עבור לתוכן

המדינה נגד הקורקינטים הממונעים

Featured Replies

פורסם

קרירין, הטענה האחרונה שלך ממש לא מסתדרת עם העובדה שדווקא אישרו אופניים חשמליות לפני ימים ספורים.

• תגובות 49
  • צפיות 4.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

קרירין אני חושב שהטענות שלך ממש טיפשיות.

1. למדינה אין אינטרס שתעבור לרכב.

2. למדינה לא אכפת על מה אתה נוסע.

אני מאמין שהסיבה לכך היא שאלה פשוט כלים מסוכנים.

על כל רכב צריך לקבל רישיון נהיגה ולעבור טסט+ביטוח כי זה כלי מסוכן.

בנוסף לפני שרכב נכנס לארץ הוא צריך לקבל אישור ממכון התקנים או ממכון מקביל בחול שהוא עומד בסטנדרטים קבועים של בטיחות.

הקורקינטים האלה מגיעים ללא כל אישור, אין להם שום אמצעי בטיחות ואני לא מדבר על חגורות אלה אני מדבר על אמצעים של מנגנוני כשל פנימיים.

הקורקינטים מורכבים במפעלים מוזנחים בסין (אני יודע כי ביקרתי בהם) מפעלים שלא עומדים בשום סטנדרט.

והדבר הכי חשוב שמעצם ההגדרה שלהם הם מיועדים לילדים. ופה אני חושב שלמחוקק יש זכות להתערבות ומניעה של כלים מסוכנים.

הצד השני היה לדרוש הוצאת רישיון נהיגה+ביטוח+טסט ואני מאמין שאז הייתה צועק שזאת מדינה של גנבים וסוחטי כסף ככה שאני מאמין לא משנה מה היה נעשה לא הייתה מקבל או מסכים לזה.

פורסם

למרות שחלק נכבד מהטענות של קרירין אכן טפשיות, אבל היציאה הזו:

למדינה אין אינטרס שתעבור לרכב.

טפשית מהם פי כמה. יש לך מושג כמה המדינה מרוויחה ממסי היבוא, המס על הדלק וקנסות החנייה? אני עוד יכול להבין טענה לפיה המדינה לא פועלת למימוש האינטרס הזה (וגם זה יהיה שקר), אבל להגיד שאין אינטרס שכזה זה כבר טמטום.

פורסם
  • מחבר

קרירין, הטענה האחרונה שלך ממש לא מסתדרת עם העובדה שדווקא אישרו אופניים חשמליות לפני ימים ספורים.

לא יצא לי לשמוע על זה בכלל

אבל יש פה שאלה אם יהיו הגבלות שיגרמו לזה שזה יהיה רק לצעצועים לילדים כמו שיש בהגבלות לקורקינט כרגע

1. למדינה אין אינטרס שתעבור לרכב.

מבחינה כלכלית יש להם הרבה אינטרסט והם אטומים מספיק לא לחשוב על התמונה המלאה

למדינה לא אכפת על מה אתה נוסע

אם לא היה אכפת לא היו אוסרים על קורקינט ממונע בנפח נורמלי

אני מאמין שהסיבה לכך היא שאלה פשוט כלים מסוכנים.

על כל רכב צריך לקבל רישיון נהיגה ולעבור טסט+ביטוח כי זה כלי מסוכן.

כמה הולכי רגל נהרגים בשנה ? כמה רוכבי אופנים ? לא חושב שקורקינט ממונע יותר מסוכם מהם

בנוסף לפני שרכב נכנס לארץ הוא צריך לקבל אישור ממכון התקנים או ממכון מקביל בחול שהוא עומד בסטנדרטים קבועים של בטיחות.

הקורקינטים האלה מגיעים ללא כל אישור, אין להם שום אמצעי בטיחות ואני לא מדבר על חגורות אלה אני מדבר על אמצעים של מנגנוני כשל פנימיים.

הקורקינטים מורכבים במפעלים מוזנחים בסין (אני יודע כי ביקרתי בהם) מפעלים שלא עומדים בשום סטנדרט.

והדבר הכי חשוב שמעצם ההגדרה שלהם הם מיועדים לילדים. ופה אני חושב שלמחוקק יש זכות להתערבות ומניעה של כלים מסוכנים.

אפשר לקבוע סטנדרטים לקורקינטים ממונעים שכן יעמדו בכללי בטיחות מסוימים ולא יהיו צעצוע

וככה גם אפשר לפתח את התעשיה הזאת כי כלים כאלו אפשר ליצר בישראל

הצד השני היה לדרוש הוצאת רישיון נהיגה+ביטוח+טסט ואני מאמין שאז הייתה צועק שזאת מדינה של גנבים וסוחטי כסף ככה שאני מאמין לא משנה מה היה נעשה לא הייתה מקבל או מסכים לזה.

בטח שהייתי צועק

התחבורה הציבורית בארץ גרועה וזה אמור להיות פתרון זול ויעיל

להתחיל להתיחס לזה כמו מכונית אם כל העלויות יגרום לזה גם ככה להיות לא משתלם

פורסם

קורקינט ממונע ממפעל נורמלי שעומד בתקנים יעלה כמו קטנוע קטן (וסתם לצורך העניין - בלוח יד 2 קורקינט 49 סמק נע בין 2500 ל-4000 שקל ומעלה, קטנוע 50 סמ"ק עולה סדר גודל דומה אבל בא ממפעלים קצת יותר רציניים ויש עליו הרבה יותר פיקוח).

אגב, רק שתהיה בעניינים, החוק לא מתיר קורקינטים חשמליים שנוסעים יותר מ-12 קמ"ש (מנוע עד 300 וואט ומשקל עד 12 קילו) או קורקינט ממונע ששוקל עד 35 קילו, מנוע 52 סמ"ק ומגיע ל-60 קמ"ש. אני חושב שזה מכובד ביותר לכל הדעות.

פורסם

tני חושב שמטרת הפשיטה הינה כדי לאפשר לשוטרים להביא בחינם מתנות לילדים שלהם "קורקינטים חשמלים"

בושה וחרפה, מזה בכלל פשיטה ומי אמר שלמשטרה מותר להחזיק אותם. אני אשרוף כול קורקינט ולא אתם להם.

רמאות, מעניין אותי לדעת מה עושים בכילים המוחרמים.

פורסם
  • מחבר

קורקינט ממונע ממפעל נורמלי שעומד בתקנים יעלה כמו קטנוע קטן (וסתם לצורך העניין - בלוח יד 2 קורקינט 49 סמק נע בין 2500 ל-4000 שקל ומעלה, קטנוע 50 סמ"ק עולה סדר גודל דומה אבל בא ממפעלים קצת יותר רציניים ויש עליו הרבה יותר פיקוח).

אגב, רק שתהיה בעניינים, החוק לא מתיר קורקינטים חשמליים שנוסעים יותר מ-12 קמ"ש (מנוע עד 300 וואט ומשקל עד 12 קילו) או קורקינט ממונע ששוקל עד 35 קילו, מנוע 52 סמ"ק ומגיע ל-60 קמ"ש. אני חושב שזה מכובד ביותר לכל הדעות.

12 קמש זה צעצוע לילדים

עד כמה שאני זוכר זה 12 קמש \עד 12 קילו \ועד 100 וואט שזה בעצם תקן שמתאים לילדים קטנים

ואני לא אומר שצריכים לאפשר 60 קמש כי זה מוגזם

אני מדבר אתך על קורקינט שיאפשר עד 25-30 קמש וזהו שזה הרבה פחות מקטנוע ולמעשה גם פחות מאופנים

לזה פשוט צריכים לעשות תקנים מסוימים ואז לאשר את זה

אם היו מאפשרים דבר כזה באופן חוקי הרבה היו קונים כאלו לנסיעות קצרות והיה לך הרבה פחות פקקים \זיהום אוויר \ובעיות חניה

אני לדוגמה נוסע אם מכונית להתאמן בקנטרי שזה מרחק של פחות מ2 קילומטרים מהבית שלי

אם קורקינט ממונע הייתי חוסך למדינה זיהום אוויר \גודש תנועה \וחניה (תחשוב על מצב שעשרות אלפים היו מחזיקים כלי כזה )

פורסם

12 קמש זה צעצוע לילדים

עד כמה שאני זוכר זה 12 קמש \עד 12 קילו \ועד 100 וואט שזה בעצם תקן שמתאים לילדים קטנים

ואני לא אומר שצריכים לאפשר 60 קמש כי זה מוגזם

אני מדבר אתך על קורקינט שיאפשר עד 25-30 קמש וזהו שזה הרבה פחות מקטנוע ולמעשה גם פחות מאופנים

לזה פשוט צריכים לעשות תקנים מסוימים ואז לאשר את זה

אם היו מאפשרים דבר כזה באופן חוקי הרבה היו קונים כאלו לנסיעות קצרות והיה לך הרבה פחות פקקים \זיהום אוויר \ובעיות חניה

אני לדוגמה נוסע אם מכונית להתאמן בקנטרי שזה מרחק של פחות מ2 קילומטרים מהבית שלי

אם קורקינט ממונע הייתי חוסך למדינה זיהום אוויר \גודש תנועה \וחניה (תחשוב על מצב שעשרות אלפים היו מחזיקים כלי כזה )

אתה נוסע להתאמן באוטו שזה פחות מ2 קילומטר?! :kopfpatsch:

פורסם

מסיעים אותו...

פורסם

מסיעים אותו...

זה מפגר אפילו יותר.

פשוט תרוץ 2 קילומטר בתור חימום.

פורסם

או שתקח את הכלי השנוא עליך, אופניים.

פורסם

ובשביל זה אתה מתבכיין על קורקינט? בשביל 2 ק"מ למכון כושר? אתה לא חושב שלרוץ לשם בתור אימון זה הרבה יותר טוב?

פרט לזה אם אתה כבר בקטע של כושר אז אתה לא חושב שלרוץ 2 ק"מ זה הרבה יותר בריא? ולא ממש קשה אני חייב לציין.

פורסם

או שתסע על קורקינט לא ממונע...

פורסם

זה לא העניין, המעצבן זה שהשוטרים מספחים ציוד מוחרם לשימושם הפרטי.

אם כלי אינו תקין, בעל המקום צריך לקבל קנס או אזהרה ולדון על כך בצורה משפטית.

זה לא חוקי להחרים ציוד או רכוש ללא צו מבית משפט למרות שאולי המוכר עבר על החוק.

השופט צריך לקבוע, וגם אם מחרימים שרכוש זה יושאר במקום ניטראלי לא אצל הפוסקים וגם מוצאים לאור שברור שיש להם איטרנס להחרים ציוד זה

בטוח הילדים שלהם מתים לקורקינט כזה.

ראית בחדשות שפירקו את כול הסללות לכילים אלה, השאלה למה האם הרשו להם מי הרשה להם והסוללות שוות הרבה כסף.

אם כבר מחרימים, תחרימו רק תכלי בלי הסוללה שזה רוב שווי הכלי.

לא אוהב את היתהלות המשטרה, ולא שאני יבואן או מוכר קורקינטים פשוט זה ניראה לי פסול ומגעיל

פורסם
  • מחבר

אתה נוסע להתאמן באוטו שזה פחות מ2 קילומטר?! :kopfpatsch:

לרוץ לפני ידפוק לי את כל האימון

שאני הולך להתאמן בקאנטרי רוב האימון זה אימון כוח ולעשות אירובי לפני ידפוק לי את האימון

וחוץ מזה אני גם לוקח תיק ולא רוצה לרוץ כמו מטומטם אם תיק

אם בארץ לא היו הרבה גנבי אופנים הייתי לוקח אופנים אבל לא זה המצב ככה שאם היה לי פתרון של קורקינט שהייתי יכול לקפל זה היה מצוין

מסיעים אותו...

לא בדרך כלל אני לוקח את הרכב של האמא

רכב מצוקמק "מרחיק בחורות" אבל זה מה יש

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים