עבור לתוכן

בניית מארז מפרפקס..בעיות?

Featured Replies

פורסם

שלום

החלטתי לבנות מהמחשב נייד שליה מחשב נייד שקוף..

אז התכנון זה לקחת פרפקס ולהתחיל לעצב אותו למחשב נייד..

החלטתי שאת העכבר המקלדת ומהמסך אני ישים בתוך שקע בפרפ'ס..

איך אני יוצר שקע בזה?

ועם מישהו צופה בעיות שיספר לי שאני ידע למה לצפות..

תודה!

פורסם

חומר שביר ברמות על. היית כבר בונה אותו מפל-קל

פורסם
  • מחבר

פל קל היא שיטת בנייה של תקרות בטון שהומצאה על ידי המהנדס אלי רון בסוף שנות השבעים. הפל קל הציע פתרון קל, מהיר וזול יותר ליציקת תקרות במקום תקרות צלעות מבטון מזוין. יישומים מסוימים של שיטה זו, הסתברו כמסוכנים מאוד והשימוש בתקרת פל קל מסוג בלתי תקין היה הגורם המרכזי לקריסת הרצפה באסון ורסאי.

לא משנה שזה שביר אני יסתדר עם הפרפקס

פורסם

תודה על השיעור בבנייה...

פרספקס אכן חומר מאוד שביר ובניית מחשב נייד ממנו זה מתכון לאסון עם כמה מגניב שזה יכול להיות (אם תצליח זה יהיה באמת מדהים)

אתה צריך לחשוב על איך לעצב את הפרספקס לצורה שתתאים למחשב (אני מניח שאתה לא רוצה מחשב נייד עם פינות חדות שייראה כמו תיבה)

וכמו כן להשתמש בפרספקס בעובי שלא יישבר מזה שתפעיל עליו מעט לחץ (אני מניח שזה לא נטבוק ולכן פלטת פרספקס של 17 אינצ' תהיה די שבירה)

אבל לשמור על איזון, שלא יישקול לך 200 קילו מחשב ויהיה בעובי של מחשב נייח.

אחרי שכל הבעיות שאני חושב עליהן עכשיו צוינו.. הרעיון באמת נשמע ממש מעולה וביצוע איכותי שלו יהיה ממש יפה ואפילו אפשר להגזים ולדחוף איזה לד פנימה שיאיר לך את כל העסק.

נ.ב. קימור של פרספקס זה עסק מאוד מסובך מכיוון שאי אפשר סתם לקפל אותו אלא צריך להשתמש בחום ובהתחשב בפרויקט צריך דיוק מירבי

פורסם

אם יש בנייד מבנה פנימי ממתכת הוא אמור להיות קשיח. יתכן שתוכל להחליף חלק מהמארז הצדדי כך שעדיין המחשב כולו לא יהיה תלוי בחוזק של הפרספקס

כשאתה מכופף פרספקס (אם חום) אתה יוצר בו מתחים פנימיים שעושים אותו עוד יותר שביר. חיתוך וקיפול באותו מקום (למקום של חיבור וכדומה) זה נקודה שאחריי כמה זמן תישבר כמעט בוודאות

אם הפרספקס לא מחזיק את העומסים של המחשב הייתי בודק אם פרספקס דק (3 ממ) יהיה עמיד יותר כי הוא גמיש יותר

(דעה אישית - מחשב נייד אמור להיות עמיד כי לך תדע באיזה תנאים תרצה להשתמש איתו או להעביר אותו בתיק מפוצץ בדברים וכו)

פורסם
  • מחבר

אוו אני מבין שזה ממש שביר :(

יש חומר כזה שקוף אבל פחות שביר?

ואני לא מתכוון לקפל אותו..אני יבנה אותו כמו תיייבה ואת כל הפינות אני ישיף כדי שיראה טוב

והלדיים זה כל הרעיון אחי חחחח

פורסם

הקטע כאן הוא שהפרספקס לא יחזיק את המאמצים של המחשב. כלומר כל המאמצים (כולל הדברים הבעייתים כמו צירים של המסך) יהיו חלק ממבנה מתכתי פנימי חזק

מבנה של קופסה - יכול להיות חזק יותר. אבל אם מה תחבר את החלקים (צדדים של הפרספקס והפלטה הגדולה וכו) ? הדבקה ? גם כאן אתה יכול להדביק בצורה קשיחה או גמישה וכו

עדיין זה יהיה פגיע

פורסם

רק אני חושב שאתם נסחפים עד כמה פרספקס שביר ?!?!

עבדתי עם פרספקס 5 ממ ולא היו לי הרבה אבדות גם כיפוף של פרספקס פשוט צריך לעבוד לאט ונכון

בקידוח לוודא שהמקדח מושחז וחד סלד גבוה ולאט ובזהירות בלי להפעיל הרבה לחץ

בחיתוך אפילו jigsaw על להב מתאימה (שיתאים לחיתוך מתכות - שינים הרבה שיניים ושיהיה קטנות

http://www.plumbersurplus.com/images/prod/5/Bosch-T127DF100-rw-81581-149018.jpg

לחתוך רק עם תמיכה לשים את הפרספקס על משטח ולקרב את קו החיתוך כמה שיותר קרוב לקצה המשטח ולהצמיד את הjigsaw לפרספקס שלא יקפוץ ויתחיל לשבור דברים .. הכי חשוב לא להתנגש בחומר תפעיל את המסור לפני שהלהב נוגעת בחומר

להימע מקידוחים קרוב לקצה הפרספקס -כדאי גם לקדוח בהדרגה לקחת מקדח קטן בהתחלה ואחרכך ללכת למקדח הרצוי - לקדוח גם עם תמיכה מתחת איזו חתיכת עץ ישנה חייב, להצמיד את הפרספקס אליו ולקדוח עד שאתה מגיע לעץ בלי תמיכה ישבור לך חתיכות קטנות איפה שהמקדח יוצא

יצירת חורים לא סטנדרטים : הכי כדאי דרמל עם ראשים מתאימים, סלד גבוה ולאט ובזהירות תן לדרמל לכרסם לעצמו את הדרך

כיפוף: לא לחמם יותר מידי חימום יתר הפרספקס יתחיל לבעבע וזה לא ניתן לתיקון, תחמם עד לנקודה שאתה יכול לכופף אפילו טיפה ותפסיק לחמם תכופף קצת תחמם שוב וכן הלאה (תחפש מדריך לכיפוף פרספקס באינטרנט .. יש מלא)

קיצור בכל מה שאתה רוצה לעשות עם הפרספקס אל תלחץ .. תחזיק טוב טוב את הכלי שלא יברח לך

כי אם תלחץ - תשבור

בהצלחה

פורסם
  • מחבר

תודה רבה אני היום הולך להום סנטר לקנות מה שצריך כדי להתחחיל את הפרויקט

אני לא יעקם אותו כי זה נראלי סיפור אבל אני ישייף אותו שיהיה יפהה

עם משייפים אותו הוא ניהיה לבן או נשאר שקוף?

ואני מתכנן לחתוך אותו עם דרמל...

ולגבי הצירים זה באמת מפחיד אותי אולי אני יעשה איזה קומבינה וישים לוח מתכת מתחת לצירים שיהיה מחובר לבסיס של המחשב.זה יעזור?

ותודה לכולם!

פורסם

לחתוך פרספקס עם דרמל זה רעיון רע, הוא יותר נמס משאר נחתך ככה.

מצחיק שבדיוק מעלי schafon הזכיר איך לחתוך כמו שצריך, חבל שלא קראת.

פורסם

מה שלא תעשה איתו, הוא כבר לא יהיה מחשב נייד...

פורסם

יש פיתרון - והוא נקרא פוליקרבונט, או לקסאן, אחד מ2 החומרים הללו יפתרו לך את בעיית העדינות של הפרספקס ה"רגיל"

אומנם הוא קצת יותר יקר אך הוא יעשה את העבודה :)

פורסם

הבעיה היא בזה שהמחשב אחריי המוד הרבה יותר פגיע ממה שהיינו רוצים במחשב נייד. לא בעבודה אל המוד

פורסם

^^

אני חולק עליך חברי

במידה והבניה תבוצע ברמה גבוהה - המחשב יהיה עמיד מאוד

פוליקרבונט הוא חומר מאוד עמיד וחזק, הוא לא מתפוצץ ונסדק בניגוד לפרספקס, אלא הוא "נקרע", וגם זה לאחר המון מאמץ וכוחות

קשה גם לעבד אותו. מסורי דיסק שולחניים שוברים שיניים בנסיון החיתוך של החומר הזה..

החיסרון שלו - שלאחר כמה שנים בחשיפה לשמש - הוא מצהיב קצת - וניתן לראות זאת על לא מעט חלונות לרכב שעשויים ממנו (כמו סוואנות לדוג')

פורסם

מה שכתבתי מתייחס לפרספקס ולא לכל החומרים

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים