עבור לתוכן

החברה "הטובים" ( השחורים ) קובעים - הפלות מעכבות את הגאולה.

Featured Replies

פורסם

שמישהו יסביר לי מה הבעיה במאמר,בכנות! ???

הרבנים האלה נגד הפלות ואמרו שזה על סדר יומם לסייע למנוע את זה.הם שיבחו אגודות כמו אפרת ואמרו לרבנים לדרוש על כך בבתי כנסת.

מה לא לגיטמי בזה? לכו תבדקו מה אגודת אפרת עושה,לכו תסתכלו לילדים השמחים ולאמהות בעינים ותגידו שאם היה תלוי בכם הייתם מעדיפים שלא יבואו לעולם בגלל איזה סיבה שלא תהיה,כשהרבה פעמים הם הולכים בגלל שיקולים של איכות חיים,זה כ"כ פשוט לכם שצריך לזרוק את הילדים האלה לכל הרוחות?

ועוד שאלה: אם אותם הדברים היו נאמרים על ידי רופא נגיד,חבר באגודה כזאת,האם גם אז הם היו זוכים להסתיגויות בוטות כל כך?אני חושב שלא,כי ברגע שרב אומר משהו זה חוצפה,כי הוא מתערב לנו בחיים,(שזה קצת אבסורד כי זה עיקר התפקיד שלו-להורות דרך לציבור!)דעתו של כל אדם נחשבת ומכובדת-חוץ משל הרב,שאותו נדחה באופן אוטומטי כי אנחנו "אנשים חושבים".קצת מבאס. :kopfpatsch:

• תגובות 82
  • צפיות 5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

הבורות היא דווקא לחשוב שאתה יכול לעשות מה שבזין שלך ולא לסבול אחרי זה.

אמר זה שעשה הפלות רבות ויודע איך זה מרגיש (לשני הצדדים) :bash:, השורה התחתונה היא שזכותה של אישה להחליט על מה לעשות עם הגוף

והחיים שלה, הפלה זה לא משהו פשוט וגם לזה מגיעים אחרי הרבה מחשבה.

הם אמינים במשהו? שיבושם להם, גם אני מאמין בדברים שלי והם לא חייבים לעשות הפלות, אתה חושב שמשנה לי מה אנשים עושים? תאמין במה שבא לך.

מה שכן מפריע לי, שמתחילים לכפות עלי אמונות שאני לא מאמין בהן והן לא שלי.

פורסם

חז"ל אולי לא הבדילו בין המעיים לבין הרחם אבל מפה ועד להגיד שהם חבורה של טיפשים זה פשוט בושה.

אתה יכול להסכים אתם או לא אבל אל תקרה לאנשים מלומדים ויודעי דבר טיפשים ובורים. אנשים אלו היו חכמים בדורם וכן הם עשו טעויות בדיוק כמו שדארווין טעה, כמו שארכימד טעה וכל פילוסוף/מדען של העת העתיקה טעה בנוגע לאי אלו דברים.

עוד נקודה. את מה שחז"ל ודומיהם שכחו אתה עוד לא למדת. אל תשחק אותה חכם ומתנסה עם כל הידע שיש לך עכשיו על התנהלות העולם, אל תשכח שלא אתה הגעתה אל התגליות האלו ומשתמש בחומר של אחרים. והם כן הגיעו לחוקים מאוד יפים וטובים ופרשנויות של התורה עוד לפני בכלל שהעולם בכלל התפתח לעולם מודרני.

בתור דוגמאות כך את חוקי המשפט העברי שאתה חיי עפ"י הם היום ולא בגלל הדתיים בארץ אלה בגלל שאנשים חכמים כגון אהרון ברק (שמאלן שונא דתיים אך אדם חכם בתחום המשפט) מאמינים שחוקים אלו טובים וחשובים. כך לדוגמא את חוקי הכשרות שאני בתור אחד שלא שומר עליהם מאמין שהם נכתבו כי לא היו כללי סנטריה או ווטרינריה בתקופה וחוקים אלו נכתבו והיו נכונים בדורם. אני לא מדבר על הפירושים החדשים של רב כזה או אחר אלה על המקורות הכתובים כמו שהם.

אני לא יודע למה לרובכם יש כזאת סלידה מהתרבות היהודית, נכון אני לא קרוא לזה דת אלה תרבות. מה לעשות אני לא מאמין לא באלוהים לא בישו ולא באללה.

אני לא שומר מצוות,מסורת או כל דבר אחר. אפילו בכיפור אני אוכל כמו חמור ולא עליתי לתורה. ואני עדיין קורה לילדים שלי כל סוף שבוע את פרשת השבוע מהספר תנך בחרוזים. אלו מבין הסיפורים היפים שנכתבו אי פעם.

די לקראו כתבות בynet ולקבל את זה כתורה מסיני. almonime את מטיח האשמות ברוני שהוא לא יודע לחשוב? אתה בכלל יודע להבדיל בין פרופגנדה של חדשות לבין אמת? אתה באמת מאמין שהדברים שנאמרו ע"י הרבנים לא הוצאו מהקשרם כדי למכור עיתונים? מה אתה מתלהם על כפייה דתית? מה אתה בוכה וצועק שהם אנשים שלא מבינים שום דבר מהחיים שלהם?

כן הם פרימיטיביים, כן הם שונים אבל מה אתה באמת יודע על התורה שלהם? חוץ מלשמוע בשיעור תנך ולעלות לתורה האם פתחת פעם ספר תנך וקראת בו? האם אי פעם ניסתה לפרש בשביל עצמך? האם ניסתה לנסות להבין אותם פעם?

אני בטוח שהתשובה לכך היא לא! אז תפסיק לקפוץ כמו חמור, ותנסה להעלות טיעונים לפחות עם קצת חכמה מאשר להגיד שהם בורים שלא מבינים דבר.

בלי קשר לרבנים. אם אשה נכנסה להריון בטעות (ואני לא מדבר על יד האלוהים) אז לפי דעתי אסור לה לעשות הפלה אפילו שזה הגוף שלה וזכויות האשה וכל שאר החרטה. כמו שאני לא יכול למכור כליה או כל חלק אחר אפילו שזה שלי.

המחוקק קם וחוקק חוקים ברורים מאוד למה/למי/מתי מותר לעשות הפלה. פרסמתי אותם בעמוד 3. חוקים אלו לפי דעתי האישית נכונים וטובים.

פורסם

שמישהו יסביר לי מה הבעיה במאמר,בכנות! ???

הרבנים האלה נגד הפלות ואמרו שזה על סדר יומם לסייע למנוע את זה.הם שיבחו אגודות כמו אפרת ואמרו לרבנים לדרוש על כך בבתי כנסת.

מה לא לגיטמי בזה? לכו תבדקו מה אגודת אפרת עושה,לכו תסתכלו לילדים השמחים ולאמהות בעינים ותגידו שאם היה תלוי בכם הייתם מעדיפים שלא יבואו לעולם בגלל איזה סיבה שלא תהיה,כשהרבה פעמים הם הולכים בגלל שיקולים של איכות חיים,זה כ"כ פשוט לכם שצריך לזרוק את הילדים האלה לכל הרוחות?

ועוד שאלה: אם אותם הדברים היו נאמרים על ידי רופא נגיד,חבר באגודה כזאת,האם גם אז הם היו זוכים להסתיגויות בוטות כל כך?אני חושב שלא,כי ברגע שרב אומר משהו זה חוצפה,כי הוא מתערב לנו בחיים,(שזה קצת אבסורד כי זה עיקר התפקיד שלו-להורות דרך לציבור!)דעתו של כל אדם נחשבת ומכובדת-חוץ משל הרב,שאותו נדחה באופן אוטומטי כי אנחנו "אנשים חושבים".קצת מבאס. :kopfpatsch:

שמע, להגיד "אל תפילי אנחנו נעזור לך עם הילד" כשהאישה רוצה בילד, זה מקובל וזה יפה.

להגיד "הפלות מעקבות את הגאולה" זה גם טיפשי פעמיים.

גם שיש גאולה

גם שהיא מעוקבת ע"ע הפלות

אם אותו רופא היה אומר את הטענה "אסור להפיל" ומסביר אותה בהסבר רפואי-פסיכולוגי-חברתי-כללכלי משכנע, מדויק ורציונלי לא היתי מגיב באותה הצורה.

אבל כול אדם, לא משנה מה מי איפה ולמה שאומר שהפלות מעקבות את הגאולה היה מקבל ממני בדיוק את אותו היחס

פורסם

פרופ' דיויד ליגר מהאוניברסיטה המרכזית של ווישיגטון,בספרו "המשחקים בחיים" עמ' 43 .

הספר הנחשב כאחד מהמתקדמים ביותר בתחום מחקר זה

http://lmgtfy.com/?q=%D7%A4%D7%A8%D7%95%D7%A4%27+%D7%93%D7%99%D7%95%D7%99%D7%93+%D7%9C%D7%99%D7%92%D7%A8

:lol:

משום מה, פרט לאיזכורים באתרי החזרה בתשובה למינהם, לא מצאתי שום עדות שמדובר בפרופסור.

איך ספר משנת 1983 יכול להחשב "מהמתקדמים ביותר בתחום מחקר זה" :screwy::kopfpatsch:

http://www.booksefer.co.il/catalog.php?id=32275

אך למי אכפת מהעובדות?

מריאים שחז"ל ידעו לפני 2000 שנה שהעובר רק ביום הארבעים כבר נקרא אדם שלם .

[ ועוד לפני כי את המשנה ידעו בעל- פה -לכן נקראת תורה שבעל -פה שמשה רבינו העביר אותה בעל -פה, ורק אחר-כך ניכתבה -שלא תישכח מעם ישראל אחרי כל הצרות שעשו להם]

ואפילו היום לא יודעים במדויק עם כל הטכנולוגיה שכתב פרופ' ליגר: ''מיום הארבעים בערך''

אך תורת ישראל שנים על גבי שנים מכריזה את היום המדויק - ארבעים .

גם הרמב"ם כתב על זה -

"כבר ביארנו שהולד באדם נגמר לארבעים יום והמפלת פחות מארבעים יום אינו ולד. [ רמב"ם הלכות בכורות פרק ד הלכה ה ]

הרי ידוע שכל ההריונות זהים, ואצל כל הנשים ביום ה-40 בדיוק! (ממתי סופרים אגב?), העובר הופך לאדם שלם. :s07::bash::facepalm:

פורסם

Shino :

פה ושם יש קצת דברים לא מדוייקים.

בלשון התורה [משנה] מצינו שבית הרחם נקרא מעי אמו.

אפילו לפי מילון אבן שושן, מעיים פירושם קרביים - שהם פנים הבטן.

לדעת שהעובר שלם [לאו חיצוני אלה גם פנימי כולל גלי מוח ] ,אז לא לדעת רחם.

רובם של הדברים אין חז"ל בדקו - פשוט זה עבר מדור לדור [ תורה שבעל- פה ממשה רבינו שקיבל זאת מאלוקים ]

גם איאפשר לבדוק לפני 2000 ויותר שנה מה מתרחש במוחו של עובר שגודל כל גופו כגודל שעועית, וגודל מוחו כראש סיכה .

פורסם

רוני אני אחלוק עליך.

- לי יש במשפחה שרשרת שעוברת מדור לדור ואין אנחנו יודעים ממתי ומאיפה זה בא אבל אני מבטיח לך שלא מאלוהים.

- לא משנה לי איך אתה קורה לרחם ובאיזה מושגים אתה משתמש אבל עובר לא מתהווה לא לגלי מוח ולא לשום דבר בעל בינה אחרי 40 יום.

- לא משנה מה חז"ל בדקו או לא בדקו אבל חז"ל לא מציין אדם בודד או אפילו דור בודד ולכן משהו באיזו שהיא נקודה חשב על הדברים ואמר אותם. ברור לי שהדברים שקשורים למדע לא נבדקו אבל הם עדיין נאמרו והם נכונים בדורם/היום ז"א שמשהו אי שם עשה אחד ועוד אחד והגיע למסקנה. זה יותר מאשר אני יכול להגיד על almonime

פורסם

יש אלפי שמע טוב אלפי דברים שמתאים למדע כיום ,היתכן שרק את הדברים הנכונים קלעו בול -מגה בול? ;) [ מדבר על הלכות ,הלכות למשה מסיני איאפשר להתווכח על הלכה -אפשר לדון למה זה ככה ומדוע דווקא כך וכדו' - זה הרי מה שהגמרא עושה ] .

אם תרצה לראות -תבקש.

אחרי 40 יום העובר שלם מבחינת הכל כולל גלי מוח -זה המדע אומר .

השרשרת אצלכם ניפסקה :smile1: זאת הסיבה שיהודה הנשיא כתב את המשנה - ראה שהתורה שבעל - פה מתחילה להישכח .

פורסם

כמה פרטים מעניינים לגבי "אפרת":

1. בראש הארגון עומד ד"ר אלי י. שוסהיים, והוא הסמכות הרפואית היחידה המוזכרת בשמה באתר האגודה. מעניין לציין שחיפוש השם בגוגל נותן כמעט אך ורק תוצאות הקשורות לאפרת, ללא שום אזכור של מקומות אחרים בהם עבד הדוקטור הנכבד. הקישורים ה"חיצוניים" היחידים שנמצאו הם אינדקסים שונים, בהם הדוקטור מוזכר כרופא כללי - ממש לא הסמכות לדון במומים אפשריים בעובר או בסיכוני הריון.

2. בין המכובדים ה"ממליצים" על האגודה, המופיעים באתר הבית שלה, תמצאו רבנים בלבד (בנוסף לאזכור של שני סנאטורים מארה"ב, שכמובן אי אפשר לקבל את תגובתם לפרסומים באתר האגודה). האמנם לא נמצא אף בעל סמכות חילוני ישראלי שמסכים עם פועלה?

3. מדוע פעילי האגודה נמנעים מלציין באתרם שהרוב המוחלט של פעיליה הם דתיים, וש"העזרה והבית החם" המוצעים לנשים הם במסגרת דתית שנועדה לקרב אותן אל הדת?

4. אם האגודה אכן נלחמת עבור כל עובר, מדוע היא פונה לנשים יהודיות בלבד? הייתכן שיש שיקולים נוספים מלבד הצלת עוברים?

5. מדוע באתר המתיימר לספק (בין היתר) מידע רפואי ענייני מוזכרים רק הסיכונים האפשריים שבהפלה, ואין אף מילה על הסיכונים שבלידה במקרים מסויימים (שחלקם נפוצים בהרבה מחלק מהסיכונים בהפלות שדווקא זכו לאזכור)?

6. בקטגוריית הלינקים מופיע קישור לסקר לפיו 87% מהדתיות לא יפילו גם אם העובר סובל מפיגור. למה הנתון הזה מוזכר? האם האגודה תומכת בלידה בכל מחיר, גם כשלא מדובר סתם ב"הריון לא רצוי"?

7. מדוע בכל מקום בו מובאים קישורים מדעיים לכך ש"עובר הוא אדם לכל דבר" (מה שמובלט בגדול, כמובן, באופן שמשווה את "הריגתו" לרצח), מפעילי האתר נמנעים מלהזכיר שבאותו מאמר אליו מפנה הקישור נידונים עוברים ב"גילאים" מתקדמים הרבה יותר מאלה שמאפשרים הפלה בכל מקרה?

פורסם

אני שמח שיש פה לפחות קצת אנשים ששואלים שאלות ענייניות ולא קונים כל דבר כתוב כתורה מסיני.

אני יודע את התשובה לחלק מהדברים.

1. כי הוא רופא כללי ולא יותר שבמקרה גם רב. כנראה לא באמת עסק ברפואה אלה רק למד, ואני מסכים שאישית לא הייתי שולח את אשתי אליו.

2. כי אף אדם חילוני לא מתעניין בה.

3. בגלל אנשים בעלי אנטי מולד ומושרש לכל סממן יהודי.

4. כמו כל אגודה אחרת היא מנסה לקבוע עבור מי היא מנסה לגייס משאבים, הם החליטו שאלו יהיו יהודים.

5. כי על סיכונים שיש בלידה אין וויכוח באף מגזר ואין איסור להפיל.

6. כן

7. כי הם צריכים להקנות רייטינג (אמינות במקרה הזה) וזה נעשה ע"י סילוף עובדות.

פורסם
  • מחבר

די לקראו כתבות בynet ולקבל את זה כתורה מסיני. almonime את מטיח האשמות ברוני שהוא לא יודע לחשוב? אתה בכלל יודע להבדיל בין פרופגנדה של חדשות לבין אמת? אתה באמת מאמין שהדברים שנאמרו ע"י הרבנים לא הוצאו מהקשרם כדי למכור עיתונים? מה אתה מתלהם על כפייה דתית? מה אתה בוכה וצועק שהם אנשים שלא מבינים שום דבר מהחיים שלהם?

כן הם פרימיטיביים, כן הם שונים אבל מה אתה באמת יודע על התורה שלהם? חוץ מלשמוע בשיעור תנך ולעלות לתורה האם פתחת פעם ספר תנך וקראת בו? האם אי פעם ניסתה לפרש בשביל עצמך? האם ניסתה לנסות להבין אותם פעם?

אני בטוח שהתשובה לכך היא לא! אז תפסיק לקפוץ כמו חמור, ותנסה להעלות טיעונים לפחות עם קצת חכמה מאשר להגיד שהם בורים שלא מבינים דבר.

* almonime את מטיח האשמות ברוני שהוא לא יודע לחשוב? אתה בכלל יודע להבדיל בין פרופגנדה של חדשות לבין אמת?

כן, אני יודע.

* אתה באמת מאמין שהדברים שנאמרו ע"י הרבנים לא הוצאו מהקשרם כדי למכור עיתונים?

אאממ ... רגע, בוא נראה -> " על פי המכתב, מלבד חומרת העוון מדובר בעיכוב הגאולה, כיוון שלפי חז"ל "אין בן דוד בא עד שיכלו נשמות שבגוף". "

לא, לדעתי לא הוצאו מהקשרם. אין לי את המכתב המקורי כך שאין לי הוכחה מוחצת.

אבל התגובה הרועשת של הרבה מאוד אנשים רק מחזקת את דעתי.

* מה אתה מתלהם על כפייה דתית?

איפה התלהמתי על כפייה דתית ? :nixweiss:

טענתי שזו צורת חשיבה מרקיבה ותפלה ומקומה לא בשורותנו.

* מה אתה בוכה וצועק שהם אנשים שלא מבינים שום דבר מהחיים שלהם?

תגיד, אתה אמיתי ? ראשית אלה גברים ושנית הם חיים לפי הדת ולא לפי המציאות שנת 2010, בישראל ובעולם אני באמת צריך להסביר לך ?

* כן הם פרימיטיביים, כן הם שונים אבל מה אתה באמת יודע על התורה שלהם?

חוץ מלשמוע בשיעור תנך ולעלות לתורה האם פתחת פעם ספר תנך וקראת בו?

האם אי פעם ניסתה לפרש בשביל עצמך? האם ניסתה לנסות להבין אותם פעם?

בתור כמה שאני חקרתי בנושא בתור כופר גדול אני יכול לכתוב ספרות מחקר ענפה ביותר.

תאמין לי, קראתי ויגעתי וחיפשתי תשובות ופרשנויות בשתי וערב בתנ"ך ושאר הספרים היהודיים למינהם,

קראתי בקוראן ובברית החדשה ובעוד ספרים של דתות אחרות,

רק מעצם הסקרנות הטבעית שלי לדעת על מה ולמה כל ספר נכתב ומה הוא אומר ובאיזו צורה הוא שונה מאחר.

אני לא פוסל סתם כך לפי גחמות שלי. אני פוסל מידיעה ברורה של מה היא המציאות ומהי פלצפנות דתית וקישקושים הזויים.

אתה רוצה טיעון ?

טוב. -> " הפלות מעכבות את הגאולה " <- חתיכת בולשיט דתי של אנשים שצריכים בעיטה שתעיף אותם לפרהיסטורייה ולקיבינימט !!

פורסם

כמו שבר אמרתי ואני אומר עוד פעם.

זה רק חלק מהמכתב, זה החלק שהכתב רצה לפרסם.

דבר נוסף תבדוק טוב למי המכתב יועד. לרבני הערים והישובים. האם אתה הולך לאחד כזה? האם אתה מקשיב לאחד כזה?

יש לי הרגשה שלא.

מי שמקשיב לאנשים אלו אני מניח שהוא גם מאמין באלוהים וגם עוקב ומקפיד במצוות. ולכן אין לי שום בעיה עם המשפט כל עוד אין פה כפייה דתית.

פורסם

אני חוטף רגע את הנושא, לא בא לי לפתוח דיון חדש, אבל אני רוצה לשתף מחשבה שעלתה לי בעקבות הדיון

מעניין אגב למה אנשים כ"כ נתפסים לתנ"ך כספר.

בסה"כ מדובר בספר פנטזיה עתיק :nixweiss:

ההוביט + שר הטבעות + שאר התוספים הרבה יותר טובים מבחינה ספרותית (לדעתי) מתנ"ך.

הארי פוטר מכר יותר טוב מהתנ"ך.

אני בטוח (ולזה אין לי דוגמאות ספציפית, אבל אני בטוח שמי שרוצה יכול לבדוק ש)יש ספרים ארוכים יותר, מדוייקים היסטורית יותר, עתיקים יותר, הגיוניים או סתם יותר מעניינים יותר מהתנ"ך.

לזכותו יאמר: יש לו הרבה fans .

נגיד הרבה יותר מאשר האנשים שהולכים בדת הג'דיי של SW או לומדים את האלפית של טולקין. (מצד שני, הוא היה לפנייהם, אז יש לו head start)

מעניין למה אלוהים לא פתח fan club בפייסבוק (או לחילופין, היה ממציא את האדם עם אינטנרט ופייסבוק משל עצמו, אוטומטית חבר של אלוהים והרב הגאון שינחה אותו, ואז ישר הוא היה מקבל עידכונים על מה מותר, מה אסור, מה כדאי, ואיך לנהוג, היה לו הרבה יותר קל להנהיג (לשלוט מוחית) את האנשים).

או שאין לו נגיד איזה newsletter, אם הוא כול יכול הוא היה יכול לארגן לעצמו דומיין מייל משלו, או נגיד איזה דוור על מרכבת אש (עם אשת חייל :smile1: ראו חתימה) שיעיף במהירות מדהימה את העידכונים ישר לדאור של הבן אדם.

או משהו בכיוון הזה.

היה לו הרבה יותר קל להעביר את המסרים שלו מאשר כול מיני טיפוסים הזויים, לא?

מצד שני, אם הוא כול יכול למה הוא לא פשוט משדר לנו למוח שהאמת היא X וזהו?

היה הרבה יותר פשוט לא?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים