עבור לתוכן

מה זה EAX

Featured Replies

פורסם

מה זה ???

פורסם

Environmental Audio

המשחקים שעובדים עם כרטיסי קול שתומכים זאת , יכולים להפיק קול תלוי בסביבת המשחק ...

כלומר עם אתה במקום כלשהוא אז יהיה אותו אפקט שתלוי בסביבה שאתה נמצא בה .

פורסם

כלומר - זה משפר את הסאונד במשחקים .

פורסם

זה לא ממש שיפור הסאונד , אלה יותר שיפור המשחקיות וה"חוויה" .

בשביל גם לחוות את כל זה הכי טוב מומלץ מערכת סאונד 5.1 כלומר שיהיה סראונד ...

ושתי רמקולים מסכנים שנותנים סטריאו לא ממש יעבירו את כל האפקט הזה .

פורסם
  • מחבר

יש לי creative soundblaster זה אמור לתמוך EAX אבל שניסיתי להשתמש ב feature הזה

באיזה משחק אני לא זוכר בדיוק איזה אז הוא אומר לי no hardware found

יש רעיונות

פורסם

זה לא ממש שיפור הסאונד , אלה יותר שיפור המשחקיות וה"חוויה" .

זה מה שהתכוונתי .

פורסם

LOL! עכשיו בדיוק עברתי על ההיסטוריה שלי(כמה דקות לפני שראיתי את הת'ראד) ובדיוק עצרתי על התרא'ד הראשון שלי, "מה זה EAX?".

בכל מקרה זה טכנולוגיה שפותחה ע"י קריאטיב לשיפור בחוויה במשחקים שתומכים בתכנולוגיה ע"י יצירת הדמיה של אזור מסויים שבו "הסאונד נשמע". כמו אולם תאטרון, מסדרון מאבן, יער עם צפיפות גבוהה של עצים, אזור הררי, אולם תאטרון וכדומה....

הטכנולוגיה גם משפרת את איכות הקול במוזיקה וסרטים(על פי קריאטיב).

יש לטכנולוגיה גם "התפתחות", שניקראה:

"EAX ADVANCED HD", רק שלא יהיה פה בלבול, זה טכנולוגיה שיש אותה רק בכרטיסים החדשים של קריאטיב בלבד.

שהיא בעצם תוספת לEAX הרגיל ש:

1) עושה עיבוד של מספר אפקטים של אזורים(מערה,חדר מאבן וכדומה), ולא רק 1 כמו הEAX.

2)עושה סימולציה של איך הסאונד יעבוד מנקודה X לנקודה Y בכל מיני סביבות שונות בתנאים שונים(גשם, שלג וכדומה).

דוגמא:

באיזה מתי יגיעה רעש מX לנקודה Y בחדר מאבן שיורד בו גשם בגודל 30X30 מטרים בתדר נמוך כשיהיה עוד 5 מכיוונים שונים שם יוצרים רעש, אבל בתדר גבוהה עד בנוני ועוד 4 קולות שמקיפים את כל אלה מאחורי קיר מקלקר....

3) סינון רעשים במוזיקה. למשל כשאתה מקליט מוזיקה ממכשיר ישן כמו קלטות ויש רעשי רקע, אז יש יש אפשרות עם תוכנה של קריאטיב שעובדת עם הטכנולוגיה כדי להוריד את כלהרעשים עוד בהקלטה. אותו דבר גם לקבצים שהם כבר הוקלטו.

ותוכנה שבעזרתה מסירים בצורה ידנית את זה...

4)CMSS 3D, שזה בעצם משהו כמו ProLogic, מנסה לעשות מ2 ערוצים 6.1...

למרות שיש גם אפשרות(לפי מה שאני הבנתי) גם לעשות מיקס ידנית, לקבוע לכל ערוץ מה לנגן, ומתי.

סתם שטויות.

5)Smart Volume Management, טכנולוגיה שנועדה לשלוט יותר טוב על הווליום, להעלות ולהוריד את הווליום לפי הצורך.

כמו בשירים.

הרבה מהדברים פה יכולים לעשות דרך תוכנה כמו JetSudio , אבל עדיין, כשזה עיבוד חומרתי(ולא של המעבד) זה יותר טוב כי אפשר לעשות דברים אחרים עם המעבד...

****************כל הדברים שאמרתי מבוססים על האתר של קריאטיב***********************

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים