עבור לתוכן

מסך מחשב לישיבה מאוד ממושכת של קריאה וכתיבה של טקסטים (20')

Featured Replies

פורסם

נכון להיום אני מוצא עצמי יושב שעות רבות מול טקסטים על מסך NT שלי (SAMSUNG SYNCHMASTER T200 ברזולוציה 1680X1050) ואני אכן מרגיש סוג מסוים של עיפות בעיניים, עכשיו השאלה שלי היא האם מעבר למסך מסוג VA או IPS והשיפור באיכות המסך מצדיק קנייה של מסך חדש?

או במילים אחרות, לא הבנתי כל כך עד כמה מסך IPS עדיף לישיבה ממושכת מול טקסט (דבר שאני לא יכול לבדוק אותו בחנות, מאחר ואני לא יכול לשבת 8 שעות מול מסך מחשב בחנות ...) כך שאם משהו יוכל לחלוק איתי את ההתנסות שלו עם הפאנלים הנ"ל בתחום השימוש הנ"ל אשמח מאוד.

פורסם
  • מחבר

אולי בכל זאת יש למשהו חוות דעת?

פורסם
  • מחבר

קודם כל תודה על התגובה וכרגיל הלינקים הבאתה מצוינים, אך לא נימצאה בהם התיחסות לאף אחד מהמסכים שהצעת.

אם כי חוות הדעת בנושא מסך VA אכן תרמה לי להבנת הנושא.

התקציב שלי הוא עד 2000 ש"ח והחנות שכנראה אקנה ממנה היא CobraPC.

אם אני לא טועה כל אלו הם בעלי פאנל IPS אך ישנו הבדל של כאלף ש"ח בין אחד לשני - למה זה כך?

אז אני מניח שהתשובה שלך לשאלה האם כדאי להחליף מסך NT במסך IPS/VA אם הולכים לעבוד מול טקסטים פרקי זמן ארוכים היא כן.

פורסם

בהחלט כן לדעתי.

שני הראשונים בתקציב שלך - ה-2209WA משתלם בהרבה וטוב יותר אבל עם רזולוציה נמוכה יותר. ה-F2380 בעל גודל ורזולוציה עדיפים אבל טוב רק לטקסט ובעל ארגונומיה נחותה.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה רבה אני אבדוק את שניהם בחנות, ד"א איזה פאנל יש לסמסונג (לא הצלחתי למצוא)?

עכשיו שמתי לב במפרט שלך וגם אני רואה במדיה אנשים משתמשים ב2 מסכים - לאיזו מטרה עושים זאת?

אני פשוט עוד מעט מתחיל לימודי לתואר ראשון בהנדסת תוכנה והייתי רוצה לדעת האם שימוש ב2 מסכים יהיה רלוונטי אלי (אני מניח שגם אתה עוסק בתחום המחשבים)?

פורסם

ל-F2380 פאנל C-IPS חדש. מתאים מאוד לטקסט אבל מוגבל מאוד בגיימינג ומעט פחות טוב לסרטים/גרפיקה מאחיו הבכירים.

שימוש בריבוי מסכים מאוד יעיל כשיש עבודה בריבוי אפליקציות ויש צורך בהרבה שטח מסך זמין, לדוגמה:

1. חלון לעריכת קוד

2. חלון לאמולטור/debugger/watch/stack וכדומה.

3. מסמכי הגדרות פתוחים במקביל (PDF/DOC למשל).

4. עוד כמה חלונות (או אחד גדול) לסייר-קבצים.

5. כמה חלונות דפדפן לחיפוש של דוגמאות קוד/ חומר תיאורטי או לשאלות בפורום רלוונטי.

6. ושאר השטויות הרגילות (דואר, מוזיקה, IM וכדומה).

עם מסך אחד ברזולוציה לא גבוהה ניתן לצפות בו זמנית רק בחלון אחד או שניים מקסימום ואז קשה מאוד לעקוב מה קורה בשאר, מתי כל תהליך/סימולציה מסתיים ומה תוצאותיו בזמן אמת. אז קורה שאתה נתקע למשל על מייל זניח (בזמן שסימולציה רצה) במקום לראות באג חמור בסימולציה ולגשת לטפל בו דבר ראשון. כך גם קשה להשוות מידע בין אפליקציות וכל הזמן צריך לקפוץ מחלון לחלון וזה מיותר, מעייף ומתסכל עם הזמן, לפחות בעבודה אינטנסיבית.

מסך ברזולוציה גבוהה עוזר מאוד אבל שני מסכים יעיל עוד יותר כי עדיין יש הרבה יותר שטח ובמסך אחד תמיד יש את הנטיה להגדיל חלונות למקסימום ושוב להסתיר הכל (מניסיון, אבל יש פתרונות ביניים).

פורסם
  • מחבר

האמת היא שאני עדיין מעוניין בגיימינג\סרטים\גראפיקה אבל לא יותר משעה\שתיים ביום, כל שאר הזמן מיועד בעיקר לטקסטים\מסמכים\קוד.

בתחום הנ"ל האם ה2209WA עולה על הF2380?

והרעיון שעומד מאחורי ריבוי מסכים מאוד מוכר לי ואני אכן סובל מדי פעם מבעיה זו ואני מאמין שזה יחריף, אם כך גם אפשרות זו תבחן בהמשך.

תודה רבה על ההסברים המפורטים.

פורסם

היתי ממליץ לך לחפש אישושים למה שאתה מחפש גם מעבר לגבולות הפורום אלא אם כן התקציב שלך מראש לא מהווה בעייה. זה כמו לחפש הוכחה לקיום האל בפורום של חב"ד.

מסכים איכותיים ללא בעיות קיצוניות תמיד יהיו איכותיים ונוחים יותר לעין, לרוב במסכים עם פאנלים איכותיים גם כל השאר איכותי ומכאן התועלת הגדולה לנוחות.

לא צריך להלחץ מהנדסת תוכנה, גם ככה הבנות שיעבדו על פרוייקטים בנייד 14" שלהן ויוציאו 100 עם פרוייקט שסויים בחצי מהזמן שלך יצחקו עלייך ועל מערך המסכים וההכנות הטכנולוגיות שעשית :).

אך כמובן ללא ספק מסך עם רזולוצייה של 24" יהיה הרבה יותר נוח לעבודה על קוד ואם יש את הכסף ואת המשיכה לציוד איכותי - לא תצטער.

אם התקציב לוחץ - ה22 של DELL במחירו המאוד נוח יסדר אותך. רק המלצה חמה - אל תקנה שני מסכים כאלו (או שני מסכים בכלל). תתחיל מאחד, וכשתסתבך תחשוב על לקנות את השני אם בכלל.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים