עבור לתוכן

אין קול בחיבור המחשב לטלויזיה בDVI-HDMI

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם

ברשותי מחשב נייח עם כרטיס מסך Geforce 9400 , מערכת Win7 ומסך טלויזיה דק SAMSUNG 37

אני משתמש ברמקולים של הטלויזיה. אין רמקולים חיצוניים

רכשתי כבל DVI-HDMI וכמובן הנחתי שהכניסת טלויזיה תחפש את האודיו מהכבל HDMI אך ברור לי שאין לכרטיס מסך יציאת קול ושDVI מעביר רק תמונה

ניסיתי לחבר את האודיו לטלויזיה בכל חיבור IN (גם RCA וגם PA) בתקווה שיהיה לו תיעדוף על הHDMI.

כמו כן ניסיתי את כל כניסות הHDMI וגם חיפשתי שליטה בתפריטי הטלויזיה אך עדיין לא הצלחתי לגרום לסאונד לעבוד

לאחר חיפוש ממושך בפורומים הפיתרון הכי קרוב שמצאתי הוא איזשהו עדכון לדרייבר של NVIDIA שבמבצע מספר שינויים ברישום אשר מנטרלים את הכבל מחיפוש אודיו וכתוצאה מכך גורמים לטלויזיה לחפש אודיו ממקור אחר, אך גם עדכון זה לא הצליח

אני בטוח שמדובר במשהו ידוע ושאני בטח לא הראשון שנתקל בבעיה הזאת אך עדיין עם כל הניסיון - לא היגעתי עדיין לפיתרון

אודה לעזרתכם

בברכה

תמיר :kopfpatsch:

פורסם

אתה ממש לא הראשון וסביר להניח שגם לא האחרון

בכבל DVI-HDMI זה בחיים לא יעבוד לך, עם הכרטיס מסך אמור להגיע מתאם HDMI-DVI מקורי מיוחד שתומך בהעברת קול ולו אתה מחבר כבל HDMI-HDMI

פורסם

וזה אך ורק אם כ.המסך שלך תומך בזה.

בחלק מהטלווזיות ניתן למתג כניסת אודיו אחרת עבור ה-HDMI, תבדוק את העניין הזה בחוברת ההוראות.

פורסם

חבר את כבל ה-PL מכרטיס הקול שלך לכניסה המתאימה בטלויזיה ותעביר לערוץ שבו שומעים אותו.

כשהטלויזיה בערוץ ששומעים בו, חבר את חיבור הHDMI מהמחשב לטלויזיה.

פורסם
  • מחבר

אביב, תודה רבה קודם כל! גם על התשובה המהירה וגם על הכיוון

ראשית התכוונתי לכך שאני מחבר את הטלויזיה עם כבל HDMI-HDMI + המתאם המקורי של כרטיס המסך!

לא העלתי על דעתי בכלל שהוא יודע להעביר קול

יחד עם זאת, באמת מצאתי את האפשרות שבה ניתן לבצע ENABLE/DISABLE לקול דרך הHDMI

אך עדיין... למרות ששיניתי לENABLE - ראיתי שעדיין את SOUND בטלויזיה

ציפיתי לראות שמתווסף לי עוד התקן קול שאני יכול לשים אותו כברירת מחדל

ראיתי בפורומים שבאמת במנהל ההתקנים יש תחת בקרי הקול שורה בשם NVIDIA Audio Device אבל לא מצאתי אותו אצלי

מה הפעם שכחתי?

תודה רבה מראש

פורסם

אם יש לך כרטיס של NV שיודע להעביר קול, צריך להיות כבל SPDIF שמחבר את כרטיס הקול (מובנה בלוח האם) לכרטיס המסך.

וגם אז רק אחת מיציאות ה-DVI של הכרטיס יודעת להעביר קול.

פורסם
  • מחבר

--- SOLVED ---

גימל - שיחקת אותה ובגדול!

הלכתי לחנות , קניתי כבל SPDIF פנימי וחיברתי בין הכרטיס קול וכרטיס טלויזיה, קבעתי את היציאה הדיגיטלית בתור ברירת מחדל ו-הופס!

תוך שניה הטלויזיה השמיעה קול

איך ספק שלמדתי הרבה דברים חדשים מתקלה אחת שהמשמעותית מבינהם היא האפשרות הנדירה הזו של DVI להעביר גם שמע

המון המון תודה על התגובות המהירות והיעילות!

פורסם

בכיף.

:xyxthumbs:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים