עבור לתוכן

מרנץ 2235

Featured Replies

פורסם

קיבלתי לאחרונה רסיבר ישן של חברת מרנץ - דגם 2235. מדובר בדגם ביניים מסדרה של דגמים שהחברה יצרה במחצית השניה של שנות ה-70 וככל הנראה נחשבים לטובים ואמינים למדי. עיון זריז ברשת העלה שמדובר ברסיבר עם הספק בסטריאו של 35 ואט לערוץ ומקלט FM שנחשב למעולה.

חיברתי את הרסיבר, שככל הנראה לא פעל כבר שנים, לחשמל בזהירות ומתוך ציפיה לצליל נפץ ותמרות עשן. למרבה ההפתעה הוא נדלק ואפילו רוב התאורה הפנימית עדיין פועלת.

מאחר שאין לי כרגע רמקולים (בוז 2.2 שהיו ברשותי נמסרו לאחי - ברוך שפטרנו) הרסיבר חובר ל-SR80 כאשר המקור הוא CD72 של ארקאם כפי שניתן לראות בתמונה (לפני הצילום פרקתי את הפאנל הקדמי והוא עבר ניקיון יסודי).

לציין שלא רק המראה החיצוני קלאסי ומרשים אלא גם המראה הפנימי (אין תמונות משום שהכל מלא אבק ולא היה לי אוויר דחוס לנקות); ספק כוח עצום ממדים במרכז, מימינו יחידות המגבר ומשמאלו מקלט רדיו מגודל ועטוי כלוב מתכתי מסיבי. לציין שוב פעם שהרסיבר מסווג כ-35 ואט לערוץ "בלבד".

איכות יציאת האוזניות של הרסיבר מעולה, בשילוב עם הארקאם הסאונד המתקבל בגראדו SR80 נעים עם מידים מעולים (כמו שאני אוהב). בהשוואה ליציאות האוזניות במרבית הרסיברים המודרניים (לוחות משולבים בשקל לרוב) מדובר בעולם אחר לחלוטין.

עד כאן שבחים למרנץ על הספסימנט וכעת לטענות ולבעיות ואשמח אם אוכל לקבל כאן עצות לגבי פתרונן.

כפתורים - כפתור הווליום רועש מעט, כפתורי ברירת הרמקולים נלחצי בקושי ונתקעים, גלגלת בחירת התדרים "מחליקה" לפעמים (מסתובבת לסרק). ראיתי שניתן להגיע למגעי הכפתורים לאחר פירוק הפאנל התחתון, מה הטכניקה הראויה לניקיון/שחרור?

נורות - ניתן לראות בתמונה שנורה אחת לפחות שרופה - האמת שאני מוכן למחול על זה וגם מצאתי מדריך מעולה להחלפת נורות ברשת, אז אין כאן שאלה.

מגעים - המגעים ביציאת האוזניות לא מושלמים, הסאונד בערוץ השמאלי לפעמים נעלם או רועש וצריך קצת לשחק עם התקע בשביל לפתור את הבעיה - האם יש פתרון פשוט? כמו כן מה הדרך הנכונה לניקיון הכניסות מאחור?

אנטנת FM - אני אוהב לשמוע רדיו, מקלט הרדיו ב-2235 אמור להיות מעולה אבל צריך אנטנה (רצוי קצת יותר מחוט דקיק המוטל על הרצפה כמקובל ברסיברים דהיום). אנטולי - הרצתי גוגל וראיתי את הדיונים בפורומים האחרים שעסקו בסוגיה זאת שגם אתה השתתפת בהם, אולם לרוב התכנסו שם לפתרונות יקרים, מחו"ל או יקרים ומחו"ל. אני צריך פתרון זול ואפקטיבי (מוכן ל-DIY בסיסי אם צריך) ואשמח לשמוע אם יש כזה.

משהו נוסף - כרגע ה-CD מחובר בחיבור ה-AUX, האם זוהי הכניסה המועדפת או שעדיף דרך ה-TAPE מסיבה זאת או אחרת?

פורסם

תתחדש. אני מכיר את המכשיר והוא אכן מכשיר דיי טוב.

הוא גם מתאפיין בצליל של החברה מהתקופה. הוא שמן וצבוע, אבל הוא מאוד כיפי להאזנה.

בנוגע לשאלות שלך:

1- הפיתרון הטוב ביותר לנקות את החוגות הוא להגיע לאחורה שלהן, להכניס קצת ספרי מגעים (הרבה) ולשחק איתן הלוך חזור כמה וכמה פעמים.

2- המגעים ביציאת האוזניות מלוכלכים בצורה קיצונית ורוב האנשים לא מתייחסים כי לא רואים את זה. דחוף ספרי מגעים פנימה (איפה שמכניסים את החיבור של האוזניות) ותראה כמה שחור יוצא משם.

3- אני לא יודע על אילו דיונים בדיוק אתה מדבר (אשמח ללינק), אך מה הבעיה להשתמש באנטנה בסיסית יחסית שמוכרים בחנויות (יש לך בטוח זרוקה איפשהו בבית). אני חיברתי פעם כזו אנטנה לרסיבר דומה ועבד לי בסדר גמור (קליטה דיי טובה למעשה). יש מאחורה כמה חיבורים לאנטנה בדר"כ, תדאג לחבר לחיבור הנכון (יש אחד של 75אוהם אם אני זוכר נכון, ואחד שמתאים לאנטנות שמגיעות עם מערכות מיני בדר"כ - מה שאתה קורא לו חוט פשוט).

4- חיבור AUX ו-TAPE הם אותו דבר בעיקרון. ה-TAPE בדר"כ מאפשר גם לעשות שימוש ביציאות pre בשביל הקלטה.

Anatoli.

פורסם
  • מחבר

תודה על ההמלצות, אני אחפש ספריי מגעים בימים הקרובים.

האמת שעברתי עכשיו שוב פעם על הדיונים הספציפיים (בתפוז וב-hometheater) ולא השתתפת בהם, אלא בדיונים אחרים שעברתי דרכם בדרך לשם. כך השתרבב לי השם שלך לעניין האנטנות. הוזכרה שם אנטנה רב-כיוונית פשוטה יחסית שעולה בארץ 200 ש"ח כולל משלוח (ראיתי בכמה אתרים) וכמובן מיני אנטנות אקזוטיות שחלקן עולות כמו תקציב של עייריה קטנה בדרום. אני מתלבט אם אותה אנטנה רב-כיוונית (שאני אצטרך לתלות מחוץ לחלון) שווה את הכסף או לחילופין ניתן להשיג פתרון יעיל לא פחות ובתקציב מצומצם יותר.

בכל מקרה אני מעדיף לשאול כאן - בד"כ קליל כאן יותר גם מבחינת אופי הדיון וגם מבחינת החור בכיס.

ד"א - מה זה "שמן וצבוע"?

פורסם

מחזק

למכשירים כאלו הכי זול וטוב זה ספרי מגעים המושפרץ בכמויות נדיבות מאוד מומלץ במקום מאוורר כמובן עם הכיסוי בחוץ ולהשאיר חשוף עד ליבוש מלא , אני משתמש גם בלחץ אוויר בזהירות כמובן ( אולם לניקוי החוגות שמשמיעות רעש סטאטי בעת הסיבוב ספרי מגעים תוך כדי סיבובים עדינים ) , אנטנה זו אנטנה . הריסבר ספציפית לא מכיר אבל יודע על מה אתה מדבר , הצליל של המרנץ רך וחם כך שאני מתאר לעצמי את הסאונד של הרסיבר הזה יחד עם המראה הדקורטיבי , אבל הרמקולים שתהיה צריך לחבר לו אני ממליץ על מדפיים וינטז'ים שיעבדו בהרמוניה של צליל וכמו כן יהיו קלים לדחיפה .

מברוק .

פורסם

fungi,

אני לא רואה שום היגיון להשקיע כל כך הרבה כסף באנטנה. אצלי עם אנטנה שקיבלתי חינם עם מערכת מיני הקליטה הייתה מצוינת, וקלטתי תחנות שמשדרות מרחוק מאוד בלי בעיות כלל. במיוחד בימינו שיש לך בכל ממיר של YES ושל HOT את כל תחנות הרדיו כמעט, ושיש אפשרות לשמוע הכל באינטרנט.

בנוגע לשמן וצבוע. שמן זה אומר שהבאס שלו מוגזם ומתמשך יותר מדיי. צבוע אומר שהסאונד לא יוצא כמו שאמור להיות, אלא נשמע מלאכותי עם תוספת של "צבע" של המגבר. למרות שכל זה נשמע רע, הרבה מאוד מגברים עושים את זה לטובה ולרעה. במגברים מהתקופה ההיא רוב החברות עשו את זה במידה כזו או אחרת, ומרנטץ בהחלט היו מאופיינים בזה. עם זאת, זה חלק מהגוון של הצליל במגברים האלה, ועובדה שלא מעט אנשים אוהבים את זה.

Anatoli.

פורסם
  • מחבר

אני אנסה לחבר ראשית אנטנה זולה, האמת שאין לי כסף מיותר. לציין שאין לי כבלים, לווין או טלוויזיה בכלל. כמו כן האיכות של התחנות הישראליות באינטרנט מאוד עלובה ואני רוצה גם לשמוע את מקלט ה-FM של המרנץ הזה שנכתבו עליו כאלו שבחים.

לגבי אופי הסאונד - על הנייר - נתוני THD ו-SNR של המגבר לא מבריקים, במיוחד מול מגברים מודרניים (כולל מגברי "מדבקה" מהעלובים ביותר), אין ספק שהסאונד יהיה "צבוע" (האם אין הדבר כך לדוגמא במגברי מנורות). אולם מאחר שההנאה ממוזיקה היא סוביקטיבית לחלוטין, הבנתי כבר מזמן שנתונים אלו כבודם במקומם מונח אולם לא רק עליהם יפול דבר (או מגבר).

אני לא יודע להגיד דבר לגבי יציאת הרמקולים, מהסיבה שכאמור אין לי כעת רמקולים (וגם אין תקציב לכאלו ב8 חודשים הקרובים). אין לי גם מגוון מגברים בשביל לעשות השוואות AB (שלא לומר ABX שהיא הדרך הנכונה להשוות וגם דורשת ציוד לכיול והשוואת עוצמת השמע, ציוד שכמובן אין לי). להערכתי הסוביקטיבית במערכת הנוכחית כפי שהיא מחוברת אצלי כרגע (CD72 של ארקאם, רסיבר ואוזניות SR80) הצליל אכן "צבוע" אבל לאו דווקא בתדרים הנמוכים והבאסים לא ממש "הולמים" - אם כי לציין שגם ה-CD וגם האוזניות שלי נוטים יותר לאיזור המיד מאשר הבאס. אני די מרוצה בסך הכל (גם אשתי אהבה את איכות הסאונד - היא אפילו אישרה את נוכחות המגבר בחדר השינה אחרי שניקיתי אותו, הישג עצום), גם מאיכות הסאונד ואופיו וגם מהעובדה שחסכתי כמה מאות ש"ח שהתכוונתי להשקיע במגבר אוזניות בסיסי לחדר השינה (שעל פי מס' פורומים בחו"ל לא בהכרח היה עדיף על יציאת האוזניות של ה-2235).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים