עבור לתוכן

המדינה נגד הקורקינטים הממונעים

Featured Replies

פורסם

קודם כל נתחיל בכך שנמפה את הקורקינטים הממונעים לשתיים-

*ממונעים על ידי בנזין (דלק) -בדר"כ עד 50 סמ"ק ויכולים בקלות להגיע ל-70 קמ"ש ולרוב נבנים עצמאית או מיובאים לא חוקית מסין/ ארה"ב.

*ממונעים על ידי מצבר (חשמלי)- בדר"כ מגיעים למהירות של 40 קמ"ש ולרוב נקנים בארץ בחנויות תל-אביביות שכאלה. "טרקר" זה הדגם הבולט בינהם.

פעם אחרונה שנגעתי בתחום הזה בארץ התנאים היו לקורקינט שלא יעבור את ה-12 קמ"ש ויכיל מנוע 100 וואט או 300 (לא זוכר בדיוק, גם ככה זה חלש מאוד) וישקול עד 12 ק"ג. אותם הקורקינטים היו מפורסמים לפני בערך 4 שנים אצל ילדים קטנים והם היו סיניים למדי והיתפרקו וספק הצליחו לסחוב ילדים "גדולים" בסביבות ה-40 ק"ג במישור.

קמו כמה חברות קטנות ישראליות שהחלו לבנות קורקינט ממונע חשמלי על רמה, עם גלגלים ומערכת היגויי ובולמים וכל מה שצריך קורקינט טוב והחלו לשווק אותו (ראה ערך- טרקר) בערים הגדולות (בייחוד בת"א) ואנשים התחילו לקנות אותם והקורקינט הנ"ל צבר פופלאריות למרות מחירו הגבוה (בדיאבד כיום כשחושבים על 5K בשביל דבר כזה זה סביר).

כל הקורקינטים העצמאיים המרעישים והמסוכנים שרצים על דלק הם סכנת נפשות, מפריעים לסביבה ולרוב אפשר לראות ערסים קטנים רצים על כאלו הלוך ושוב בכבישים וזה לגמרי מסוכן.

בקיצור, צריך לטפל בנושא העגום, אין מה לעשות יותר מדי חוץ ממחאות או לעבור לפתרון חלופי של חברה ישראלית שמוכרת אופניים קומפקטים קטנים מתקפלים ממונעים (שהם חוקיים).

אגב קרירין, ליסוע על אופניים מתקפלים (שתוכל לקחת איתך לקאנטרי) או אופניים רגילות (שתוכל לנעול במקום אסטרטגי) או לרוץ (כן! לרוץ! עם תיק גב ומוזיקה טובה) או אפילו ללכת בקצב ממוצע (יקח לך גג 20 דקות) זה חימום מצוין וזה חלק חשוב מאוד מפיתוח כוח כי בלי סיבולת מה שווה שיש לך כוח? להיות שור שיכול להרים משקולת של 20 ק"ג ביד אחת 3 פעמים לא באותה עצימות זה לא כזה מרשים.. :-X צריך לעבוד ספיציפית וגם קצת מעבר. בקיצור, תרוץ- זה בריא! ;) (אל תדאג, ה-WII וה-DS לא יברחו..)

• תגובות 49
  • צפיות 4.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

אני עובד על סיבולת בנפרד

חוץ מזה רק 20 קילו ? ורק 3 פעמים ? מה אני ילד קטן שאתה מזלזל בי ככה ?

פורסם

^

חס וחלילה קרירין, הכוונה הייתה שצריך גם סיבולת כדי לפתח כוח, זה דבר שבא ביחד- כוח סיבולת. (מה אתה עושה ער ב-8 בבוקר בשבת? ???)

אגב, תמיד עניין אותי מה עושה המשטרה עם חומרים שהם החרימו כמו: קורקינטים, מחשבים ולרוב סמים.. (מעשנים את זה להנאתם?)

פורסם

ברמת העיקרון זה הולך למחסני המשטרה. סמים שורפים או משמידים בדרכים אלו ואחרות, לגבי השאר, אני לא יודע מה עושים איתם. הרבה דברים מוכרים במכירות פומביות אבל קורקינטים כאלה זה בעיה מכיוון שהם אינם חוקיים.

פורסם
  • מחבר

^

חס וחלילה קרירין, הכוונה הייתה שצריך גם סיבולת כדי לפתח כוח, זה דבר שבא ביחד- כוח סיבולת. (מה אתה עושה ער ב-8 בבוקר בשבת? ???)

אגב, תמיד עניין אותי מה עושה המשטרה עם חומרים שהם החרימו כמו: קורקינטים, מחשבים ולרוב סמים.. (מעשנים את זה להנאתם?)

יש לך 3 סוגי אנרגיה עיקרים בגוף

ATP-CP (תרצה תקרה לזה כוח או כל דבר עממי אחר )

יש לך קראבס

ויש לך אירובי

בריצה רוב האחוזים זה אירובי ואם אני יעשה ריצה לפני אימון כוח זה יוריד לי מהיעילות של האימון עצמו

על אירובי אני עובד בנפרד כמו היום לדוגמה שאני ילך לבריכה

אני אומנם הרבה פעמים עושה קצת אירובי אחרי האימון כוח -אבל אז את האירובי אני עושה ברמת מאמץ נמוכה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים