עבור לתוכן

מחפש המלצות למפרט אמין ומשתלם (2500 ש"ח)

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם...

תקציב:

2500 ש"ח

צורך:

מפרט מחשב ללא אביזרים נלווים וללא כונן DVD.

אמנם התקציב דל, אבל אני רוצה תמורה הולמת, לכן אני יכול להתפשר ואני מסתפק ברכיבים לא הכי חדשים שיש...

כלומר, אסתפק בזיכרון DDR2 ומעבד ללא טכנולוגיית ה i7 החדשה וגם לא כרטיס מסך הכי טוב.

מה שבאמת חשוב לי שבעוד שנה-שנתיים אוכל לשדרג לרכיבים הכי חדשים שיהיו, או כמעט הכי חדשים - כלומר הלוח אם צריך להוות תפקיד מרכזי במפרט הזה.

לגבי השימוש, אני כן משתמש רציני, אני מריץ לפעמים מכונות וירטואליות, משחק משחקים, וכמובן ניגון סרטי HD. חשוב שיהיה כרטיס מסך סביר.

וזיכרון מספיק כרגע 2GB, אם אפשר לדחוף 3 מה טוב.

לגבי חומרה ספציפית, אני אישית ממש בקטע של intel ו - nvidia בכל הנודע למעבד ולכרטיס מסך, אבל אתם מוזמנים להאיר את עיני...

לפי חוקי הפורום:

1. מה התקציב המקסימלי?

2500 ש"ח

2. מה הם מטרות/שימושי המחשב? לדוגמא עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה ועוד, ובנוסף:

משחקים

ניגון סרטי HD

הרצת מכונות וירטואליות, אין צורך להריץ בו זמנית גם משחק וגם מכונה וירטואלית, אבל כן יש צורך להריץ מכונה בהגדרות סבירות ועדיין להשתמש במחשב מייל/אופיס בצורה חלקה.

3. האם יש צורך בציוד היקפי לדוגמא מסך (אם כן ציינו גודל מועדף), רמקולים, מקלדת ועכבר ועוד.

אין צורך בכלום.

4. האם יש רכיב שאותו אתם לא צריכים במחשב (לדוגמא כונן דיסקטים,צורב ועוד)?

שום כונן...לא DVD ולא פלופי.

5. במידה ואתם צריכים מפרט חלקי, רשמו את החלקים שיש לך כרגע (דגמים מדוייקים) ואילו אתה צריכים.

צריך הכל, חוץ מכונן DVD

6. מ1 עד 10- עד כמה השקט חשוב (10=השקט קריטי)?

לא כזה חשוב....שלא יהיה טרקטור.

7. האם מתוכנן אוברקלוק (אם כן איזה- קל/בינוני/כבד)? האם אתם מתמצאים ויודעים לבצע אוברקלוק בעצמכם?

בלי אוברקלוקינג.

8. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה (אם כן ציינו איזו אתם מעדיפים) ו/או הרכבת מחשב בחנות?

ללא מערכת הפעלה.

9. מאיזו חנות אתם מעדיפים לרכוש את המחשב? אם אין חנות מועדפת אתם יכולים לציין איזור מגורים.

תנו המלצות לחנויות אמינות.

10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/ESATA?

ESATA יכול להיות מאוד נחמד.

אני רוצה שזה יהיה גם דיון פתוח מעבר להצעות של מפרטים...תנוו את דעתכם בנושא.

פורסם

מה גודל המסך?

האם כרגע אתה מתכוון להשתמש במערכת הפעלה 32bit או 64bit?

"אני מריץ לפעמים מכונות וירטואליות,"

כמה דיסקים קשיחים אתה צריך? אם אתה לא יודע תרשום מה טיב השימוש ובכמה מכונות (מערכת הפעלה, תוכנות שירוצו על המכונה) בדרך כלל

אני ממליץ ללכת כבר עכשיו על 4GB של זיכרון

עד כמה השקט חשוב?

פורסם

עדכן תקציב בכותרת + שימושים/העדפות בפוסט הראשון לפי חוקי הפורום - אחרת הדיון ינעל!

פרט בעיקר נתוני גיימינג כמופיע בלינק למטה, OC ודרישות שקט.

להסברים ודוגמאות גש לקרוא כאן: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=294718.0

למרות ההעדפה שלך לאינטל/NVIDIA הדרישות שלך מושכות חזק מאוד למפרט AMD מבוסס לוח AM3 עם DDR3 וכרטיס ATI. השלם את הפרטים בבקשה ונוכל להמשיך.

פורסם
  • מחבר

מה גודל המסך?

האם כרגע אתה מתכוון להשתמש במערכת הפעלה 32bit או 64bit?

"אני מריץ לפעמים מכונות וירטואליות,"

כמה דיסקים קשיחים אתה צריך? אם אתה לא יודע תרשום מה טיב השימוש ובכמה מכונות (מערכת הפעלה, תוכנות שירוצו על המכונה) בדרך כלל

אני ממליץ ללכת כבר עכשיו על 4GB של זיכרון

עד כמה השקט חשוב?

אני אקנה מסך 22/23 full hd .

מערכת הפעלה כרגע תהיה WIN7 32 ביט, בעתיד 64.

דיסק קשיח אחד.

פורסם

התקציב שלך מעט דחוק לגיימינג על FHD + מעבד חזק לשימושים שציינת.

אפשר לבנות מחשב חזק עם כרטיס מובנה כרגע ולשדרג אותו יחד עם המסך בהמשך.

איזה משחקים? על איזו רזולוציה/מסך תשחק? על אילו הגדרות?

מפרט ראשוני בלבד עם מרובע-ליבות משתלם, לוח מפוצ'ר לעייפה עם כרטיס מובנה חזק, לוח AM3 וזכרונות DDR3

מעבד:

[..] AMD ATHLON II X4 620 AM3 (2.6GHz) - BOX ₪564

לוח אם:

[..] GIGABYTE GA-MA785GMT-UD2H ₪516

זיכרון:

[..] PATRIOT 4096MB (2048MBX2) DDR3 1333 CL9 : PSD34G1333KH ₪476

מארז:

[..] ANTEC TWO HUNDRED w/o PSU ₪258

ספק כוח:

[..] SEASONIC S12II 430W BRONZE - RETAIL ₪320

קרור למעבד:

[..] ARCTIC-COOLING FREEZER 64 PRO FOR AMD S754/939/AM2 ₪107

דיסק קשיח:

[..] SEAGATE BARRACUDA 7200.12 500GB 16MB SATA2 NCQ - ST3500418AS - זמין במלאי ₪244

הרכבת מחשב:

[..] הרכבת מחשב + בדיקת מאמץ 24 שעות + בדיקות מקיפות ₪99

מחיר סופי: ₪2584

המפרט הורכב ב - www.IQPC.co.il

* כללתי ספק חזק מעל ומעבר ומארז מקורר היטב כדי שתוכל להוסיף בהמשך כל שדרוג אפשרי לכרטיס מסך הייאנד/מעבד חזק ב-OC וכדומה.

אם לעומת זאת אתה רוצה גיימינג כבד ככל האפשר היום:

מעבד:

[..] AMD ATHLON II X3 425 AM3 (2.7GHz) - BOX ₪443

לוח אם:

[..] GIGABYTE GA-MA78LM-S2 ₪368

זיכרון:

[..] PATRIOT 2048MB (2048X1) DDR2 800MHz CL6 : PSD22G8002 ₪226

כמות:2

כרטיס מסך:

[..] POWER COLOR HD4850 PCS 512MB GDDR5 HDMI - RETAIL ₪549

מארז:

[..] RAIDMAX APEX w/o PSU ₪146

ספק כוח:

[..] SEASONIC 400W : SS-400ET ₪250

דיסק קשיח:

[..] SEAGATE BARRACUDA 7200.12 500GB 16MB SATA2 NCQ - ST3500418AS - זמין במלאי ₪244

הרכבת מחשב:

[..] הרכבת מחשב + בדיקת מאמץ 24 שעות + בדיקות מקיפות ₪99

מחיר סופי: ₪2551

המפרט הורכב ב - www.IQPC.co.il

* כרטיס מסך חזק מאוד עם קירור מצויין ומחיר משתלם מאוד. יחזיק עד 22' בלי בעיה כמעט ובמשחקים רבים גם 24' בהגדרות בינוניות+.

* מעבד 3 ליבות משתלם מאוד

* לוח AM2+ שתומך בכל מעבדי AM3 בטווח הנראה לעיין + DDR2. לא מפוצ'ר כלל ולא כולל כמעט כל חיבור נוסף.

* ספק שמסוגל להחזיק גם מפרטים חזקים יותר אבל מעט מוגבל יותר.

* מארז בסיסי יותר אך סופר משתלם עם מאוורר 120 מ"מ מאחור ועוד אחד פוטנציאלי מלפנים.

* כרגע ללא קירור למעבד כי הוא די מספק כאן וקל להוספה מאוחרת.

פורסם
  • מחבר

tmpusr,

מפרט נחמד, אבל קצת קשה לי עם ה AMD.

אולי אפשר לחסוך כסף ע"י ירידה מ 4G ל 2G זיכרון. וגם בחירה של לוח אם עם כרטיס מסך מובנה בסיסי ביותר (גם ככה במוקדם אני אקנה כרטיס מסך).

בכסף שחסכנו אפשר לקנות מעבד 4 ליבות בסיסי של אינטל ולוח אם עם סוקט i5/i7 שיתמוך בשדרוג עתידי של המעבד - לא?

פורסם
מפרט נחמד, אבל קצת קשה לי עם ה AMD.

אפשר לשאול למה? מה הבעיה?

המפרטים שהוצעו לך עם מעבדי AMD מאוד משתלמים ובתקציב הזה עדיפים על אלה מבוססים על אינטל

בכסף שחסכנו אפשר לקנות מעבד 4 ליבות בסיסי של אינטל ולוח אם עם סוקט i5/i7 שיתמוך בשדרוג עתידי של המעבד - לא?

לא ממש

ה- LGA775 החלפה ולא צפוים בעתיד מעבדים שאפשר לקראו לזה שידרוג

מפרט מבוסס LGA1156 רק המעבד+לוח אם+זיכרון 4GB יוצא 2000 ש''ח כך שלא נשאר הרבה לשאר הרכיבים

אם בכל זאות אתה חייב אינטל והקניה לא דחופה תחכה חודש+ שמעבד i3/i5 מבוססים 32nm יושקו או שתקנה מפרט מבוסס lga775

אולי אפשר לחסוך כסף ע"י ירידה מ 4G ל 2G זיכרון. וגם בחירה של לוח אם עם כרטיס מסך מובנה בסיסי ביותר (גם ככה במוקדם אני אקנה כרטיס מסך).

לא ממליץ לרדת ל - 2GB מכוון בשביל הרצת מכונה וירטואילית שלצדו ירוץ מערכת הפעלה בצורה נורמלית צריך יותר זיכרון

גם מצשחקים ברזולוציה גבוהה דורשים זיכרון

לגבי הלוח אם+ כרטיס מסך:

אתה יכול ללכת על 780G של biostar , לדעתי תיקח את תושבת AM3 785GMT כדי לשדרג מעבד בעתיד

מפת הדרכים של AMD

http://www.pcgameshardware.com/?menu=browser&article_id=696968&image_id=1202927

פורסם

לא, כי I5 הכי זול עולה מעל 1000 ש"ח, לוח אם 400-500 ואין לוח בסוקט 1156 עם כרטיס מסך מובנה.

בלי קשר, מבחינת אופק שדרוג, לתושבת 1156 צפויים לצאת רק מעבדים כפולי ליבה חלשים יותר והקפיצה הבאה היא ל-I9 שיהיה משושה-ליבות אבל בתושבת 1366 למיטב ידיעתי.

intel2520nehalem252028microarchi.png

פורסם
  • מחבר

הרבה אינפורמציה חדשה אני מקבל כאן, תודה...

עכשיו אני רוצה לוודא שהבנתי נכון, בעצם מה שאתם אומרים שאם אני רוצה לבנות מחשב שיהיה גמיש וניתן לשדרוג בשנתיים הקרובות, אני צריך ללכת על ארכיטקטורת AMD ולא אינטל.

וזה למה? כי היום רוב מעבדי אינטל, לדוגמא: Intel Core 2 Quad Q8300, מבוססים על סוקט 775, שהולך להיכחד בקרוב, ככה שאם אני קונה היום לוח אם של 775, עוד שנה אני לא אוכל לשים עליו שום מעבד.

ומה אם אני קונה עכשיו לוח אם מאוד יקר שכן יתמוך בחיבורים החדשים i3/i5/i7 - אבל אתקין בינתיים מעבד זול, למשל ה Q8300 - ובעוד שנה נניח אני אוכל להתקין על הלוח אם מעבד חדש שיהיה כבר i9 לפי הבנתי - או שזה לא הולך לעבוד לי העסק הזה?

עכשיו אני אבהיר את עצמי לגבי החשש שלי מ AMD, קראתי בעבר, וגם לאחרונה, הרבה מאמרים בנוגע לאינטל מול AMD, מה שמסתמן זה שאינטל משאירה את AMD מאחור בכל הנוגע בטכנולגיית מעבדים, למשל אני לא יודע אם ל AMD יש תשובה ל i9 של אינטל שהולך לצאת בקרוב.

אז ככה נוצרה אצלי התחשוה שעדיף לי להשקיע בארכיטקטורת אינטל, שם אני משלם יותר, אבל יש תמורה, ומובטח לי שיהיו להם פריצות דרך והם תמיד יהיו צעד אחד לפני AMD.

שוב תודה על התשובות המקצעויות...

פורסם
עכשיו אני רוצה לוודא שהבנתי נכון, בעצם מה שאתם אומרים שאם אני רוצה לבנות מחשב שיהיה גמיש וניתן לשדרוג בשנתיים הקרובות, אני צריך ללכת על ארכיטקטורת AMD ולא אינטל.

נכון, תושבת AM3 ל AMD

וזה למה? כי היום רוב מעבדי אינטל, לדוגמא: Intel Core 2 Quad Q8300, מבוססים על סוקט 775, שהולך להיכחד בקרוב, ככה שאם אני קונה היום לוח אם של 775, עוד שנה אני לא אוכל לשים עליו שום מעבד.

כן, שום מעבד לשדרוג לא יהיה משתלם

ומה אם אני קונה עכשיו לוח אם מאוד יקר שכן יתמוך בחיבורים החדשים i3/i5/i7 - אבל אתקין בינתיים מעבד זול, למשל ה Q8300 - ובעוד שנה נניח אני אוכל להתקין על הלוח אם מעבד חדש שיהיה כבר i9 לפי הבנתי - או שזה לא הולך לעבוד לי העסק הזה?

לוחות האם החדשים (אלה המבוססים על P55/X58 לא תומכים במעבדי core 2 (אלה בסוקט LGA775)) לכן תצטרך לשים core i5 750

מפרט מבוסס LGA1156 רק המעבד+לוח אם+זיכרון 4GB יוצא 2000 ש''ח כך שלא נשאר הרבה לשאר הרכיבים

עכשיו אני אבהיר את עצמי לגבי החשש שלי מ AMD, קראתי בעבר, וגם לאחרונה, הרבה מאמרים בנוגע לאינטל מול AMD, מה שמסתמן זה שאינטל משאירה את AMD מאחור בכל הנוגע בטכנולגיית מעבדים, למשל אני לא יודע אם ל AMD יש תשובה ל i9 של אינטל שהולך לצאת בקרוב.

נכון

אינטל משאירה את amd לאחור בכל הקשור לשוק ה - high end , בשוק ה- mainstream והנמוך זה לא המצב , וכמחשב לשדרוג עתידי ותועלת/מחיר ל - AMD יש יתרון

למשל אני לא יודע אם ל AMD יש תשובה ל i9 של אינטל שהולך לצאת בקרוב.

סביר להניח שלא, אבל מצד שני למה זה חשוב לך?

אם אתה רוצה לשדרג למעבד core i9 (כנראה ימותג תחת core i7 980X) אתה צריך לוח אם מבוסס X58

אז ככה נוצרה אצלי התחשוה שעדיף לי להשקיע בארכיטקטורת אינטל, שם אני משלם יותר, אבל יש תמורה, ומובטח לי שיהיו להם פריצות דרך והם תמיד יהיו צעד אחד לפני AMD.

בשוק הגבוהה כנראה שזה יהיה המצב לזמן הקרוב, אבל אני לא מבין את ההגיון בזה, הרי אתה לא תשתמש באותו המעבד בתקציב הנוכחי

אז תהיה מפסוט שקנית מוצר פחות משתלם מחברה שעוקפת את AMD בתחום ה - high end :kopfpatsch:

פורסם
  • מחבר

בשוק הגבוהה כנראה שזה יהיה המצב לזמן הקרוב, אבל אני לא מבין את ההגיון בזה, הרי אתה לא תשתמש באותו המעבד בתקציב הנוכחי

אז תהיה מפסוט שקנית מוצר פחות משתלם מחברה שעוקפת את AMD בתחום ה - high end :kopfpatsch:

כמו שאמרתי בהתחלה, כרגע התקציב לא מתיר לי לקנות high end, אבל עוד שנה בהחלט אוכל לרכוש את ה i9 ולשדרג, במידה ויהיה לי לוח אם מתאים.

פורסם

ה-I9 הוא מעבד EXTREME שמסורתית באינטל מתומחרים במחירים לא שפויים בעליל (3000-5000 ש"ח). גם אם לא (ואני בספק רב), הוא רק יוצא בסוף 2010 ויקח זמן רק עד שירד למחירים שפויים וממילא זה יקרה ככל הנראה רק אם ל-AMD תהיה חלופה בסדר גודל דומה של ביצועים פחות או יותר.

כל הנאמר לעיל מבוסס על ההיסטוריה של השנים האחרונות - מימי P4 עד היום ולפחות אני חושב שאין סיבה שזה יראה אחרת.

אם אני צודק, I9 בכלל לא מהווה אפשרות ריאלית או שפויה ל-99.9% מהאנשים, ודאי לא למי שיש לו מגבלות תקציביות וחשוב לו מפרט "משתלם".

שווה לך להשקיע עוד יותר מ~1100 ש"ח היום (ההפרש ממערכת AM3 ללוח X58 + כרטיס מסך + I7-920) כדי לקבל אופציה מפוקפקת לשדרוג עוד שנתיים?

בהפרש הנ"ל תוכל בקלות לשדרג אז את לוח האם, נכון? ככל הנראה עוד ישאר לך עודף...

בכל מקרה, אם תשכנע את עצמך שאתה ממש חייב I9, גם תצליח ככל הנראה להצדיק את התקציב המופרך הנדרש, נכון?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים