עבור לתוכן

תגידו, גם אצלכם המצב הכלכלי בקרשים או לפחו&#15

Featured Replies

פורסם

אני מעוניין לשתף אתכם בהתלבטויות שיש לאנשים דתיים מבלי שיהיה עלי אליהום רבתי.

יש פה צד אחד שאף פעם לא נשמע!

צריך להפנים שלאנשים דתיים יש מערכת שלימה של קבלת החלטות שלרובה אתם לא מודעים. והיא במקרים רבים מאד סותרת את המציאות שסובבת אותם.

לכם יש חברות, בחורות, סטוצים ושאר ירקות (תעשו מה שאתם רוצים ותהיו רק בריאים ואני אוהב את כולכם, באמת.). אבל יש אנשים שאין להם בחירה אם כן ואם לא. הם שומרים, מה לעשות!

מצאתי את אהבת חיי בגיל 18-20 מה אני אמור לעשות?...לחכות 10 שנים עד התואר??? (ואסור להביא ביד ואסור לקחת אמצעי מניעה!)

אז מה עושים???...מתחתנים, מביאים ילדים ואילו החיים!

תוסיף לזה את הבורות היחסית של הציבור החרדי שנובעת הן מפחד (מוצדק ולא מוצדק) והן מרצון מכוון של הרבנים להשאיר את הציבור בורים.(לא נכנס לזה עכשיו)

בכל אופן, התוצאה אותה תוצאה.

אני בעד לבטל קצבאות אבל רק אם משקיעים אבל משקיעים באמת בהשכלה גבוהה לציבור זה ועל פי הכללים שאי אפשר להתגמש בהם מצד ההלכה. אחרת זה לא יעבוד!...תרתי משמע.

אני די בטוח שזאת הבעיה במגזר הזה...

למיטב ידעתי כדי לממש את מצוות פרו ורבו במלואה מספיק להוליד בן ובת, ולפי מפרשים אחרים שני בנים. איך פתאום קרה מצב שאנשים מביאים יותר מ-10 ילדים ועדיין חושבים שהם לא קיימו את מצוות פרו ורבו, וגרוע מזה - ממשיכים להוליד (=להעניש, ברוב המקרים) ילדים נוספים?

• תגובות 127
  • צפיות 9.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

מאז קיצוץ קצבאות הילדים ב 2003 יש ירידה משמעותית של הילודה אצל החרדים והערבים

פורסם

לידע אישי הייתי שמח לקרוא מאמר או שניים בנושא כי אני דווקא מכיר מאמרים הפוכים מהמועצה לשלום הילד שמראים שאין קשר בין קצבאות לילודה אבל אני אשמח להשכיל.

פורסם

http://www.themarker.com/tmc/article.jhtml?ElementId=skira20091216_1135331&log=true

בלי קשר, הייתי היום בהרצאה של המשנה לראש מחלקת המחקר בבנק ישראל, שדיבר על המשבר הכלכלי העולמי ועל ישראל בתוכו. מעבר לכך שלפי הנתונים שהוא הציג (שלדעתי קיימת קורלציה מאוד חזקה בינם לבין המציאות) ישראל עברה את המשבר כמעט ללא פגע, הוא גם הציג נתונים על שיעורי המס הסטטוטורי בישראל - מסתבר שבתקופה שבין 2004 ל-2009, ירד היקף המס בכ-21%. עד 2016 הוא צפוי לרדת בכ-15% נוספים, לידיעת המשמיצים את נתניהו/שטייניץ.

פורסם

לידע אישי הייתי שמח לקרוא מאמר או שניים בנושא כי אני דווקא מכיר מאמרים הפוכים מהמועצה לשלום הילד שמראים שאין קשר בין קצבאות לילודה אבל אני אשמח להשכיל.

מבחר נתונים מתוך השנתון הסטטיסטי לישראל מס' 60, 2009

http://www.cbs.gov.il/reader/newhodaot/hodaa_template.html?hodaa=200911208

"בקרב במוסלמים היה שיעור הגידול ב 2008 2.8%, בדומה ל-2007, אך נמוך בהשוואה לשנת 2000 (3.8%)"

עד כמה שאני יודע ירדה משמעותית גם הילודה אצל החרדים.

פורסם

מבחר נתונים מתוך השנתון הסטטיסטי לישראל מס' 60, 2009

http://www.cbs.gov.il/reader/newhodaot/hodaa_template.html?hodaa=200911208

"בקרב במוסלמים היה שיעור הגידול ב 2008 2.8%, בדומה ל-2007, אך נמוך בהשוואה לשנת 2000 (3.8%)"

עד כמה שאני יודע ירדה משמעותית גם הילודה אצל החרדים.

זה לא מחקר אלו נתונים סטטיסטים שאני צריך להתחיל לחקור, אם הייתי רוצה להתחיל לחקור הייתי משנה מקצוע מהנדסה לסוציולוגיה :bash:

עפ"י הנתונים האלו לא ניתן להסיק שום דבר כי הם רק מספרים לא ברורים ולא באמת ברור מה ההשלכות של כל מספר וממה הוא נובע ללא מחקר מעמיק.

עפ"י הקישור לא ניתן להסיק בוודאות מדעית שהילודה קשורה בקצבאות. באותה מידה אני יכול לטעון שזה נובע משפעת החזירים. או מזיהום מי התהום. או מהמיתון שכידוע שפל כלכלי גורם לירידה בילודה.

פורסם

לא הסקתי שזה הגורם העיקרי בהכרח.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים