עבור לתוכן

מחשב שקט לגלישה כבדה, אופיס וקצת גרפיקה, ללא מסך, 3500 ש"ח

Featured Replies

פורסם

התקציב (איזור ה-3500 שקל) כולל ציוד היקפי.

הצרכים הם בעיקר לגלישה כבדה באינטרנט (מעל 50 אתרים פתוחים), עבודה משרדית כבדה (אאוטלוק כבד, וורד כבד), עריכת תמונות (פוטושופ), ארגון אלפי תמונות (ACDSee Pro), אימיול+טורנט. מעט מאוד משחקים וגם אז רק קלים גראפית (בעיקר משחקי קלפים ומחשבה). לא מאמין שיש צורך בכרטיס מסך (מעבר למה שמגיע מובנה בלוח אם) אלא אם הוא משפר באופן מורגש שימוש בווינדוס 7 ובפוטושופ (ואז אולי כבר עדיף מעבד חזק יותר במקום?)

מערכת ההפעלה העיקרית תהיה ווינדוס 7 גרסת 64-ביט (מערכת מדהימה ד"א). במחשב יותקן גם ווינדוס XP ואופיס ישן בסביבה וירטואלית לשימוש קל/לעתים רחוקות.

אין צורך במסך או כונן דיסקטים.

יש צורך בעכבר ומקלדת אלחוטיים, צורב DVD מבוסס SATA, רמקולים הכי כדאיים/איכותיים בגג 200 שקל, הרד דיסק אחד SATA בין 750 ל-1000 גיגה, מודם אנלוגי פנימי או USB שיעבוד עם תוכנת פאקס שאני אתקין.

כמות זיכרון רצויה: 4 גיגה בשני שבבים אם אפשר שינצלו Dual Channel. הזיכרון לא יורחב בעתיד.

יש צורך באל פסק בסיסי (צריך להחזיק רק מסך LCD גודל 19" ומחשב לדקות בודדות) אך חייב שיעבוד עם ווינדוס 7 גרסת 64-ביט ולהתחבר דרך USB. שיעלה בסביבות ה-400 שקל כחלק מהתקציב הכללי. אולי Advice PRPC650?

השקט חשוב ברמה 8 מתוך 10. לא מתוכנן OC.

אין עדיפות לרכישה מחנות כלשהי, אך חשוב שתהיה באיזור המרכז.

יש צורך בהרכבת המחשב כולל הרד דיסק IDE (משני) שאני אספק.

אין צורך לכלול מערכת הפעלה. אני אתקין בעצמי ווינדוס 7 גרסת 64 ביט כך שכל הרכיבים חייבים לעבוד שם ביציבות.

בקשות מיוחדות:

לוח-האם חייב לתמוך ב-IDE אחד (הרד דיסק ישן) וב-SATA להרד דיסק החדש. כאשר/אם ההרד דיסק IDE ימות, הוא יוחלף בהרד דיסק SATA. התוכנית היא שתמיד יהיו שני הרד דיסקים פנימיים לצורכי גיבוי פנימי. מדי פעם יחובר גם הרד דיסק חיצוני לגיבוי כמה עשרות גיגה של דברים קריטיים ביותר.

אפשרות לחבר את המחשב למסך טלויזיה ישן (חיבור בננות-RCA).

תודה רבה לכל מי שיכול לעזור!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים