עבור לתוכן

המדינה תקים חברת תשתיות לאספקת אינטרנט

Featured Replies

פורסם

סיבים אופטיים? אז למה אמרו חברת החשמל? שלפי מה שקראתי יש כזה דבר בחו"ל שמחוברים לאינטרנט על קוי מתח גבוה (כמו למשל יש את הרשת חשמל הביתית שנמכרת בארץ)

רגע אז זה על סיבים אופטיים בטכנולוגיה כמו של הוט?

פורסם

לא , רבותי לפני חמש שנים שוחחתי עם מהדס בחברת חשמל והוא בפירוש הסביר לי כיצד זה הולך להיות , לא סיסים אופטים ולא נעליים זה יעבוד על תשתית הקיימת של החיווט של חברת חשמל .

נזוב זה מפני שטכנולוגיה מתקדמת תמיד תהיה הצעד הבא כמובן יהיה תקשורת אלחוטית יעילה יותר , בבקשה אני מבקש לחזור לנושא של שליטה על הרשת , כאן לא יקרה מה שקורה עם ערוציי המידע שאם אינכם רוצים לצפות בערוץ הממשלתי ( 11 ) או נכון יותר 1 אתם יכולים לזפזפ לערוצים אחרים .

הבזמן שהמדינה תהיה עלת כוח והיא תהיה הלאמה או לא , למרות שהלאמה זה מעט פאסה , מספיק שלכבוד השר יש את הכח למנות את המנכ"ל ( מר סקרוטם ) המדינה איננה משחקת בקקה , היא משחקת בפוליטיקה .

יואב , אומנם אינני מתכחש לתרומה של אריאל אטיאס אבל אם תסתכל עליה מהזווית הנכונה אתה תיראה שמה שהוא עושה זה מחליש את הכוח של אמצעי התקשורת ולאו דווקא עובד לטובת האזרח החילוני , זה שלפעמים המטרות של עובדיה יוסף ושלך תואמות זה לא אומר שאתה הולך להחליק איתו כאפות ולהקפיץ טקילות בחוף הנכים ולהיסתכל איתו על כוסיות בביקיני , אתה מבין מה שאני אומר? להם יש אג'נדה ( דרך אגב ממש כמו לאירנים וכאשר הם מסכימים עם המערב זה רק פסק זמן הם אינם משנים את הדרך שלהם ! ) .

לסיכום המדינה כן תהיה בעלת שליטה על תשתית האינטרנט בצורה כזו או אחרת ובאותו זמן הם יחלישו את היכולת של האזרח לקבל מידע חיצוני נקי וגם אם עדיין הם לא יחוקקו חוק שאוסר על קבלת שידורים חיצוניים מספיק שתהיה להם היכולת להשפיע על רוב של אזרחים , לא צריך יותר , אתם יודעים מדינה דמוקרטית ( my s ) זה מספיק , יש להם את השילטון , מה עושים בסין ? מה עושים באירן ?

רבותי כמו שאין עוד חברת חשמל ( ואני יודע כניראה יותר טוב מכולכם ביחד על הנושא ) וחברת חשמל מעקבת את היכולת של המשק להפיק אנרגיה סולרית ירוקה למרות החלטות משרד התשתיות וכו' כך גם השליטה על קווי האינטרנט , אפילו היום המדינה יכולה לנטר ולשלוט על המידע ( בזה אתם כניראה מבינים טוב מימני ) ולא עושה זאת אך ורק בגלל חוק ( כבר ראיתם את בלון הניסוי שהמפלגות החרדיות שלחו ! ) מה אתם חושבים שיהיה כאשר הם יוכלו לעקוף את החוק קרי לעשות זאת באמצעים פוליטים ( וזו הכוונה שלי מר סקרוטום ) ! ! !

פורסם

לא מדברים פה על העברת מידע על תשתית החשמל בארץ, אתה מדבר על משהו שנכשל בכל העולם, יוצר הפרעות רדיו קשות, לא מאפשר מהירויות גבוהות (עד 1.5M) וגם לא יעעבוד טוב בארץ כי תשתית החשמל לא יציבה מספיק.

מדברים על פתיחת תשתית נוספת שתנוהל על ידי המדינה והפריסה שלה תתבצע על ידי חברת החמשל (נוחות בלבד).

פורסם

^^^

עכביש בכביש, אני ממש לא מסכים איתך

גם כיום המדינה (קרי האנשים השולטים) מנטרים ויש להם את היכולת לנטר תיקשורת - חוק נתוני התקשורת

ואם המשטרה רוצה היא יכולה להשיג מידע מהספקיות

אז מה זה כבר ישנה? כלום

סה''כ היוזמה טובה אבל מישהו באמת מאמין שהמדינה תוכל לבצע דבר כזה בצורה יעילה?

פורסם

מעניין אם תשתית סלולארית חדשה תגרום סוף סוף לתחרות כזאת שיהיו חבילות unlimited בזול

פורסם

לגיטימי לא להסכים אבל בוא ננסה לראות את העתיד ואת האפשרויות שהו מציע ?

ברגע שיש למדינה גישה ישירה ליצירה של דעת קהל ( וזה במדינה דמוקרטית כן , אני לא מדבר על מדינה טוטאליטרית שיש להם יכולת שליטה לגמרי ) בוא נגיד כך מחליטים להפיל את הרשת , זה מספיק , יכולים למנוע שידור חשוב בזמן אמת , היכולות הן על הקשקש במינימום אבל זה מספיק , סתם דוגמה אוקיי ? האזרחים כמו בפורום כאן מתלהבים ובצדק מהתעבורה המהירה וכו' ובהמוניהם מתחברים , בוא נניח ש50 % בערב הנאום של היריב הפוליטי מישהו בטעות הוריד את השלטר , אתה ודע מה , ליפני חשיפה של איזו חדשה שיכולה להשפיע מעכבים את השידור בחמש דקות , זמן מספיק כדי לארגן תגובה שקולה , אני יודע שמה שאני אומר איננו נשמע לכם הגיוני , אבל זה לא בגלל שמה שאני אומר איננו נכון אלןא בגלל שאתם אינכם מודעים למשחקים הפוליטים וכיצד העולם באמת מתנהג ולא תמיד אני יכול להסביר מפני שכדי שהאדם יבין הוא צריך מעט יותר מרצון להבין ( דברים ככגון שכל ישר , חוסר אג'נדה , נסיון , ידע וכו' ) או התשתתפות בפורום כזה או אחר .

תראה , הליכוד כיום אפילו לא המפלגה הגדולה בכנסת והם שולטים , אתה יכול להבין דבר כזה ? מספיק אפילו פחות מ 25% של המצביעים כדי לכונן שילטון במדינה הזו , האם נופל לך האסימון ? אפילו לא צריך רוב ! כל השאר זה משחקים פוליטים של קח ותן ומי שמשלם זה האזרח , למה אתה חושב שהתשתית הזו לא תהיה כמו קווי המהדרין של אגד . הרי החרדים כבר מזמן רוצים איזו רשת תקשורת שתשרת רק אותם ומי שרוצה ומעוניין בקווים נקיים , לי זה ברור שהם מיעדים את זה לעצמם , אתה אולי בעוד 10 שנים תבוא ותגיד עהעכביש צדק , לי זה לא ממש משנה , אני יודע שזה מה שיקרה , סתם רק שתראה , בתרד השני יש ויכוח ודיון על המטבח בצה"ל שהוא כשר , למה אתה חושב שויכוח כזה לא יהיה בעוד עשר שנים על הרשת האינטרנטית ? היום יש לך אוטובוסים לא חוקיים שמסיעים נשים וגברים בהפרדה , אתה חשבת על זה לפני 10 שנים ? , רפי , ההבנה של היחיד היא שום דבר ביחס למציאות של הרבים .

פורסם

עכביש אני מסכים עם מה שאמרת

אבל:

כבר היום יש להם את היכולת הטכנית

בתחום כמעט ואין תחרות (מספר משפחות שולטות בתחום ומתאמות) והם בטח לא יתנגדו לדבר כזה > אז גם כוח יש להם לעשות את זה כיום

מה שאני טוען שהקמת רשת על ידי המדינה לא ישנה כלום, זה לא משהו שיתן להם כלים חדשים, אבל כל הועדות וכל זה יסדר המון ג'ובים למקורבים ;D

פורסם

אכן זה יסדר ג'ובים ותמורת הג'ובים האלו החברל'ך האלו יהיו צריכים להחזיר "טובה" קטנה פה ושם ( הרי זו מהות המינוי ) וכמה נחמד יהיה שהטובות האלו יהיו בהתאם לאינטרס של מי שמינה ונתן את הג'וב , הבנת ?

הם אכן יכולים לנטר את הרשת אבל הם כרגע צריכים את בית המשפט עבור זה , כמה ניפלא יהיה אם לא יהיה צריך אישור של בית משפט אלא מספיק יהיה להרים צילצול לחבר והמקורב שמינינו ;) - על זה אני מדבר

עכשיו שם לב למרחק שהם יכולים לקחת את זה וזה מניעה של המתחרים , מה שהם לא יכולים לעשות נכון להיום אם זו רשת שמוחזקת בידיים פרטיות , זה כבר יותר מסובך מצילצול לבחור שמינינו , זו הכוונה .

שמע תחשוב על הערוץ הראשון פחות או יותר שנשלט בוא נגיד במקרה הגרוע על ידי שר דתי שמצוי בממשלה שחלק נכבד מימנה חרדים ? ( זה רק לדוגמה - הם יכולים להיות שמאלנים או ימניים וכו' קרי בעלי אג'נדה פוליטית - זו הכוונה ! )

פורסם

שיקימו רשת WIMAX במקום ופתרנו לכולם את הבעיה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים