עבור לתוכן

שאלה: עדיפות חיבור SATA או IDE?

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

רציתי לדעת בבקשה איזו שיטת חיבור טובה יותר?

כרגע הדיסק קשיח שלי מחובר בתוצרת SATA והצורב בתוצרת IDE.

ידוע לי שהIDE הוא תוצר חיבור ישן, אבל השאלה היא האם הוא גם פחות טוב מהSATA?

היתרון היחיד שאני רואה לSATA הוא כבל חשמח ונתונים ממש קטנים שעושים לי הרבה מקום במארז (ואין מקום מיותר...) :lol:

שורה תחתונה: אני מעוניין שכול הכוננים יהיו בתוצרת SATA (מה שדורש החלפת כונן) האם זה משתלם ומומלץ?

אני מקווה שאני בפורום הנכון.

תודה רבה!

פורסם

Ultra-ATA/133 שהוא המהיר ביותר מעביר כמו שזה נשמע, 133MB/S

בזמן ש SATA הראשון העביר 150MB/S

בעוד ש SATA II מעביר 300MB/S תאורטיים...

ההבדל בפועל לא גדול כמו שזה נשמע, תלוי המון בסוג הדיסקים שאתה מתכוון להשוות...

אם מדובר בקניה של הארדיסק חדש אין מה לחשוב פעמיים...

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה המהירה.

אני בעיקרון רוצה להעיף את הIDE תופס לי יותר מידי מקום.

השאלה היא... האם בחיבור של לדוגמא דיסק קשיח הSATA יהיה יותר מהיר מהIDE או הפוך...

וכן המטרה היא קנייה של דיסק קשיח חדש אחד בודד באיזור ה1 טארה.

אם המרגש בביצועים בין השתיים הוא קטן עד לא מורגש אז אין בעיה אבל בשביל זה פניתי אליכם :-)

פורסם

באיזה הארדיסק מדובר ? הוא משמש למערכת הפעלה ?

עריכה,

לדיסק חדש אין מה לחשוב פעמיים, כמובן ש SATA... יהיה מהיר יותר, נוח יותר מבחינת חיווט וזול יותר לקניה.

שים לב שהנתונים שנתתי לך מתייחסים להגבלת התקן, ההגבלה של הדיסקים עצמם נמוכים משמעותית...

פורסם
  • מחבר

דיסק קשיח בודד ‏1TB IntelliPower, 64MB, SATA II WD10EARS‎

של חברת Western Digital וכן מערכת ההפעלה הולכת לשבת עליו ויש לי כוונה לחלק אותו, למרות שאני לא חושב שזה משנה.

אם זה חשוב אז דגם/חברה של לוח האם שלי נמצא במפרט בצד ימין.

עריכה:

ולגבי CDROM וצורב DVD בכלל אין מה לדבר בהבדלים? או שגם פה עדיף לי לעבור לSATA?

פורסם

האמת שאני לא עוכב אחרי סקירות של דיסקים קשיחים... תחכה שמישהו שיותר בעיניינים יענה לך, אני לא רוצה להטעות אותך בקשר לסוג ההארדיסק ואך הוא יחסית למתחרים... :)

עריכה,

לגבי כוננים אופטים, לא יהיה הבדל בביצועים בניהם... שוב, רק מבחינת חיווט וסדר במארז... אין סיבה שלא לקחת SATA גם כאן...

פורסם
  • מחבר

לגבי הדגם/חברה זה פתוח לדיון כזה או אחר למזלי אני עדיין לא קניתי ולכן אני לא סגור עליו סופית.

החשש הגדול שלי היה הוא שאני יעבור מIDE לSATA ויתברר שלי שעברתי לתוצרת איטית יותר.

אבל לפי מה שאתה אומר היא תוצרת טובה יותר ומהירה יותר (כמו שחשבתי)

אז לחבר את הצורב/כונן + הדיסק קשיח יהיה מעשה חכם :)

אם אני טועה תתקן אותי.

ושוב פעם תודה לך על התשובות המהירות.

פורסם

SATA מתקדם יותר, ובשום מצב לא איטי יותר...

לגבי הארדיסקים, אל תתפוס אותי במילה, אבל אני חושב ש SEAGATE 7200.12 נחשבים למהירים יותר מהמתחרים, בקשר לזה חכה למחר לתשובה סופית...

פורסם
  • מחבר

תודה רבה, בקרוב אני ישדרג את כול המערך לSATA, שמח לדעת שהצעד הזה חכם וטוב כמו שחשבתי.

לגבי הדיסק קשיח אני עדיין לא קניתי, אני יגבש מספר חברות/דגמים ויפתח אשכול חדש לפני הקניה בצורה מסודרת.

תודה רבה על התשובות המהירות ועל העזרה, עזרת לי מאוד.

פורסם

אם אין לך הרבה חיבורי SATA אז זה לא רע להישאר עם צורב IDE. אבל אם אתה לא מתכנן לנצל את כל חיבורי ה-SATA בשביל דיסקים קשיחים אז זה לא צריך לעניין אותך.

לגבי דיסק קשיח- אם אתה קונה בכ-480 שקלים אז אולי זה דיל טוב. אתה מקבל יותר נפח אבל בבסיסו זה לא דיסק קשיח חדש/מהיר. בכל אופן דיל טוב.

פורסם
  • מחבר

יש לי בלוח אם מקום ל4 חיבורי SATA זוג דיסקים קשיחים וזוג כוננים.

כרגע יש דיסק קשיח אחד שמחובר בחיבור SATA ואין לי כוונה להוסיף עוד אחד אלה להחליף אותו לגמרי.

המטרה של החלפת הצורב לSATA הוא רק בשביל לחסוף מקום שכן כבל הIDE מאוד מאוד מציק מבחינת מקום.

וכן המחיר שלו בסביבות ה480 ש"ח אפילו פחות.

כמובן שאם כבר אני משקיע על נפח כזה גדול אני יבחר דגם לא רק בעל נפח גדול אלה גם בעל ביצועים טובים.

כמובן שאת זה אני יעשה על ידי פתיחה של אשכול חדש ומסודר ימים בודדים לפני קניית הכוננים החדשים ודיסק קשיח עצמו.

תודה לך :xyxthumbs:

פורסם

יש לי אותו מקרה כמו שלך עם הצורב, ופשוט קניתי ממיר IDE לSATA ב50 ש"ח. אין הבדל בביצועים ואני מרוצה מאוד.

קח בחשבון קצת כאב ראש עם החיבור של זה אבל אם אני יגיד לך למה לשים לב, זה הרבה יותר משתלם.

פורסם
  • מחבר

באמת רעיון טוב לא חשבתי על זה, זה יחסוך לי כסף לזוג כוננים שיש לי כרגע במחשב.

ומה הכוונה קצת כאב ראש? בעייתי לחבר את זה? נשמע כמו מתאם רגיל.

ואיך זה נקרא IDE TO SATA?

פורסם

לא, זה מאוד פשוט אבל צריך להשים לב לכמה דברים מאוד שטותיים..

אני לדוגמא חיברתי את הכבל IDE הפוך בגלל חוסר תשומת לב, ובגלל שלא עבד לי חיברתי, ניתקתי והפכתי עד שנקרע הכבל SATA.. אז אם אתה קונה, שלח לי הודעה ואני יגיד לך למה לשים לב. :)

זה עולה 50 ש"ח בKSP ממיר בסיסי ומאוד פשוט:

http://ksp.co.il/hmain.php?uin=5269

אני רואה שזה במלאי בכל הסניפים..

פורסם
  • מחבר

כול המטרה שלי לעשות סדר, חשבתי את זה לקצת יותר פשוט מאשר יחידה ממירה כזאת.

הכונן עצמו יעלה לי באיזור 110 ש"ח (צורב) לכן המחיר לא רחוק מהמתאם.

אבל הבאת לי חומר למחשבה, במידה ואני יקח את זה אני ישלח לך הודעה לפרטי :yelclap:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים