עבור לתוכן

מערכת סטריאו או סט רמקולים?

Featured Replies

פורסם

שלום,

אני מתכנן לרכוש מחשב חדש ואני מתלבט אם לחבר לו מערכת סטריאו או סט רמקולים.

המחשב יהיה עם כרטיס קול איכותי, ואני כמעט תמיד עובד עם אוזניות שאותן אני אחבר למערכת או לרמקולים.

השימוש הוא לשמיעת מוזיקה, סרטים ומשחקים, לא עריכה מוזיקלית או משהו כזה.

לרוב מערכת זה יותר יקר וגם יותר גדול, אבל האם זה מה שמתאים לי?

פורסם

מסגרת התקציב חיונית לצורך המלצה ראויה.

נתונים חשובים נוספים - גודל החדר, המקום הפנוי לציוד האודיו.

פורסם
  • מחבר

מסגרת התקציב חיונית לצורך המלצה ראויה.

נתונים חשובים נוספים - גודל החדר, המקום הפנוי לציוד האודיו.

כרגע אין ממש תקציב, זה בתכנון אז אני לא יודע כמה אוכל להקצות למחשב+מסך+מקלדת+ציוד אודיו+כיסא נוח.

אבל מהמילים שלך ניתן להסיק שמערכת סטריאו, שהיא יקרה יותר, עדיפה יותר.

פורסם
.

אבל מהמילים שלך ניתן להסיק שמערכת סטריאו, שהיא יקרה יותר, עדיפה יותר.

לא יודע איך הגעת למסקנה הזאת. המחשב שלי מחובר לדוגמא לרמקולים של קריאטיב מדגם T20 (מערכת 2.0) שנותנים תוצאות יפות מאוד ב-600 ש"ח ותופסים מעט מאוד מקום.

במגבלות של תקציב ו/או מקום מצומצמים עדיפה לדוגמא מערכת 2.0 או 2.1 טובה על פני מערכת סטראו מלאה.

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

לא יודע איך הגעת למסקנה הזאת. המחשב שלי מחובר לדוגמא לרמקולים של קריאטיב מדגם T20 (מערכת 2.0) שנותנים תוצאות יפות מאוד ב-600 ש"ח ותופסים מעט מאוד מקום.

במגבלות של תקציב ו/או מקום מצומצמים עדיפה לדוגמא מערכת 2.0 או 2.1 טובה על פני מערכת סטראו מלאה.

מערכת סטריאו = מערכת 2.0.

אצלי זה הולך ככה:

מגבר 2 ערוצים -

מגביר סאב-וופר 10" של SEAS ועוד סנטר מאולתר של SHERWOOD

מערכת סטריאו -

משום מה בעייתית מאוד אחרי שפעם אחת נכנסה למצב PROTECT, ומגבירה 2 רמקולים מדפיים קדמיים.

בכרטיס הקול המערכת מוגדרת כ-5.1, הרמקולים האחוריים מכובים, והכל נשמע מצויין, במוזיקה, סרטים ועוד.

פורסם

כאשר השימוש העיקרי הוא מוזיקה, נראה לי שעדיפה מערכת 2.0 משובחת או "מערכת סטריאו" (קרי - רסיבר/מגבר סטריאו + 2 רמקולים) מאשר מערכת עם ריבוי רמקולים.

למי שמרבה לעבוד עם אוזניות עדיף לבחור באופציה עם רסיבר או מגבר שיש לו גם יציאת אוזניות טובה - לרוב יציאת האוזניות בכרטיס הקול דלה מאוד בעוצמה ובאיכות (יש לי כרטיס קול עם יציאה שנחשבת יחסית טובה, ה-M-audio 5.1, ואוזניות קלות יחסית "לדחיפה", גראדו SR80, ועדיין התוצאות די בינוניות), יציאת האוזניות ברוב מערכות הרמקולים למחשב אפילו עלובה יותר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים