עבור לתוכן

מישהו פה הציל פעם דיסק קשיח שמרעיש ?

Featured Replies

פורסם

יש לי דיסק קשיח wd 320 gb sata2 16mb ys

והוא השמיע לי 2 קליקים כאלה לפני 3 שבועות שהביוס עולה ממש תיתקתוק והתעלמתי מזה..והיום שהפעלתי את המחשב מחדש - הוא נשאר דולק עד עכשיו.

הדיסק מת...מדובר בקשיח שהיו בו רק סרטים ומוזיקה וקבצים שאין לי גיבוי בשבילם...

האם יש איזשהי דרך להציל את המידע משם בלי לשלם הון עתק ? מה כל המיתוסים? משהו נכון?

להקפיא את הדיסק ואז הוא יעבוד לכמה שעות לפני המוות הסופי? לנתק לנקות מאבק? לת בו מכה חלשה? להפיל בעדינות על המיטה?

מדובר באיזה 300 GB שאני צריך.....עכשיו גם אם הוא יעבוד לי עכשיו איו לי לאיפה להעתיק את החומר..

יש למישהו אולי נסיון עם זה? מה קורה אם אני מחבר את החיבור סטאה בזמן שהווינדוס דולק? הוא יזהה ככה משהו ?

פשוט כשהדיסק מחובר כשהמערכת הפעלה עולה אני מקבל מסך כחול שמודיע שהווינדוס לא עולה כדי לא לגרום יותר נזק לחומרה שלי שזה הדיסק התקול.....

מישהו יכול להושיע ? תודה..

פורסם

יש את הטריק של לשים את הכונן במקפיא.

לתת לו מכות ולהפיל אותו --> ממש ממש לא. אם יותר מאוחר תרצה לפנות לחברת שחזור אז אתה עלול לדפוק את סיכויי ההצלחה שלהם. ככל שתקשה עליהם יותר גם המחיר יעלה. אם מלכתחילה אתה לא מתכוון בשום אופן לפנות לחברה שכזו אז אין ממש מה להגיד- תנסה מה שבא לך, אולי יתמזל מזלך. מה שכן- רק באבחון עמוק של הכונן הקשיח ניתן לדעת מה גרם לבעיה- בלי אבחון שכזה אי אפשר לדעת מה להציע לך לנסות. אולי הקפאת הכונן תעזור ואולי זו דווקא תגרום להרעת המצב.

פורסם
  • מחבר

אולי אני אפנה לחברה כזו, אבל השאלה כמה כסף זה יעלה לי?

וגם אם הם מצילים לאן אני מעביר את המידע מדובר באיזה 300 GB שאני צריך ואין לי בכלל איפה לאחסן יש לי רק עוד דיסק של 80 GB

והוא גם מלא ומשמש למערכת הפעלה.

מה שאני חשבתי לעשות זה לקנות דיסק קשיח נייד...שאני גם ככה אצטרך כדי לשמור גיבויים בעתיד ולנסות להקפיא את התקול ואז להעביר את המידע אליו?

השאלה גם אם אחרי הקפאה כמה זמן יש לי להשתמש בדיסק? יש כאלה שאומרים שהוא חזר לעבוד לתמיד...יש כאלה שרק לכמה שעות..?

אם אני מוריד את ה Data Lifeguard Diagnostic for DOS (CD של WD ...וצורב את זה לדיסק ומפעיל בתור BOOT

זה ינסה לסרוק את הד.קשיח ולסדר אותו ? או שאולי סריקה כזו יכולה לפגוע בנתונים? והבעיה של הרעש היא בעצם פיזית? לנסות לנקות את הדיסק מאבק לחבר בעדינות וכדומה?

פורסם

HD מטקטק - סביר להניח שקרסו לו ראשים.

טיפול בכונן שכזה יעלה לך אלפים בחברות שחזור.

במקרים של קריסת ראשים מבצעים "השתלה" של ראשים חדשים, ואז קריאה של החומר.

כל טלטול, מכה, "הפלה על מיטה" מיותרת של הכונן לא תעזור או תציל את הכונן, אז תוציא הרעיונות אלו מהראש...

פורסם
  • מחבר

מדבר על הקפאה לא על טלטול.......

ועל מה כמה אלפים מה הם נורמלים? הדיסק עצמו לא שווה 300 שקל

הבנתי שהם לוקחים כסף על זה שזה בחדר סטרילי אבל כמה אלפים.......?

פורסם

מה קשור כמה הדיסק עצמו שווה? לוקחים כסף על שחזור מידע שלעיתים שווה לאנשים הרבה יותר מהשווי של הדיסק. :facepalm:

ותהליכים השחזור הם מורכבים אז לוקחים על זה הרבה כסף.

פורסם
  • מחבר

ראיתי שכתוב 500 שקל באיזה מקום......

בכל מקרה התקווה היחידה שלי זה להקפיא ולקוות לנס..אם אני אקנה ד.קשיח נייד אין לי מה להפסיד כי אני גם ככה צריך לגיבויים ואני אנסה :nixweiss:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים