עבור לתוכן

בעיה| מטען USB

Featured Replies

פורסם

עד עכשיו היה לי נגן sansa clip ויש לו חיבור USB מסוג mini-b . היה לי בשבילו מטען לחשמל שהיה לו קונקטור מאותו סוג.כיוון שקניתי iPod touch (והסנסה עדיין נשאר אצלי) החלטתי לבנות מהמטען הזה מטען אוניברסלי , פשוט לשנות את החיבור זכר mini-b שיש על המטען לחיבור נקבה של USB רגיל. ולתוך החיבור נקבה יהיה אפשר להכניס כבל למחשב של אותו נגן.

בקיצור שיניתי את הקונקטור , פשוט מצאתי איזה חוט של ה +5v ואיזה חוט זה ה - . הלחמתי את הקונקטור USB רגיל.

לתוך הקונקטור הכנסתי את הכבל של ה sansa וחיברתי לסנסה עצמה. עובד יופי , טוען כרגיל

אבל כאשר הכנסתי אליו את הכבל של האייפוד וחיברתי את האייפוד , כלום לא קרה .האייפוד לא הגיב כאילו שלא חיברתי כלום...

לקחתי מחבר שלי נגן cowon d2 וחיברתי אותו עם הכבל , עוד פעם טוען כמו שצריך.

אבל אחרי זה לקחתי את הiPod shuffle של אמא שלי וחיברתי , עוד פעם לא עובד!

מה קורה פה? מה ל apple יש מבנה שונה של החיבור usb? זה אמור להיות סטנדרטי אחרי הכול ובמחשב זה טוען את הנגנים

מישהו נתקל פעם בבעיה דומה?

פורסם

טריק ידוע של האייפוד. הוא פשוט בודק גם את המתח בקווי הדאטה כדי לוודא שהוא מחובר למחשב ולא להתקן אחר. יש מטעני USB שהוסיפו פלאג מיוחד בשביל זה, שאתה מחבר דרכו את המכשיר. כשפתחתי פעם אחד כזה ראיתי שהם חיבור את קווי הדאטה לאדמה (או VCC? לא זוכר) דרך נגדים (שוב, לא זוכר את הערך) אני אנסה לבדוק שוב מחר.

פורסם
  • מחבר

אז לפי מה שאתה אומר , גם אם אקנה מטען USB סטנדרטי בחנות (וזה לא מה שהתכוונתי לעשות מלכתחילה) אז יש סיכוי הוא לא יעבוד כי יש סיכוי שאין בו את הפלאג הזה שאמרת?

אם כן אז אני כבר מעדיף לשנות את המטען הזה בעצמי , תעדכן אותי בקשר לכבלי הדאטא ולאיפה צריך לחבר אותם.

למה אפל תמיד חייבים להיות שונים מכולם? מה איכפת לאפל שאני אטען את הנגן לא דרך המחשב ?

פורסם

כדי להבטיח את חוויית השימוש הטובה ביותר מהאייפוד אתה אמור לחבר אותו אך ורק למחשב שמותקן בו אייטונס ורצוי רק מחשב מתוצרת אפל

על מנת למנוע חויית שימוש שלילית אם חומרה שלא עומדת בתנאי האיכות של אפל הנגן לא ייטען מסתם כל 5 וולט שתיתן לו (ואם אתה יודע כמה וולט יש ב USB כנראה שמקומך לא בין משתמשיי אפל בכל מקרה)

תבדוק רגע אם מפצל USB ל 4 פורטים עושה את הטריק

פורסם

בחלק ממנטעני ה USB החדשים החיבור הזה כבר מוטמע, ובחלק הוא מגיע כפלאג חיצוני שאתה מתחבר דרכו. למה זה ככה? כי מוצרים של אפל הם מיוחדג'ים, והם מיועדים לאנשים מיוחדג'ים. עוד בשנות השמונים מחשבי אפל לא התחברו לשום דבר המוכר לשאר האנושות. זה מפליא אגב שהם משתמשים בחיבור USB. היה מתאים להם לדחוף תקן פרטי כלשהו.

ולא, אני לא משתמש בשום מוצר של אפל, למרות מה שנכתב פה

<---

:hat:

פורסם
  • מחבר

כדי להבטיח את חוויית השימוש הטובה ביותר מהאייפוד אתה אמור לחבר אותו אך ורק למחשב שמותקן בו אייטונס ורצוי רק מחשב מתוצרת אפל

על מנת למנוע חויית שימוש שלילית אם חומרה שלא עומדת בתנאי האיכות של אפל הנגן לא ייטען מסתם כל 5 וולט שתיתן לו (ואם אתה יודע כמה וולט יש ב USB כנראה שמקומך לא בין משתמשיי אפל בכל מקרה)

תבדוק רגע אם מפצל USB ל 4 פורטים עושה את הטריק

לא עושה את הטריק (אלא אם כן הוא מחובר למחשב כמובן , אם מחברים את המפצל רק לחשמל אז לא קורה כלום)

אתה צודק לגמרי וזה מפליא אותי שאפל החליטה לאפשר שימוש בנגנים החדשים של עם מחשב PC בלי בעיות - פעם באמת זה היה רק למחשב מתוצרת אפל אבל הרי הם מפסידים את רוב הלקוחות. כמה שסטיב ג'ובס מתעב את ה PC , עם סטטיסטיקה אי אפשר להתווכח , יותר מ 90% משתמש ב PC

בחלק ממנטעני ה USB החדשים החיבור הזה כבר מוטמע, ובחלק הוא מגיע כפלאג חיצוני שאתה מתחבר דרכו. למה זה ככה? כי מוצרים של אפל הם מיוחדג'ים, והם מיועדים לאנשים מיוחדג'ים. עוד בשנות השמונים מחשבי אפל לא התחברו לשום דבר המוכר לשאר האנושות. זה מפליא אגב שהם משתמשים בחיבור USB. היה מתאים להם לדחוף תקן פרטי כלשהו.

ולא, אני לא משתמש בשום מוצר של אפל, למרות מה שנכתב פה

<---

:hat:

בקשר ל USB , איפה ניתן להשיג את הפלאג הנ"ל? כנראה שאפשר להשתמש בו עם המטען שלי

פורסם
  • מחבר

אוקי , עשיתי את הקצר (בלי נגד כי לא היה לי) והכול עובד טוב הנגן קולט שמחובר אליו מטען והוא נטען , אבל משום מה הוא נטען יותר איטי ממה שהוא נטען דרך המחשב . מה הסיבה לכך?

המטען מוציא 1.2A , וכיוון שהאייפוד לוקח 500-600mA זה אמור להספיק בהחלט

פורסם

מדידה מדוייקת של הזרם אם אמפרמטר ב 2 המקרים תעזור

בלי זה ניתן רק לנחש

פורסם

צירפתי מעגל של בנית מטען ל IPOD, אפשר למצוא מלא דרך גוגל.

אצלם הם חיברו את את רגלי ה DATA (רגלים 3,2) דרך שני נגדים זהים של 47KOhm.

אולי זה עדיף ממה שעשית.

[attachment deleted by admin]

פורסם
  • מחבר

לא היה לי 47K אז שמתי 49.9K , שני נגדים בטור

הכול עובד מצוין

להשאיר ככה או שההתנגדות גבוהה מידי ? (לא נראה לי שזה חשוב כי הרי המטען לא משתמש ב data)

פורסם

ההבדל 47 - 49.9 הוא אפסי לגמרי. לא אמורה להיות בעיה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים