עבור לתוכן

תגידו, גם אצלכם המצב הכלכלי בקרשים או לפחו&#15

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

למה להרוס? אף אחד לא הורס, אבל יש תעשיות בארץ שהן לא רווחיות ואין מנוס מזה שהן ימותו בסופו של דבר. אין שום הגיון למדינה לממן מפעלים מפסידים שאין להם שום סיכוי להפוך לרווחיים.

לפי ההגיון המעוות שלך אני יכול לפתוח מחר חברה שתייצר לוחות אם בפתח תקווה, אבל בגלל שהייצור הוא בארץ וצריך לשלם לכל עובד 20 ש"ח לשעה + ביטוח לאומי + הפרשה לפנסיה, כל לוח אם יעלה 4,000 ש"ח ולא 500 ש"ח כמו לוחות שמייבאים מטאיוואן, ואז אני אוכל לבוא בדרישות מגוחכות למדינה שתממן את המפעל הכושל שלי ואצעק על גבי כותרות העיתונים שכל משרדי הממשלה מעדיפים להזמין לוחות אם מסין במקום לקנות אצלי, ושאם הם ימשיכו בזה אני אאלץ לפטר את כל עובדי החברה שלי.

ואז כמובן אתה תגיד שביבי הוא שקרן וגוזל כסף מהעניים כי הוא לא קונה לוחות אם שמיוצרים בארץ אלא מעדיף להזמין מסין.

אבל מה לעשות שלייצר לוחות אם בארץ, זה לא משתלם בדיוק כמו לייצר מדים בארץ, ואי אפשר להתחרות בשוק הזה עם חברות שפועלות במזרח הרחוק.

זו עובדה, ושום התערבות ממשלתית לא תוכל לשנות את העובדה הזו. כמו ש-TeaTime ציין, עיקר הכלכלה של ישראל מתבססת על תעשיות עתירות ידע - ובהן המדינה משקיעה מדי שנה סכומי עתק (תוכנית החממות, לדוגמה).

אם אתה רוצה למות בכבוד, קח אקדח ותתקע לעצמך כדור בראש. מי אמר שתרופות לאנשים שחולים במחלות סופניות חשובות יותר מטיפולי שיניים לילדים?

אני דווקא חושב להיפך - טיפולי שיניים חינם זו השקעה שתחסוך המון כסף שמתבזבז היום על תיקון נזקים בגלל חוסר טיפול בגיל צעיר.

אז איך בעלי מפעלים מספרים שהמפעל שלהם עובד כבר 30 שנה ופעם המפעל היה ריווחי... מה קרה פיתאום היום?

ואפילו אם הוא מפסיד, אתה צריך לתת אלטרנטיבה לעובדים המפוטרים, לקבל החלטה כזאת בלי לקחת בחשבון את מה זה גורר איתו זה להיות חסר לב.

בוא נראה אותך מרגיש איך זה שיש שאתה כבר זקן בן 60 ובקושי רוצים להעסיק אותך ומה שנשאר לך כעיקרון זה המפעל שהוא הולך להיסגר ולא תוכל כבר לקנות את התרופות שאתה צריך כהרגלך.

MiniMizer, כשתיהיה חולה, בבקשה ממך, אל תקנה תרופה, תתנהג כמו בנאדם חסר כל ותנסה לסבול ולסבול רק כדי לראות איך זה מרגיש.

אז נכון שהצבא מחליט, אבל הממשלה יכולה להתערב, הרי היא זאת שנותנת את הכסף כדי לקנות את הביגוד לצה"ל.

אתה מודע לזה שהממשלה צריכה גם לדאוג לחיי הרווחה? ומדובר פה בהמון מפוטרים בענף.

לגבי השיניים, אל תספר סיפורים... אם אתה הורה לילד שלך שמגדל אותו כמו שצריך אתה תחסוך את הטיפולים בעתיד.

אני לא נזקקתי להוצאות מטורפות לטיפולי שיניים בזכות ההורים שלי שלקחו אותי לטפל בזמן בכל מקרה שהיה.

התרופות למחלות הקשות הללו יותר חשובות, אלו מחלות בלתי נסבלות שרק אם יקרה לך אתה תבין את גודל המשמעות של הצעד הנאצי שעשה ליצמן.

• תגובות 127
  • צפיות 9.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
אתה צריך לתת אלטרנטיבה לעובדים

מי זה אתה? שילכו לחפש עבודה. ואל תגיד לי שאין.

יש הרבה אנשים, לא רוצה לומר טיפשים, שלא דאגו לעצמם לפנסיה. בן אדם בן 60 קרוב לגיל הפנסיה, מה הוא יעבוד לעולם?

דווקא למחלות חשוכות מרפא אני רואה פחות חשיבות מאשר טיפול מונע (מי שבקיא ברפואה יודע).

מה שכן, צריך לקזז יותר בתרופות שנוגעות ישירות לעישון ותוצאותיו. מי שמעשן הוא או טיפש, או שיש לו מספיק כסף (עישון=מותרות).

פורסם

אין לי כוח ליכנס לוויכוח שנוצר פה אז אני יגיד מה מצבי הכלכלי

מבחינת מספרית המצב הכספי שלי ישתפר וממשיך להשתפר

ואני בכוונה לא אומר כלכלית כי בפועל אני טפיל של האמא כי מחירי הדירות רק עלו ועלו לרמה שכרגע אין לי אפשרות להיות עצמאי בלי לחזור חזרה עוד כמה שנים

מה שגורם למצב הנפשי שלי לרדת :screwy: :'( :screwy:

אם מחירי הדירות היו חוזרים 5 שנים אחורה הייתי יכול לקחת משכנתה קטנה ולהיות בעל דירה היום אם החזר משכנתה נמוך משכירות

אבל בפועל דירה שעלתה לפני 5 שנים 500 אלף שקל עולה היום 900 אלף שקל וזאת הבעיה שלי

ולא אני לא מאשים את ביבי עצמו כל המגמה התחילה הרבה לפני

אבל אני כן חושב שהגיע הזמן לחקיקה שתפגע משמעותית בשוק הדירות להשקעה שחלק אומרים שהיום הוא כבר 30% משוק הדירות

זה מה שדופק אותי

חוץ מזה ולמרות שאני לא קרוב להקמת משפחה אני חושב שצריכים לבטל לגמרי קצבאות ילדים ובמקום זה לסבסד לגמרי מעונות עד שעה 4

כולל ארוחות שלאנשים עובדים גם ככה זה יהיה עדיף בהרבה ומי שלא עובד שילך לעבוד במקום להשריץ ילדים כל הזמן ...

לא שזה יעבור בכנסת אבל מצב כזה בטווח הארוך לדעתי היה עוזר הרבה יותר לכלכלה

פורסם
  • מחבר

מי זה אתה? שילכו לחפש עבודה. ואל תגיד לי שאין.

יש הרבה אנשים, לא רוצה לומר טיפשים, שלא דאגו לעצמם לפנסיה. בן אדם בן 60 קרוב לגיל הפנסיה, מה הוא יעבוד לעולם?

דווקא למחלות חשוכות מרפא אני רואה פחות חשיבות מאשר טיפול מונע (מי שבקיא ברפואה יודע).

מה שכן, צריך לקזז יותר בתרופות שנוגעות ישירות לעישון ותוצאותיו. מי שמעשן הוא או טיפש, או שיש לו מספיק כסף (עישון=מותרות).

אז לא התמזל מזלו, קרו כל מיני דברים בדרך...

זה היה העבודה שלו ל-30 שנה ופיתאום החליטו לסגור את המפעל, אפילו שהמינימום כיום יותר מינימום ממה שזה נשמע אפילו את זה הוא לא מקבל.

ואל תחשוב שזה פשוט כל כך לחפש עבודה, אתה צריך להתאים את העבודה שתהייה תפורה עליך, זה לא עבודת נוער, זה עבודה לכמה שנים טובות.

פורסם
אז איך בעלי מפעלים מספרים שהמפעל שלהם עובד כבר 30 שנה ופעם המפעל היה ריווחי... מה קרה פיתאום היום?

הממ.. בוא נראה.. מה באמת קרה בעשור וחצי האחרונים.... אמממ... אולי.... נגיד.... נניח... שסין הפכה למעצמה עולמית עם כלכלה שמתפתחת בקצב מסחרר ומסוגלת לייצא סחורות בכמויות קולוסאליות בגלל כח האדם הזול באופן מחפיר שקיים שם?

איזו מן שאלה מפגרת זאת?! מה נראה לך שקרה? שאלוהים ירד מהשמיים וגנב מיליארדים מהקופות של כל מפעלי הטקסטיל בישראל, ובגלל זה הם מפסידים היום כסף? אולי נראה לך שחלה איזושהי התפתחות טכנולוגית אדירה בתחום ייצור הטקסטיל, שהגיעה לסין אבל לא הגיעה לישראל?

מעניין מה כבר יכול לקרות במהלך שלושה עשורים שיהפוך תעשיית low-tech מסורתית ללא רווחית...

מיטב הכלכלנים חוקרים את הסוגיה הזאת ברגע זה ממש!

::)

ואפילו אם הוא מפסיד, אתה צריך לתת אלטרנטיבה לעובדים המפוטרים, לקבל החלטה כזאת בלי לקחת בחשבון את מה זה גורר איתו זה להיות חסר לב.

מי זה "אתה"? אתה מתכוון אולי אלי, למשלם המסים? למה שאני אסבסד כשלונות של מפעלים פרטיים? אתה תהיה מוכן לסבסד את חברת לוחות האם המצליחה שלי, שללא ספק תפשוט רגל זמן קצר אחרי הקמתה?

והרי ידיעה שהגיעה זה עתה: מדי יום נסגרות חברות ומפוטרים אנשים בישראל! אני לא בטוח שהבנתי מה אתה רוצה שביבי יעשה, אבל אני מניח שזה משהו בסגנון של לממן את מפעל הטקסטיל/מזון/ביגוד/מזגנים הכושל עד שכל העובדים שלו ימותו מזקנה, ולהפסיד תוך כדי התהליך הזה מיליארדי שקלים - שיכלו ללכת לסל התרופות, אבל במקום זה אתה מעדיף לסבסד עסק כושל שאין לו שום סיכוי לכסות את ההפסדים שלו אי פעם. למעשה, אתה מציע לקחת מיליארדי שקלים - ולשרוף אותם, פשוטו כמשמעו. יש לי תחושה שכלכלן דגול אתה לא תהיה.

בוא נראה אותך מרגיש איך זה שיש שאתה כבר זקן בן 60 ובקושי רוצים להעסיק אותך ומה שנשאר לך כעיקרון זה המפעל שהוא הולך להיסגר ולא תוכל כבר לקנות את התרופות שאתה צריך כהרגלך.

MiniMizer, כשתיהיה חולה, בבקשה ממך, אל תקנה תרופה, תתנהג כמו בנאדם חסר כל ותנסה לסבול ולסבול רק כדי לראות איך זה מרגיש.

אז נכון שהצבא מחליט, אבל הממשלה יכולה להתערב, הרי היא זאת שנותנת את הכסף כדי לקנות את הביגוד לצה"ל.

אתה מודע לזה שהממשלה צריכה גם לדאוג לחיי הרווחה? ומדובר פה בהמון מפוטרים בענף.

חביבי כשאני אהיה בן 60, בעזרת השם, יהיה לי מספיק ידע ונסיון שאנשים עדיין ירצו להעסיק אותי. ואם לא, אז לפחות יהיו לי חסכונות שיאפשרו לי לקנות את התרופות שאני צריך.

אני לא מבין מה אתה רוצה - זה לא תפקידה של המדינה לדאוג לרווחתם של אנשים חסרי אחריות, שמעולם לא חלפה במוחם המחשבה שאולי כדאי לשים קצת כסף בצד כי מי יודע איפה תהיה בעוד 30 שנה ואיך תהיה הבריאות שלך. למרות זאת, המדינה כן עוזרת להם במסגרת התקציבים שעומדים לרשותה.

אולי זה חדש לך, אבל כסף לא גדל על עצים - כל שקל שנותנים לסל התרופות זה שקל שנלקח מתקציב של מקום אחר.

הממשלה צריכה לדאוג לרווחה עד כמה שהיא יכולה, והיא אכן עושה זאת - אבל יש גבול לכמה כסף אפשר לשפוך לבור ללא תחתית שנקרא קצבאות. המציאות הוכיחה שככל שמעלים את הקצבאות, כך יש יותר ביקוש להן, וכך צריך להעלות אותן עוד יותר וחוזר חלילה. אז יש מקום שצריך למתוח בו קו, ולא לעבור אותו.

אני לא בטוח למה אני בכלל טורח להסביר לך את כל זה, כי ברור לי ששום דבר לא באמת נקלט, אבל ניחא.

התרופות למחלות הקשות הללו יותר חשובות, אלו מחלות בלתי נסבלות שרק אם יקרה לך אתה תבין את גודל המשמעות של הצעד הנאצי שעשה ליצמן

הצעד הנאצי שעשה ליצמן? אתה פשוט עלוב, סיימתי את הדיון איתך. תמסור ד"ש לפקיד בלשכת תעסוקה כשתראה אותו בפעם הבאה.

פורסם
  • מחבר

הצעד הנאצי שעשה ליצמן? אתה פשוט עלוב, סיימתי את הדיון איתך. תמסור ד"ש לפקיד בלשכת תעסוקה כשתראה אותו בפעם הבאה.

גם אין לי סיבה לדבר עם מי שחושב שצריך להעלות את תעריפי הביטוח כאשר הרבה רוכבים ואנשים בענף יודעים שהכל זה בולשיט כדי למלא את בכירי חברות הביטוח.

תכלס, נדבר כשביבי ייסיים את כהונתו ואז כל הקלפים יהיו על השולחן... נראה מי צודק.

פורסם

אני אישית הרווחתי היום 907.63 ש"ח מניירות הערך שאני מחזיק, תוך כדי שאני לומד לתואר ראשון בהנדסה בטכניון (כלומר זה כסף שהרווחתי בזמן שפתרתי שיעורי בית במודלים דטרמיניסטיים בחקב"צ בספריה) ועובד בסופי שבוע בשכר שהוא קצת יותר מפי 3 משכר המינימום, שממנו מופרשת לי קרן פנסיה.

אני יודע שזה נשמע מתנשא, אבל זה באמת בא כדי להדגים לך שיש אנשים שלא בונים על זה שהמדינה תציל אותם מכל צרה, אלא מנסים לייצר ערובות לחיים טובים יותר בכוחות עצמם, ולא עסוקים כל היום בלהתלונן (למרות שיכולתי לעשות גם את זה, ועדיין להרוויח כסף מהבורסה, כשאני חושב על זה..).

פורסם
  • מחבר

אני אישית הרווחתי היום 907.63 ש"ח מניירות הערך שאני מחזיק, תוך כדי שאני לומד לתואר ראשון בהנדסה בטכניון (כלומר זה כסף שהרווחתי בזמן שפתרתי שיעורי בית במודלים דטרמיניסטיים בחקב"צ בספריה) ועובד בסופי שבוע בשכר שהוא קצת יותר מפי 3 משכר המינימום, שממנו מופרשת לי קרן פנסיה.

אני יודע שזה נשמע מתנשא, אבל זה באמת בא כדי להדגים לך שיש אנשים שלא בונים על זה שהמדינה תציל אותם מכל צרה, אלא מנסים לייצר ערובות לחיים טובים יותר בכוחות עצמם, ולא עסוקים כל היום בלהתלונן (למרות שיכולתי לעשות גם את זה, ועדיין להרוויח כסף מהבורסה, כשאני חושב על זה..).

אז החיים שלך וורודים.

מי שאינו מסוגל להתפתח בחיים נשאר עם משכורת של בקושי 6K וגם צריך לשלם לילדים שלו כדי להתקדמו בחיים.

כל עבודה באה על חשבון עבודה אחרת? הרי לא כולם יכולים להיות מנהלים בכירים שמרוויחים 40K בחודש, תסכים איתי כן?

יש היררכיית עיסוקים, מי שלמעלה מקבל יותר ומי שלמטה מקבל פחות, מישהו גם צריך לעשות את העבודה השחורה כדי שההוא מלמעלה יירוויח יותר כי החיים פשוט התמזלו לו (והוא במקרה עשה את המסלול הנכון בזמן הנכון).

אני עכשיו לומד הנדסאי תעשייה וניהול בהתמחות ייצור ואני בקרוב מתגייס בצבא ואני אמור לעבוד בענף התו"ן במקחש"ר.

אני אמור לקבל ניסיון בצבא ולצאת לאזרחות, אף אחד לא הבטיח שאני ארוויח הרבה, חלק אמרו שזה מסלול טוב וחלק לא.

אני לוקח את המסלול בעירבון מוגבל ומקווה שחיי התמזלו...

פורסם

אבל הרבה מאד אנשים יכולים להיות מהנדסים שמרוויחים 20 אלף, או להשקיע בבורסה

חוץ מזה, לא כולם צריכים להיות עשירים. לא כל בני האדם נולדו שווים.

מה שמנסים להסביר לך שזה לא עניין של מזל. מזל לא מעורב ב20 שנה של עבודה קשה וחיים בצמצום והשקעה בעתיד כדי שהילדים שלך יכלו ללמוד ולהתפתח (גם כן בעבודה קשה). וכן זה אפשרי בכל רמת משכורת.

פורסם
  • מחבר

אבל הרבה מאד אנשים יכולים להיות מהנדסים שמרוויחים 20 אלף, או להשקיע בבורסה

חוץ מזה, לא כולם צריכים להיות עשירים. לא כל בני האדם נולדו שווים.

מה שמנסים להסביר לך שזה לא עניין של מזל. מזל לא מעורב ב20 שנה של עבודה קשה וחיים בצמצום והשקעה בעתיד כדי שהילדים שלך יכלו ללמוד ולהתפתח (גם כן בעבודה קשה). וכן זה אפשרי בכל רמת משכורת.

כן בטח, עם משכורת מינימום של 3850 ש"ח לחודש אפשר לכלכל משפחה של 4 נפשות וגם לחסוך.

פורסם

אל תביא משפחה של 4 נפשות אם המשכורת של היא מינימום

פורסם

אז החיים שלך וורודים.

החיים שלי "ורודים" כי אני הופך אותם ל"ורודים". לא נולדתי עם תואר בהנדסה, לא עם תעודות סל ואג"חים וגם לא עם ידע ברשתות.

בניגוד לרוב האנשים שאוהבים להתבכיין על מדיניות הממשלה ועל זה שהם לא מצליחים לחלוב ממנה יותר כסף, לא אני ולא ההורים שלי נולדנו בארץ ועלינו לפה עם... כלום. אפס. אמא שלי ניקתה דירות לפרנסתה ואבא שלי היה מאבטח.

אתה לא חושב שיש טעם לפגם בזה שהחיים שלי היום "ורודים" והחיים שלך ושל החברים לא? מי אשם בזה בדיוק? ביבי?

אף אחד לא מונע ממך להשקיע בבורסה או ללמוד לתואר ראשון או למצוא קריירה בתחום ההייטק (שכולל גם את תחום ה-IT, שיש בו ים כסף במקומות הנכונים, לא חייבים ללמוד מדעי המחשב כדי להנות מהזכות לשלם 50% מס הכנסה לפרזיטים).

אתה חושב שיש לי איזשהן יכולות מופלאות שאני מסתיר מכל העולם..? מי שרוצה לחיות ברמת חיים סבירה יכול לעשות זאת, זה רק עניין של סדר עדיפויות.

אני משקיע בבורסה כי אני יודע שיום יבוא ואני אצטרך את הכסף הזה (בין אם כדי לקחת משכנתא קטנה יותר ובין אם לכל צורך אחר) ואני לומד לתואר ראשון בהנדסה בדיוק בגלל שאני לא רוצה להיות תופר במפעל טקסטיל שיפוטר כי יותר זול לייצר במזרח. מישהו מונע ממך לעשות אותו דבר?

פורסם

זה לא אפשרי בכל רמות המשכורת היום שמחירי הדירות במצב הקיים

אני כמה שנים חוסך את רוב המשכורת שלי חי על חשבון האמא ועדיין לא קרוב לדירה שזה הדבר הבסיסי ביותר

ויש הרבה מאוד אנשים במצב שלי היום

גם לאנשים שמרוויחים הרבה קשה לשלם משכנתה על בית של מיליון וחצי ולגדל ילדים שעד גן חובה אין סבסוד למעונות

זה שיש בפורום אנשים שהצליחו או שחלק קיבלו או מקבלים תמיכה כספית מההורים לא אומר שכולם ככה

לי האמא יכולה לתת רק קורת גג ואוכל -לא כסף ולא אף עזרה אחרת

ובכל זאת עבדתי קשה והגעתי למצב שאם הדירות היו במחירים סבירים הייתי יכול לקנות דירה אבל הם לא

דירה קטנה סבירה היום (לא חדשה או ברחוב יוקרתי -רק באזור שיש עבודה בו ) זה 900 אלף שקל

רק בחורים שאין בהם עבודה אפשר לקנות דירה במחיר סביר אבל אין מערכת רכבות נורמלית בארץ ככה שהחורים נשארים חורים

פורסם

אל תגור במרכז.

פורסם

תגדיר היום מרכז ?

בדקתה מחירים באזור ?

כל מקום שפעם היה חור עלה הסטרונומית במחיר

כפר יונה היה לפני כמה שנים חור בדקתה מה המחירים היום ?

נתניה לא בדיוק עיר פער בדקתה מה המחירים ?

פתח תיקווה בדקתה ?

בת ים ?

אני לא מדבר אתך על תל אביב שתמיד הייתה יקרה וככה זה בערים מרכזיות

ואני לא מדבר אתך על הרצליה או רעננה

אני מדבר אתך על בית סביר (3 חדרים לא גדולים זה סביר מבחינתי ) באזור סביר (אזורים שיש בהם מקומות עבודה -בקיצור לא מקומות כמו אופקים לדוגמה

ואזורים שהם לא שדות זנות וסמים וכו או חצי מטר ממפעל מזהם )

בכל מקום כזה לא ראיתי אף בית אחד במחיר סביר

יש מקומות שאני אומר בסדר -רעננה יקרה בגלל השם למרות שלדעתי ידרדרה אם עומס המכוניות היום ואוכלוסיה מזדקנת (לפחות ככה אני מרגיש )

הוד השרון סבבה התפתחה מאוד יפה באזורים גדולים שלה ורובה שקטה אם אוכלוסיה צעירה יחסית -שיקחו שם גם גזיליון דולר מצידי

אבל פקינג נתניה פקינג ישובים קרובים לנתניה פקינג בת ים -אין לך להן לברוח

יש לך צפון בלי הרבה עבודה ודרום בלי הרבה עבודה ולא שזה זול היום כי גם שם המחירים עלו

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים