עבור לתוכן

איך לצרוב דיסק DVD מקבצי VOB בעזרת נרו 8?

Featured Replies

פורסם

שלום רב,

ברשותי מספר קבצי VOB, שאותם הייתי רוצה לצרוב על דיסק בפורמט DVD

האם קיים מדריך (כולל תמונות מסך) שמסביר במדויק כיצד לעשות זאת באמצעות התוכנה נרו 8?

לא מצאתי מדריך כזה מבין המדריכים שבדביק

תודה רבה

פורסם
  • מחבר

תודה רבה Kosta88

האמת שגם אני מצאתי את המדריך הזה בחיפושיי, אלא שאינני בטוח שזה מתאים למקרה הספציפי שלי.

אצלי אין את התצורה הקלאסית של AUDIO TS , VIDEO TS

גם אין קבצים מסוג bup או ifo

מה שיש זה שורה של קבצי VOB וזהו.

פורסם

זה לא יעבוד ככה.

בשביל DVD video צריך מבנה מסויים של קבצים ואינדקס כדי לקבוע פרקים/כתוביות/פס קול ותפריט.

בלי כל זה קבצי VOB הם סתם קבצי MPEG בלי שום תוספות.

אם נגן הDVD שלך תומך בעוד פורמטים חוץ מDVD video אתה יכול לצרוב את הדיסק גם אחרת.

פורסם
  • מחבר

תודה multicore

אוקיי, אם כך לא חייב שהתוצאה הסופית תהיה DVD video

למעשה כל קובץ VOB כזה הוא וידאו קליפ בפני עצמו.

אם היה מדובר בקבצי AVI, הייתי צורב את זה כ-DATA ושלום על ישראל.

אז באיזו צורה לדעתכם, אפשר לצרוב את הקבצים האלה על דיסק, כדי שמכשיר ה-DVD יוכל לנגן אותם כהלכה?

פורסם

אם נגן הDVD שלך תומך בעוד פורמטים חוץ מDVD video אתה יכול לצרוב את הדיסק גם אחרת.

אז במה המכשיר שלך תומך?

פורסם
  • מחבר

נו מדובר במכשיר DVD תומך DIVX

פורסם
  • מחבר

חשבתי על האופציה הזו של המרה, אבל האם בתהליך כזה, לא מאבדים מהאיכות?

אגב לביצוע המרות, אני בד"כ משתמש בתוכנה FormatFactory, שהיא גם כן חינמית.

האם איכות ההמרה בתוכנה זו תהיה מספיק טובה, או שעדיף להשתמש בתוכנה שעליה המלצת?

פורסם
  • מחבר

מאחר והאנגלית שלי מאוד דלה, לא בדיוק הבנתי מה הכוונה ב- Lossy compression

בכל אופן, אם להיות קצת יותר פרקטיים, לאיזה פורמט מומלץ להמיר, כך שמצד אחד אבדן האיכות יהיה מינימאלי, ומצד שני שמכשיר ה-DVD שלי יוכל לנגן אותו ללא בעיה?

פורסם

לא צריך להבין יותר מדי כדי להבין שבכל מקרה שתמיר את הקבצים לDivX יהיה איבוד של איכות.

על מנת שתשמור על האיכות אתה חייב ליצור דיסק DVD video עם תוכנת DVD authoring כלשהי שבה לפחות יהיה אינדקס לכל הקבצים האלו (אני לא מדבר על תפריט/כתוביות/פס קול/חלוקה לקטיעם וכל שאר השטויות שיש לרוב).

אני לא מכיר תוכנות שעושות את זה ולא עולות כסף, אבל את מוזמן לנסות את זאת אולי.

פורסם
  • מחבר

הבנתי.

לא היה אכפת לי לשלם עבור התוכנה שהמלצת עליה, אם הייתי עושה בה שימוש רב.

מאחר וזו הפעם הראשונה שאני נתקל בסוג קבצים כאלה, כנראה שאעדיף לבצע המרה ל-DIVX, גם במחיר של ירידה באיכות.

תודה רבה :yelclap:

פורסם
  • מחבר

כדי לסגור את הנושא, הפניתי את הסוגיה גם לתמיכה של NERO ומסתבר שבכל זאת יש דרך יעילה יותר לצרוב את הקבצים על דיסק.

אז למי שנתקל באותה בעיה, בבקשה:

In order to create a DVD-Video project in Nero 8 please use the Nero Vision 5 application.

Start Nero Vision 5 by launching Nero StartSmart, clicking on the flame symbol in the lower left corner and choosing "Nero Vision"

Now click on "Make DVD"->"DVD-Video"

Click on "More"->"Video Options"->"DVD-Video" and make sure that "Quality settings" are set to "Automatic (fit to disc)".

Press "OK" and make sure that the corresponding DVD option is chosen in the lower right corner from the dropdown menu. Use "DVD" for a single layer DVD and "DVD-9" for a double layer DVD.

click on "Add video files"

Now add the files you want to use for your project.

If you want to edit the file this can be done by clicking on "Edit Movie"

If you want to add chapters please click on "Create chapters"

When you have finished adding and editing your files click on "Next" in order to get to the menu selection. Here you can select wether and what kind of menu you want to use for your DVD-project.

When you are finished please click on "Next"

Now you are in the preview section where you can check wether you are content with the project or not.

If you are click "Next", configure the final burn settings and burn your project

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים