עבור לתוכן

העלאת IQ?

Featured Replies

פורסם

מעניין אותי אם אפשר לשפר את התוצאה (או ליתר דיוק איך משפרים תוצאה, בגלל שעובדה שטייסי ה F-16 עוברים אימוני חשיבה מפרכים כדי שפשוט יהיו חכמים יותר, הרי המוח הוא שריר לכל דבר).

מתמטיקה? שינון וזכרון של מליון פרטים בהסטוריה? איזו דרך מוכחית כיעילה ביותר? עיינו כאן http://www.hayadan.org.il/wp/training-can-increase-fluid-intelligence-1206085/

חוץ מזה (בלי יותר מדי קשר), האם אדם בעל חשיבה הומאנית יכול להעשות בעל חשיבה ראלית? במשך כל החיים שלי כמעט (כ 13.5-14 שנה) הייתי הומאני לחלוטין. זוכר כל פרט עד הקטן ביותר רק משמיעה (לדוגמה בהיסטוריה), מעולה באזרחות, גאוגרפיה וכו', ואילו במתמטיקה תמיד הייתי נכשל (בגלל שמשום מה, ראיתי מספרים וישר נבהלתי). היום, אני ממש מבין את ההיגיון שבמספרים, מבין בדיוק על מה מדובר ולא מציב את הנוסחה כמו רובוט.

כמו כן יש לי ADHD יחסית קשה (לדוגמה במבחן שאני יודע את כל החומר בע"פ וצ'ק צ'ק יכול לכתוב הכל, פתאום אני מסתכל על איזה עץ או מטוס, מתחיל לחשוב על דברים לא קשורים וכו'). בקיצור מה שאני מנסה לומר, זה שאני חושב שאני נעשה ראלי יותר משאר הומאני. האם זה יתכן והגיוני?

פורסם

גם לי יש את זה (ADHD) ותאמין לי זה אותו דבר אבל יש בונוס קטן:למי שיש ADHD הוא בדרך כלל חכם... :lol:

פורסם

מעניין אותי אם אפשר לשפר את התוצאה (או ליתר דיוק איך משפרים תוצאה, בגלל שעובדה שטייסי ה F-16 עוברים אימוני חשיבה מפרכים כדי שפשוט יהיו חכמים יותר, הרי המוח הוא שריר לכל דבר).

אני מקווה מאוד, מאוד, שאתה צוחק, או שזו צורת דימוי......

פורסם
  • מחבר

תראה, אני לא איזה חוקר מוח, אבל זה די הגיוני שאם המוח מכיל עוד ועוד מידע אז הוא סוג של שריר.. כמו שאתה מרים משקולת כל יום, לאט לאט תוכל להרים משקל כבד יותר וכבד יותר.. כנ"ל המוח (כמובן שהוא לא ממש שריר, אבל הוא מתנהג כמו אחד פחות או יותר.. כמה שיותר מעמיסים, ככה בעתיד אותו העומס יהיה פחות מכביד, זו כמובן הגדרה עממית נורמאלי ולא איזה עבודת מחקר באוניברסטיה..).

פורסם

תראה, אני לא איזה חוקר מוח, אבל זה די הגיוני שאם המוח מכיל עוד ועוד מידע אז הוא סוג של שריר.. כמו שאתה מרים משקולת כל יום, לאט לאט תוכל להרים משקל כבד יותר וכבד יותר.. כנ"ל המוח (כמובן שהוא לא ממש שריר, אבל הוא מתנהג כמו אחד פחות או יותר.. כמה שיותר מעמיסים, ככה בעתיד אותו העומס יהיה פחות מכביד, זו כמובן הגדרה עממית נורמאלי ולא איזה עבודת מחקר באוניברסטיה..).

אוי ואוי

חכה שמינימיזר יראה את זה

youre done :behead:

פורסם

המוח הוא לא שריר, המוח הוא לא סוג של שריר, המוח הוא בערך הדבר הכי רחוק שיכול להיות משריר, והם בכלל לא מתפקדים בצורה דומה. בנוסף, התפקוד משתנה מאדם לאדם.

יש אנשים שיכולים ללמוד משהו כל יום למשך חודש ולא לדעת להשתמש בזה טוב, ויש אנשים שיכול להיות שלמדו משהו לפני שנה למשך יום אחד, ואחרי שנה של חוסר עיסוק בדבר הזה יכולים לבצע את המטלה באותה יעילות כמו הזמן שלמדו אותה.

עזוב אותך מהשטויות של להעלות IQ, זה רק מספר, והרבה משמעות אין לו.

פורסם

איזה IQ אני צריך כדי לחשוב שהמוח הוא שריר?

פורסם

^ מה קשור IQ בכלל :facepalm: אתה פשוט צריך לא לדעת כלום על המוח וסתם לנחש.

מה ההתעניינות בלהעלות IQ? מה אתה רוצה להשיג בעצם?

פורסם

http://www.doctors.co.il/ar/5218/%D7%A4%D7%A2%D7%99%D7%9C%D7%95%D7%AA+%D7%92%D7%95%D7%A4%D7%A0%D7%99%D7%AA+%D7%95%D7%9B%D7%95%D7%A9%D7%A8+%D7%94%D7%9E%D7%95%D7%97

הוא לא התכוון לכך שהמוח הוא שריר, אלא שבדומה לשריר את המוח גם כן אפשר "לאמן". בכל פעולה שאתה עושה. לדוג': ציור, כתיבה, נגינה וכד'. נוצרים סינפסות וקשרים במוח.

בניית סינפסות

סינפסות נוצרות על ידי חזרה מתמדת על מעשה, מחשבה ודיבור. הרפלקס הפבלובי מבהיר זאת היטב. בכל פעם שהחוקר פבלוב האכיל את כלבו, הוא השמיע צלילי פעמון. לאחר מספר חזרות כאלה, הבחין פבלוב שדי בכך שהוא יצלצל בפעמון, בהעדר אוכל כלשהו, כדי שהכלב יזיל ריר. במוחו של הכלב נוצרה סינפסה הקושרת את צליל הפעמון לאוכל.

גם הסינפסות שלנו נוצרות כך. חזרות על אותם דברים יוצרת במוחנו הקשרים לכל החיים. הקשרים אלה לעיתים קרובות הופכים להרגלים שהם בעצם הפעלה אוטומטית של הסינפסות.

מקור: http://www.synapsot.com/page.php?pageID=15

פורסם

איזה IQ אני צריך כדי לחשוב שהמוח הוא שריר?

דווקא הסקת המסקנות שלו, בהתחשב בידע הפיזיולוגי שלו, נכונה.

בנוסף לכך שהידע שלנו על המוח הוא כ"כ מועט, אני הייתי נזהר מאד מלהגיד "לעולם לא".

ולשאלה עצמה :

פיזיולוגית ,החל במגיל 25 לערך, המוח נמצא בניוון תאים מתמיד. תאים מתים ואין תאים שיבואו להחליפם.

אך באותה העת ישנם קישורי סינפסות חדשים ופעילות אקטיבית של המוח.

בגלל הסיבות הנ"ל ריפוי פגיעות עצביות בגיל מבוגר מאד איטיות, אם בכלל. אך הן קיימות.

מחקרים הוכיחו שאימון של המוח, יוצר קישורים חדשים ומאפשר לאיזורים חדשים לעזור בביצוע פעילויות קוגניטיביות ולכן יש הרבה אמת בהנחה שלך.

אם תשאל איזה אימון בדיוק תקבל מספר תשובות כמספר הנוירולוגים ביקום.

במילים אחרות, גאון במתמטיקה לא תהיה, אבל אם תשקיע בכך מאמץ תוכל בהחלט לשפר את היכולות שלך לאין שיעור.

פורסם

מי שרוצה להרחיב את ידיעותיו על המוח:

גוף הנפש - נפלאות מוח האדם

http://bookme.co.il/Books/Item_Details.aspx?Barcode=396-250

הספר מציג את עצמו ככתוב בצורה קלה ומובנת. מעין "מדע פופולארי".

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים