עבור לתוכן

All your o are belong to us-גוגל משתלטת על העולם?

Featured Replies

פורסם

חחח אני מת עשיתה לי את היום עם השורה האחרונה[br]פורסם בתאריך: 21.12.2009 בשעה 12:44:53

האמת שהם לא כאלה טובים.

יש להם מנוע חיפוש מעולה, אבל חוץ מזה?

במה הדואר שלהם יותר טוב משל יאהו? ברמת הפרטיות שאתה מקבל? או בזה שיש עדיין אידיוטיםן שבטוחים שזה שירות לאלפיון עליון שרק מי שמקבל הזמנה יכול להצטרף?

הפלאפון שלהם - הוא משתווה במשהו לאיפון או הדגמים המתחרים של נוקיה? (או בעצם גם סמסונג וכל השאר)

אני לא מבין מה כל כך טוב בהם

יש לםה דברים חמודים, אבל גם למיקרוסופט וסוני

אתה כנראה לא מבין מספיק בשביל להעריך את הטוב שבמוצרים שלהם

• תגובות 32
  • צפיות 3.9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

יכול להיות, אבל לפחות תסביר

פורסם

אני אסביר

גוגל היא מבין החברות הראשונות והיחידות, שסיפקו את המוצר בצורה הפשוטה ביותר , נקי, ופועל סופר טוב

בעבר, בתחילת עידן הadsl והאינטרנט הביתי , היו מספר מנועי חיפוש, וואלה, יאהו, אמסן, נענע

ועוד כמה כושלים. כולם היו מפוצצים בפרסומות, מסורבלים, איטיים.

גוגל הציעה את האלטרנטיבה, כי היזמים שלה פשוט חכמים, הם ידעו שהכסף לא יבוא מייד, לא נקים את המנוע ישר עם פיצוץ פרסומות

האלגוריתם שלהם הוא הטוב ביותר, החיפוש שלהם הניב את התוצאות הטובות ביותר, והוא היה נקי ופשוט מבחינת מראה, ומהירות והכל בעצם.

המנוע שלהם בעצם שינה את פני האינטרנט, אילולא המנוע שלהם, האינטרנט לא היה נהפך לשטף המידע הגדול בעולם. יש דברים שאם לא גוגל לא היית מוצא

ואני אומר את זה באחריות מלאה. בקיצור מבחינתי גוגל היא פשוט החלק הגדול ביותר נכון להיום מעידן האינטרנט והפיכתו למאגר מידע הגדול בעולם

מה שעוד טוב בגוגל, זה התמיכה שלה בקוד פיתוח, היא מבינה את הכוח של זה. אתה צודק, גוגל צוברת המון כוח, אבל זה פשוט, היא צוברת כוח

וכולם מרוויחים:

פרסומות זולים מאוד, ונגישים מאודדד, תחשוב שכל העולם משתמש בגוגל = התוצאה, המון חברות מפרסמות בגוגל=

התוצאה, גוגל תנסה לתת את השירותים בצורה הטובה ביותר, כי זה פשוט משתלם כלכלית= הרווח שלנו, הכל בחינם, ופועל מעולה

גוגל בעצם מיישמת את כל עקרון הקוד פתוח, היא גם מאוד מבינה מה החברה רוצה, gmail היה מהפכני מכמה בחינות:

הוא מהיר מאוד, חכם מאוד, הוא היה הפשוט ביותר- הרשמה להוטמייל פעם הייתה דבר לא פשוט לאנשים כמו ההורים שלנו שלא נגעו במחשב מימיהם

ג'ימייל היה עם הנפח הגדול, ופרץ דרך. ושוב, הוא מאוד מאוד נקי, הוטמייל היו מפרסמים כמו לא יודע מה, יהו, וואלה(רחמנא לצלן איזה גרועים)

בעצם גוגל מנצלת את כל הכוח שהיא צוברת- כלכלי , חברתי וכו'... ובניגוד לחברות גדולות שמנסות לעשוק כמה שיותר, הם נותנים לנו תמורה, ובחינם

פורסם

מאוד נהנתי לקרוא את הנאום על תולדות גוגל וההשפעה על העידן הדיגיטלי במאה 21 (מבוא+חלק א)

אבל תשים לב שלא התייחסת לשני נקודות שציינתי:

1) המנוע חיפוש שלהם מטורף, אין לו מתחרים.

2) מה טוב בשאר המוצרים שלהם?

אמרתה GMAIL, אמרתה הרשמה נוחה ונפח אכסון?

נפח הם פרצו את הדרך ומהר השלימו אותם, הרשמה מהירה היו מספיק תיבות דואר גם אז שהיה אפשר להירשם מהר

אבל אלה דברים קטנים, עד היום אני לא רוצה את GMAIL בגלל בעיות פרטיות. ובחיים לא עברתי את הנפח אכסון הקטן הקטן שהיה בוואלה למשל.

וזה עוד שירות טוב.

אבל מה עם שאר המוצרים שלהם? חוץ מזה שכתוב על זה גוגל יש בהם משהו מיוחד יחסית למתחרים?

אני לא מוצא הרבה.

פורסם

להלן השירותים השווים של גוגל

חיפוש אתרים

חיפוש תמונות

google code

google docs

google translate

google groups

google maps

google earth

חיפוש חדשות

חיפוש וידאו

GMAIL

calender

reader

finance

sites

wave

google desktop (לפני שהכניסו את החיפוש של ויסטה)

picasa

sketchup

Mobilizer

ads למיניהם

ועוד דברים כיפיים אחרים כמו

trends

igoogle

פורסם

מאוד נהנתי לקרוא את הנאום על תולדות גוגל וההשפעה על העידן הדיגיטלי במאה 21 (מבוא+חלק א)

אבל תשים לב שלא התייחסת לשני נקודות שציינתי:

1) המנוע חיפוש שלהם מטורף, אין לו מתחרים.

2) מה טוב בשאר המוצרים שלהם?

אמרתה GMAIL, אמרתה הרשמה נוחה ונפח אכסון?

נפח הם פרצו את הדרך ומהר השלימו אותם, הרשמה מהירה היו מספיק תיבות דואר גם אז שהיה אפשר להירשם מהר

אבל אלה דברים קטנים, עד היום אני לא רוצה את GMAIL בגלל בעיות פרטיות. ובחיים לא עברתי את הנפח אכסון הקטן הקטן שהיה בוואלה למשל.

וזה עוד שירות טוב.

אבל מה עם שאר המוצרים שלהם? חוץ מזה שכתוב על זה גוגל יש בהם משהו מיוחד יחסית למתחרים?

אני לא מוצא הרבה.

כן, לאחר פריצת הדרך כולם יישרו קו, לפחות ניסו

פורסם

הבעיה שם גוגל היא החמדנות שלהם, הרצון להרויח עוד ועוד ועוד. בשביל מה הם משיקים עוד שירותים? בשביל לאסוף יותר מידע. בשביל מה הם אוספים מידע? בשביל לפרסם פרסומות מתאימות יותר. ואת זה הם עושים בשביל להרויח כסף שאת חלקו הם משיקים בשרותים חדשים, וחוזר חלילה.

אני דיי בטוח שהם יכולים לקחת עכשיו בן אדם מסויים ולהוציא עליו הכל: למי הוא שולח מיילים (gmail), איך קוראים לו ואיפה הוא גר(google accounts), מי קרובי המשפחה שלו(gmail), איפה הוא עובד(gmail), מה מתוכנן לא לשבוע הזה/לחודש הזה(google calendar), איזה מסמכים הוא כותב(google docs), ולאיזה אתרים הוא גולש(google dns, google chrome), מה הוא קורא(google reader), על מה הוא כותב(blogger), איך הוא וחברים שלו נראים(picasa) ואני בטוח שיש עוד, ושיהיו עוד.

למען הסר ספק אני משתמש בהרבה שירותי גוגל ביניהם gmail, calendar, reader ודפדפן chromium מסורס

פורסם

הבעיה שם גוגל היא החמדנות שלהם, הרצון להרויח עוד ועוד ועוד. בשביל מה הם משיקים עוד שירותים? בשביל לאסוף יותר מידע. בשביל מה הם אוספים מידע? בשביל לפרסם פרסומות מתאימות יותר. ואת זה הם עושים בשביל להרויח כסף שאת חלקו הם משיקים בשרותים חדשים, וחוזר חלילה.

אני דיי בטוח שהם יכולים לקחת עכשיו בן אדם מסויים ולהוציא עליו הכל: למי הוא שולח מיילים (gmail), איך קוראים לו ואיפה הוא גר(google accounts), מי קרובי המשפחה שלו(gmail), איפה הוא עובד(gmail), מה מתוכנן לא לשבוע הזה/לחודש הזה(google calendar), איזה מסמכים הוא כותב(google docs), ולאיזה אתרים הוא גולש(google dns, google chrome), מה הוא קורא(google reader), על מה הוא כותב(blogger), איך הוא וחברים שלו נראים(picasa) ואני בטוח שיש עוד, ושיהיו עוד.

למען הסר ספק אני משתמש בהרבה שירותי גוגל ביניהם gmail, calendar, reader ודפדפן chromium מסורס

נו ו..?

גם לאתר הבנק שלנו, להמון פורומים שאנחנו גולשים, המון שירותים שאנחנו משתמשים בהם, סוו ואט?

תפסיק עם הפחד משתף המידע הזה, הוא קים בכל חור באינטרנט, זה מחיר השימוש באינטרנט

באותו מחיר אתה יכול להשתמש בתוכנות זמן אמת במחשב שלך, אבל אז יהיה המחיר של portability

בזמן שהתוכנה היא בתצורת web online, את יכול לגשת לcalendar שלך מהמחשב שלך בעבודה, בפלאפון, או בכל מקום אחר

הרווח הוא גם במחשבים חלשים שריבוי התוכנות רק יכביד עליהם.

זה המחיר, לגוגל יש את המידע הזה במאגרים שלה, אבל בעצם הרצון שלך לאחסן אותו שם, על מנת שהגישה תיהיה מכל מקום.

פורסם

לא רק גוגל... גם אתה יכול למצוא את כל הפרטים האלה

פורסם

אגב בקשר לטענת החמדנות אני מסתייג

גוגל היא חברה, המטרה שלה להרוויח, לשלם שכר לעובדים שלה(במקרה של גוגל זה המון), ולשפר את התנאים שלהם ושל המוצרים

היא עומדת בכל הקריטריונים.

פורסם

1- אני לא רואה שום מקום להתלונן על חברה שמספקת לי, כמשתמש קצה, שירותים איכותיים בחינם, טורחת להפעיל לכל שירות צוות תמיכה (שוב, בחינם) ואפילו להתייחס לפידבק מאותם משתמשי קצה שלא משלמים לה שקל.

לא איכפתי לי שהם מרוויחים ב 4000000 דרכים אחרות, אני עדיין מקבל את השירות חינם.

2- גוגל כרום לא אוסף מידע על האתרים בהם אתה גולש, במקרה כזה הוא היה ישר מזוהה כרוגלת, לא דפדפן תמים. במידה וזה היה קורה, תאמין לי שהיו מחרימים את כרום כבר מזמן. אותו דבר לגבי שאר השירותים, זה נכון שאתה מספק להם המון מידע, אבל אין בצד השני מישהו שטורח לפתוח הכל ולרגל עליך.

באותה מידה אפשר להגיד שאיביי יודעים הכל עליך, פייסבוק, או בערך כל שירות מקוון, בין אם יש או אין לו קשר לגוגל.

3- בנוגע ל "חמדנות" כביכול- מה רע בלנסות להתרחב עוד אם הם עושים את הדברים נכון?

מה אתה מעדיף, להשתמש בשירות בינוני כלשהו, או שתבוא אלטרנטיבה טובה יותר שמצד אחד תשפר את חווית השימוש שלך בהרבה, ומצד שני תגרום לחברה ענקית להרוויח עוד?

אני יודע שבשבילי המקרה השני נכון.

אין לי בעיה גם שגוגל ישתלטו על העולם, כל עוד זה עולם שיהיה לי נחמד וטוב לחיות בו.

פורסם

בכל מקרה, הם יודעים יפה מאוד שאם הם היו מנסים להשתמש באיזושהי דרך במידע שיש להם על אנשים, תוך שנה כבר לא תהיה גוגל.

פורסם

בכל מקרה, הם יודעים יפה מאוד שאם הם היו מנסים להשתמש באיזושהי דרך במידע שיש להם על אנשים, תוך שנה כבר לא תהיה גוגל.

השימוש במידע הוא למטרות פיתוח המערכות, והוא נעשה בצורת מאקרו ולא מיקרו

הם לא בודקים אחד אחד באופן פרטני, אלא נותנים מידע למנועים שלהם על מנת שיתפתחו

שום גוף לא מתעסק במי אנחנו

בעקרון, לפי מה שאחרים פה אומרים, פייפאל אתר מסוכן, שמחזיק פרטים מאוד אמינים על חשבונות של אנשי עסקים ומי לא

פורסם

תכלס, מצידי שעל הקורנפלקס החלב הכפית והצלחת יהיה כתוב Google, אבל שזה יהיה יותר טעים.

גם אם הם ידעו מה אכלתי לארוחת בוקר וישתמשו בזה כדי למכור חלקי צוללות לנאסא ולקנות מטוסי קרב.

פורסם

@*Scorn*

1. מסכים

2.

אם אתה מנווט לכתובת אתר שאינה קיימת, ייתכן ש-Google Chrome תשלח את כתובת האתר אל Google כדי שנוכל לעזור לך למצוא את כתובת האתר שאתה מחפש. ניתן להשבית תכונה זו כפי שמוסבר כאן.
התכונה 'גלישה בטוחה' של Google Chrome יוצרת מדי פעם קשר עם השרתים של Google, כדי להוריד את הרשימה המעודכנת ביותר שכוללת אתרים שידועים כאתרי התחזות או שכוללים תוכנות זדוניות. כאשר אתה מבקר באתר אשר לדעתנו יכול להיות אתר שכולל רמאות או תוכנה זדונית, הדפדפן שלך ישלח אל Google עותק מקוצר וחלקי של כתובת האתר כדי שנוכל לשלוח מידע נוסף לגבי כתובת האתר המסוכן. Google לא יכולה לקבוע מהי כתובת האתר האמיתית שבה אתה מבקר, רק מתוך המידע הזה. בנוסף, אם בחרת לשתף את Google בנתוני השימוש, ואתה מבקר באתר שלדעתנו הוא אתר התחזות או אתר עם תוכנה זדונית, יהיו נתונים מסוימים נוספים שיועברו אל Google, כולל כתובת האתר המלאה, הכותרת של "המפנה" ששלח אותך לדף הזה וכתובת האתר המתאימה לזו שברשימת התוכנות הזדוניות של ה'גלישה הבטוחה' של Google. אתה יכול להשבית את השירות 'גלישה בטוחה' של Google כפי שמתואר כאן, או אתה יכול לא להסכים לשיתוף נתוני שימוש עם Google כפי שמתואר כאן. מידע נוסף בנושא זה תוכל למצוא כאן.
העותק של Google Chrome שלך כולל מספרי יישום ייחודיים. מספרים אלו ומידע לגבי התקנת הדפדפן שלך (כגון מספר גרסה, שפה) יישלחו אל Google כאשר תתקין אותו לראשונה ותשתמש בו וכאשר Google Chrome מחפש עדכונים באופן אוטומטי.......

אני לא אומר שזה רע או משהוא כזה, זה מצויין שהם מנסים להגן עלי מפני גישה לאתרים זדוניים, אבל הבאתי את זה לפה רק בשביל להראות לך שאתה לא בדיוק צודק. אומנם לא נאמר בפירוש האם המידע שנשלח נשמר בשרתים שלהם או לא.

3. בנתיים הכל הולך לפי החוק, אבל גוגל נמצאים ב trend של לחסל את המתחרים שלהם (ראה http://etherpad.com/ep/blog/posts/google-acquires-appjet). שוב אני לא אומר אם זה טוב או רע, הזמן יראה.

@fogrid

http://it.themarker.com/tmit/article/2012

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים