עבור לתוכן

מפרט|מחשב משרדי , 2-2.5K

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

אם אני יכול לקבל יותר באותו מחיר אני לא רואה סיבה למה לא, אלא אם יש למפרט הזה חסרונות כלשהן.

אני מבין את הטענה שלך BOOH שגם E5300 הוא מצויין ואין צורך ביותר, נשמע הגיוני עבודה משרדית זה באמת לא ביג דיל.

אבל אם אני יכול באותו מחיר לקנות משהו קצת יותר חזק, שגם יזדקן יותר טוב ויחזיק לי אפילו עוד כמה חודשים או משהו כזה, למה לא ?

או לחילופין אם המפרט הזה הוא OVERKILL, אז אולי ללכת על משהו אפילו יותר זול.

ממה שאני יודע לטווח מחירים שאני מחפש AMD הרבה יותר משתלם.

רק מה שקצת מטריד אותי זה הקטע עם הכרטיס מסך. ה כ.מסך ONBOARD הוא מספיק טוב בוודאות ?

גם למשחקים (קלים למדיי). ? אם בעתיד אני ארצה להוסיף כרטיס אחר, זה בעייתי בגלל הכרטיס ONBOARD או שזה פשוט ?

אם אני אוסיף בעתיד למערכת עם סלוט של 2GB, זה יעבוד כ DUAL CHANNEL או לא ? ומה זה משנה בעצם ?

שורה תחתונה, נראה לי חברה הבנתם פה את המטרות והכוונות שלי, והבנתי שבאמת אין הצדקה למחיר שכתבתי אז בכיף אני יורד לכיוון ה1500+ שהצעתם.

אתם יכולים לכתוב לי מחדש איזה מפרט לקחת וזהו? התבלבלתי כאן מרב הוויכוח ביניכם :P

פורסם
אם אני יכול לקבל יותר באותו מחיר אני לא רואה סיבה למה לא, אלא אם יש למפרט הזה חסרונות כלשהן.

אין פה "יותר" לביצועים משרדיים, שוב, לצרכים האלה לא יהיה שום הבדל. בתור תמורה למחיר עדיף ה-AMD ושדרוגים עתידיים (של מעבד), למרות ששוב, הדגשתי כמה פעמים, כשזה נוגע לעבודה משרדית קשה לי לראות אותך משדרג מעבד מתישהו בזמן הקרוב, אם בכלל.

אבל אם אני יכול באותו מחיר לקנות משהו קצת יותר חזק, שגם יזדקן יותר טוב ויחזיק לי אפילו עוד כמה חודשים או משהו כזה, למה לא?

מבחינת עבודה משרדית, לא יהיו שום הבדלים.

או לחילופין אם המפרט הזה הוא OVERKILL, אז אולי ללכת על משהו אפילו יותר זול.

יותר זול זה לבחור בלוח אם עם מעבד מובנה (Intel Atom), שאז תקבל יותר שקט וחיסכון בחשמל, אך מצד שני ירידה מסויימת בביצועים, גם כשזה נוגע לעבודה משרדית.

רק מה שקצת מטריד אותי זה הקטע עם הכרטיס מסך. ה כ.מסך ONBOARD הוא מספיק טוב בוודאות?

לעבודה שוטפת אין שום הבדל בין X4500 לבין HD3200.

גם למשחקים (קלים למדיי). ? אם בעתיד אני ארצה להוסיף כרטיס אחר, זה בעייתי בגלל הכרטיס ONBOARD או שזה פשוט ?

תגדיר מה זה "משחקים קלים למדי"... בכל אופן, אם תרצה בעתיד להוסיף כ. מסך, אני ממליץ ללכת על לוח אם אחר ממה שהצעתי, או שפשוט תבחר במפרט ה-AMD, ולא תהיה לך בעיה.

אם אני אוסיף בעתיד למערכת עם סלוט של 2GB, זה יעבוד כ DUAL CHANNEL או לא ? ומה זה משנה בעצם?

כן, יעבוד ב-Dual Channel. שים לב שעקב כניסת ה-DDR3 ונסיגת ה-DDR2, מחירי ה-DDR2 צפויים לעלות ולא לרדת.

אתם יכולים לכתוב לי מחדש איזה מפרט לקחת וזהו? התבלבלתי כאן מרב הוויכוח ביניכם

בדיוק בגלל זה אני נגד אנשים שישר קופצים ומציעים את המפרט שלהם, אלא בעד ציון נקודות לשיפור ו\או רעיונות. בכל אפן, לך על המפרט הראשון של ה-AMD אם אתה שוקל בעתיד להוסיף כ. מסך בנפרד. רק הייתי מציע לשנות את ספק הכח למה שהמלצתי לך במפרט השני שלי, כל עוד זה במסגרת התקציב "החדש" שלך. ;)

פורסם

אני מבין שb00h השתכנע לבסוף, ואישר בהודעה ה^^^ שהמפרט מבוסס הAMD נותן פה תמורה גבוהה יותר לכסף.

אני כן רוצה לתת בכל זאת כמה חיזוקים:

1. "אין פה "יותר" לביצועים משרדיים" - לא נכון - כמו שכבר הסברתי, OFFICE הוא שימוש מהותי במחשב. כמו שOFFICE 2007 כבד מOFFICE 2003, סביר כי גם OFFICE 2010 יהיה כבד מ2007, כלומר עוד "כוחות סוס למערכת" בדמות מעבד חזק יותר, הם בחזקת תוספת מבורכת. בנוסף שימושים שונים כמו, עריכת תמונה בסיסית או אפילו שימוש בMOVIE MAKER של WINDOWS נהנים גם כן מביצועים טובים יותר תחת שימוש במעבד חזק יותר. כנ"ל לגבי EXPLORER. בנוסף, יש לזכור כי המערכת צריכה לעמוד במבחן זמן כלשהו, ובעומס מסויים, כלומר אם ניקח את EXPLORER 9 וOFFICE 2010 בשימוש סימולטני תחת WINDOWS 7 שזו סיטואציה סבירה עבור מערכת כזו ב3 השנים הקרובות, אני לא חושב שנמצא את עצמנו עם מערכת שהיא OVERKILL בשום קנה מידה.

2. "לעבודה שוטפת אין שום הבדל בין X4500 לבין HD3200" גישה נכונה עד להופעת VISTA PREMIUM ומנוע הAERO. וגישה שגויה כיום. מאחר וWINDOWS עצמה בגסאות VISTA PREMIUM ומעלה עושה שימוש במנוע הגראפי הכבד יותר הנהנה מהאצת חומרה, כרטיס הHD3200 החזק יותר מן הX4500 הוא תוספת כוח למערכת. (תקף גם לגבי WINDOWS 7 כמובן). יש לזכור גם כי דפדפני הדור הבא יכילו תמיכה בהאצת חומרה גראפית.

3. מערכת מבוססת ATOM אמנם תוריד את העלות, אף מדובר במעבד חלש מאד, והפרש הביצועים של מערכת מבוססת ATOM ממערכת המבוססת על צ'יפסט ומעבד שולחניים ניכרת מאד. ככלל, ביצועי VISTA PREMIUM או WINDOWS 7 על מערכת כזו לא יהיו משביעי רצון במיוחד. ניתן לקחת מעבד AMD חלש יותר כמו ה215X2 אבל מעבד כזה כבר יהיה חלש גם מהE5300, כמובן שזה כן יוזיל את העלות הכוללת של המערכת.

4. "משחקים קלים" - זו הגדרה באוויר, ולמעשה אי אפשר לגזור ממנה יותר מדי לצרכים:

ROLLER COASTER TYCOON? שירוץ גם עם הATOM.

או אולי במשחקי FLASH המובנים באתרים? שירוצו גם כן עם מערכת ATOM.

אולי בכלל במשחקים עדכניים, תחת פשרות מרובות בהגדרות? כאן אתה עלול לגלות אוזלת יד טוטאלית מצד מערכות מבוססות כרטיסי מסך מובנים.

5. לגבי נושא של שדרוג עתידי - זיכרונות DDR2, בין אם מחירם יעלה או ישאר סטטי, ישארו בסביבה עוד תקופת מה, וסביר להניח שתוספת של 2GB DDR2 למערכת שלך יעלה פחות מהחלפת מעבד לוח וזיכרונות בטווח של השנים הקרובות.

אני רוצה לציין, שנכון שפותח הת'רד מצא עצמו מבולבל, אבל הערות לגבי שינויים במפרטים שהציע b00h למפרטים שאני הצעתי פירושם במקרה של שני המפרטים שאני הצעתי, לשנות את הכל. המדור "מפרטי מחשב" נועד כדי שאנשים יוכלו להיחשף לגישות שונות שיאפשרו להם לרכוש בסופו של דבר את המפרט המשתלם ביותר בהתאם לצרכים ולתקציב שלהם. האמירה "בדיוק בגלל זה אני נגד אנשים שישר קופצים ומציעים את המפרט שלהם, אלא בעד ציון נקודות לשיפור ו\או רעיונות" היא לא משהו נכון. b00h, הצעת כיוון מסוים, שנגזר מתוך גישה מסוימת, גישה נפוצה למדי אגב, ושוב, אני לא טענתי לרגע שהמערכת שבנית לא טובה או לא איכותית, אני בסך הכל נתתי שתי פרספקטיבות נוספות והסברתי את הייתרונות שלהן. אחת: לא עולה בתקציב, אבל נותנת תמורה גבוהה יותר. שנייה: ממצאה את התקציב לחלוטין, אך מוסיפה שקט ונותנת מערכת שתזדקן קצת לאט יותר. אני כן חושב שגישת ה"עדיף יותר מאשר פחות" היא בהחלט עדיפה, על אחת כמה וכמה כאשר היא לא מצריכה השקעה כספית נוספת.

פורסם

בוודאות ה-E5300 יהיה מספיק גם בשביל Office 2010, ועד שתגיע גרסא חדשה יותר, אני מאמין שהוא בלי קשר ירצה להחליף מחשב, גם לא תהיה לו בעיה להריץ מס' תוכנות ברקע.

לגבי כ. המסך, ה-X4500 תומך ב-DirectX 10 ולא יהיה שום הבדל גם ב-Windows 7. אני עדיין לא מסכים איתך ולא עם אף אחד פה לצורך העניין, כשזה מגיע למצב שכל אחד מפרסם ישר את המפרט שלו בלי להסביר למה, או בכלל, לפחות פשוט לציין נקודות לשיפור או רעיונות, שזה יהיה יעיל יותר עבור כל אחד, כך שניתן יהיה לגבש דעה מאוחדת. לגבי התמורה הגבוהה יותר -- שוב הסברתי, לשימושים שלו אין פה עניין של תמורה גבוהה יותר או לא, יש רק עניין של אם זה יענה לו על הצרכים או לא, סה"כ עבודה משרדית פשוטה.

מה שכן, הוא ציין שאולי ירצה בעתיד להוסיף כרטיס מסך נפרד, לכן המלצתי לו להחליף לוח אם, או פשוט ללכת על המפרט הראשון שלך.

אני כן חושב שגישת ה"עדיף יותר מאשר פחות" היא בהחלט עדיפה, על אחת כמה וכמה כאשר היא לא מצריכה השקעה כספית נוספת.

יש משהו בדבריך, אבל שוב, אם מעבדי Atom מסוגלים להריץ Office 2007 ללא שום בעיה, איפה כאן "היותר"? אני מנסה להסביר לך את זה כבר בכמה תגובות שלי כאן ואתה עדיין לא מבין... בכל אופן אין טעם בהתדיינות הזאת, סה"כ שהבנאדם יחליט מה שירצה, כל מפרט כאן יספק את הצרכים שלו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים