עבור לתוכן

קונה N86 יד שניה. מה לבדוק וממה להיזהר?

Featured Replies

פורסם

אני קונה N86 יד שניה. מצאתי מישהו אמין עם קבלות מסלקום.

מה לבדוק במכשיר כדי לדעת שהוא לא דפוק או משהו?

ועוד שאלה: מה הקטע של אנשים לקנות מכשיר מסלקום ב2500 ולמכור אותו אחרי חודשיים ב1700? איפה הקאטצ'??

פורסם

מחירי פלאפונים בעיקר בשל היותם מתחלפים הרבה יורדים מהר יחסית עם הזמן

למעשה עצם העובדה שזה יד שניה כבר יחתוך נתח רציני ממחיר המכשיר.

דבר ראשון - שלמות פיזית. שחק עם הסלייד ובדוק תקינות פיזית של המכשיר, תראה שהכל יושב כמו שצריך.

דבר שני - שלמות תוכנתית, שים לב שהפלאפון זז כמו שצריך ללא בעיות מיוחדות או ריסטים (מה שקורה בלא מעט מכשירי סימביאן),

ככה או ככה אני מציע לך לבצע אתחול של המכשיר, אתה לא יודע אילו דברים הוא התקין, ישנם דברים שמאטים את המכשיר וחבל.

זהו בסך הכל, אם הכל נראה ועובד בסדר הריי שזאת המטרה שבשבילה קנית את המכשיר.

אם אתה שם לב למשהו חריג כמובן פנה אל האדם ודרוש הסברים.

פורסם
  • מחבר

יש הבדל בין אם המכשיר מיוצר בסין או בפינלנד?

כי המכשיר הנ"ל מיוצר בסין.

פורסם

נכון, הפינלנד זה בעצם מיוצר על ידי נוקיה לעומת מיוצר בסין

ההבדלים הם דיי זניחים אבל יש כמה דברים שצריך לשים לב אליהם

הראשון הוא הסליידר, במכשירים אחרים כמו הN95, הסליידר של המכשיר המיוצר בסין לעומת זה שמיוצר בפינלנד הוא בדרך כלל משוחרר יותר (לצדדים), מה שמראה על איכות בניה פחות טובה.

שים לב בעיקר חיצונית למכשיר.

לגביי קושחת המכשיר, בד''כ המכשיר שמיוצר בסין מגיע עם קושחה יותר ישנה אבל זה ממש לא קריטי, בכמה דקות ניתן לעדכן את הקושחה לחדשה ביותר או הרצוייה.

פורסם
  • מחבר

זה נכון שסלקום מוכרת רק תוצרת סין?

פורסם

בדוק סימני קורוזיה, רטיבות ולכלוך באזור הפנימי מאחורי הסוללה ובאזור ה-SIM. אלו יכולים להעיד על מכשיר שנפל למים ולא הייתי מציע לך לקנות אותו.

בנוסף תפעיל את המכשיר ופתח במקביל מספר אפליקציות כבדות. במכשירים הראשונים שיצאו מערכת ההפעלה הייתה נתקעת כעבור מספר דקות של עבודה בגלל ניהול זיכרון שגוי. עדכון הגירסה ע"י הספק פתרה זאת. בדוק שהמכשיר שאתה קונה אינו מתנהג כך. בהצלחה!

פורסם

הכי חשוב ,בדוק תקינות סוללה וחיבורים חיצוניים (אוזניות ,usb ,מטען ) ,נסה גם לבדוק את התושבת של הכרטיס זיכרון .

פורסם

זה נכון שסלקום מוכרת רק תוצרת סין?

לא. אני קניתי בסלקום נויקיה 5610 מיוזיק והוא יוצר בהונגריה בדיוק כמו המכשיר שקניתי עכשיו מפלאפון נוקיה 6720 קלאסיק.

פורסם

לא. אני קניתי בסלקום נויקיה 5610 מיוזיק והוא יוצר בהונגריה בדיוק כמו המכשיר שקניתי עכשיו מפלאפון נוקיה 6720 קלאסיק.

הונגריה ? הוא אמור להיות מפינלאנד .

פורסם

לפותח הת'רד, 1700 שקל על מכשיר עם מקלדת אלפה נומרית ומסך של מחשבון ?

אני יודע שהמצלמה שלו נחמדה, אבל לדעתי יש בחירות יותר חכמות מN86.

כל מי שהתקדם לסמארטפון עם מקלדת מגע או פיזית יגיע לך שזה באסה המכשירים ה"רגילים" האלה.

פורסם

כמובן בנוסף לכל התגובות שהיו לפני

תחתום עם המוכר זכרון דברים.

שם פרטי+משפחה, ת.ז., כתובת, מספר טלפון

שלך ושלו.

(עדיף לך לקנות את המכשיר בבית שלו, ככה תראה שהוא לא משקר לך)

בנוסף לזה, תכתבו שהמכשיר לא גנוב, לא ינעל, ותקין...

כמובן אם יש עוד סעיפים תוסיפו.

במידה והמכשיר ינעל, שהכסף יוחזר אליך...

יש לא מעט אנשים שקונים מכשירים עם ביטוח, לאחר מכן מוכרים אותם, ואז מממשים את הביטוח, והמכשיר שמכרו לא יעבוד יותר.

שים לב, אם המכשיר בן חודשיים, אז תצטרך לראות מה עושים עם האחריות יצרן...

בסופו של דבר למכשיר ברמה הזאת, אין טעם לשלם היום 1700 שקל...

פורסם
  • מחבר

אני לא מתכוון להוציא 1700. התקציב שלי 1400.

מה יש יותר חכם בתקציב הזה?

פורסם

אם לא חשובה לך מאוד מצלמה איכותית - 5800 (מסך מגע) מעולה ואני (ואני חושב שאני יכול לדבר גם בשמו של אדון דנדן) מרוצה מאוד

פורסם
  • מחבר

5800 לא אופציה בשבילי. המסך מגע מאוד פרימיטיבי(ללא מולטי-טאץ').

חוץ מזה מסך מגע לא חשוב לי כ"כ. אני צריך פלאפון שיהיה בן GPS, נגן מדיה איכותי, ושאר הירקות שהופכים פלאפון לפלאפון טוב.

פורסם

5800 לא אופציה בשבילי. המסך מגע מאוד פרימיטיבי(ללא מולטי-טאץ').

חוץ מזה מסך מגע לא חשוב לי כ"כ. אני צריך פלאפון שיהיה בן GPS, נגן מדיה איכותי, ושאר הירקות שהופכים פלאפון לפלאפון טוב.

אז פלאפון ללא מסך מגע מולטי טאץ לא שווה?

מולטי טאץ לפי דעתי זו אופציה נחמדה ולא יותר מזה.

(אתה סותר את עצמך)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים