עבור לתוכן

כל התמונות(JPG) התחלפו לקובץ VBS ,מקווה שקשור לכאן.

Featured Replies

פורסם

שלום,

לחבר שלי יש בעיה במחשב,כל קבצי התמונה(JPG) נהפכו לסיומת VBS.

אין אפשרות לעשות פתח באמצעות תוכנה תמונות כלשהי.

ניסיתי גם לשנות את הסיומת חזרה לJPG ואין תצוגה של תמונה,הכוונה שהפעם זה נכנס לתוכנה אבל לא רואים כלום.

אני מאמין שזה וירוס.

בכל מקרה פירמטנו את המחשב,גיביתי את כל התמונות שלהם ועדיין כלום לא עובד.

יש אפשרות להציל את התמונות אכשהו?

מה זה הסיומת VBS?

פורסם

VBS

זה VB SCRIPT

הסיומת שלעצמה לא בעייתית

מה שבעייתי זה מה בדיוק גרם לקבצים להפך לכך..ואם הם לא נפתחו באצמעות תוכנת תמונות כנראה משהו "טיפל" במבנה של הקובץ

והרס אותו ... ככה שבגדול יש לחבר שלך כרגע ביחד סתם זבל ולא את התמונות

אם כי שיבדוק טוב טוב שזה באמת המקרה

שהוספת סיומת של JPG / שינית סיומת , האם האייקון השתנה חזרה לאייקון של תמונה ?

אם זה לא השתנה לאייקון של תמונה משמע לא באמת שינית/הוספת סיומת אלא רק הוספת לשם של הקובץ JPG. והסיומת האמיתית מוסתרת

שייכנס להגדרות תיקייה בWINDOWS ושיוודא ש HIDE EXTENSION FOR KNOWN TYPE לא מסומן.

גגלתי את הנושא קלות עכשיו..

מסתבר שחבר שלך לא היחיד שזה קרה לו...וייתכן שאכן מדובר בסקריפט זדוני שמחרב קבצי תמונות

בכל אופן אתה מוזמן להעיף מבט

http://forums.techguy.org/malware-removal-hijackthis-logs/79798-jpj-file-turned-into-vbscript.html

(זה דיי ישן )

ייתכן שסריקת אנטי וירוס או תוכנות בסגנון תנקה את הוירוס ואולי אף תציל את התמונות (אם כי לגבי החלק השני אני בספק)

מה שכן הייתי מציע במטרה לנסות להציל את התמונות זה למצוא תוכנת JPG RECOVERY כלשהי.. יש כמה שמצאתי

אבל הן כולן בתשלום ככה שאני לא יודע לגבי הטיב שלהן...אז אני לא יכול להמליץ

מה שבטוח זה שיש תוכנות שמתיימרות להציל/לשחזר תמונות שנפגעו/נמחקו וכדומה (אני לא יודע עד איזה רמה ההצלה,האם אתה מקבל את התמונה כמו במקור) אבל זה שווה לנסות..

ואם גם זה לא הולך, להבא שיעשה גיבויים לתמונות על דיסקים.

פורסם
  • מחבר

שיניתי את הסיומת לJPG כמו שצריך,הקובץ השתנה לקובץ של תמונה אבל זה פשוט הציג מסך שחור.

ניסיתי סריקת אנטי וירוס ולא עזר...

אני ינסה להשתמש בתוכנת JPG RECOVERY כלשהי.

תודה רבה על העזרה!

פורסם
  • מחבר

עכשיו קרה לי במחשב משהו מוזר ביותר

כל התמונות שהיו לי במחשב נמחקו!

הדבר היחידי שאני חושב שהיה לחבר שלי וירוס במחשב.

העתקתי את התיקיה של התמונות שלו אלי למחשב,כדי לנסות ולהציל אותם,ומסתבר שכל התמונות שלי נמחקו.

בנוסף לזה שמתי את התיקיה שלו בHD החיצוני שלי,שמיועד לגיבויים,וגם משם נמחקו לי כל התמונות.

פעם ראשונה שקרה לי דבר כזה.

ניסיתי שחזור מערכת ולא עזר.

יש מה לעשות?

פורסם

תוכנות לשיחזור מידע, וסריקות וירוסים, עדיף עם אנטי וירוס שעולה ישר מהבוט (נטען לפני ווינדווס).

פורסם

קרה לי סיפור זהה לחלוטין לפני כמה שנים (קודם הסיומות התחלפו לVBS, אח"כ התמונות נמחקו בכלל). מדובר בוודאות גמורה בוירוס, ואם היית פותח את הקבצים כשהם כבר בצורת VBS באמצעות עורך טקסט כלשהו היית רואה גם את שם הוירוס ו"מסר" חביב מהבן זונה שיצר אותו.

נחמד לדעת שהדבר הזה עוד מסתובב ברשת. למיטב ידיעתי אין שום אפשרות לשחזר את הקבצים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים