עבור לתוכן

דעתכם נחוצה על מצלמה דיגיטלית

Featured Replies

פורסם

ערב טוב לכולם!

בעוד זמן קצר מגיעים אלינו אורחים מארה"ב והם מביאים לנו מצלמה דיגיטלית...

את פרטי המצלמה ניתן למצוא כאן: http://www.imaging-resource.com/PRODS/A303/A303A.HTM

אני לא מבין כלום במצלמות ולכן אני צריך לדעת האם מצלמה זאת טובה והאם היא שווה את מחירה : 250$

תודה מראש :D

שנה טובה!!! :)

נ.ב

אני לא בטוח שהפורום ( חומרה אחרת וציוד הקפי ) הוא המתאים לנושא זה אם לא אז אני מצטער... :-\

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה! :D

אפשר אולי עוד דעות?

פורסם

זו מצלמה טובה!

שווה את המחיר...

פורסם

המצלמה לא כל-כך טובה רק מסיבה אחת:

אי אפשר לשנות את הרגישות (אסא), היא תמיד 100, אני לא הייתי לוקח את המצלמה רק בגלל זה, אבל חוץ מזה היא בסדר...

פורסם
  • מחבר

אתמישו אולי יכול להסביר ל על הרגישות כי אני ממש לא מבין בדברים האלו..

תודה לכולם על התשובות!! :D

פורסם

אסא,זה כמה שהסרט רגיש לתנועות,אורות וכאלה...

נניח את אתה עושה אסא נמוך(100) ואתה זז בטעות(לא תזוזה ענקית) אז לא יראו את זה כמעט והתמונה תצא בסדר. לעומת זאת אם אתה עושה אסא גבוהה 400 אז יראו את זה בתמונה והיא תצא באיכות פחות טובה. מה שגם אפ בכלל לא זזים -אבל ממש לא זזים,ועושים אסא 400 האיכות יוצאת גרועה עם נקודות וכל מיני דברים בקיצר חרא. לפי דעתי אתה לא צריך בכלל לשנות את הרגישות כ"כ בכל אופן ממש אבל ממש לא נראה לי שאי אפשר לשנות את זה,זה ממש בלתי אפשרי שאי אפשר לשנותץ לא יכול להיות שבמצלמה של פוגי שעולה 250$ אי אפשר לשנות אסא(iso).

פורסם

בדקתי ובאמת אי אפשר לשנות!!!! זה מוזר מאוד!! טוב בכל אופן זאת מצלמה טובה אבל הייתי הולך על Canon Powershot A60 Digital Camera

היא עולה אותו דבר כמו זאת,והיא הרבה יותר טובה!!! אפשר לכוון את האסא מ-50 עד 400!,יש לה הרבה מצבי צילום,היא של חברה מעולה,ויש לה עדשה וצמצם מאוד טובים.

קיצר יותר טוב לקנות אותה. אבל אם אי אפשר אז גם הפוגי טובה.

פורסם

המצלמה אחלה, וכדאי שתתעלם מכל מה שאומרים לך כאן על ISO, זה שלמצלמה יש או אין את האפשרות לשינוי (אוטומטי או ידני) זה לא אומר כלום על האיכות הסופית, אלא זה מכלול הדברים שייתן בסוף את האיכות שרלוונטית לכל מצלמה ויש הרבה מאוד מצלמות בעלות יכולות שינוי ISO עם איכות הרבה יותר גרועה מהFUJI הנ"ל. אז בניגוד לזום למשל , זאת לא תכונה שמכריעה משהו. זה כמו שיגידו לך שלCANON A60 יש חיסרון גדול מול הHP850 בגלל של CANON יש רק 2 מגהפיקסל ולHP ארבע מגהפיקסל, מה שכמובן לא ממש אומר משהו על האיכות. מה שחשוב זה התמונות הסופיות שיוצאות וזהו, בעיקר במצלמות ממוצעות יומיומיות. ואת זה אתה יכול לראות בעצמך ברשת.

בכל מקרה ההסבר שניתן כאן על ISO הוא שגוי , ולא קשור לתזוזה (הISO יכול להשפיע על זמן חשיפה לכן יש השפעה גם על תנועה) , אלא רגישות - רגישות החיישן /פילים לאור , רגישות גבוהה יותר תקלוט יותר אור ופרטים בפחות זמן (מה שמאפשר לצלם יותר טוב בתנאי תאורה נמוכים מאוד למשל) אבל זה בא במחיר של "ליכלוכים" והפרעות בתמונה, זה העניין.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על כל התגובות!! :D

פורסם

ICE2K ההסבר שלך דיי נכון , רק זה לא ISO זה ASA!!

זה מציק בעין.

=ASA

רגישות סרט הצילום, 100 זה הסטנדט, יש כמובן גם 200, 300 400 וכד.

כדי לך לקרוא את זה

http://www.cix.co.uk/~davedorn/computing/digital/digiasa.htm

פורסם
רק זה לא ISO זה ASA!!

ידידי זה כן ISO.

ISO זה המושג בו משתמשים במצלמה דיגיטלית ASA זה המושג בו משתמשים במצלמות פילים או יותר נכון בסרטיי פילם. בעקרון הכוונה היא אותה כוונה אך מן הסתם החומר הכימי בפילם לעומת הטכנולוגייה של החיישן בכדי לשנות רגישות - זה שני דברים שונים , המטרה והתוצאה זהות.

http://www.dpreview.com/learn/key=sensitivity

בכל מקרה אני מקווה שעכשיו זה כבר לא כואב לך בעין :)

פורסם

קבל התנצלות

הייתי בטוח שISO זה מכון התקנים האמריקאי

ולא שקראו לASA בשני שמות

;)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים