עבור לתוכן

כמה ירדו המחירים בעוד מספר חודשיים?

Featured Replies

פורסם

שלום.

אני מעוניין במחשב במרמה בסיסית, בעיקר לאינטרנט קצת(קצת!) למשחקים וגרפיקה (photoshop),אבל בעיקרון מחשב מינמליסטי.

כמה המחירים בשוק ירדו עוד 4 חודשים +-?

גיד אני בונה מפרט ב3K+-(כולל מסך) כמה לדעתכם יעלה לי אותו מפרט בעוד 4 חודשיים בערך. (פחות 200 שקל או 1K..?)

בבקשה מי שיכל לענות לתשובה רצינית שיענה ובלי כל מיני דעות מיותרות. כי הסיפור יותר מורכב...

תודה :xyxthumbs:

פורסם

בכמה המחירים יירדו? רגע, אני אשאל את אורן זריף...

פורסם

כל כמה זמן מישהו שואל את השאלה הזאת ומקבל את אותה התשובה- אי אפשר לדעת.

לגבי השאלה השניה ששאלת הרבה יותר הגיוני שאם המחירים ירדו הם ירדו בכמה אחוזים ולא בשליש במספר חודשים.

פורסם

תעשה ניסוי.

כנס להודעות בפורום מלפני 4 חודשים, תבנה את אותו המפרט באותה חנות ותראה כמה ירד. כמובן שכדי להסיק מסקנות תצטרך לעשות את זה כמה פעמים . למרות שמבחינת תוקף מחקרי 2500+ פעמים יהיה אידיאלי, בוא נגיד שבמקרה הזה נסתפק ב 50 .

בהצלחה !

אה, ותעדכן אותנו כשתהיה לך תוצאה, כן?

פורסם

בכלום.

מחירים לא יורדים ככה סתם, הם יורדים (או עולים!) כשיש סיבה.

והסיבה הזאת היא בדרך כלל דגמים חדשים וטובים יותר שיוצאים.

ניסיון העבר מוכיח שאנשים כמוך מחכים 4 חודשים, ואז באמת המחירים של אותו מפרט יורדים כי יוצאים דגמים חדשים, אבל אז הם מתבאסים לקנות מחשב שכבר עכשיו יהיה מיושן, אז הם מחכים קצת שגם המחיר של החדש ירד, בשביל לקנות אותו... ובסופו של דבר הם נתקעים בלולאה אינסופית של המתנות, ולא קונים מחשב חדש במשך שנים על גבי שנים.

פורסם

לדעתי, מפרט "בינוני" של 3000 שקל יעלה לך בערך חצי מחיר רק בעוד שנתיים, או אם תתרגם את זה לנפילה חודשית ממוצעת, הייתי אומר משהו כמו 60 שקל לחודש, או 250 שקל ב-4 חודשים...

מפרטים יותר נועזים שורפים קצת יותר כסף מאשר 2 אחוז בחודש, כי הם לא ביחס האידאלי של תועלת/מחיר. לדוגמא, מעבד שנותן לך 30% יותר תועלת אך עולה 50% יותר ממעבד אחר כלשהו, לדעתי יעלה פחות מחצי מחירו המקורי כבר אחרי שנה וחצי. בכל מקרה מעבדים מאבדים יותר מערכם מאשר רכיבים אחרים כגון מסכים, מארזים, וציוד נלווה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים