עבור לתוכן

דיון - נטבוקים לשוק הגבוה: Lenovo U350 ,Dell 1220 ,Asus: 1201N, UL20A וכו'

Featured Replies

פורסם

טוב כפי שרובכם שמתם לב, שנת 2009 מסתיימת ומגיעה לנו שנת 2010 ואיתה הדגמים היותר משוכללים של הנטבוקים. אני פותח את הדיון הזה כיוון שאני מסוג האנשים שמאוד שמח מהפיתוח של הנטבוקים (בשביל מה לקרוא למחשב נייד מחשב נייד אם הוא שוקל כמעט 3 קילו כזה גדול ומגושם ומספיק לי בקושי לנסיעה ברכבת בלי הטענה) אבל מהצד השני מאוד היה מאוכזב מהיכולות היותר מידי דלות של אותם נטבוקים והמהגודל היותר מידי קטן.

איני נמנה מסוג האנשים שרוצה נטבוקים כפלשטיישן 3 אבל לא התנגד לשחק בנטבוק שלי מקס-פיין 2, אירוס 2-3, וורמס 2 וכל מיני משחקים ישנים והטובים של פעם שאני יודע שה-950 שיש היום בכל הנטבוקים לא יתמודד איתם.

הסיבה העיקרית שעד כה לא קניתי נטבוק הייתה, איי היכולת להתמודד עם הדבר החשוב ביותר שאני רוצה מהנטבוק שלי, סרטים באיכות של HD כולל 1080P ובלי קירטועים. אין לי מחשב HTPC בבית ואני לא חושב שצריך לקנות אחד כזה שיש מחשב נייד שצריך לבצע את המשימה הזאת בהרבה יותר ניידות.

בנוסף, המסכים של הנטבוקים הנוכחים (10.1) קטנים מידי לטעמי, זה נחמד לצפות בסרטים דרכו אבל לגלוש באינטרנט לכתוב בוורד או לעשות דברים שדורשים צפיה ממושכת במסך ובפרטים קטנים מאוד כגון אותיות, דרש יותר מידי מאמץ עבור העיניים שלי. מסך 15.6 ענק מידי כבד מידי מגושם מידי, מסך 10.1 קטן מידי ולא סתם החברות הבינו שצריך להגיע לעמק השווה שזה האמצע וגודל המסכים שיוצאים כיום לנטבוקים נע בין 12.1 עד 13.3 שאלה הגדלים האידיאלים לטעמי.

בכל אופן, עם בו השנה החדשה מתחילים לטפטפ לנו הדגמים החדשים של מחשבי הנטבוק ואיתם הדילמות החדשות.

מה אתם חושבים על כל מחשב, מה לדעתכם הכי כדאי לקנות ויתן את התמורה המיטבית ביותר לכסף שלכם מכל הדגמים העתידים לצאת?

קחו בחשבון ש-

מחשב נטבוק רגיל של אסוס הדגם הממומלץ ביותר לנטבוקים ה-1005ha עולה בסיבות ה-1900 ש"ח אליהם צריך להוסיף במידה ויש:

1) 200-300 ש"ח - ווינדוס 7

2) 150-250 ש"ח - גודל מסך 12.1

3) 250-350 - ש"ח גודל מסך 13.3

4) 150-200 ש"ח - כרטיס מסך X4500

5) 300 ש"ח - כרטיס מסך ION LE

6) 400 ש"ח - כרטיס מסך ION

7) 200 ש"ח - עוד ג'יגה זיכרון בנוסף ל-1 שיש בכל בנטבוק הנ"ל.

8) 100-150 ש"ח - 250 ג'יגה הרד-דיסק

9) 150-250 ש"ח - 320 ג'יגה הרד-דיסק

10) 100-400 ש"ח - מעבד

11) 100 ש"ח - יציאת HDMI (שימו לב במידה וזה מחשב ION מחיר יציאת ה-HDMI כלול בכרטיס כבר)

* המחירים משוערים ואינם חד משמעתיים.

לכל אלה שקוטלים את הנטבוקים שעולים בסיבות ה-3,000 ש"ח אז הינה לכם הסיבה לכך, והיא בעיקר ווינדוס 7 (נסו לקנות נטבוק כמו שיש לכם עם הווינדוס הזה תראו איך קופץ המחיר) + מסך בגודל נורמאלי בלי יותר מידי תוספת למשקל + הרד דיסק שמספיק לכמות נורמאלית של סרטים וגם HD + כמות זיכרון מינימאלית שתספיק לווינדוס 7 שזה החל מ-2 ג'יגה לכל אלה כמובן להוסיף כרטיס מסך מעבד טכנולוגיה וכו' ולהן המחיר שאתם מקבלים.

בכל אופן ליבי כרגע פונה לכיוון ה-1201n של אסוס, קשה לי נורא עם חיי הסוללה הדלים של המחשב הזה (רק 5 שעות!!) ועם המעבד הטיפה בעייתי, אבל מהצד השני אני מקבל כרטיס מסך שיתמודד בלי בעיה עם סרטי HD כולל 1080P שאיני יודע כמה ה-X4500 יוכל להתמודד ובכל אופן לא מצאתי מחשב כזה שגם כולל יציאת HDMI שאיני מוכן לוותר עליה. מה אתם אומרים? מישהו אולי מכיר וחושב על מחשב אחר שכדאי?

הדגמים שכרגע אני מכיר וקיימים בשוק הם:

dell 1220 יקר מידי לטעמי לנטבוק

Asus UL20A - בנזונה של מחשב רק למה לא כולל HDMI?!!?!? מחשב משנת 2010 במחיר של 3 וחצי ולא כולל את היציאה הזאת?! נו באמת לא יכלו לחסוך במשו אחר?

Lenovo U350 - מתחיל להיות גדול מידי בשבילי וכולל סוללה של 4 תאים..

ד"א, מישהו יודע על היכולות HD של הכרטיס 4500MHD ? איך הוא מתמודד עם FHD ?

אשמח שתתרמו בדיון הזה את כל המידע שיש לכם כדי שבאמת נוכל להגיע לנטבוק האידיאלי עבור אלה שרוצים קצת יותר מהנטבוק שלהם.

פורסם

האפשרות הכי טובה שלך היא 1201N בשלב זה.

גם מבחינת מחיר הוא זול יותר נניח מה U350, שיש לו יתרונות וחסרונות משלו

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים