עבור לתוכן

רכישת מחשב נייד עד 4400 ש"ח + אינטרנט סלולרי (?)

Featured Replies

פורסם

אהלן,

בעקבות המלצות חמות על הפורום שלכם..

אשמח להמלצתכם על מחשב נייד.

מה שחשוב לי:

1. מהירות ויציבות. אני פותח 200 אפליקציות בו זמנית, שיעמוד בזה בכבוד!

2. מחיר - עד 4,400 (גבול עליון סופי, 4401 לא בא בחשבון).

3. שימושים: אינטרנט, אופיס, משחקים (בקטנה) סרטים / סדרות. לא משהו מיוחד.

4. אין העדפה למותג כלשהו, אבל אני לא מתכוון לקנות משהו מחברה לא מוכרת...

5. אחריות ואמינות.

6. חיבור קבוע לאינטרנט, ובהקשר לזה - האם ניתן להתחבר באופן קבוע רק ע"י מודם סלולרי? איך בדיוק? מהי העלות (סדר גודל)? מה אני צריך לדאוג שיהיה במחשב כדי לאפשר זאת?

7. חיי סוללה ארוכים (שמעתי משהו על 8 תאים, לא יודע מה זה אומר).

8. גודל מסך - 15.4 ומעלה, משקל לא רלוונטי.

תודה רבה... :)

פורסם

בנוגע לאינטרנט הסלולרי:

על מנת להתחבר, אתה צריך לרכוש מודם סלולרי וכרטיס סים מחברות הסלולר.

האופציות הן:

א) רכישת באנדל של סים ומודם מחברות הסלולר, בכל אתר של חברה יש לך מחירים - בהתחייבות ל18 חודשים על המסלול ולפעמים 36 על המכשיר

ב) רכישת המודם בנפרד דרך חברות הסלולר וסים בנפרד - יוצא יותר יקר - וללא התחייבות.

ג) רכישת המודם לא בחברות הסלולר - בעיקר יד 2, בTZ כאן או באתרים חיצוניים, וסים דרך חברות הסלולר

למשתמש הרגיל אופציות א' וג' יחסית שקולות - מחיר דומה, היתרון בג' הוא חוסר ההתחייבות.

אם תפנה אלי בפרטי בהמשך אוכל גם להציע לך איך לחסוך כסף על חבילת הגלישה.

מבחינת חבילות האינטרנט

בגדול סלקום נותנים אינטרנט "ללא הגבלה" עם הגבלה על VOIP וP2P.

אורנג' נותנים אינטרנט עם הגבלה של 20GB

ופלאפון נותנים אינטרנט עם הגבלה של 10GB.

מבחינת המודמים, יש מספר סוגי מודמים.

מודם USB - רוב הרשתות מוכרות אותו מהסיבה (ללקוחות) שהוא קטן, וקומפקטי. (לרשת) שהוא שביר ונאבד בקלות ואז יש צורך לרכוש חדש בעלויות רציניות יותר (תבדוק את נושא האחריות בפלאפון, זה לא הגיוני - 20 שקל לחודש + השתתפות עצמית של כמה מאות).

חסרון נוסף, הקליטה פחות טובה מהדגמים האחרים

מודם PCMCMIA וEXPRESS CARD - הEXPRESS CARD יותר חדש וקטן מבחינת רוחב, אבל בדרך כלל בולט קצת יותר החוצה.

לשניהם גוף מתכתי, ולכן הם אינם שבירים כמעט, קשה לאבד אותם וקליטה מעולה.

חסרון - מחייב כניסת כרטיס מתאים.

מודם MINI PCI-E - מודם פנימי בתוך המחשב הנייד, קולט בצורה הטובה ביותר, ולא ניתן לאובדן בכלל (אלא אם כן תאבד את המחשב).

הסים עצמו נכנס בחריץ מיוחד במחשב ולא במודם.

חסרון - מחייב חיבור MINI PCI-E למודם סלולרי + חריץ לסים + אנטנות פנימיות.

בנוגע למודם MINI PCI-E בדרך כלל למחשבי דל, יש את האופציה הזאת.

שאר החברות מנסות להביא את המחשבים לארץ בלי האופציה הזאת.

כלומר ראיתי מספיק מחשבי LG, TOSHIBA וASUS שיש להם חריץ סים, אבל בלי התושבת עצמה בפנים, כלומר רק חור בפלסטיקה.

בנוגע למחשב הנייד:

בתקציב הזה, ואם יש לך יכולת להביא את המחשב מארה"ב, הייתי ממליץ לך לרכוש את הSTUDIO 1555 של דל דרך האתר שלהם, בדרך כלל יש גם קופונים שמוזילים.

את האחריות תצטרך להוסיף בארץ. וזה יכנס לך בתקציב בכיף. כ1000 דולר כולל אחריות בארץ למערכת ששווה את זה.

אם אין לך אופציה להביא מחו"ל, אז להסתכל באמת על סדרת הSTUDIO שכן בתקציב שלך, כלומר דגמים ישנים יותר.

ואני משער לעצמי שתקבל בקרוב אופציות נוספות.

אני רק מזכיר, שאם תרצה מודם פנימי, אז צריך שיהיה חריץ לסים במחשב (ושיהיה בו משהו), בדרך כלל אם יש את זה, גם את שאר הדברים כבר יהיה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים