עבור לתוכן

בעיה בשנאי (?) - רמקולים של ימאהה

Featured Replies

פורסם

שלום,

אני מקווה שזהו הפורום הנכון לפרסום ההודעה הזו...

יש לי רמקולים ממש ישנים (בני יותר מ-5 שנים) של YAMAHA ולאחרונה הם התחילו לעשות לי בעיות, עד שלבסוף הפסיקו לעבוד.

אין לי מושג אם הבעיה בשנאי או ברמקולים עצמם, בעבר הייתי "משחק" קצת עם החיבור והיה מסתדר, אבל עכשיו אחרי שעות של ניסיונות הם מסרבים להידלק.

השאלה שלי היא כזו, האם שנאי רגיל (15V DC כמו השנאי המקורי) יתאים? ומאיפה אפשר לקנות אחד זול?

שאלה נוספת היא, אם מתברר שהבעיה היא ברמקולים (אני לא חושב שיש משהו לא בסדר מלבד המגעים) האם ניתן לתקן דבר כזה? ואם כן, איפה?

תודה מראש, אלון.

פורסם

ממ אתה צריך לעזור לנו להבין על מה אתה בדיוק מדבר ...

רמקולים של ימאהה עם שנאי :x ?

תמונה\ דגם \ דף אתר יצרן משהו ............................

אם אני יבין אני ידע להגיד לך אם זה בסדר להחליף את השנאי שלהם או לחילופין אם זה בעיה ברמקולים עצמם

פורסם

אתה צריך לבדוק איפה באמת הבעיה, תנסה למדוד עם DMM (רב-מודד) אם יש מתח ביציאה של הספק (זה לא שנאי, זה ספק. יש בפנים שנאי + מעגל יישור ומעט ייצוב). אם אכן הבעיה שם, אפשר או לקנות אחד אחר, או לנסות לתקן אותו (יכולה להיות בעיה מאוד פשוטה כמו כבל קרוע סך הכל). אם הבעיה היא לא שם אלא בצד של המגבר, אז צריך לבדוק מה בדיוק הבעיה, ולתקן אותה.

Anatoli.

פורסם

הלינק לשנאי לא עובד אחי :\

לפי מה שראיתי מהאתר של ימאהה את הדגם זה ניראה כמו סט 2.1 - זוג רמקולים וסאב שהוא מגבר נכון ?

אתה אומר שהוא התחיל לעשות בעיות מזמן וההית משחק עם השנאי שמחובר לחשמל וזה היה מסתדר?

לא ראיתי על איזה שנאי אתה מדבר אז אני לא יודע בידוק מה להגיד לך לגביו אבל אני בטוח שברמקולים עצמם אין בעיה.

נישאר 2 אופציות או השנאי או המגבר(סאב)

בקשר למגבר אני לא יודע מה להגיד, יכול להיות שהוא נשרף מהניפולת שהיו לך עם השנאי שהוא עובד לא עובד ..

השנאי אני חושב שיש לו בעית מגעים קלה, אולי התנתק בפנים כבל....... זה ניחוש אבל, אפילו לא ראיתי אותו ככה שאני לא יודע להגיד לך..

תנסה תיקון ביתי, פתח אותו תיראה אם בעין הכל סבבה ותנסה כמו שאמר זה מעלי לבדוק עם מד מתח איפה בדיוק הזרם מפסיק לזרום...

לא ילך אתה יכול לנסות לחפש לקנות שנאי כמו שהיה לך ואם זה עובר את ה60 שקל לדעתי חבל :x

אני חושב שזה רמקולים ישנים מידי ולא שווים מעבר לתיקון ביתי. . . ב150 שקל אתה קונה היום רמקולים יותר טובים מאלה למחשב..

פורסם

כשאתה מפעיל את הרמקולים (באמצעות הכפתור בסטליט הימני) האם נדלקת הנורית הירוקה?

אם לא - אז קרוב לוודאי שספק הכח (שאתה מכנה שנאי) ניזוק.

אם הנורית דולקת - אזי סביר שיש מתח לרמקולים אבל התקלה היא בחיבורים או במגבר עצמו.

פורסם

^ הוא אמר שהרמקולים לא דולקים (כניראה הוא הסתכל לפי המנורה :ס )

עריכה: הסתכלתי על השנאי הזה שאמרת , כמעט בטוח שהוא נדפק לך תפתח אותו תסתכל מהניינים.

לגבי חילוף אתה חייב בדיוק כזה . לך לחנות חשמל אם אתהל א יכול להשיג בדיוק ותשאל אם יש להשיג תחליף דומה ><

אני מכיר חנות טובה בישבילך בנתניה אם זה משנה..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים