עבור לתוכן

מפרט למחשב גיימינג עד 7K ללא ציוד הקפי

Featured Replies

פורסם

אז ככה

הדרישות שלי מהמחשב הם

שיהיה בשקט בצורה נורמאלית-ז"א לא סופר שקט אבל גם לא רועש

תמיכה בתקנים עתידיים כגון USB 3.0 ו-SATA 6Gb/s.

לא מתוכנן OC ואני מעדיף שהרכבת המחשב תעשה בחנות ושהיה אפשר לישלוח את המחשב לבית

כונן 1 טרה

כרגע יש לי מסך SyncMaster 2253sw-

ושיחזיק לכמה שנים טובות

במפרטים שביקשתי שימו גם רמקולים כי שלי מתחילים לעשות בעיות

תודה ויום טוב

פורסם

בבקשה:

Intel Core i5 750 Socket 1156 2.66Ghz Tray, יחידות 1

₪942

http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1201

Scythe Ninja 2, יחידות 1

₪151

http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=251

Gigabyte GA-P55A-UD3 P55 CHIPSET, יחידות 1

₪746

http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1339

Transcend 2GB DDR3 1333Mhz , יחידות 2

₪486

http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=759

Samsung 1TB=1000GB 7200RPM 32MB Sata F3 HD103SJ , יחידות 1

₪444

http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1257

Sapphire ATI Radeon 4890 1GB GDDR5 HDMI Vapor X, יחידות 1

₪1196

http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=963

צורב LiteOn DH22A8S SATA x 22 Black, יחידות 1

₪112

http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1347

ANTEC Three Hundred 300 Gaming , יחידות 1

₪295

http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=387

SeaSonic S12EP-550 550Watt, יחידות 1

₪437

http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1143

סט רמקולים Altec Lansing VS4121 2.1, יחידות 1

₪402

http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=987

הרכבת מחשב מעל 3000 ש"ח, יחידות 1

₪50

http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=56

סה"כ מחיר לכל המוצרים:₪5261

המפרט הורכב באתר:http://www.rsm.co.il/

פורסם

בגדול המפרט שמעליי די טוב

אני באופן אישי הייתי משנה את הכרטיס מסך ל 5850 ועושה לו OC

המפרט גם תומך ב OC למעבד וגם הייתי מבקש לעשות לו OC קטן לפחות 30% כי ה CLOCK שלו די נמוך

אני לא ממש מכיר את החברה של ה RAM אז כנראה שהייתי הולך על אחת קצת יותר מוכרת .

פורסם

אפשר להסתפק בספק 500W איכותי, חבל להשקיע כאן ב-4890 שיהיה די בזבוז לרזולוציה שלו (1680x1050), עדיף להחליף ל-4870 או 5770. אני נוטה ל-5770, למרות שהוא "איטי" יותר במס' פריימים בודדים (לא משמעותי), אך תומך ב-DirectX 11 ואנו עדים למשחקים די קרובים שיתמכו (נוסף על DiRT 2 שכבר נמצא בשוק).

אפשרי לחסוך בקירור ולבחור ב-Shuriken, שהוא גם כן שקט, ובנוסף ציין שהשקט הוא לא בראש מעייניו. חוץ מזה, מפרט טוב...

Styx - עם התקציב שלך, במקומך, הייתי מעדיף לרכוש מסך 23" שתומך ב-Full HD, ובנוסף להשקיע בכ. מסך 5850. בהנחה שאתה לא מסכים איתי, עדיף ליישם את ההמלצות הנ"ל. את השאר כמובן לחסוך ובעתיד כשתרגיש צורך תוכל לשדרג.

אני באופן אישי הייתי משנה את הכרטיס מסך ל 5850 ועושה לו OC

בשביל מה לעזאזל? נוסף על כך שלרזולוציה שלו אין טעם מעבר ל-4870\5770.

המפרט גם תומך ב OC למעבד וגם הייתי מבקש לעשות לו OC קטן לפחות 30% כי ה CLOCK שלו די נמוך

ממש לא, יש אפשרות לעשות OC, אבל המעבד בשום מצב לא יגרום לצוואר בקבוק, ובנוסף תומך ב-Turbo Boost.

אני לא ממש מכיר את החברה של ה RAM אז כנראה שהייתי הולך על אחת קצת יותר מוכרת .

חברה ותיקה ואיכותית, מצטער, אבל זה שאתה לא מכיר לא אומר הרבה.

פורסם

תמיכה בתקנים עתידיים כגון USB 3.0 ו-SATA 6Gb/s.

למה? זה יקר יותר ולא משתלם. למעשה אתה משלם עוד אלף ש"ח על התקנים שלא תשתמש בהם בשנים הקרובות כי הן לא יצאו בשנים הקרובות, וכאשר יצאו מכשירים התומכים בהתקנים של USB 3.0 וSATA3 הלוח אם שלך כבר יהיה חלש בשבילהם ולא ימלא את הפוטנציאל שלהם.

לפיכך, אתה רק יוצא פה פראייר לחברות שעושות ממך כסף ואתה לא מרוויח מהן כלום חוץ מהמחשבה שיש לך משהו שימושי.

כרגע יש לי מסך SyncMaster 2253sw-

עם תקציב כזה שההורים הקציבו לך, אתה יכול להרשות לעצמך עוד מסך של 23-24 אינץ' שיתמוך ברזולוציה של 1920X1080 ואז תוכל לנצל כרטיס יותר חזק.

שני מסכים זה דווקא מגניב, אני נהנה להשתמש בשני מסכים.

בתקציב כזה מדביקים לבנאדם 5850, לא משנה אם הוא ימלא את הפוטנציאל או לא, הכרטיס הזה יותר מתקדם מה4890.

פלוס אני ממליץ לכם לבדוק אם הלוח אם באמת שימושי לOC, כי להזכירכם OC זה לא הצד החזק של I5.

לגבי הזיכרונות, החברה פשוט לא ידועה בישראל זה הכל, אבל בכ"ז במחיר כזה אפשר להשיג זיכרונות יותר טובים ממה שהצעת חביבי.

פורסם

אפשר להסתפק בספק 500W איכותי, חבל להשקיע כאן ב-4890 שיהיה די בזבוז לרזולוציה שלו (1680x1050), עדיף להחליף ל-4870 או 5770. אני נוטה ל-5770, למרות שהוא "איטי" יותר במס' פריימים בודדים (לא משמעותי), אך תומך ב-DirectX 11 ואנו עדים למשחקים די קרובים שיתמכו (נוסף על DiRT 2 שכבר נמצא בשוק).

אפשרי לחסוך בקירור ולבחור ב-Shuriken, שהוא גם כן שקט, ובנוסף ציין שהשקט הוא לא בראש מעייניו. חוץ מזה, מפרט טוב...

Styx - עם התקציב שלך, במקומך, הייתי מעדיף לרכוש מסך 23" שתומך ב-Full HD, ובנוסף להשקיע בכ. מסך 5850. בהנחה שאתה לא מסכים איתי, עדיף ליישם את ההמלצות הנ"ל. את השאר כמובן לחסוך ובעתיד כשתרגיש צורך תוכל לשדרג.

בשביל מה לעזאזל? נוסף על כך שלרזולוציה שלו אין טעם מעבר ל-4870\5770.

אתה חי בסרט אם אתה חושב ש4870 או 5770 (לצורך העניין גם המחשב שלי עם 4870X2 כבר לא מסוגל) מסוגלים להריץ את המשחקים הכבדים והחדשים ברזולוצייה כזאת ובמקסמיום גרפיקה באופן חלק (כלומר MIN 60) להזכירך זה מפרט גיימניג .

ממש לא, יש אפשרות לעשות OC, אבל המעבד בשום מצב לא יגרום לצוואר בקבוק, ובנוסף תומך ב-Turbo Boost.

עדיין מעטים המשחקים שיודעים לנצל מרובעי ליבות ו CLOCK של מתחת 3.6 משפיע על כרטיסי מסך חזקים

חברה ותיקה ואיכותית, מצטער, אבל זה שאתה לא מכיר לא אומר הרבה.

לא טענתי שהיא לא פשוט יש יותר מוכרות OCZ ,GSKILL,GEIL,A-DATA ולא בהכרח יותר יקרות

פורסם
  • מחבר

למה? זה יקר יותר ולא משתלם. למעשה אתה משלם עוד אלף ש"ח על התקנים שלא תשתמש בהם בשנים הקרובות כי הן לא יצאו בשנים הקרובות, וכאשר יצאו מכשירים התומכים בהתקנים של USB 3.0 וSATA3 הלוח אם שלך כבר יהיה חלש בשבילהם ולא ימלא את הפוטנציאל שלהם.

לפיכך, אתה רק יוצא פה פראייר לחברות שעושות ממך כסף ואתה לא מרוויח מהן כלום חוץ מהמחשבה שיש לך משהו שימושי.

עם תקציב כזה שההורים הקציבו לך, אתה יכול להרשות לעצמך עוד מסך של 23-24 אינץ' שיתמוך ברזולוציה של 1920X1080 ואז תוכל לנצל כרטיס יותר חזק.

שני מסכים זה דווקא מגניב, אני נהנה להשתמש בשני מסכים.

בתקציב כזה מדביקים לבנאדם 5850, לא משנה אם הוא ימלא את הפוטנציאל או לא, הכרטיס הזה יותר מתקדם מה4890.

פלוס אני ממליץ לכם לבדוק אם הלוח אם באמת שימושי לOC, כי להזכירכם OC זה לא הצד החזק של I5.

לגבי הזיכרונות, החברה פשוט לא ידועה בישראל זה הכל, אבל בכ"ז במחיר כזה אפשר להשיג זיכרונות יותר טובים ממה שהצעת חביבי.

א)משום מה היה נידמה לי שהם יצאו בזמן הקרוב -אם לא אז אני יישים את ההמלצות שלך

ב)זה תקציב שאני נותן לעצמי ולא ההורים

ג)המסך הוא די חדש 7חודש+- אולי אני יוכל להחזיר אותו וקלבל עליו זיכוי איכשהו אבל לא בטוח

ובקציור עשיתם לי בלאגן

פורסם

אתה בכלל לא צריך כרטיס מסך יותר מ4870 של 512MB למסך שלך (אין לך רזולוציה של FHD) אז המפרט הזה יתאים לך מאוד:

מעבד:

[..] INTEL CORE i5 S1156 2.66GHz 750 : "SLBLC" - BOX ₪1027

לוח אם:

[..] INTEL WHITESBURG : DP55WB ₪523

זיכרון:

[..] PATRIOT 4096MB (2048MBX2) DDR3 1333 CL9 : PSD34G1333KH ₪476

כרטיס מסך:

[..] POWER COLOR HD4870 512MB GDDR5 - RETAIL ₪776

צורב DVD:

[..] LG DVDRW GH22-NP X20 - WHITE - IDE ₪116

מארז:

[..] ANTEC THREE HUNDRED w/o PSU ₪293

רמקולים ואוזניות:

[..] CREATIVE SBS 2.1 A200 ₪160

ספק כוח:

[..] SEASONIC 500W : SS-500ET ₪337

קרור למעבד:

[..] SCYTHE SHURIKEN REV.B - 3 HEAT PIPES CPU COOLER ₪152

דיסק קשיח:

[..] SAMSUNG F3 1TB 32MB SATA2 7200 RPM : HD103SJ ₪424

הרכבת מחשב:

[..] הרכבת מחשב + בדיקת מאמץ 24 שעות + בדיקות מקיפות (חינם לחברי הפורומים להזמנות מעל 3000 ש"ח !) ₪0

מחיר סופי: ₪4284

המפרט הורכב ב - www.IQPC.co.il

אם DX11 זה משהו שחשוב לך אתה יכול לקחת 5770 אבל יורת מזה למסך שלך באמת שלא תרגיש הבדל בין CF של 5970 לכרטיס אחד של 5770

אם נגיד אתה רוצה חוויה יותר גדולה אתה יכול לקנות בסכום הזה גם מסך חדש ברזולוצית FHD ולקחת כרטיס מסך חזק יותר כמו 5850 או 5870 אבל זאת כבר החלטה שלך.

למקרה שתרצה לקנות את זה עם מסך זה המפרט:

מסך:

[..] SAMSUNG LCD 24" 2494LW 5ms DVI FHD WIDE ₪1200

מעבד:

[..] INTEL CORE i5 S1156 2.66GHz 750 : "SLBLC" - BOX ₪1027

לוח אם:

[..] INTEL WHITESBURG : DP55WB ₪523

זיכרון:

[..] PATRIOT 4096MB (2048MBX2) DDR3 1333 CL9 : PSD34G1333KH ₪476

כרטיס מסך:

[..] FORCE 3D HD5870 1GB GDDR5 - RETAIL ₪1987

צורב DVD:

[..] LG DVDRW GH22-NP X20 - WHITE - IDE ₪116

מארז:

[..] ANTEC THREE HUNDRED w/o PSU ₪293

רמקולים ואוזניות:

[..] CREATIVE SBS 2.1 A200 ₪160

ספק כוח:

[..] SEASONIC 500W : SS-500ET ₪337

קרור למעבד:

[..] SCYTHE SHURIKEN REV.B - 3 HEAT PIPES CPU COOLER ₪152

דיסק קשיח:

[..] SAMSUNG F3 1TB 32MB SATA2 7200 RPM : HD103SJ ₪424

הרכבת מחשב:

[..] הרכבת מחשב + בדיקת מאמץ 24 שעות + בדיקות מקיפות (חינם לחברי הפורומים להזמנות מעל 3000 ש"ח !) ₪0

מחיר סופי: ₪6695

המפרט הורכב ב - www.IQPC.co.il

ומכיוון שיש 5870 שעולה פחות מ2000 וכל שאר ה5850 עולים בסביבות ה-1600 יותר משתלם לקחת 5870 במקרה הזה

פורסם
באופן חלק (כלומר MIN 60) להזכירך זה מפרט גיימניג.

הידעת? "חלק" זה לאו דווקא אך ורק 60fps, אופן שחיק יכול להיות גם הרבה מתחת, יחסית. לא, לא התכוונתי לכזה נתון ואי-אפשר לקבוע כזה דבר מכיוון שיש יותר מדי משתנים וגורמים. שוב, לרזולוציה שלו אין טעם במעבר.

עדיין מעטים המשחקים שיודעים לנצל מרובעי ליבות ו CLOCK של מתחת 3.6 משפיע על כרטיסי מסך חזקים

בגלל זה אמרתי שקיים ה-Turbo Boost, וגם בלי זה, לא יהיה שום צוואר בקבוק במיוחד ברזולוציות הגבוהות. בנוסף מה שאתה אומר לא נכון.

לא טענתי שהיא לא פשוט יש יותר מוכרות OCZ ,GSKILL,GEIL,A-DATA ולא בהכרח יותר יקרות

יותר מוכרות? מדובר בחברה השלישית (אם אני לא טועה) כיום בגודלה בייצור זכרונות פלאש, ובכלל, היא קיימת יותר זמן מ-G.Skill שציינת (בשנה), ויותר מ-GeIL ב-5 שנים. בכל אופן הטענה שלך לא נכונה, ואין טעם לקחת זכרונות יקרים יותר רק בגלל שם.

משום מה היה נידמה לי שהם יצאו בזמן הקרוב -אם לא אז אני יישים את ההמלצות שלך

כבר כיום יש התקני USB 3.0. נכון, אמנם לא ממצאים את הפוטנציאל המלא של התקן, אבל זה הולך להשתנות ככל שייצאו עוד ועוד התקנים.

למסך שלך המפרט שמעליי (הראשון, לא השני) יתאים לך, לך עליו. אלא אם כן אתה בוחר להשקיע במסך חדש שלדעתי דווקא תהיה השקעה לא רעה, וכרגע ה-5870 לא משתלם בשום מצב חבל על הכסף.

פורסם
  • מחבר

למסך שלך המפרט שמעליי (הראשון, לא השני) יתאים לך, לך עליו. אלא אם כן אתה בוחר להשקיע במסך חדש שלדעתי דווקא תהיה השקעה לא רעה, וכרגע ה-5870 לא משתלם בשום מצב חבל על הכסף.

פורסם

לא משתלם כי הוא יקר מדי והפרשי הביצועים שהוא נותן לא שווים את הכסף.

ואם ב"ז אני לוקח מסך חדש-זה שווה?

זאת החלטה שלך. סה"כ תהנה יותר אם תבחר במסך גדול יותר. אתה מעוניין במפרט עם מסך 23" או 24"?

פורסם

המפרט השני שהבאתי משתלם לו כי ה5870 עולה פחות מ2000 שקל ורק כ-300 שקל הפרש או 400 אז למה לא להכניס?

זה לא ממש יתן לו הפרש ביצועים מטורפים אבל עדיין למקרה שהוא יקנה עוד מסך או לא יודע מה, זה לא הפרש סכומים כזה גדול ש"לא שווה את המחיר", אני הייתי לוקח

פורסם
  • מחבר

המפרט השני שהבאתי משתלם לו כי ה5870 עולה פחות מ2000 שקל ורק כ-300 שקל הפרש או 400 אז למה לא להכניס?

זה לא ממש יתן לו הפרש ביצועים מטורפים אבל עדיין למקרה שהוא יקנה עוד מסך או לא יודע מה, זה לא הפרש סכומים כזה גדול ש"לא שווה את המחיר", אני הייתי לוקח

רגע אחד

מה ההבדל בין הכרטיסי מסך שאחד עולה 700 והשני איזה 2000

פורסם

ההבדל הוא ברזולוציה של המסך אם היא רזולוציה נמוכה כמו שלך 1050X1650 אז לא שווה להשקיע יותר מכרטיס של 700 כי זה יתן לך בדיוק אותם ביצועים כמו כרטיס ב3000 שקל..

אבל אם זה רזולוציה של FHD למסך של כמעט 25' שהבאתי לך אז כן משתלם לקחת כרטיס כמו 5850 וה5870 שאני שמתי לך הוא יותר חזק ממנו אבל לא בהבדלים מטורפים אלא אם תעשה לו OC, ואני אומר שההפרש בין 5850 ל5870 במחיר שמצאתי לך הוא שווה

פורסם

הידעת? "חלק" זה לאו דווקא אך ורק 60fps, אופן שחיק יכול להיות גם הרבה מתחת, יחסית. לא, לא התכוונתי לכזה נתון ואי-אפשר לקבוע כזה דבר מכיוון שיש יותר מדי משתנים וגורמים. שוב, לרזולוציה שלו אין טעם במעבר.

הידעת ? שמעל 60fps עין אנושית לא מסוגלת להבחין בהבדל . שחיק זה אפילו לא שאיפה לבינוניות . הוא ביקש במפורש מפרט לגיימינג

חוץ מזה הוא יכול בעתיד לשדרג את המסך או להתחבר למסך טלויזיה שהיא FHD

בגלל זה אמרתי שקיים ה-Turbo Boost, וגם בלי זה, לא יהיה שום צוואר בקבוק במיוחד ברזולוציות הגבוהות. בנוסף מה שאתה אומר לא נכון.

זה מגיע ל 3.2 (שזה לא רע ) אבל זה לא מצויין .

יותר מוכרות? מדובר בחברה השלישית (אם אני לא טועה) כיום בגודלה בייצור זכרונות פלאש, ובכלל, היא קיימת יותר זמן מ-G.Skill שציינת (בשנה), ויותר מ-GeIL ב-5 שנים. בכל אופן הטענה שלך לא נכונה, ואין טעם לקחת זכרונות יקרים יותר רק בגלל שם.

דווקא יש אם הם מוכיחות את עצמם אז בוודאי שיש . כבר כיום יש התקני USB 3.0. נכון, אמנם לא ממצאים את הפוטנציאל המלא של התקן, אבל זה הולך להשתנות ככל שייצאו עוד ועוד התקנים.

למסך שלך המפרט שמעליי (הראשון, לא השני) יתאים לך, לך עליו. אלא אם כן אתה בוחר להשקיע במסך חדש שלדעתי דווקא תהיה השקעה לא רעה, וכרגע ה-5870 לא משתלם בשום מצב חבל על הכסף. ה5850 כן משתלם במיוחד אחרי OC

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים