוות הנורא שהם עושים בשמו.

מילא אנחנו, לא מאמינים, לא אשמים, ככה אנחנו.

אבל הם ... צצצ ... מפיצים את " דבריו " בעולם לפי מה בא להם בראש ולא מה כבודו והדרת אלוהותו התכוון, תועבה, טפו.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

יגעתי וטרחתי וחיפשתי ומצאתי את המכתב המדובר :

מקור - http://rotter.net/User_files/forum/4b39b2563d3fa2b4.pdf

" הרבנות הראשית לישראל

THE CHIEF RABBINATE OF ISRAEL

לשכת הרבנים הראשיים לישראל

02– בית יהב, ירמיהו 80 , ירושלים, ת.ד. 36016 מיקוד 91306 , טל': 5313131

Beit Yahav, 80 Yirmiyahu S.t, Jerusalem, P.O.B. 752, Tel. 02-5313131

בס"ד, י"א טבת, תש"ע

28 דצמבר, 2009

כל'- 263 .שע

לכבוד

רבני ישראל שליט"א

די בכל אתר ואתר

נועם ה' עליכם ושכינתו על ראשכם כל הימים.

כבשנים עברו, גם השנה אנו פונים בקריאה לכל רבני ישראל שליט"א והיושבים על מדין בקהילות ישראל,

להעלות בדבריהם ובדרשותיהם בבתי הכנסת בשבת פרשת "שמות" את האיסור החמור של הרג עוברים במעי אמם (הפלות).

כזכור, כבר לפני כשנתיים התקיימה ישיבה של מועצת הרה"ר שהוקדשה למגיפת ההפלות ההולכת ומתרחבת בארצנו ר"ל, ואף הוקמה ועדה מיוחדת מקרב חברי המועצה לנושא זה.

יו"ר אגודת "אפרת", הרופא הנודע בשערים הפועל ללא לאות להצלת חיי עוברים, ד"ר אלי שוסהיים, הוזמן לישיבה ע"מ להציג את הנעשה בתחום זה.

ומה דאב לבנו למשמע סקירתו הקשה, ולפיה בכל שנה מתבצעות במדינת ישראל כ 50- אלף הפלות, מתוכם 20 אלף חוקיות וכל היתר בצורה פיראטית ובניגוד לחוק.

מובן שהרוב המכריע של ההפלות הינן בלתי הכרחיות ואסורות באיסור חמור על פי ההלכה, משום שאין בהם משום פיקוח נפש לאם.

מועצת הרה"ר הביעה זעזוע מן הנתונים המחרידים הללו, המצביעים על כך שמדובר במגיפה של ממש ובאובדן עשרות אלפי נפשות יהודיות בכל שנה ושנה.

וכבר דרשו חז"ל את הפסוק "שופך דם האדם באדם " וגו' (בראשית ט,ו), איזה הוא אדם שהוא באדם, הוי אומר זה עובר שבמעי אמו (סנהדרין נ"ז ע"ב).

ולב מי לא יחרד למשמע הנתונים הללו, ומלבד חומרת העוון בזה, עוד יש בכך עיכוב הגאולה, שאמרו חז"ל אין בן דוד בא עד שיכלו נשמות שבגוף.

ד"ר שוסהיים הציג בישיבת מועצת הרה"ר את פעילות אגודת "אפרת" להצלת חיי ילדי ישראל, ולפיו במהלך למעלה מ 30- שנות פעילות האגודה ניצלו בזכותה עשרות אלפי עוברים,

ובשנה האחרונה בלבד ניצלו חייהם של למעלה מ 4,000- עוברים.

מועצת הרה"ר הביעה הערכה רבה והוקרה לפעילות הצלת חיים הנעשית על ידי אגודת "אפרת", והחליטה לחזק את הועדה שמקרב חבריה, בראשות הרה"ג י. דרעי שליט"א,

אשר עומד בקשר הדוק עם ד"ר שוסהיים ועוקב מקרוב אחר הפעולות הנעשות להצלת חיים,

הועדה פועלת למצוא דרכים לצמצם ככל האפשר את מספר ההפלות.

חברי הוועדה הם: הרה"ג י. דרעי שליט"א, הרה"ג ש. אליטוב שליט"א, והרה"ג י. רלב"ג שליט"א

לאור כל האמור לעיל ובמטרה להביא בפני הציבור הרחב את החומרה הרבה הקיימת במעשה של קטל עוברים שהוא כרצח נפשות ממש, אנו פונים בזאת לכל רבני ישראל ה' עליכם יחיו אמן:

1. בשבת פרשת "שמות" שבה נקרא את "ותחיינה את הילדים", יקראו כל רבני ישראל ויזכירו בדרשותיהם בקהילות לעידוד הילודה בעם היהודי ומניעת הפלות שאינן הכרחיות.

מסירות נפשם של המיילדות העבריות אשר חרפו נפשן למען הצלת ילדי ישראל, ובטחונן של אמותינו שבמצרים, אשר מתוך שעבוד נורא ומתוך חוסר כל, ועל אף כל הגזרות, נאמר על כך:

"ובני ישראל פרו וירבו וישרצו ויעצמו במאד מאד".

כל המשתדל בזה הוא בכלל "כל המקיים נפש אחת מישראל, מעלה עליו הכתוב כאילו קיים עולם מלא" וכדאי היא מצוה רבה זו לקרב גאולתנו בשובה ונחת בב"א.

ראוי לשאת על נס את פעלה המבורך של אגודת "אפרת" בענין זה.

2. מחלקות הנישואין במועצות הדתיות ימשיכו לחלק את החוברת "לקראת נישואין מאושרים", לכל זוג העומד להינשא.

החוברת מחולקת כבר במשך למעלה מ 25- שנה, ולאחר שעמדנו על חשיבותה ונחיצותה הרבה, אנו קוראים להמשיך ולחלקה.

3. כל רב המקיים כינוס בנושא הפלות או ילודה או פועל בנושא זה בכל צורה שהיא, יזמין את יו"ר אגודת "אפרת", דר' אלי שוסהיים להשתתף בפעילות זו,

או יתייעץ עמו כאיש המקצועי הבכיר ביותר בארץ בתחום זה.

פורסם

nocwis-רק כיוון:אם אלוקים יתגלה במרכבות אש אז לא תהיה ברירה אלא להאמין בו ולעושת מה שהוא אומר-כנראה שגם הוא נגד כפיה דתית...אלוקים רצה לאפשר לנו ללמוד לבחור בטוב ולבנות ולתקן את העולם בעצמנו.ככה שבנתיים הוא כביכול בspectate..

2 דברים:

1.אכן,במסגרת אותה בחירה חופשית,לאישה יש בעלות על הגוף שלה,אבל אם נניח שיש בתוכו אדם חי כשלעצמו(ולכל הדעות יש כזה בשלב מאוחר יותר או פחות של ההריון) אז אני לא רואה מה הטיעון הזה קשור.העובדה שהוא בתוכה לא פוטרת אותה מאחריות מוסרית עליו,בדיוק כמו שאין לה פטור מאחריות מוסרית על עצמה. אם היד שלה תכה מישהו היא לא תגיד לו "זה בסדר,זאת היד שלי,ואני אעשה בה מה שאני רוצה".

2.נא לשים לב:המכתב פונה אל רבנים ודרכי הפעולה שמציע הם דרשה בשבת, חוברת,והבאת מרצה מקצועי לעוסקים גם ככה בנושא.אז מה לעזעזל הקשר לכפיה דתית?

בנוסף המכתב מדבר קודם על "איסור חמור של הרג עוברים במעי אימם" "אובדן עשרות אלפי נפשות יהודיות בכל שנה" וממשיך להזכיר את הנושא בהמשך המכתב,כשבאמצע רק מביא (כמקובל כנראה בין רבנים) דרשות בנושא,אחת מהם גם היא בהקשר של שפיכות דמים,ואחת שמדברת על עיכוב הגאולה.

כמובן ווינט שמים את זה בכותרת וגם הופכים את הסדר בכתבה..וההמונים ישר מזדעקים ומקללים ויוצאים להגן על החופש.עוד כמה שנות תשקורת והם גם יבואו לרבנים האלה הביתה עם לפידים וקלשונים. ;D

אני מקווה שהתגובה שלי לא חריפה או פוגעת בא"א אבל פשוט אני בפורום הרבה זמן והת'רד פה קצת זעזע אותי ברמות ההתלהמות שהוא שואף אליהם.

בנוסף בסה"כ יש לאנשים פה שכל,אז אני לא מבין מדוע חלק מהטענות מכילות יותר קללות מטענות.(אם כי זה השתפר עם התקדמות הדיון)טוב לילה טוב כולם...

פורסם

מחזק את peacebringer.

פורסם

NocWis נצא מנקודת ההנחה שאין אלוהים

האם יש מחשפות בעולם האמיתי? לא

האם יש הוביטים והורקים? לא

האם יש להם ^^ מגבולת? כן

כל היופי (ואני מתכוון לזה) באלוהים שהוא כל יכול והוא "דואג" לך ותמיד רוצה בטובתך (כמו אימא ואבא)

בנוסף לזה אלוהים הוא אמצעי שליטה תחשוב על זה:

הוא יודע מה אתה חושב ומה אתה עושה אפילו שאתה לבדך בחדר!, הישג מדהים בפני עצמו, מכוון שהרבה משטרים טוטליטרים והרבה דיקטטורים, למרות כל המעצרי שווא שהם ביצעו רצח אונס והפחדה תמיד הוחלפו מכוון שהם לא לא יכלו לדעת מה האנשים חושבים, ועל מה הם מדברים בחדרי חדרים

אתה צריך גם לראות את העולם ממט של בן אדם דתי מכוון שזה עולם טוב:

אתה לא צריך לחשוב - מישהו כבר חשב בשבילך

אתה לא צריך להחליט - מישהו כבר החליט בשבילך את ההחלטה הכי טובה עבורך

אתה אף פעם לא לבד

יש לך מטרה בעולם

לכל דבר שקורה יש סיבה והסבר

הכל הולך לפי הגורל - אין לך ממש מה לעשות, לא צריך "להלחם"

וכ....

הרצאה מאוד מענינת (וארוכה) בנושא:

בקיצור, אתה אומר שהמאמינים חיים בסרט?

יש בזה משהו

אני אראה את ההרצאה כשיהיה לי זמן.

NocWis

שמע, אתה מצפה להתנהגות מסויימת מישות שאנחנו אפילו לא מסוגלים לדמיין ... :nixweiss::smile1:

לך תדע,

אולי כל בוקר שאתה פוקח עיניים אלוהים שולח לך מסר של קדושה להיות כופר גדול ?

נסתרות דרכי האלוהים ודיינו, לא ?

עזוב את אלוהים ונשמת היקום, יש לנו מספיק דברים על הראש גם בלעדיהם.

רוני וחבורתו ודומיהם והנזק שהם מפיצים בעולם. אלוהים צופה ממעל ובוכה על העיוות הנורא שהם עושים בשמו.

מילא אנחנו, לא מאמינים, לא אשמים, ככה אנחנו.

אבל הם ... צצצ ... מפיצים את " דבריו " בעולם לפי מה בא להם בראש ולא מה כבודו והדרת אלוהותו התכוון, תועבה, טפו.

אז שיעשה אם זה משהו!

מה, הוא עד כדי כך משועמם שהוא נהנה לראות אנשים מדיינים באינטרנט?

(מצד שני, יש אנשים שרואים האח הגדול...)

nocwis-רק כיוון:אם אלוקים יתגלה במרכבות אש אז לא תהיה ברירה אלא להאמין בו ולעושת מה שהוא אומר-כנראה שגם הוא נגד כפיה דתית...אלוקים רצה לאפשר לנו ללמוד לבחור בטוב ולבנות ולתקן את העולם בעצמנו.ככה שבנתיים הוא כביכול בspectate..

יפה, אבל לא.

בתקופת התנ"ך (לכאורה) אלוהים נגלה כול יום בערך ולא היה לו בעיה עם להוריד אש מהשמיים ולעשות שטויות.

פתאום הוא החליט להפסיק? מה נמאס לו? הוא היה צריך הפסקה? קפה? :screwy:

מה קרה שהוא החליט לעבור לspec? הוא הבין שלא ילך לו אז הוא אמר "טוב אני מרים ידיים? שיסתדרו?"

לא הגיוני.

ועוד משהו, למה הוא צריך אנשים שיגנו עליו? שיטרח כבודו ויצטרף לדיון ויגן על עצמו ועל המאמינים שלו.

אז או שהוא לא יכול (ואז הוא לא יכול עוד הרבה דברים, וזה מבטל את הקונספט של אלוהים כול יכול).

או שהוא לא קיים (וזה הכי הגיוני)

או שלא אכפת לו (ואם לא אכפת לו למה צריך לסגוד לו בכלל?)

אני הולך לעבודה, אני אחפש בדרך את הבחור הבוער עם העידכון היומי

פורסם

מה זה הוא בתוכה? ערמה של תאים שמתחלקים? עובר? זה לא בן אדם ולא יעזור לך, אם זה היה בן אדם בהגדרה ככה היו קוראים לזה לא?

אבל זה לא השם של זה, כמו שקרביים או מעיים זה לא פאקינג רחם! לא משנה מה תגיד או איך תסובב חז"ל שלך היו בורים בנושא. נקודה.

אני לא קונה 40 יום ולא את השטויות האחרות, אפונה זה לא תינוק, מאוד רחוק מזה.

ורוני בחייאת, דיי להיתלהב מהחזרה בתשובה שלך, זה מראה שאתה צעיר ופעור...

פורסם

ixslashxi (מה זה אומר מעניין לדעת?)גם לשיטתך בשלב מסויים,נגיד חודש תשיעי,יש בתוכה אדם,או לפחות ייצור חי? המחלוקת ביניכם על הגיל היא מחלוקת מדעית,ופחות חשוב לדעתי מי צודק בה.ולמה אז אסור לה להרוג אותו?הוא לא חלק ממנה? כולל כל טיעוני הרחמנות על האישה,אכן רחמנות,אבל הסבל שלה לא אוטומטית מאפשר לה לרצוח בנאדם.וגם בשלבים המוקדמים,אמנם יכול להיות שערמת התאים האלה לא מרגישה דבר,אך היא עדיין נושאת בתוכה חיים,או לכל הפחות פוטנצאל של חיים,ואם לא תיגע בהם-הם יתפתחו לאדם של ממש.ככה שלא ברור שאפשר לזרוק את זה לפח בשביל קריירה,או כי כרגע זה לא נוח.זה בכלל לא מובן מאליו לי.

Nocwis יפה אמרת.שאלה טובה.אני נוטה להסתכל על זה כעל שלבים בהתפתחות נפשית של העם שלנו,(והאנושת בכלל)כשבתור ילד קטן שהיה צריך חינוך ואהבה,וכן,גם קצת כפיה,כדי שיתפתח בצורה בריאה,אמנם הנוכחות האלוקית יכולה להיות קובלת משהו לכן כשהוא מתחיל להתבגר הוא עושה שטויות ומחקה את הפושטקים מסביב ואז נשלח לגולה להתמודדות קשה ובה הוא נאבק לבדו לשמור על הזהות והערכים שלו, ומצליח.אבל בסופו של דבר השאיפה היא לחזור למצב הזה של התגלות אלוקית,רק מתוך עמדה בשלה יותר.לכן הוא חוזר לארץ שהובטחה לו למטרה זו,בונה מדינה,וגם אם כרגע היא רק גוש תאים לא מפותח במקרה הגרוע חלילה,עדיין מהרגע הזה נראה שהדברים באמת ילכו וישתפרו ונראה שנזכה כאן לגילויי אלוקים לא קטנים(מלחמות ישראל בנתיים,בתור התחלה).בנתיים,ההשרדות הפלאית של עם ישראל בגולה כנגד כל הסיכויים וחזרתו לארץ אחרי 2000 שנה של זה הם כשלעצמם סוג של התגלות אלוקית.

פורסם

נכון, העובר מגיב לצלילים... חבל רק שהחבר'ה שלך לא טרחו לציין שמה שנכון ב"גיל" 6 חודשים ממש לא נכון עדיין בגיל 6 שבועות ::)

חוץ מזה, רוני, מתי כבר תבין שקישורים לאתרי דת שונים זו ממש לא אסמכתא בשבילינו, שהרי הם במקרה הטוב מלאים בהנחות לא מבוססות? אם חז"ל חשבו א-ב-ג, זה עוד ממש לא אומר שזה נכון :lol:

פורסם

אני צריך לדייק במשהו : "peacebringer7 " - קלע.

היהדות אוסרת להרוג עובר בכל יום, לפני הארבעים ואחרי הארבעים, ואין בזה חילוק כלל. עובר הוא התפתחות עצמאית של אדם, והריגתו פירושה הפסקת התהליך של הולדת האדם.

היהדות רק מסבירה שביום הארבעים העובר הוא כבר אדם שלם, ולכן אם קרה אסון והוא נפל - האישה טמאה לתקופת זמן שבו נטמאים למת.

אין זה אומר שלפני ארבעים יום מותר להרוג את העובר. בכל מקרה מדובר באדם שנועד להיוולד, והריגתו היא רצח של אדם שהיה אמור להיוולד.

פורסם

תראו אתם מדברים ומדברים אבל בסופו של דבר מדובר בעניין של אמונה.

אתם צריכים לשים לב לשני סוגים שונים של אמונה,

1. לסוג הראשון אני אקרא אמונה בלתי תלויה - הסוג הזה מדבר על אמונה בדבר מסוים, בלי ביסוס מדעי לעניין ובלי תמיכה בו.

2. לסוג השני אני אקרא "אמונה מדעית" - הסוג הזה מדבר על אמונה בדבר מסוים על סמך איזה שהם עובדות המוכרות לנו כיום.

האנשים בעולם מתחלקים לכאלו שמאמינים בסוג הראשון והשני, אם אתה מאמין באמונה התלויה במדע אז את לא תוכל לקבל את התורה ואת הפסיקות כעובדות ולכן לא תוכל להאמין בזה. ומצד שאני אם אתה מאמין באמונה בלתי תלויה אז את קודם כל מאמין בתורה (במקרה שלנו) ולא מאמין במשהו אחר.

בסופו של יום אף אחד לא יודע מה נכון ומה לא נכון, אולי אנחנו הרוב החילוני שמאמין במדע טועה? לאף אחד אין את התשובה לזה, ולא יעזור לכם כלום.

גלילאו הושם בכלא בעוון הספר שהוא כתב על שתי שיטות שונות של השקפת עולם (לספר קוראים "השיחה על שתי שיטות העולם הגדולות"). אז זה אומר שהוא טעה? לא זה רק אומר שהוא היה שונה בדעות שלו ולא התאים לאותה תקופה, אבל מצד שני התאוריה שלו על הגאות והשפל התבררה כלא נכונה.

אז כולם טועים ולא כולנו מאמין באותם הדברים שזה בסדר גמור, אבל לבוא ולהגיד חלק מהדברים שנאמרו פה זה פשוט אותה מחשבה חשוכה שסותמת פיות שבה לוקים חלק מהרבנים שאתם כל כך שונאים. והדרך שבה מדברים אל רוני אינה שונה מהדרך שאתם מנסים להציג את ראות עיניו של האדם החרדי על החברה החילונית. אז תחשבו רגע במה אתם שונים מהם פרט לאמונה שלכם?

חוץ מזה, רוני, מתי כבר תבין שקישורים לאתרי דת שונים זו ממש לא אסמכתא בשבילינו, שהרי הם במקרה הטוב מלאים בהנחות לא מבוססות? אם חז"ל חשבו א-ב-ג, זה עוד ממש לא אומר שזה נכון :lol:

המפגש בין סוגי האמונה.
פורסם

בכל מקרה מדובר באדם שנועד להיוולד, והריגתו היא רצח של אדם שהיה אמור להיוולד.

רגע, אבל כשהיה את הסיפור (יותר מאחד נכון להיום) של האישה שהרתה מזרע מוקפא של אדם שמת, כי הוא רצה המשכיות, הוריו רצו נכד והאישה רצתה ילד (לא היו לה) - תזכיר לי מי התנגד לכל הסיפור? ::) אז מה, פתאום לא כל אדם "אמור להוולד"?

חוץ מזה, תאר לעצמך את המצב הבא: אישה בהריון עם ילד מפגר. היא, בהבדל מהחברים לובשי השחורים שלך, מנסה לתכנן את המשפחה גם לפי היכולות הכלכליות שלה, ולא רק ללדת וללדת. אם היא תלד את הילד, עקב צרכיו המיוחדים ווהוצאות הגדולות שנלוות להם היא פשוט לא תוכל "להרשות לעצמה" עוד אחד. אם, לעומת זאת, היא תבצע הפלה - היא תוכל בהמשך ללדת (ולכלכל) שני ילדים בריאים. האין זוג ילדים בריאים עדיפים על ילד מפגר אחד? האין הפסקת הריון במקרה כזה אמנם תפחית ילד אחד, אך תוסיף שניים שאחרת לא היו נולדים?

עריכה: SHINO, במיוחד בשבילך... http://hofesh.org.il/articles/science/vrs/victor-religion-science.html... במדע לא ה"אמת" חשובה כי אם הדרך...

פורסם

vic עוד פעם כל השאלות שלך נכונות אבל הכל נובע מאמונה. אדם שמאמין באלוהים יגיד לא. מה שאלוהים יעד לך זה מה יש.

אדם מאמין במדע יגיד, בטח שאני לא רוצה לגרום סבל לילד בעל מום.

אני אומר שאני לא יודע, ילד עם 6 אצבעות הוא ילד בעל מום, האם צריך להפיל בגלל עוד אצבע? וילד ללא ידיים הוא בעל מום האם צריך להפיל בגלל זה?

אלו שאלות אינדיבידואליות שכל אדם צריך לתת את הדין לעצמו ולענות עליהם לבד עם עצמו בחדרי חדרים. אחד יגיד שאני אוהב את הילד שלי ללא תנאים, והאחר יציב תנאים.

אלו לא שאלות ולא דברים של שחור ולבן, יש את כל הספקטרום של הצבעים באמצע.

לא אמרתי מה חשוב במדע אלה במה אדם מאמין. לך נוח להאמין במדע תבורך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים