עבור לתוכן

רשת אלחוטית בבית פרטי

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם.

אני לא מבין גדול בכל עניין הרשתות...

יש לי שני מחשבים בבית.

האחד עם מודם של הוט שמחובר אליו נתב (TP_LINK) והנתב מתחבר למחשב... בחדר הסמוך יש עוד מחשב שמתחבר אליו דרך יואסבי כרטיס רשת שקולט מהנתב...( הכרטיס הזה לא קולט יותר ממרחק ל 10 מטרים מהנתב...

הסוגייה היא כזאת...

איך אני עושה רשת אלחוטית בכל קומות הבית ( 4 קומות ) שהקומה התחתונה (מרתף) הוא קיר בטון...

פורסם

כמה אפשרויות.

1. חציבת נקודות תקשורת .

בא לך להשקיע? עדיף ארון תקשורת עם פאנל.

2. AP - נקודות גישה כריפיטרים.

לגביי הקומה התחתונה - אפשר להשתמש AP בכניסה (ממש ליד הדלת)לממ"ד וכך לקבל אות מבחוץ וגם לשדר פנימה.

עד כמה אפקטיבי זה יהיה? אין לי אפשרות לאמוד את זה.

אם יש לך זמן וחשק להשקיע - עדיף נקודות מארון תקשורת - אמנם יותר עבודה - אך התוצאה תהיה טובה בהרבה.

אולי - ורק אולי... אפשר להשחיל בתעלות קיימות - של מה? אני לא אגיד חשמל ... (למרות שזה אפשרי עם כבל מסוכך) אולי טלפוניה..

בהצלחה.

אגב - אם אתה חושב שנתב של TP link יחזיק רשת כזאת - צפויה לך אכזבה...

linksys ולא פחות.

פורסם
  • מחבר

ואם אני קונה עוד 2 -3 נתבים מאותו סוג ( הם תומכים WDS) ובכל קומה שם אחד כדי שיוכל לקלוט מהנתב שסמוך אליו זה יעבוד?

פורסם

הם צריכים בעיקרון את אותה הקושחה התואמת כדי לעבוד בצורה מלאה.

קנה linksys ו-AP של Cisco . ואתה בעיקרון מסודר.

אבל חביבי,

הכל על הנייר - יכולים להיות עוד משתנים שאתה צריך לקחת בחשבון..

לפי החוק - אתה חייב שבין כל AP ונתב יחפוף 20% כדי שהרשת תוכל לעבוד בצורה טובה - אל תשכח את זה.

פורסם

אם אתה שואל אותי חבל לבזבז כסף על AP ושרשורים למיניהן

עסק לא זול שלא נותן תמורה מלאה לכסף

תזמין אליך טכנאי תקשורת הביתה שיבדוק את האפשרות להרכבת רשת חוטית, כמובן שלא יבוא יותר מדי על חשבון אסטתיות

לא תכער את כל הבית בשביל האינטרנט

אבל אם זה בית לא ענתיקה אז לא אמורה להיות בעיה לרשת את הבית דרך הצנרת הקיימת של הכבלים -טלפון וכו'.

אם זה לא ילך אז תתחיל לחשוב על אלחוטי

פורסם

לדעתי יהיה הרבה יותר קל לעשות רשת קווית, וכמו שמישהו הציע לשים פטצ' פאנל .. מה גם שקווי יהיו פחות הפרעות.. תעביר בתעלות של הטלפונים...

פורסם

מאוד אבל מאוד כדאי זה רשת חוטית הרבה פחות כאב ראש והרבה פחות כסף ותוצאות הרבה יותר טובות רק עבודה פיסית וזהו.

אני תוך יום אחד סיימתי לעשות רשת קווית, מאוד ממליץ.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים