עבור לתוכן

שיקולים בבחירת לוחM >> כמות חריצי PCI-E ותמיכה ב IEEE1394

Featured Replies

פורסם

שלום!

בימים אלו אני שוקל איזה לוח אם לקנות. (תכלס אני מחפש רק של GIGABYTE אבל זה דיון אחר)

להלן 2 נושאים – בשניהם אני שואל את אותה השאלה .. מה היא כיום, ומה תהיה הטכנולוגיה השלטת בשנים הקרובות...

PCI מול PCI-E :

כמי שמהר מאוד נוטה לנצל את כל ה slots הפנויים להרחבה (עם כרטיסי TV - VIDEO , מודם פקס ישן, כרטיס רשת) אני רוצה לוודא שיש לי מספר גדול של סלוטים פנויים להרחבות בעתיד.

לכן, לוח אם עם רק 2 חריצי PCI כמובן שלא יעניין אותי.

אבל.... כשאני בא לשקול לוחות עם מספר סלוטים גדול, אני רואה שחלקם בה אם יותר PCI-E וחלקם עם PCI.

למשל

שלוש PCI רגיל , שני PCI-E ו אחד PCI-Ev2 X16 לכרטיס מסך

מול ההפך:

שני PCI רגיל , שלוש PCI-E ו אחד PCI-Ev2 X16 לכרטיס מסך

ראיתי אף לוח המגיע עם משהו כמו חמישה PCI רגילים ן PCIE אחד.

אז... אשמח לתשובה ... לאיזה סטנדרט הולכת הטכנולוגיה של היום?

האם השנה (ועד עוד שלוש שנים) אנו נראה כי כרטיסי הרחבה [כגון TV- VIDEO . SOUNDCARD, מודמים, כרטיסי רשת] ימשיכו לצאת כ PCI או שיהיה מעבר ל PCI-E ? והראשונים ייעלמו מהשוק. עד כמה קרוב וצפוי מעבר זה מדצ היצרנים?

האם מומלץ להשקיע מעט יותר כדי שבלוח תהיה תמיכה ב FireWire ?

זאת דרך אחרת לשאול.... מה הסיכוי שאצטרך FW ?

לפני 3 שנים - הבאז אמר שבמקום USB האיטי מצלמות וידאו ומכשירים הקפיים אחרים יתחברו בעזרת IEEE1394.

מאז יצא USB2 - שזאת פחות או יותר אותה מהירות - ונדמה לי ..... שאולי כבר לא קיים סיכוי רב שמכשיר שאקנה בעתיד (לא רק מצלמת וידאו אלא גם כרטיס רשת [שבטוח אצטרך], וגם מדפסת, או כרטיס וידאו חיצוני, או לוח כתיבה אלקטרוני) יתחברו בצורה כזאת.

אשמח לדעתכם, על פי מה שאתם "חשים" את השוק.

קישורים רלוונטים:

http://en.wikipedia.org/wiki/PCI_Express

http://en.wikipedia.org/wiki/USB

תודה מראש על כל המלצה

פורסם

לגבי Firewire- קודם כל, אולי הלוח שתקנה בשורה התחתונה במקרה יכיל את החיבור הזה וחיבורים אחרים שאתה אולי שוקל, אז אין טעם להשתגע.

דבר שני, אם אתה לא צריך את זה (משתמש כזה כרגע או יודע ב-100% שתשתמש בזה) אז סביר מאוד שגם לא תשתמש בזה. זה לא חיבור חדש ואנחנו ממש לא בכיוון להשתמש בו יותר אלא רק פחות. הכיוון הוא eSATA ו-USB3.0.

לגבי החריצים שבלוח- הטכנולוגיה הולכת לכיוון של PCI-E. הרבה רכיבים נהפכים לחזקים יותר ויותר וה-PCI פשוט כבר לא עושה את העבודה. אז אולי יש לך כמה רכיבים ישנים בחיבור PCI שתשתמש בהם, אבל זה לא אומר שאתה צריך 5 חריצים בשבילם!! 2 זה דיי והותר. כבר זמן מה שהרבה כרטיסים בשוק הם PCI-E ולא PCI. אני חושב שחצי PCI וחצי PCI-E זו המתכונת הטובה ביותר (אלא אם כן מלכתחילה יש לך 4 כרטיסי PCI לחבר ללוח).

• 4 חודשים מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

NIKE / דניאל

תודה רבה על התששובה המנומקת

אוסיף למי שעלול להיכנס לנושא זה:

שלוחות M שמיועדים למעבדי AMD (בניגוד לאינטל) מגיעים בד"כ עם יותר פיטצ'רים (בכלל זה גם RAID ו FIREWIRE) בלי שיש צורך להוסיף הרבה למחיק לוח ה M (כפי שזה בלוחות עבור אינטל).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים