עבור לתוכן

מפרט למשחקים, ופוטושופ עד 5500 ש"ח (ללא ציוד הקפי וספק)

Featured Replies

פורסם

בתגובה לשאלות :

1. מה התקציב המקסימלי?

5500 - ואפשר עד 6000 למקלדת אלחוטית

2. מה הם מטרות/שימושי המחשב? לדוגמא עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה ועוד, ובנוסף:

תיכנות, גלישה, משחקים בFHD, סרטי FHD, פוטושופ.

יש לי 2 מסכים 19" LG ו 37" FHD פנסוניק (חיבור HDMI)

3. האם יש צורך בציוד היקפי לדוגמא מסך (אם כן ציינו גודל מועדף), רמקולים, מקלדת ועכבר ועוד.

רק מקלדת אלחוטית. - מחוץ לתקציב

מישהו יכול להמליץ על דגם איכותי (גיימינג - חשוב זמן תגובה, לחיצה על כמה כפתורים במקביל, טווח של 5-7 מטר)

4. האם יש רכיב שאותו אתם לא צריכים במחשב (לדוגמא כונן דיסקטים,צורב ועוד)?

נציין מה צריך

5. במידה ואתם צריכים מפרט חלקי, רשמו את החלקים שיש לך כרגע (דגמים מדוייקים) ואילו אתה צריכים.

יש לי:

(מה שרלוונטי למפרט החדש)

ספק כוח: hec zephyr 750

הארד דיסק: 250GB של WD

2 מאווררים איכותיים מאוד 120MM

חסר לי:

מעבד

לוח אם

זכרון

כ. מסך

מארז חדש

קירור מעבד

הארד דיסק נוסף

6. מ1 עד 10- עד כמה השקט חשוב (10=השקט קריטי)?

איזור ה8 -9.

לא אכפת לי שבזמן משחקים המחשב יהיה רועש. אבל שתהיה אפשרות להשקיט אותו במצב IDLE.

היום למשל יש לי כפתור שהתקנתי שמכבה את רוב המאווררים כאשר אין בהם צורך...

7. האם מתוכנן אוברקלוק (אם כן איזה- קל/בינוני/כבד)? האם אתם מתמצאים ויודעים לבצע אוברקלוק בעצמכם?

אפשר לבצע אוברקלוק, יש לי את הידע. אני אעשה זאת בעתיד כשהכוח של הסט ירד...

8. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה (אם כן ציינו איזו אתם מעדיפים) ו/או הרכבת מחשב בחנות?

לא. ארכיב לבד

9. מאיזו חנות אתם מעדיפים לרכוש את המחשב? אם אין חנות מועדפת אתם יכולים לציין איזור מגורים.

אין חנות מועדפת. אני באזור נס ציונה ות"א

10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/ESATA?

רציתי לדעת אם כדאי לי לקנות בנוסף כונן 250 נוסף לעשות RAID 0 לשניהם... WD2500AAKS

הכ. מסך צריך להוציא את הסאונד בנוסף לכ. קול המובנה על גבי ה HDMI

כתבתי מפרט, תגידו לי מה דעתכם ואיפה אפשר לשפר/לקצץ:

מעבד: אינטל 920 ללא קירור --- 1300 שח

(יומהר ל3 - 3.5 GHZ)

לוח אם: MSI X58 PRO E ו --- 1060 ש"ח

(יש לו 6 DIMM לשדרוג עתידי)

זכרונות: PATRIOT PSD36G1333KH DDR3 Tri Channel 6GB 1333MHZ CL9 ו --- 700 שח

(הולך לעבוד ב64 ביט לכן לקחתי 6GB. יותר מדי ?)

כרטיס מסך: אחד מה ATI HD5850 ן --- 1450 ש"ח

(האם הספק שלי יחזיק לי CF שלהם בעתיד ?)

מארז: ANTEC 300 ן --- 295 ש"ח

(צריך מאוורר שקט וסולידי. לא רוצה שהמחשב יתבלט. יש לו אוורור רב ו"אגזוז" למעלה שמצא חן בעיני)

גוף קירור למעבד: COGAGE TRUE SPIRIT INTEL CPU COOLER ו ---- 200 ש"ח

(קצת יותר זול מהנוקטורה עם ביצועים דומים, נחליף לו מאוורר לSILENX שלי לשקט)

הארד דיסק 500GB ו --- 260 שח

(לא מכיר הארדיסקים. נבחר משהו מסטיקי מומלצים...)

סה"כ ---- 5265 שח

מה דעתכם ?

פורסם
(קצת יותר זול מהנוקטורה עם ביצועים דומים, נחליף לו מאוורר לSILENX שלי לשקט)

אם תוכל להראות ביצועים, זה יהיה עדיף. בכל אופן ל-OC כבד, עדיף שתחליף ל-Mugen II, או Noctua NH-U12P-SE2 -- כל דבר ברמה של אלה.

לא מכיר הארדיסקים. נבחר משהו מסטיקי מומלצים

סדרה F3 של Samsung.

כרטיס מסך: אחד מה ATI HD5850

(האם הספק שלי יחזיק לי CF שלהם בעתיד ?)

צריך לבדוק מה רמת ההספק שלו באמת, מעבר למוצהרת -- בנוסף לכך שהוא כבר קיים אצלך ואני יוצא מנקודת הנחה שלא מאתמול.

לדעתי אתה לא צריך i7 בכלל, אם אתה מתכנן OC כבד יחסית גם ככה, לך ה-i5, זה דבר ראשון.

דבר שני, אם בכל זאת אתה מתעקש וחושב שיש לך סיבה מיוחדת ללכת על ה-i7, אז כמה דברים.

MSI X58 PRO E

שווה לעשות השוואה מחירים לגביו, למרות שהוא אמור להיות מבין הזולים לפלטפורמת 1366, מבוסס X58.

סה"כ לוח מאוד משתלם למחיר שלו, הנה קצת לגבי יכולות ה-OC שלו...

Before we hung up our boots, we cracked out the Core i7 920 to see how far it would take us. Because this processor is multiplier locked at 20x, the only way to increase the frequency is to boost the base clock. We raised this from 133MHz to 190MHz, resulting in a total clock frequency of 3.80GHz, a healthy 43% overclock. Not bad for a sub-$300 Core i7 processor.

לסיכום...

All in all, the MSI X58 Pro-E offers solid stability, a fantastic BIOS, phenomenal tuning potential and excellent performance. But most importantly it brings further value to the Core i7 platform in the way of savings compared to other strictly enthusiast-oriented options.

פורסם
  • מחבר

הנה מבחן של ה COGAGE TRUE SPIRIT:

http://www.hardocp.com/article/2009/07/23/intel_core_i7_heatsink_roundup_q309/6

הוא עומד יפה בשורה הראשונה עם כולם.

הנוקטואה באמת היה הבחירה הראשונה שלי אבל אני קצת חושש מזה -

http://www.hardocp.com/image.html?image=MTI0NjQ3NDUxOFhja2pGN3FtSFZfM18xMV9sLmpwZw==

(שיחסום לי את הסלוטים לזכרונות)

מישהו יודע אם הנוקטואה חוסם את הסלוטים של הזכרון ב MSI PRO E ?

תודה על ההארד דיסק :xyxthumbs:

אגב להבהרה - עוד לא קניתי כ. מסך...

פורסם

קשה לי להאמין שהוא יחסום, מקרה הכי גרוע ייצור צפיפות, ובכל זאת אני לא באמת יודע. אולי אם תציץ בתמונות, תקבל רעיון כללי. שים לב שזאת לא השווה מדוייקת, מכיוון שמדובר בלוח מבוסס P55, שהזכרונות שלו לא עבודים ב-"Tri-Channel". ובכל זאת, לא נראה לי שזה יהיה המצב...

עדיין לא הסברת למה אתה מתעקש על מערכת מבוסס i7, ועוד "בפלטפורמת" X58.

פורסם
  • מחבר

למה i7 ? כי מהירות GHZ כבר לא תשתנה (מגבלה פיזיקלית). העתיד הולך במקביל. HT נותן פי 2 ליבות לוגיות, והזמן בו 8 ליבות לא יהיו מספקות רחוק מאוד. אז זה הקניה הכי ארוכת טווח שיש והכי משתלמת לדעתי.

חוץ מזה בקר זכרון משולש, ורוחב פס גבוה יותר למעבד.

לוח P55 טוב יעלה באזור ה700, בהפרש כזה שווה לקבל תושבת שתשרוד יותר זמן בשוק, יכולות אוברקלוק טובות, תמיכה ב CF ועוד...

ל920 אפשר לעשות אוברקלוק למהירות של 965. מה שהופך אותו למשתלם מאוד.

זה נכון שאפשר לקנות בזול יותר, אבל במחשבה ארוכת טווח זה יעלה הרבה יותר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים