עבור לתוכן

מגבר 7.1 -הזול ביותר שתומך באופן מלא ב-HDMI 1.3A ,DOLBY TRUE HD , DTS HD

Featured Replies

פורסם

אני לא "אודיופיל " או איך שקוראים לזה.

המטרה העיקרית היא לחיבור למחשב בצורה דיגיטלית לצורך משחקים וסרטים תוך הנאה מלאה מ-7.1.

ברשותי סט רמקולים שמורכב מרמקולים ריצפתיים (קדמיים ) ומדפיים (אחוריים וצדדיים ).

אני מחפש ביצועים סבירים ולא יותר ותמיכה מלאה בתקנים החדשים:

HDMI 1.3A ,DOLBY TRUE HD , DTS HD

הדבר הכי חשוב זה משך אחריות ארוך ככול האפשר ומחיר.

מבקש המלצות לדגמים של חברות אמינות בלבד.

תודה

פורסם
  • מחבר

:s05:

פורסם

אם אתה רוצה ממש זול עדיף שתקנה משומש כי המגברים האלה עדיין די יקרים. פינויר LX70 נמכר לפני כמה חודשים ב 4-5 אלף ש"ח. זה בערך הסדר גודל.

פורסם

hk-255 לדעתי נמכר בפחות מ 3000

פורסם

קודם כל, כיום קיימים רק כרטיסים בודדים שמסוגלים להוציא פורמטי אודיו מתקדמים : Xonar HDAV1.3 Deluxe, HD5870 ו-Auzen X-Fi HomeTheater HD.

הרסיברים הפשוטים עם מפענחים פנימיים:

ימהה 465

אונקיו 507

הרמן 160

דנון 1610

פיניר 819

בהצלחה

פורסם

הוא גם ברשימה. כאילו דהההה :lol:

• 1 חודש מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

קודם כל, כיום קיימים רק כרטיסים בודדים שמסוגלים להוציא פורמטי אודיו מתקדמים : Xonar HDAV1.3 Deluxe, HD5870 ו-Auzen X-Fi HomeTheater HD.

הרסיברים הפשוטים עם מפענחים פנימיים:

ימהה 465

אונקיו 507

הרמן 160

דנון 1610

פיניר 819

בהצלחה

אני רוצה להבין ,האם אתה טוען שאף אחד מהכרטיסים המשולבים (ON-BOAD )

בלוחות האם החדשים והיקרים להחריד ,למעבדי I7, I5

אינם מסוגלים כלל להוציא פורמטי אודיו מתקדמים למרות העובדה שהם בעלי יציאה של 8 ערוצים?

אם כך הדבר,אז בשביל מה בכלל 8 ערוצים?? ,שהרי DOLBY DIGITAL הינו 6 ערוצים?

במילים אחרות אם טענתך נכונה,אז מה בדיוק מוציאים אותם כרטיסי קול מובנים בלוחות I7, I5 ??

דרך אגב,בדקתי את הדגמים של הרסיברים שציינת ,ולמיטב הבנתי,הם אינם תומכים גם ב-7.1 ,

כך שהם אינם עונים לדרישותיי.

אשמח לקבל המלצות נוספות.

פורסם
  • מחבר

???

פורסם

התקנים החדשים שציינת הם פורמטי סאונד. כמות הערוצים שכרטיסי קול מוציאים כלל לא קשורים להאם הם תומכים בפורמטי הסאונד הללו.

כלומר לא כל כרטיס שמוציא 7.1 הוא תומך פורמטי הסאונד החדשים כי אין בכלל קשר בין הדברים.

כיום על מנת לשמוע את פורמטי הסאונד החדשים עליך להיות מצויד בדברים הבאים:

אופציה 1: רסיבר שיכול לפענח את הפורמטים החדשים שיהיה מחובר למכשיר שיכול להעביר לו את פורמטי הסאונד הללו כגון PS3 או מכשיר BLURAY.

או כרטיסי המסך של ATI מסדרת ה5000 שהם יכולים גם כן להעביר את הפורמטים הללו. שים לב שכרטיסי המסך האלו לא יכולים לבצע את הפענוח בעצמם אלה רק להעביר את הסאונד כמו שהוא ולכן נדרש רסיבר שיכול לפענח את הפורמטים החדשים.

אופציה2: לקנות את כרטיס הקול Xonar HDAV1.3 Deluxe שיכול לפענח את הפורמטים החדשים ולחבר אותו לרסיבר תומך או לא תומך פורמטים חדשים. במקרה הזה זה לא ישנה אם הרסיבר תומך או לא כי להבדיל מכרטיסי המסך של ATI כרטיס הקול הנ"ל יכול לפענח את הפורמטים בעצמו ולכן הוא יבצע את הפיענוח.

כל מה שרשמתי הוא למיטב הבנתי בלבד ומקווה שעזרתי ושעוד חברי הפורום יוכלו לחזק את דבריי.

פורסם
  • מחבר

התקנים החדשים שציינת הם פורמטי סאונד. כמות הערוצים שכרטיסי קול מוציאים כלל לא קשורים להאם הם תומכים בפורמטי הסאונד הללו.

כלומר לא כל כרטיס שמוציא 7.1 הוא תומך פורמטי הסאונד החדשים כי אין בכלל קשר בין הדברים.

כיום על מנת לשמוע את פורמטי הסאונד החדשים עליך להיות מצויד בדברים הבאים:

אופציה 1: רסיבר שיכול לפענח את הפורמטים החדשים שיהיה מחובר למכשיר שיכול להעביר לו את פורמטי הסאונד הללו כגון PS3 או מכשיר BLURAY.

או כרטיסי המסך של ATI מסדרת ה5000 שהם יכולים גם כן להעביר את הפורמטים הללו. שים לב שכרטיסי המסך האלו לא יכולים לבצע את הפענוח בעצמם אלה רק להעביר את הסאונד כמו שהוא ולכן נדרש רסיבר שיכול לפענח את הפורמטים החדשים.

אופציה2: לקנות את כרטיס הקול Xonar HDAV1.3 Deluxe שיכול לפענח את הפורמטים החדשים ולחבר אותו לרסיבר תומך או לא תומך פורמטים חדשים. במקרה הזה זה לא ישנה אם הרסיבר תומך או לא כי להבדיל מכרטיסי המסך של ATI כרטיס הקול הנ"ל יכול לפענח את הפורמטים בעצמו ולכן הוא יבצע את הפיענוח.

כל מה שרשמתי הוא למיטב הבנתי בלבד ומקווה שעזרתי ושעוד חברי הפורום יוכלו לחזק את דבריי.

אם אני מבין נכון,אז האפשרות הכי זולה (לא הכי טובה ) כדי ליצור "סביבת סאונד של 7.1

היא לרכוש את אותו כרטיס קול של אסוס,שציינת ולחבר אותו בצורה אנלוגית ל-7 רמקולים

בעלי הגברה עצמית ,כמו אלו למשל:

http://www.skypc.co.il/Product.asp?Pid=51MF1565AA001&Cat2Cat1ID=11&Cat2ID=0&aff=Zap〈=he

http://ae.creative.com/products/product.asp?category=4&subcategory=789&product=15750&listby=usage

פורסם

לא. פיספסת את הפואנטה.

אתה לא מפריד בין 7.1 רגיל בDD לפורמט אודיו מתקדם כגון TRUEHD שגם הוא יכול היות ב5.1 וגם ב7.1. ההבדל ביו DD לTRUEHD הוא בדחיסה - בDD הסאונד הוא דחוס כמו MP3, לעומתו TRUEHD הוא LOSSLESS.

הרעיון הוא לא לחבר 7 רמקולים שונים עם ווליום עצמאי ליציאת כרטיס אנלוגי (שאגב, עדיין אין לך), אלא כבל HDMI בודד לרסיבר (שזאת הייתה השאלה שלך מלכתחילה).

פורסם
  • מחבר

לא. פיספסת את הפואנטה.

אתה לא מפריד בין 7.1 רגיל בDD לפורמט אודיו מתקדם כגון TRUEHD שגם הוא יכול היות ב5.1 וגם ב7.1. ההבדל ביו DD לTRUEHD הוא בדחיסה - בDD הסאונד הוא דחוס כמו MP3, לעומתו TRUEHD הוא LOSSLESS.

הרעיון הוא לא לחבר 7 רמקולים שונים עם ווליום עצמאי ליציאת כרטיס אנלוגי (שאגב, עדיין אין לך), אלא כבל HDMI בודד לרסיבר (שזאת הייתה השאלה שלך מלכתחילה).

תראה , אני כמו מרבית הגיימרים אינו מה שניקרא "אודיופיל",

כך שלא ממש מזיז לי אם מדובר בדחיסת אודיו (לדוגמא MP3 ) או העדר דחיסה כלל(LOSSLESS )

מפני שממילא,הסיכוי שאני אצליח להבדיל בין שניהם,דומה לסיכוי שלך להבדיל בין פפסי לקוקה-קולה.

מה שאתי מעניין זה מספר הערוצים הניפרדים (במילים אחרות מספר הרמקולים) על מנת לשפר את חווית המשחק.

היות וחיבור הרמקולים זאת פעולה שעושים פעם אחת,אז ממש לא מטריד אותי הסירבול הכרוך בהעברת 8 כבלים

אנלוגיים.

נקודה נוספת:

למיטב ידיעתי אין שום חיבור קאוקסלי\אופטי שמסוגל להעביר בצורה דיגיטלית 8 ערוצים.

המקסימום שניתן להעביר בחיבור כזה הוא רק 6 ערוצים וגם זה רק בצורה דחוסה.

בכרטיסי הקול המובנים בלוחות האם היקרים ביותר ,אין חיבור HDMI

ולכן האפשרות היחידה לקבל בזול 8 ערוצים

(אם לא מוכנים להשקיע בכרטיס קול יקר \רסיבר עוד יותר יקר\כרטיס מסך)

היא להשתמש ב-8 היציאות האנלוגיות שיש בכרטיסי הקול המובנים (בחלק מלוחות האם החדשים בלבד ).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים