עבור לתוכן

בעית ה-USB3 ו-SATA3 ברכישת בורדים חדשים כיום: P55 אינטל וגם כל AMD

Featured Replies

פורסם

בתור אחד שרצה (וכבר לא) לשדרג ללוח מיינסטרים (AMD או intel), לא נראה לי מה שמוצע בבורדים החדשים של היום, עם הקימבונים והפאצ'ים האחרונים.

הצ'יפסט היחיד בלוחות אינטל ש"עובד" סביר עם ההתקנים החדשים הוא ה-X58 היקר מאוד והמיועד לשוק הגבוה ובלוחות ל-AMD תינתן כנראה תשובה רק בצ'יפסט 890 שייצא מי יודע מתי ויעלה מי יודע כמה.

למרות שאין כרגע התקני USB3 ו-SATA3 זמינים, ברור לכל, שזו "הקפיצה המשמעותית" הצפויה והחשובה ביותר בטווח השנים הקרובות במיחשוב ביתי. הכל יהיה תלוי וכרוך בזה: החל מסקנרים וצילום וכלה בשלטי בית חכם.

אבל מסתבר שכלום לא סגור. לא חומרה ולא תוכנה (יש תקן סגור ממש?) ולא לב המערכות האלה שזה הבורדים.

אז איך אנשים מתכוננים/קונים היום משהו כל כך חשוב אבל ערטילאי ומקומבן, בלא מעט כסף? לא נראה לכם עבודה בעינים?

בתכלס אתה מכניס את עצמך מראש ובכח למגבלות, חסימת אפשרויות ובלי שום עתיד (כי בטוח שהפארסה הזו תועלם מהמדפים בצ'יק ויתכחשו אליה וכבר היו כאלה בעבר).

יש תחושה שבגלל שהיצרנים חייבים למכור, אתה קונה משהו מאוד לא מוגמר. באופן בוטה אומרים לך בפנים שמתגלחים על חשבונך, מה תעשה?

כאילו, לעזאזל הצרכן ששבוי בידיהם, העיקר שהכיסים שלהם יישארו מלאים.

לא מתאים לי בכלל.

הכי נראה שחייבים להמתין וכמה שיותר, אם ניתן (יש לכם מחשב סביר ועובד).

מאידך, פראיירים לא מתים, הם רק מתחלפים...

מעניין מה דעתכם?

פורסם

דעתי האישית היא שכל אידיוט שמבזבז כסף על חומרה מיותרת שהוא לא צריך אותה או יזדקק לה בעתיד הוא אידיוט.

מספיק טוב? :)

אנשים שונים קונים חומרה אשר מסוגלת להפעיל USB3 או SATA3 בעוד שאין שום מכשיר בעולם כולו אשר משתמש בהתקנים הללו, ואם יש אחד שמשתמש בהתקנים הללו הוא יהיה כ"F יקר שיותר משתלם לקנות לוח אם נורמלי ולקנות את אותו המכשיר עם התקן USB 2.0.

אבל למה לעצור פה? גישתך בפוסט הוא שלמעשה אין סיבה להשקיע יותר מדי במשהו לא שימושי, ואתה צודק.

אנשים למשל קונים I7 (ומתכננים לקנות I9) בעוד שאין להם כל צורך בחומרה כזאת, או למשל יש כאלה עם מסך 17-19 אינץ' שמתעקשים לקנות כרטיס 5850/5870.

אנשים הם אידיוטים ופראיירים, אוהבים לקנות את הכי הכי טוב, אבל לא צריכים.

לדעתי צריך להכניס לאנשים שונים, אשר מחפשים לקנות מחשב חדש, את האפשרות להתחשבן עם עצמם מה הם צריכים או לא.

אני למשל התחשבנתי עם עצמי בזמנו והיה לי התלבטות בין המעבד שלי Q9550 לI7, מי מהם יתן לי תועלת לשימושים שלי? והלכתי על הQ9550 כי הוא נותן לי את המקסימום שאני צריך במחיר מוזל יותר מהI7.

פורסם

תוך חודש בערך אמורה לצאת ה890FX ואז הבעיה תיפטר מבחינת AMD

בP55 הבעיה קצת יותר מסובכת בגלל שנתיב הPCIE X16 נמצא במעבד והתכנון היה שישתמשו בו

ועכשיו אם רוצים להוסיף נתיבי PCIE צריך להשתמש בערכת השבבים שלא בידיוק מתוכננת לעבוד ככה.

פורסם
  • מחבר

אנשים שונים קונים חומרה אשר מסוגלת להפעיל USB3 או SATA3 בעוד שאין שום מכשיר בעולם כולו אשר משתמש בהתקנים הללו, ואם יש אחד שמשתמש בהתקנים הללו הוא יהיה כ"F יקר שיותר משתלם לקנות לוח אם נורמלי ולקנות את אותו המכשיר עם התקן USB 2.0.

אבל למה לעצור פה? גישתך בפוסט הוא שלמעשה אין סיבה להשקיע יותר מדי במשהו לא שימושי, ואתה צודק..

למיטב הבנתי מכשירי/ציוד ה-USB3 לא יהיו יקרים. גם כשיצא ה-USB2 הוא היה די זהה למחירי USB1.1.

גם לא נכון להתפשר על קנית מחשב רק עם USB2 כיום (כי ברור שלא תהיה לו תמיכה מלאה ב-USB3),

זהו רק ענין של זמן קצרצר (חודש-חודשיים גג) שהשוק יהיה מוצף במכשירים עם חיבורי USB3 (בתאוריה מהירים פי 10 מ-USB2)

ואף אחד לא קונה מחשב ביתי לחודש חודשיים..

תוך חודש בערך אמורה לצאת ה890FX ואז הבעיה תיפטר מבחינת AMD

בP55 הבעיה קצת יותר מסובכת ...

אני חוזר ואומר - מי שיכול שיחכה. הרווח יהיה כולו שלו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים