עבור לתוכן

שאלה| איזה כבל עדיף??

Featured Replies

פורסם

אני רוצה לחבר את המחשב למסך טלויזיה HD LCD 32"...

יש הבדל בין הכבלים הללו? vga,hdmi,dvi

עם איזה כבל כדאי לי לחבר?

מהכרטיס מסך יש לי רק DVI ומהטלויזיה יש לי HDMI,VGA

כדאי לחבר בעזרת מתאם כמו למשל כבל DVI עם מתאם VGA?

פורסם

תשתשמ במתאם DVI ל HDMI.

וזה לא VGA אלא d-sub.

+1 לDVI לHDMI
פורסם
  • מחבר

מה ההבדל בין כבל DVI ל HDMI לבין DVI ל VGA?

פורסם

האיכות

HDMI וDVI הם בעצם כמעט אותו הדבר, שניהם יכולים להעביר אות דיגיטלי.

VGA מעביר אות אנאלוגי.

בעבר השתמשו במסכי CRT שעבדו אנאלוגית, לכן השתמשו בVGA.

LCD עובד על אות דיגיטלי בלבד, אם הוא מקבל אות אנאלוגי הוא פשוט ממיר אותו לדיגיטלי כך שאם אתה מחבר DVI-VGA-LCD אתה בעצם ממיר אות דיגיטלי לאנאלוגי ושוב לדיגיטלי ואם אתה מחבר DVI-HDMI-LCD אתה מעביר דיגיטלי לאורך כל הדרך.

מן הסתם כל ההמרות האלה לא מועילות לשום דבר ואפילו יכולות לפגוע באות. תחשוב שאתה צריך להכין עוגה עם כוס סוכר. אם תקח "סוכר אנאלוגי", תמיס אותו במים ואז תאדה את המים ותייבש את הסוכר ואז תכניס אותו לעוגה בעצם עשית עבודה ארוכה ומיותרת כשבעצם אתה תקבל את אותו סוכר או במקרה הפחות טוב סוכר לח. אם תקח "סוכר דיגיטלי" אתה פשוט לוקח את הכוס סוכר "as is" ומכניס אותה לעוגה.

בעקרון ברוב הדברים מעידפים דיגיטלי (אם לא בכולם). אני לא ממש יודע איך אנאלוגי עובד אבל אני מניח שיש סיבה שמתחילים לנטוש אותו לטובת הדיגיטלי...

פורסם

מנסיון טרי אל תחבר VGA.

חיברתי VGA ל LCD 32 FHD וברזולוציה מלאה יש קווים מציקים ואין אפשרות לבצע SCALE למסך כך שאתה מפסיד חלק משולחן העבודה.

חיברתי עם HDMI+מתאם DVI ורואים פשוט מצויין.

http://electronics.shop.ebay.com/i.html?_nkw=HDMI+cable+&_sacat=149974&_trksid=m270&_stpos=&LH_BIN=1&_sop=15&gbr=1&LH_IncludeSIF=1&_odkw=HDMI+cable+1.5m&_osacat=149974

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים